Nekem is ilyen volt, még két héttel ezelőttig, mint az "ilyen volt" képen. Gondolom ezen is végig van repedve alul is, ha megfordítod. A különbség annyi, hogy ugyanez a fajta került vissza, de ha kibír még 10 évet, egye fene, az is elég. :)
Nekem pl az is kellemes csalódás volt a Mazda 6 topic után, hogy míg abban napi 2-3 kérdés arról szól, hogy mi lehet a baja a dízel hatosomnak, miért húz oldalra, miért rohad be a hátsó fék, segítség rozsdásodik, vagy honnan szerezhetek olcsó alkatrészt a drága gyári helyett, addig itt ilyet nem látni. Néha napokig semmi beírás, vagy ha van szerviz kérdés, az is csak a kopóalkatrészekre, olajra, apróságokra. :) Magamból kiindulva eddig fél év és 20ezer km alatt töredékét költöttem a lacsira, mint 1,5 év és szintén 20ezer km alatt a hatosra. :) Szóval nekem mondhatná bármilyen szerelő, hogy ez egy rossz autó. :)
Akkor most nyilatkozzunk a szerelő szexuális orientációjáról látatlanban mi is?
Fogadjunk a manusnak csak a BMW Audi, meg azevyébb prémiumok az autók. Szinte biztos, hogy még nem találkozott ilyen autóval, vagy ha igen, akkor tudás hiányában nem volt képes megjavítani, ezért fikázza. Jó esélyed van rá, hogy mindent meg is fog tenni annak érdekében, hogy tényleg megbánd a vételt. Nem is vinném hozzá, hanem ha már megvetted és előtte nem nézetted át, elvinném egy szervizbe állapotfelmérésre. Akkor tudni fogod majd, mit vettél. Remélem nem egy extaxit.
A Lacetti nem hibátlan, nem a világ legjobb autója, nem hibátlan, de ár/érték arányban nagyon jó. Nagy hely, nagy csomagtartó (Hb nem), nem csúnya. Fogyasztása vállalható, alkatrész van, akár gyári is. Rengeteg taxi futott belőle, ez talán elárul valamit.
Ugyanakkor vannak bosszantó hibái, de hála a tulajdonosi közösségnek, ezek jól ismertek és a javításuk is.
Én majdnem 10 éve vettem, feleségem unszolására. Akkor egy pillanatig sem szerettem, mert a német, dízel kombihoz képest más kávéház. Valamit azért elmond, hogy még mindig megvan, miközben feleségem autóját cseréltük és én is szeretnék automatát, de sajnálnám elkótyavetyélni a Lacettit.
Akkor mond meg neki, hogy azt üzenem neki, hogy ő meg egy idióta...
A Lacetti az angol, elfogultsággal igen nehezen vádolható "top gear" magazin szerint is egy egyik legjobb vétel. Itt a topiciban nem nagyon találsz olyan lacettist, aki ne lenne elégedett a kocsijával, beleértve engem is.
Üdv mindenkinek. Én is most vettem egy 1,6-ost. a cégünknél a szerelő egyböl elkezdte fikázni,hogy ilyen szar meg olyan szar és megbánom a vételt. 2005 novemberi, 130000 van benne. Az lenne a kérdésem,hogy a szerelőnek van igaza vagy magasról szarjak a véleményére ?
Nagy örömmel vettem ma egy 2005-ös 1.6-os, 5 ajtós Lacettit, kezdem az állami köröket és rovom a hozzájárulást a költségvetésbe, de szeretném ha valaki hozzáértő szaki átnézné, és ha kell rendbe szedné a gépet mielőtt a gyereket kezdem szállítani vele, szóval ha van akit ajánlanátok szerviz/szerelő kérem írjatok, adjatok tippeket.
Most kaptam meg az autót, a régi leömlővel a csomagtartóban. Szépen el volt repedve, pont középen, alul-felül a felfekvő felületig. Nem csoda, hogy a zavaró hangján kívül már egy kis füstöt is éreztünk az utastérben, hosszabb út alatt.
Az új leömlő száma GM96481526, a szerelő szerint simán felment a régi helyére. Hogy honnan rendelik azt nem tudom, de nem is lényeg, telefonban a Holland raktárral indokolták, hogy miért ilyen olcsó.
Most egy darabig remélem megint nem lesz gond a kocsival. Megkapta az új szelepfedél tömítést, leömlőt, első TRW fékbetéteket, üa.szűrőt, Q8 olajat. :)
a gm holland raktára nem szolgál ki mást csak a gm hez tartózó többi raktárt magyarországhoz nézve a Budaörsit onnan is csak a márkakereskedések rendelhetnek
26ezer volt a gyári új, postával együtt, 2 nap alatt. :) Ma derül ki, hogy tényleg rávaló-e. Ránézésre ugyanaz lehet, GM korea matricás dobozban, GM számmal... elég meggyőzőnek tűnik. Elvileg egy holland raktárból hozzák ezeket az eredeti alkatrészeket, azért ilyen olcsó.
Hegesztik is, utánakérdeztem egy erre szakosodott műhelyben, de ők is mondják, hogy a varrat mellett bármikor újra repedhet. Nem az első eset lenne. Természetesen garancia csak a varratra van. :D 15-20ezerért nem érte meg a kísérletezgetést.
Jövő héten cseréltetem én is a leömlőt, szintén repedés miatt. Sikerült szereznem gyári újat. Novemberben, 20ezer km-el ezelőtt vettük észre, azóta már elég sokat hangosodott...mostanra zavar annyira, hogy cseréljem. Egyébként még a flexibilis csövet is érdemes megnézni. Mire a leömlő reped, addigra már a flexi cső sem lehet túl jó állapotban.