Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
Újabb képeket készítettem az állatról, és közben egy újabb jószággal találkoztam, ezúttal a lakásban. Cincérnek nézem, és nagyon szép!
A kis jószágok egyébként ~4mm nagyságúak, kerek formájú, a tor és a fej kissé csepp alakúvá teszi (bár nem vagyok biztos benne hogy ez a része nem csak a fej-e, szemeket véltem felfedezni közvetlenül a tövénél), potrohán látható fehér fehéres-szürkés mintázat remélem jellemző rá:) aranyos kis csápja van, amennyire kilehet venni, 3 részre osztott. Ennyi információ remélem elég a meghatározáshoz, plusz a kép:)
Ez a második lény fonáka, vagyis hasa:) Egy befőttesüvegbe kellett tennem, annyira mozgékony volt, folyton szabadulni akart.
És itt a szebb része, és tényleg szép:) természetesen azóta szabad és sértetlen!
Erkélyen nevelt paprikáimon fedeztem fel pár nappal ezelőtt a képen látható ismeretlen rovart. Kb 10 egyed kószál szétszórtan több palántán. Tudja valaki mi lehet ez? Előre is köszönöm!
A wc-ben látott rovarok típusát nem tudom meghatározni, ehhez kérném a segítségeteket. Jellemzőik: 1. Nagyon kicsik max 1-2 mm-esek 2. általában másznak de ugrani is tudnak 3. eddig csak a wc-ben fedeztem fel eddig őket
sziasztok, inkább egy költői kérdés ez itt... de azért érdekelne a pontos meghatározás (nőstény szarvasbogu?) az utcsóról nincs fogalmam, de elég gyakori nem?
Baxus kulcs !! Ettől féltem.Eddig még nem láttam , de akkor lehet belőle több is valszeg. A durva életbe. Akkor azt hiszem ideje valami szert keresni ellenük.