szerintem inkább arról van szó, hogy Mylene-t ismergetik az emberek, kedvelgetik is, de nincsenek annyira bezsongva, hogy klubokba járjanak, stb... ez valszeg azért is van így, mert (szerény véleményem szerint) ahhoz elég érett személyiség kell, hogy "rákattanj" erre a nőre és a műveire, a felszínesebbek inkább britney-ra kattognak, a "komolyabb" emberek meg szép csendben rajonganak...
engem egyébként érdekel minden, ami neked megvan tőle:)
Sziasztok!
Ahhoz képest, hogy én csak alkalmanként, és a munkahelyemről tudok Internetezni, lassan én fogok a legtöbbször beírni a Fórumba.
Amikor megláttam, hogy vannak még rajtam kívül Magyarországon, akik szeretik Mylene Farmer zenéjét, nagyon megörültem, hogy végre lesz kikkel megosztani a vele kapcsolatos élményeimet, és esetleg lesznek olyanok, akiket érdekel az a sok-sok minden, ami hosszú évek szorgos gyűjtőmunkájaként a birtokomba került. Ehhez képest, nem túl sokan reagáltak a bejegyzéseimre. :-( Vagy csak én vagyok ilyen (túl) lelkes? Remélem, rácáfoltok arra, hogy nincs értelme ide írogatnom, mert úgysem válaszol rá senki...
Még mindig várom a válaszaitokat:
"Giorgino"
Sziasztok "Mylene-esek"!
Úgy néz ki, hogy néhány héten belül végre meglesz a "Giorgino" c. film jó minőségben, eddig ugyanis csak elég rossz minőségű kópiákat sikerült szereznem belőle. Bár, lehet, hogy csak az én elvárásaim voltak nagyok... :-) Amúgy, kár, hogy anno akkorát bukott ez a film, mert igazán értékes alkotásról van szó, szerény véleményem szerint. Egyszer talán majd megjelentetik hivatalosan is... Ki tudja...?
Na, írjatok!
Üdv:
"Giorgino"
Az egylemezes, fehér borítós van meg, de, mint már említettem, az összes hivatalos remix megvan írott CD-n. Ezekre büszkébb vagyok. :-)
Amúgy, nincs kedved inkább az e-mail címemre írni?
Fura, hogy itt van egy lelkes ember, a többiek meg nem használják ki...
Sziasztok!
Ma reggel, munkába menet, éppen a "Desenchantee" Kate Ryan-féle átirata szólt a buszon, amivel közlekedem. Szégyen, hogy az emberek nem is tudják, hogy a franciák a 20. század legnagyszerűbb szerzeményei közé választották be ezt a dalt, természetesen eredetiben. Viszont, mi magyarok büszkék lehetünk rá, hogy 1991. februárjában itt forgatódott a dalhoz készült klipp. :-) Sajnos, erről szinte senki nem tud semmit, pedig akkor talán be lehetett volna oltani az embereket egy kis Mylene-nel...
Tegnap átböngésztem a házi gyűjteményemet, és a következő dolgokat tartottam érdemesnek felsorolni, dicsekvés céljából... ;-)
- Sans contrefacon (bakelit (!) kislemez)
- Desenchantee (bakelit (!) maxi)
- Regrets (bakelit (!) maxi)
- XXL (maxi CD)
- California (papírtokos (!) CD single)
- Comme j'ai mal (digipack (!) CD single)
- Je te rends ton amour (papírtokos (!) CD single)
- Optimistique-moi (papírtokos (!) CD single)
- Innamoramento (digipack (!) CD maxi)
- Dessine-moi un mouton (digipack (!) CD maxi)
- L'histoire d'une fee, c'est... (digipack (!) CD single)
- Les mots (papírtokos (!) CD single)
- Pardonne-moi (papírtokos (!) CD single)
- az albumok közül a Les mots díszdobozos kiadására vagyok a legbüszkébb, amúgy még a L'autre, a Dance Remixes, a Live a Bercy és a Mylenium Tour van meg eredeti CD-n, a többi CD-R-en
- Kiábrándultak (a két klipp magyarországi forgatásának jegyzőkönyve)
- Giorgino (a film 1992-es eredeti forgatókönyve, melyből sajnos egy lap hiányzik)
- 6 darab Mylene által sajátkezűleg dedikált fotó, ebből 5 névreszóló
- a Mylene Farmer International Fan-Club által kiadott fanzine egy évfolyama (4 szám) (aztán sajnos ez a klub megszűnt)
- a Mylene Farmer Magazine jó néhány száma (köztük az egyikben az én cikkem is szerepel!)
