Keresés

Részletes keresés

feketepanda Creative Commons License 2009.02.28 0 0 1421
szia máxem:)

Lapom sajnos valóban nem látszik, folyamatosan kapom a jelzéseket. Leállt a szolgáltató szervere külső ok miatt 17-én, és sajnos sokáig tart a helyreállítás, probléma elhárítása:(( Bízom benne, hogy hamarosan megoldódik, webtudor gyerkőceim kapcsolatba léptek a szolgáltatóval, remélem közös erőfeszítéssel megoldódik. Köszönöm a látogatást, nagyon jól esik, persze az igazi, ha látható is a lap:))
Hunor nagyon sokat fejlődött, szép fényes, fekete a szőre, idő kell míg a kezdeti gondjait beéri, de nyugi, van ideje! És hidd el az is gond, ha sok a szőr:)) Kis komoly kölöknek tűnik, de gondolom azért a fundis kisördög belőle is elő-elő jön. Nekem most egy kamaszlánykám ilyen kis kopasz mint Hunor, de vidám, eleven boszika, majd lesz szőre.
Azt tapasztaltam, hogy van olyan kicsi aki felnőttkoráig növeszti, szinte "ragaszkodik" bébiszőréhez, és van aki 4-5 hónaposan levedlik. Előbbiek emiatt nagyon intenzíven növekednek eleinte, utóbbiak lassabban és kicsit tovább. Másra fordítják az energiákat:)) Hunor lassan utoléri méretben magát, és ki is fogja növeszteni a bundácskáját. A súlya optimális, nem sok és nem kevés, vékonyabbnak a rövidebb szőre miatt is tűnhet. Ha kellemesen laza a bőre, vidám és játékos, ne aggódj:))

pussza
Előzmény: máxem (1418)
máxem Creative Commons License 2009.02.28 0 0 1420
máxem Creative Commons License 2009.02.28 0 0 1419
máxem Creative Commons License 2009.02.28 0 0 1418
Sziasztok!(mosolygos macik, feketepanda , Johhn , legoca és többiek)

Én csak irigykedni tok mosolygos macikra. Nálunk helyzet változatlan. Lehet, hogy Hunor nem is újfoundlandi vagy manöken újfoundlandi? Négy hónapos volt 18.-án pill. súlya 22,5 kg Johhn útmutatója szerint ez elfogadható, de és itt a probléma ,mi miért látjuk soványnak a többi fundihoz képest? Mosolygós macik gyönyörű Santiago :igazi macis kutyus haja is hosszú és dús:) Feketepanda lassan 2 hete nem tok felmenni a honlapodra mi a baj?Később ha sikerül felteszek képet Hunoról, kiváncsi vaok véleményetekre.
feketepanda Creative Commons License 2009.02.27 0 0 1417
mosolygó macik:)

Kikerestem a Flatazor neki való tápját, gondolom ezt eszi. Kukkants rá a linkre. Ha igen, ez kíváló neki. Ha szereti cserélni sem érdemes, csökkentsd az adagját. Kapjon továbbra is 2x, ez fontos, és adj neki 30%-al kevesebbet, mint most!! Eszem elmegy annyira akarnak nőni. Ami nem is lenne gond, ha hízni nem akarnának közben:)) A hízás egyértelműen azt mutatja, hogy sok amit bekajál. Fogd vissza az adagját. Itthon is fogyókúra indult a nagyoknál és kamaszoknál. Én egyszerűen lefeleztem a mennyiséget. Első héten reklamáltak, mostanra csend lett.

Kíváncsi vagyok a Furminátor bejön-e a szőréhez! Megnéztem a linkjét, érdekes szerkezet. Várom a fejleményeket, ha kipróbálod!!!

Flatazor

pussza
Előzmény: mosolygó macik (1416)
mosolygó macik Creative Commons License 2009.02.27 0 0 1416

Szia Fekete Panda! Köszi a cuppot a kutyus nevében is. Azzal a kéréssel fordulok hozzád, hogy segits nekem a Szani étrendjét összeállitani. Jelenleg Flatazort kap {Nagyon szereti!} reggel 200 grammot, este 300-at , 1-2 szelet száraz kenyér,és egy kevés alma. Most a kutyus 61 kg és ez ebben a korban egy kicsit sok! A kutya kondijával nincs különösebb probléma,de attól tartok,hogyha fölmelegszik az idő a kutyus ezzel arányosan kevésbbé lesz mozgékony aminek a kutyakiállitásokon látjuk majd kárát. Előre is köszi a segitséget!!

Gyógyulj meg minnél hamarabb!

