A topic célja a BMW motorkerékpárok tulajainak és azoknak a szimpatizánsokanak az összefogása, akik szeretik ezt a motormárkát.
Szinte hihetetlen, hogy nincs ilyen Topic még!
Hello! Bocsánat, kicsit el vagyok akadva a projekttel, mert a párom egyelőre nem akar magasabbat. Azért én szeretném folytatni valamikor, most előbb az 1250 Gs cuccoknak kellene elmenni, aztán ha megvan még, akkor lehet hogy bespájzolom.
Azért beugorhatsz, ha erre jársz, csörögj előtte a sípálya számán.
Feltettem a Vstream 2487-et. Egyelőre nem vagyok elájulva tőle. Kell vennem merevítőt, de persze az euromotor mától zárva van hétfőn. Tegnap mentünk egy 250-es kort, sok nyitott egyenessel. Elsőre azt érzem, hogy a szélzaj miatt lent jó, a bubogás miatt pedig fenn. A merevítő hiányában nem tudtam fix helyre rakni, le-fel mozgott.
Tegnap megnyitottuk a szezont, kollégám csütörtökön vette át az új mociját, KTM 890. Gyorsan összeszoktak. :) BMW NineT-t cserélt a KTM-re. Szerette azt is, de a KTM-re azt mondta, hogy a külalakján kívűl mindenben jobb. Erősebbnek érződik, dacára, hogy papíron gyengébb, jobban kanyarodik, hibátla a gyorsváltó, egyből kettőbe is, alacsony forulaton is, oda-vissza, stb. szóval fülig ért a szája egész nap.
És vhol értem, kicsit olyan érintetlen paradicsom feeling...az én szívem is visszahúzna. Ahol napfény- víz kombóból mindent megtermesztenek.
(Annyira szakadtnak se láttam.)
Az se semmi, hogy azt a rendszert, ami mentén megegyezéses alapon beosztják a vizet/ földet fenn is tartják és nem gyilkolták még le egymást a vízen vitázva..
Ok..ok most nem a törzsi háborúkra gondolok...szimplán egymás közt.
Hát, a francia elég sokáig hivatalos nyelv volt, még ha ennek ők nem is örültek egyöntetűen, azt eleve sokan tanulják ma is. A spanyolt is sokan beszélik, mert oda járnak vendégmunkásnak és sok spanyol jár Marokkóba turistáskodni. Angolul azért nem beszélnek sokan, meg hát ha eljutsz arra (érdemes), akkor látni fogod, hogy ezek a szakadt faszik valójában azért ilyen szakadtak, mert ezt szeretik. Sokan éveket húztak le Európában nem is rossz állásokban, aztán visszahúznak ezekbe a kalyibákba a sivatagba, és kis túlzással szedik a datolyát meg kergetik a tevéket. Plusz a félnomádoknak a család a minden, de nem csak a nagy szavak szintjén (pl. ugye pont az oázisos részben magyarázza a vezetője, hogy hogy mozog a törzs).
Hogy pl. itthon hány "istenháta mögötti paraszt" fog franciául és angolul kalauzolni bárkit is...jó..tudom, más kultúrkör..történelem..meg, igen, egyre többen tudnak itthon is idegen nyelvet a fiatalabb generációból..oks...
Meg sok más gondolatom is támadt, de azokat most magamnak megtartom.
Most még Marokkóban van, ott főleg berberek és rifek élnek, azok alapvetően nem arabok. Legalábbis van ismerősöm, aki nagyon zokon veszi, ha arabnak nevezik, akkor kijön belőle a szabadságharcos, annak ellenére, hogy 40 éve Olaszországban él.:)
Azért videón nem annyira gáz, de mikor nem léptette be a motort El Salvadorban és a Charly Sinewan segített neki, akkor ott szerintem keményen izzadhatott.
Hetedik éve motorozza körbe a világot, nem keveredett soha bajba. A legviccesebb eset tavaly történt vele, otthon volt éppen hollandiában, apukájával készített interjút a lakásuktól pár 10 kilométerre. Ő motorral érkezett az interjó helyszínére, apuka autóval. Amikor végeztek és indultak haza, apuka megkérdezte, tudja-e merre kell indulni hazafelé. :)
tetszik a rész az oázis kertészetről...méghogy "bunkó paraszt a világ seggén"-le a kalappal előttük, elmagyarázta a vízhasználat beosztását az 50 család közt..és nem használnak vegyszereket..respekt
és ami meglepett, hogy nem úgy tűnik, a csaj fél nőként leállni beszélgetni az arabokkal...
(nyilván most a motorozástól eltekintve-az is tecc-mondanám 5 év múlva lehetne nekem is egy ilyen project:-))))