- az Instant Mag 2 száma
- különböző újságok és újságcikkek, poszterek
- jó pár kalóz koncertfelvétel, és az összes hivatalos és rengeteg nem hivatalos remix CD-R formátumban
- néhány érdekes CD-ROM, melyek közül az egyik hivatalos orosz (!) kiadvány
- 2 hivatalos orosz (!) válogatás CD (nálunk kalóznak számítana)
- kb. 40 videókazettányi képanyag (persze vannak átfedések), mely tartalmazza a hivatalos kiadványokat és gyakorlatilag az összes TV-s fellépést, valamint szinte az összes kalóz koncertfelvételt (némelyik fekete-fehér, a SECAM rendszer miatt)
- ja, és a koncert-élmény a szívemeben :-)
(Amúgy van még anyagom Nathalie Cardone-tól és Alizee-től is...)
Továbbra is várom az érdeklődő rajongók levelét!
Üdv:
"Giorgino"
Sziasztok!
Már megint én vagyok az... Aki elolvasta az előző bejegyzésemet, az gondolom, hogy sejtheti, hogy nemcsak átmeneti őrület nálam ez a Mylene-dolog, hanem komoly rajongás. Tényleg szeretném egy kicsit megismerni azokat, akik megközelítőleg annyira bolondulnak érte, mint én, de ehhez az kell, hogy írjatok! Hátha összejön egy fanclub-féleség... Vagy nem érdekel senkit?
Üdv:
"Giorgino"
Hogy mennyire is vagyok komoly rajongó? Íme néhány számszerű adat és tény az állításom alátámasztására:
Valamikor a '80-as évek végén / '90-es évek elején láttam először Mylene Farmer-klippeket az MTV-n (akkoriban még adtak ilyesmit, bár inkább csak az éjszakai órákban). Mint később kiderült, a "Sans contrefacon" és a "Desenchantee" c. dalokhoz készült filmecskék voltak ezek. Akkoriból csak a nem hétköznapi, egyfajta atmoszférával rendelkező klippek maradtak meg bennem, a hozzájuk kapcsolódó zenékre nem igazán emlékeztem. Aztán eljött 1996, és bekapcsolták nálunk - sajnos csak egy rövid időre - az MCM-et... :-) Itt újból felbukkant a nagy Ő, és én teljesen belézuhantam! :-) Ez odáig fajult, hogy 1999-ben kilátogtattam Párizsba egy koncertjére. Mindemellett bekapcsolódtam a nemzetközi rajongói életbe, mivel kis hazánkban nincs túl sok - hozzám hasonlóan fanatikus - rajongója a hölgynek. A megszűnése előtti utolsó évben tiszteletbeli tagja lettem a Mylene Farmer International Fan-Club-nak. :-) Ezen kívül készítettem egy interjút a Magyarországon forgatott "Desenchantee" és "Regrets" c. klippek akkori gyártásvezetőjével, ami több rajongói oldalra és egy francia fanzine-ba is bekerült. Ja... És megkaptam a két klipp forgatási jegyzőkönyvét, ami azt hiszem nem kis relikvia! Ezidáig kb. 60 CD-t sikerült összegyűjtenem, amiből azért szép számmal van eredeti album, single és maxi is. Van még egy bakelit kislemezem, és két bakelit maxim is. A videókazettáim száma egyelőre úgy 40 körül mozog. Megvannak a hivatalos kiadványok, - sajnos csak másolatban, a francos SECAM rendszer miatt - és rengeteg TV-s és kalóz koncertfelvétel. És még sorolhatnám a megannyi ritkaságot (cikkek, újságok, (eredeti) dedikált képek, a "Giorgino" c. film forgatókönyve stb.)...