Előzmény: feketepanda (1415)
feketepanda Creative Commons License 2009.02.27 0 0 1415
Szia mosolygó macis:) Köszöntelek a fórumon!!!!

cupp a macinak is:))
Előzmény: mosolygó macik (1413)
legoca01 Creative Commons License 2009.02.25 0 0 1414
ez a jó kedvű kende kép?
mosolygó macik Creative Commons License 2009.02.25 0 0 1413

Sziasztok.Egy fundi szerető üdvözöl mindenkit a fórumon!   Ahogy a fórumon úgy a fundi gazdik körében is újnak számitok s ebből kifolyólag mindig szivesen fogom venni a tapasztaltabbak hasznos tanácsait.

Van egy 10.5hónapos kan kutyusom:Santiago

feketepanda Creative Commons License 2009.02.25 0 0 1412
legoca!

Belinkeltem neked, itt van kép a fiúról!

Vasad Állatotthon
Előzmény: legoca01 (1409)
feketepanda Creative Commons License 2009.02.25 0 0 1411
http://www.allatotthon-vasad.hu/main.php?menu=fotoalbum&oldal=kutyak

Hahó mindenki! Sos segítséget vár Vasadon (fenti link) egy fundi fiú!!!

Terjesszétek!

pussza
Zsófi11 Creative Commons License 2009.02.19 0 0 1410

Ma jártam a gyöngyösi Állatbarátoknál, kiscicát kerestem, ott mondták, h volt náluk egy 10 hónapos foundi lány, de tegnap elvitték a "foundimentők". Tényleg! Ha tud valaki édi-médi kb. 3 hónapos fiú cicát (egyszinű hamuszürkét, v foundifeketét, v...)-lehetőleg szobatisztát!-kérem jelezze! Nagyon vágyunk rá, mert egy hete veszítettük el 6 éves félperzsa cicánkat:(

legoca01 Creative Commons License 2009.02.19 0 0 1409
:( én nekem kellet volna!!!:(:(:(
Zsófi11 Creative Commons License 2009.02.18 0 0 1408

Hála Istennek!- és még sok jó embernek, hogy gazdára talált!!!:)

feketepanda Creative Commons License 2009.02.18 0 0 1407
http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=6714

Van gazdija a kutyusnak:)) Örülök, hogy megmenekült a haláltól...
Előzmény: legoca01 (1406)
legoca01 Creative Commons License 2009.02.18 0 0 1406
szija
és esetleg képet nem tudna fel rakni róla?
Johhn Creative Commons License 2009.02.18 0 0 1405
Nem tudok róla igazából semmit, csak ezt a telefonszámot.
Előzmény: legoca01 (1404)
legoca01 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 1404
szija

hol lakik mert ha tényleg fiú akkor kellene!
Johhn Creative Commons License 2009.02.17 0 0 1403
Szia! Éppen most keresett meg egy hölgy a következővel:
"a tanácsát szeretném kérni, mivel egy szép törzskönyvezett újfundlandi 6 éves kan kutyát a kedves gazdi" el akar altatni. Egy napunk van hogy elhelyezzük, természetesen ingyen. Várom válaszát, segitségét. Mobil:o63o 656 o6o5. Üdvözli: Gajzágó Zsuzsa."

Lehet, hogy tudtok egymásnak segíteni.
Előzmény: legoca01 (1402)
legoca01 Creative Commons License 2009.02.16 0 0 1402
szija

a kan az kell mert ha nem nem adnád nekem mert nagyon kéne!!!
Előzmény: Katka41 (1401)
Katka41 Creative Commons License 2009.02.15 0 0 1401
Sziasztok!
Sürgősen eladó 5 hónapos szukám .Magunknak hagytuk meg,de most nincs rá időnk rá,mert 2 beteg is van a családban.Ráadásul 2 szukánk vemhes a kanunktól.Ha tudtok segítsetek.Előre is köszi!
baphomet Creative Commons License 2009.02.11 0 0 1400
szia, nálunk mindennapos, mert nagyon csipás. bórvízzel letörlés, aztán csöppentek neki visine-nel. ez bevált.
Előzmény: darcyka (1396)
feketepanda Creative Commons License 2009.02.11 0 0 1399
Engi:)

Makettmackó inkább fitt legyen és sportos, sok dolga lesz a ringekben! Felezd le a kajáját. Kövéren kínlódni fog, ha felmelegszik az idő. Itthon is fogyasztás kezdődött, mert grizzlyket neveltem:)) Válthatsz tápot, de nem javaslom, a fejlődése és a szőre megfelelő, nincs miért. Most lassabban nő, kevesebb kell neki!

pussza
Előzmény: Zs. Engi (1398)
Zs. Engi Creative Commons License 2009.02.11 0 0 1398

Köszönöm!

Megfogadjuk tanácsotokat! A végeredményről írok még!

