A vezetékezés ki volt építve (mint a hátsó szivargyűjtóé), kicseréltem a kapcsolót is, már csak a relé hiányzik. Persze ki tudom mérni egy hosszú drót segítségével, hogy az előre menő kábel hol kezdődik "odabent", csak gondoltam hátha valaki rávágja fejból. Külföldi fórumokon is többen tették már fel a kérdést, ezért fogadom, hogy ha elkészülök, én lefényképezem a relésort, és közkinccsé teszem a tudást. :)
Érdekes, hogy a neten tallható "szervízkönvekben" látható relékiosztás nyomokban sem hasonlít az én relétáblámhoz. (Nálam három sor van, kettőben a kockarelék, a jobb szélsőben meg a keskeny relék gyülekeznek).
Megint elkeveredtem a relék között. Tudja valaki, hogy 2006 utáni Traficokon melyik a ködlámpa reléje? Az utastérben lévő relétáblán a jobb oldali sorban nekem egy relé sincs, csak két rövidzár dugó, az egyik a helyzetjelző és a tompított közös reléje helyén van, ahhoz képest melyik a ködlámpa?
A kapcsolót és a lámpákat már beraktam, (remélem) már csak a relé hiánzik.
Helló! Jól néz ki a tetőablakod. Én is régóta tervezgetek ilyesmit, mert szoktam a gépben aludni is, csak a bezárkózás és a szellőztetés nem igen megy egyszerre. A legnagyobb gondom a megoldással, hogy a tetőbe mindenféle domborulatok vannak préselve, ami megnehezíti a tökéletes tömítést. A tiéden ezt hogy oldották meg?
Ma elszakadt a váltó bowden a 2003-as 1,9-es vivaroban. Ki lehet cserélni ott az út mellett, vagy szervízbe kell vinni mert macerás hozzáférni. érdemes ilyent bontottan venni?
Néhány hete már kérdeztem, de akkor nem jött rá válasz. Hátha most kapok valami ötletet...
Automata klímás 8 személyes Trafic-ban amikor megy a fűtés, akkor egy idő után a szélvédő bal oldalára hideg levegőt kezd fújni. Indulás után egy darabig (nem sikerült rájönnöm, hogy mitől függ, hogy meddig) a teljes befúvón meleg levegőt fúj, majd amikor már elég meleg van az autóban, akkor középen és jobb oldalon meleget fúj, a bal oldalon pedig sokkal hidegebbet. Elég zavaró, mert éppen a vezető arcába jön a hideg levegő. A többi befúvón (4 a műszerfalon + lábnál) ilyenkor is meleg levegőt fúj. Tapasztaltatok már hasonló jelenséget? Van valami ötletetek, hogy hol keressem a jelenség okát? Hol vannak a belső hőmérséklet érzékelők? Lehet, hogy ott van a jelenség oka?
nagyon nagy szukségem volna egy kis józan észresegitségre
kulfldön vagyok és olyan figurákat csinált az autóm hogy nem tudom elinduljak vagy ne de nem is tudom mit mondjak a szerelönék föleg hogy nyelvben sem nagyon tudom elmagyarázni mint otthon
simán autózol egyszer csak az izzitó és felette valami sárga lámpa kigyulad ,ilyenkor csöken a teljesitmény belém hozza a frászt pár perc mulva eltunik és tovább futnak a lovak
aztán egy nap elindulok megyek vagy 5-6 km vagy 30-al nem eröltettem mert hideg volt a motor de közben akor sem megy többet ha már meleg se viszaváltva sehogyan sem gyorsult fel
megálltam ettem egy hambit ujra inditok megy mint az örult simán vált gyorsit minden ahogyan kell
a vivaro egy 2001 1.9 motor
elötte irtam itt ott találtam pár olaj csöpöt de nem motor olaj hanem hidraulika olaj szaga volt
aztán már láttam szép vastag fekete fustött is mögöttem
szóval én nem tudom hova soroljam be az egészet de most kulföldön vagyok és emiatt a figurák miatt ódzkodok elindulni
ha valakinek tapasztalatta van vagy öttlete szivesen venném
addig is jó autózást mindenkinek balesetmentes közlekedést és boldog uj évet kivánok
- attól függően válassz kivitelt, milyen vállalkozásra akarod használni. Nekem pl. munka közben kiderült, hogy a long verziót kellett volna venni, mert sokszor hiányzik az a kb. fél méter pluszba a hossznál.
- ha hátul pléh ajtós, akkor nagy dolog a tolatószenzor :), nekem van.
- a 2 literes dízel nagyon jó, nem biztos, hogy kell a 2,5 literes.
- ami nálam elromlott 100 ezer km alatt: lükvercen egy csapágy csere volt, kupplung, egyéb apróságok. Általában megbízható autó, induláskor sosem vonom kétségbe, hogy meg is érkezem :)
~0,5 literrel lett kevesebb a fogyasztásom.Ha ovatosabban jártam 1 l-rel,ha lentebb olvasod nem lassan járok. KCTuning NEM fizet a reklámért,hogy növeljem a forgalmát (ezek után lehet kérek,ha többen mentek szereltetni :) ).
Kérdezgettem már párszor, ha tudtok segítsetek nekem. 4432042 cikkszámú termék kellene, kiegészítő fűtés ellenállás, de nem az Opelos Horrorisztikus áron!
Nincs mechanikus beavatkozás.Max 20-25 perc és már mehetsz is.Nekem nagyon megérte.Ha nem tetszik vissza rakja az eredetit szoftot,de nem hiszem lett volna olyan aki vissza tért volna.
Szevasztok, T-H kolléga írását elolvasva, erősen gondolkozok én is, hogy "felhuzatom 130 LE-re a vivarot, mondjuk már régóta vacilálok rajta, én autópályán járok, hosszú váltóval, és a bécsi emelkedőn igencsak visszalassulok, no meg a többin is, én is csak lesek hogy a 2.0-ás vivaro hogy elrongyol mellettem (114) le.
Nekünk 1,9-es 101le -s van, 2003-as, kérdésem, mennyi idő mire KC tuning "beleujjazza a 130le-t,van-e mechanikus beavatkozás, vagy "csak szoftveres?
"Városban sok lehet, mert a kijelzett átlag akkori is felmászik 2-4 decit, amikor már van benne 500-800 km."
Na ez lehet a megoldás, mert nagyrészt városban használom (kertész vagyok, házalok :). Ja és szinte mindig utánfutóval járok, ponyvással (mondjuk nem azzal, amiről lejjebb írtam, kisebbel).
Milyen fedélzeti compot használtok? Merthogy gyárilag nincsen benne, gondolom, olyat nem gyártottak. (Vivaro 2007)