Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Itt még most is esik az eső, de a radarkép szerint már nem sokáig. Nem is bánom, mert boltba kéne majd mennem, meg a kidöntött fákat se ártana már feldarabolni és behordani az udvarra.
Szél nem fúj, +4,5 fokot mutat a kinti mérő és eddig 12 mm víz hullott le...
Akkor felénk valami elromlott ! Itt éjjel szakadt az eső az átment onosesőbe és odakozmált az egész ,majd hóvá változott és 6 körül még esett a hó -1 fokon áll a meleg . Jól néz ki minden fehéren . Nem túl sok van csak jégen áll .
Szóval van egy célom , s azt megprobálom megoldani akár milyen rögös az az út .
Hölgyek ? Van egy feleségem és egy lányom számomra ez elég is .
De ez egy masik beszelgetes lenne ,ha lenne .
Viszont ebben egyetértünk, számomra is egy öröm ha valaki keze alatt egy gép újre születik .
Egy gép a múltból ami vagy eredeti vagy esetleg mai elvárásoknak megfelelő legyen .
Vagyis a benzinszag mérgezés , én csak így nevezem .
Számomra sem mindennap kell a gép .
Pl : Robi 151, amit 2015 ben teljes felújításon esett át. Elejétől a végéig tetejéről az aljáig lett rendbe rakva . Azóta max ha 10 üzem órát ha ment talán .
A Fürgosztroj sem használom agyonra , az is csak a saját kert szántása miatt kell .
Mert engem még nagyapám megtanított szántani, még lóval . S számomra az a mérték s ezért kell a gép számomra . Vagyis míg kertezem addig biztos .
Persze te nagyban csinálod , ami idő ,energia és mellesleg pénz is .
Amit én becsülök .
Számomra arra van idő amire akarom , a nap 24 órából áll . S bizony sokszor ki is használom ,hogy aztán a családdal legyek akkor és ott ahol kell . Persze ha úgy akarom akkor nem csinálok semmit , még ha csinálni kéne is ( más úgy sem csinálja meg helyettem ), tehát megvár .
Azért a B oldalon vagyok már én is (55) , de nem.panaszkodom . Voltak és vannak gondok de míg bírom csinálom.
Vicceltem, nem irigykedem, csak azért írtam, jobban örülj a vételnek. :-)
Amiért irigykedem ( dehogy, csak mondom,) mert fiatal vagy, a csinos hölgyek odavannak érted.
Komolyabbra fordítva a szót, van több rotációs kapám, robi rekordom, szerettem átélni egy-egy új/használt gép vételének, beüzemelésének az izgalmát.
Vissza gondolva a 2024. évre, a motoros permetezőt kétszer használtam, utána csak akkumulátorossal permetezgettem, csak a kis hondával rotáltam. A gyümölcsfák között a füvet már önjáróssal vágom, mert fárasztó volt a kawasakit tologálni, vagy fűkaszával vágni.
Van robi, terra váltva forgó ekém, olcsón megvettem, de nem használom, mert nagy géppel szántok vagy szántatok, a kisebb területeket nincs időm szántogatni, azokról a gazt vágom vagy vágatom le.
Két éve tervezem, hogy csinálok/csináltatok a robi után egy eszközhordozót, mert már nehezebben bírok vele, mint régebben, olyan nnt-2 félét, mint a csehek a terrához.
Ez lehet, csak két év múlva esedékes, mikor nyugdíjba megyek, mert nincs időm sajnos ilyenekkel foglalkozni, de ki tudja akkor lesz-e kedvem hozzá.
Év végén vettem akkumulátoros metszőollót, a sok fámat így bátrabban metszhetem.
Tehát gratulálok, fiatal vagy még, biztos lesz időd és kedved dolgozgatni az f600-al, sok sikert, egészséget, örömöt kívánok hozzá!
A mázlisták . Nékünk napközben sem jutott + fok , most meg -3 fok van . Felhőket meg csak oda lehet gondolni az égboltra . Mert azt sem láttam már napok óta .
Nem csak vázat kell újat csinálni, de a függesztőt is át kell tervezni . Ez utóbbi a terra elven szerintem nem rossz . Van függőleges és vízszintes állítási lehetőség is .
A traktor elejének volt a filmje hogyan állnak az első kerekek ,mindig az egyik kerék nem úgy ment ahogy a másik oldali azért készült a film mert magamat nem láttam sehogyan sem . Csak azért tettem be hogy lássa a váz ereje még a zetort is kibírta abban a száraz földben .
Mint írtam azért van rajta mit alakítani . De nem csak az új fényezesre gondolok .
200 +, de a 300 ból még az út is meg volt . Meg ha esetleg napi országos is kellett volna venni , akkor is belefért . ( Ja most egy darabig csak zsiroskenyeret eszem ezután 😀😃😄😁😆😅🤣😂 ) Köszönöm , de ne irigykedjél mindenkinek ott a lehetőség valahol
Az a szétszedés sem holnap lessz ,de természetesen lessz fotó .
Mégegysze köszi . De remélem nem csak szép de jó is lessz .
Ezt azért nemtunád használni 3szög vázas volt ,hárompontot igényelt . A TZK-s motoros traki szántott vele ! A vázmegoldási trükk a lényeg véletlen olyat alkottam ami meglepően erős volt a négyzetben a kör csővel .