Azt hiszem, hogy bizonyítottam... Úgyhogy, írjatok!
"Giorgino"
Szia Jude!
Csak most fedeztem fel, mennyi más topicban nyomulnak "beszélgetőtársaim"...
Mylene-t én is szeretem, bár nincs cd-m tőle.. :((
Anno az MTV-n láttam pár klipjét, akkor szerettem meg. Persze akkor még az MTV se volt annyira kommersz szar... játszott például Etienne Daho-t, akit szintén azóta szeretnék egész cd jelleggel meghallgatni.
mivel jelenleg nincs uj album, igy uj turne sincsen... amugy is elsosorban csak Franciaorszagban meg Svajcban, esetleg a balgaknal szokott fellepni... na meg Kanadaban...
Emberek!
Végre valaki - azaz én - megpróbálná kézbe venni ezt a Mylene Farmer-ügyet, erre nem írtok vissza a címemre! :-( Pedig úgy megörültem, hogy végre rátaláltam néhány hasonszőrű emberkére, és végre nemcsak a saját kedvtelésemre foglalkoznék a dologgal!
Mint már említettem, sajnos jelenleg nincs otthon számítógépem, így csak viszonylag ritkán jutok Internet-közelbe, ezért sem hoztam létre eddig Mylene Farmer-honlapot, vagy valami hasonlót. Talán pár hónapon belül megváltozik ez a helyzet, de addig is jó lenne, ha tudnám, hogy hány embert is érdekel úgy komolyabban ez az egész?
Üdv:
"Giorgino"
Nem tudjátok, hogy véletlenül nem jön-e errefelé mostanában a hölgy? Legalább Bécsig?!
Én is régi rajongó vagyok. Kevés az olyan előadó, aki ennyire hiteles tud lenni, mint ő.
Gyönyörű, nőies, eredeti. Szédületesek a számok, a képi világ. Megrázó, elgondolkodtató, sodró, belefeledkezősen gyönyörűséges.
Szóval úgy jó, ahogy van.
Emberek!
Szétküldtem az itteni hozzászólók címére egy körlevelet, de lehet, hogy közbeszól(t) a technika ördöge, és nem kapjátok (kaptátok) meg... Naszóval... Aki még mindig Mylene Farmer-rajongónak (vagy csak műkedvelőnek) vallja magát, az írjon a címemre, hátha összejön itt a végén valami klub-féleség!
"Giorgino"
Sziasztok!
Hogy pont a legnagyobb magyarországi Mylene Farmer-rajongó - azaz én - nem fedezte még fel ezt a topicot! Szégyen... Csak sajnos még nincs otthon Internetem. Talán ezért maradtam le erről...
Aki nem hiszi, hogy valóban én vagyok az, az írjon E-mailt, mert most nincs időm az állításom hiteles alátámasztására! Aki elhiszi, az meg főleg írjon!
Magyar Mylene Farmer-rajongók egyesüljetek!
"Giorgino"
Ui1: Ja... Ha lenne még rajtam kívül egy-két fanatikus, az nagyon fáin lenne! Szóval írjatok!
Ui2: Na, egy kis bizonyítás: http://epnews.gyaloglo.hu/news/0110ep/0110zh71.htm
Ezt én írtam, bübű! :-)
Sziasztok!
Hogy pont a legnagyobb magyarországi Mylene Farmer-rajongó - azaz én - nem fedezte még fel ezt a topicot! Szégyen... Csak sajnos még nincs otthon Internetem. Talán ezért maradtam le erről...
Aki nem hiszi, hogy valóban én vagyok az, az írjon E-mailt, mert most nincs időm az állításom hiteles alátámasztására. Aki elhiszi, az meg főleg írjon!
Magyar Mylene Farmer-rajongók egyesüljetek!
"Giorgino"