A csajszival amúgy jól megvannak! Hádész nagyon vigyáz rá, szeretgeti, játszik vele. Amúgy szerintem az nem is baj hogy vissza fogja magát mert egy picit "el"hízott. Lehet hogy még jó is lenne ha fogyna egy picit. Még valami! Nem lehet hogy a kaját unta meg?

feketepanda Creative Commons License 2009.02.11 0 0 1397
Zs. Engi)

Alapos megfigyelés pár napig, hőmérőzd meg, nézd meg a székletét. Biztos, ami biztos alapon.

Lehet lelki oka is, hiszen a nagypárnájára megérkezett egy csajszi:)) Ha csak nézi a kaját, de őrzi, akkor irigyke lett és féltékeny. 6 hónapig abszolút egyke volt, meg kell szoknia a kicsilányt, egy kis koplalás nem árt meg neki. Bántani nem fogja, nevelni még nem tudja, és ő is csak most lesz ivarérett. Van elege éppen:)) Visszamegy kölyökbe, de annak már túl nagy, kicsit összezavarodott gondolom. Meg fogja oldani, csak idő kell hozzá.
Kezeld úgy a kislánnyal való foglalkozáskor, mint egy társ, érezze, hogy Ti megetetitek Dancyt, Ti játszotok Dancyval...stb. Most fog a felszínre törni belőle a nők iránti védő-birtokló ösztöne, ami egyedülállóan csodálatos a fundi kanokban, tulajdona a nőnemű. Hagyjátok kibontakozni, erősítsétek önbizalmát. Petivel töltsenek több időt együtt külön, férfias dolgokat osszanak meg, veregesse meg a mellkasát többször, csak úgy "dumáljanak", sétáljanak külön. Hamarosan betölti a csajok védője szerepet, s ha téged és Dancyt elkezd körüludvarolni kedves bájjal, irányítgatni, csak úgy figyelni a lábatokra ülve, akkor elkezdődött a felnőtté válása. Persze játszani fog közben, kicsit csipkelődve, néha durcás lesz, de a folyamat elkezdődött. Helyét és szerepét keresi a megváltozott családban, hamar megtalálja, hiszen a kutyáknál a hierarchia erős, ő lesz a főnök, mégha udvarias, bizonytalan kamasz is még:)
Túlzó megnyilvánulásait kell megállítani következetesen mindig, s férfiúi önbizalmát erősíteni. Menni fog:))

pussza
Előzmény: Zs. Engi (1393)
darcyka Creative Commons License 2009.02.10 0 0 1396
Szerintem már kutya baja! Nem is váladékozott amúgy erősen, de azért nézegetem neki!

Előzmény: Johhn (1394)
Johhn Creative Commons License 2009.02.10 0 0 1395
Engi nem tudom mi lehet a kutyussal, általában a konkurencia segíti az étvágyat. Persze az első néhány nap, amíg megszokja a társaságot felboríthat mindent, de utána inkább habzsolnia kellene. (Persze, ha jól értem, hogy kölykökről van szó - és nem felnőtt kanés szukáról)
Előzmény: Zs. Engi (1393)
Johhn Creative Commons License 2009.02.10 0 0 1394
Kamillával lehet törölgetni a szemét, legfeljebb nem használ alapon. Nagyon enyhe esetben (ami magától is elmúlna) kedvező hatású lehet. De ha nem múlik el 2-3 nap alatt, vagy erősen váladékozik, átterjed a másik szemre, mindenképpen kérj rá igazi szemcseppet/krémet!
Előzmény: darcyka (1392)
Zs. Engi Creative Commons License 2009.02.10 0 0 1393

Sziasztok!

Egy kis segitséget kérnék!

Hádész mostanában elég keveset és nagy undorral áll neki a reggelinek, vacsorának! Úgy vettem észre, hogy azóta amióta hoztunk neki egy kislányt Dancy-t. Vélemény? Mit csináljak?

darcyka Creative Commons License 2009.02.09 0 0 1392
Háát igen az idő most nem az igazi nekünk, viszont egész hétvégén kirándultunk a kutyukkal és nagyon jól érezték magukat! Megpróbálom lefoglalni valami rágcsával, bár mindig van neki ilyen, amiből persze soha nincs elég..

Jut eszembe, még egy kérdésünk lenne! Azt hiszem valamiféle kötőhártya-gyulladása lehet, kicsit váladékozik az egyik szeme az anyukának! Lehet hogy hétvégén amikor vittem kocsival, és kitette a fejét az ablakon, huzatot kaphatott?? Pedig csak épp, hogy kinézett egyszer-kétszer! Gondoltam megengedem neki a 17 fokos időben, és most erre gyanakszom! ? Kamilla borogatást vagy mit tanácsolnátok?? Nem súlyos, ahogy látom neki!
Előzmény: feketepanda (1391)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!