Én is megerősíthetem, hogy tényleg volt azért hirdetve az IkonHÁZ is, persze tényleg nem volt olyan erős a reklámkapmány, mint a többi AF-is projektnél.
Ez valószínűleg a kevesebb lakásszám miatt is lehet és persze az is igaz lehet, hogy azokat a lakásokat kell jobban hirdetni amelyek nehezebben kelnek el.
A lakopark.lap.hu-n az Ikon házat és a Center házat is hirdetik. nyáron én is láttam több villamos- és buszmegállóban Ikon plakátot. A napokban már nem tudom, hogy hol, de láttam Centeres és Horizontos plakátot is. Az Ikonban egyébként az alacsonyabb lakásszám miatt is gyorsabban fogynak a lakások.
Elhatároztam, hogy a bejelentett új lakástámogatási politika előszelén vitorlázva elindítom az IGYEPAF-ot, azaz az "ikonházi gyermeknemzési programot a félszocpolért". Sürgősen szükségem lesz gyermektároló kapacitásra és az ábra szerinti beépített konyhabútorban még pont van egy hely egy rácsos járóka számára, már konzultáltam a vér-vonal tervezőivel! :))
Komolyra fordítva magamat, a nappaliból szobát készítek, ha törik, ha szakad és kezdő szakácsi képességeim elővigyázatosságra ösztönöznek az egylégterű helységekkel kapcsolatban. A fürdőkád kényszermegoldás lesz, ha lesz, elsősorban az AF sajátos árszabásaiból kiindulva. Szerintem egy kabin beépítésért ez irreális összeg (még ha szintbeli emelést is igényel). Végtére is mindegy, a WC + fürdő kombináció már alapból elvette a kedvem, ha jól láttam a C-ben ez okosabban van megoldva (és persze magasabb áron). Garázsrészt nem vettünk, de a környék amúgy sem olyan rossz parkolási szempontból.
Szerintem azért, mert az Ikon-ház lakásai nagyobb eséllyel kelnek el (környék). A Horizont-házzal tök ugyanez a helyzet, csak ott az ár miatt bizonyosabb az értékesítés. A Centernél nehezebb lesz a dolguk, s ugye a marketing büdzsé is véges, a bizonytalanabbul értékesíthetőt kell belőle nyomni.
Szia Mindenki!
Mi a negyedIkon fogunk lakni a B-ben és örömmel nyugtázom, hogy 1 hónap után sikerült felfedeznem a saját topicunk, pedig a többi AF-st már régóta követem.
Nálunk úgy tűnik a fürdőszoba lesz az Achiles sarok, ha teljesen fejreállítom, akkor se lesz kényelmes. A nappalit teljesen el akarjuk választani a konyhától félig tégla, félig üveg, de semmiképpen sem üvegtégla megoldással, lehet, hogy ez csak utólag fog elkészülni.
Hamarosan nyakunkon az egyeztetés, de még mindig rágódunk néhány ötleten.
A zöld tetőért tényleg kár, de majd a belső udvarban piknikezünk!:))
Gabrini
Ezek szerint rájöttek, hogy a Vanilivonal nagyon drága és nem jó. Mi ezért nem is kértük a konyhát. eddig Ikea konyhával szemezgettünk, de ha jók, akkor majd megnézzük ezt az Enbé Kft.-t. Nektek is MDF ajtós konyha van alapáron?
Persze, nagyon jó a scannelt kép, örülnék ha átküldenéd mailban. Lehet, hogy nekem is elküldte már az AF, csak elkeveredett valahol a postán a levél.
Viszont nagyon jó lenne tudni, hogy modjuk milyen módosítás mennyibe kerül, meg ilyesmi.
Te, úgytom a B-ben lesz az élménypark: ultra-, infra- és zebraszauna, kétemeletes uszoda újraélesztő készülékkel, masszázskabinok, automata konditerem (a súőlyokat gépek mozgatják), 3D mozi, virtuális valóságterem, a tetőn igazi őserdő (kizárólag nem mérgező állatokkal) mesterséges esőztető készülékkel és helikopterleszálló pályával, valamint egy dühöngő az alagsorban, ahol önjelölt popsztárokat, politikusokat és magyarfocistákat lehet tortával megdobálni.
Még egy valakit láttam, hogy ide jön. Vagy a többiek nyugdíjasok? :-)
Ui.: Ha terveztetni akarsz, azt most kell elkezdeni, mert kb. november elejére kell a kész terveket megkapnia az építtetőnek. Ehhez most kaptuk meg a műszaki leírásokat. (lásd lent)
Az a 6 óra már nem lesz elég számolgatásra. Mi tervezőt bíztunk meg. Szerintünk a 17-20 milliós lakás tervezésére megéri kiadni 200-300 ezer Ft-ot. 15 évet tervezünk lehúzni itt, arra elosztva, igazán nem sok. Igaz, nem lesz teljesen berendezve...
A gameplan csak úgy avatatlan szemmel is kényelmetlenül kockás, ráadásul még sok spórolási lehetőséget is ad egy jó terv. Pl. semmit sem kell utólag beépíteni, fűtés, rakodás.
Az árakat előbb kell tehát megtudni. Szerintem meg is mondják, talán azért volt hiányos az árlista, mert 1. általában ezeket a módosításokat kérik, 2. épp most kötöttek a két céggel szerződés (fürdő-WC és konyha kivitelező). Már jártunk náluk, nagyon készségesek voltak, akkor. :-)
A konyha engem is aggaszt egy kicsit, gondolom majd az egyztetéskor derülnek ki az árak. A légkondit utálom szal abból kimaradok.Melyik lépcsőházban lesztek?
Mi itt leszunk. Most kaptuk meg a muszaki adatokat (gamplan) es az arlistat.
Fura, hogy a legkondit csak egeszben vallalajk, alapkiepitest nem, es erre hozzavetoleges arat sem adtak. (Emellett a pincebe vagy a tetote tennék a kulteri egységet, ha jol vettem ki.) Konyhara nincs ar.
Eddig amugy minden egyertelmu volt, es gyorsan ment. meg vagyunk elegedve.
Mi csak majdnem (Horizont lett belole). :) De az 1.000.000 Ft ardiffi, a nagyobb lakas, jobb fizetesi utemezes sulyos ellenerv volt. Persze az Ikon meg sokkalta jobb kornyek. :)