A 20. Férf Kézilabda VB Németországban kerül megrendezésre, 2007. Január 19. és Február 4. között. A magyar válogatott Dániával, Norvégiával és Angolával került egy csoportba.
A 2006-os németországi foci vb után ismét egy teltházas, magas színvonalú rendezésben bízhatunk, ahol a több tízezres csarnokok is bevetésre állnak, Kölnön át Hamburgig!
Mondjuk megnéztem volna a sját arcomat is :-) Amúgy megkérdezték tôle, mit szól Gyuszi akciójához. Ezt ôk már megbeszélték, bízik Gyulában, hogy amikor bevállalja, akkor meg is tudja csinálni. Azért nem lehetett könnyû ezt elviselni a norvégoknak, kezdenek feljönni, erre egy ilyen gól. Ez kb. olyan volt, mint amikor a 2000-es olimpián Vári 10 méterrôl csavart egy gólt az oroszoknak 1 másodperccel a negyed vége elôtt. Ott el is dôlt a meccs!
A VB-ről további kettő csapat kap még helyet a kvalis tornákra.
A világbajnokság két legjobban rangsorolt válogatottja egy-egy kontinensről, ha a vb-n Ausztrália a 8-12. hely valamelyikén végezne, akkor indulhat a kvalifikációs tornán. Ill. Európa, Ázsia, Pán-Amerika, Afrika kap egy-egy helyet is így jön össze a 12 csapat. 3 4-es csoportba, amiből 2-2 jut ki az olimpiára.
Az első fordulóban a Tunézia-Kuvait meccsen volt a legkevesebb néző, 4000 ember. Az összes több 768-10000 ember. Nem kivezényelt iskolások, igazi szurkolók, nézők. Félelmetes! A legjobb helyen rendezik ezt a vb-t.
Londonbol is nagyon szurkolunk a csapatnak. Sajnos itt egy tv sem adja a vbt, de a tegnapi meccset egy dan tv internetes oldalan eloben neztem, es a magyar radioban hallgattam, fantsztikus volt! A videokazettak meg majd jonnek otthonrol:)
Eszembe jutott eletem talan legnagyobb sportelmenye, az atheni korea elleni meccs, amin szemelyesen is jelen lehettem... remelem most is legalabb addig jutunk, bar teny, h a kozepdonto csoportunk neheznek igerkezik, en mar annak a 7. helynek is orulnek. Masreszt ha igy jatszik es kuzd a csapat minden dicseretet es elismerest megerdemel fuggetlenul a helyezestol.
Meg egyszer koszonom az elmenyt, neked jo munkat, a fiuknak hasonlo folytatast!
Így van. A rendező ország kiválaszthatja melyik csoportba akkar játszani. Azaz azt a kalapot sorsolják utoljára amelyik kalapban a rendező ország van. Akkor ő kiválasztja melyik csoportba akar lenni, aztán a kalapban levő többi csapatot sorsolják.
"Die große Überraschung der Vorrunde ist bisher Ungarn. Nach dem dramatischen 30:29-Erfolg gegen Dänemark setzte sich der Olympia-Vierte auch gegen Norwegen durch und ist nicht mehr von Platz eins der Gruppe E zu verdrängen. Erneut war Torhüter Nenad Puljezevic mit 49 Prozent gehaltener Bälle ein starker Rückhalt. Nach 44 Minuten führte Ungarn in der Kieler Ostseehalle bereits mit 21:15. Stärkster Torschütze war Gabor Csaszar (8/5). Dänemark und Norwegen bleibt am Montag im direkten Vergleich nur noch der Kampf um den zweiten Platz."
abban igazatok van, hogy minket nem érdekel a sportszerűségi lista, főleg hogy tudjuk, hogy nem valós, de ha elkönyvelnek minket "durva-csapatnak" akkor az tükröződni fog a bírok ítéleteiben (még ennél is jobban)