Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.11.10 0 0 428
Sajnos idén már ebből a fajtából nem tudok küldeni,mert elosztogattam/nem nagy területen van nekem se/,de ha jövő őszig nem találsz előjegyezlek :) Én annak idején /több mint 10 éve/ a Haberlitől rendeltem,azóta ez megszünt ill. a Palesits faiskola folytatja,de ze a fajta valóban nincs sehol,pedig tényleg jó fajta.
Előzmény: galamboska (424)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.29 0 0 427
Ígértek nekem 50db Polka-t novemberre, az folytontermő (őszi) és nagyon finom. 10-15 db lesz felesleges. kb. 350Ft az ára.
Előzmény: galamboska (426)
galamboska Creative Commons License 2009.10.29 0 0 426

Köszönöm a tippet, megnézem náluk. : )

Eredetileg a Lucana Resa fajtát keresem, mert az állítólag finom és ősszel is teremde a Nagymarosi fajtáról is csodákat mesélnem. Emlékszem gyerekkoromban én is ettem Nagymaros környékén nagymarosi málnát.  Az út mellett vettük és isteni volt, bizonyára nemcsak az idő szépítette meg az emlékét. Elkeserítőnek tartom, hogy a mutatós "jól kinéző" málna kiszorítja a jóízűt a piacról, végülis én enni szeretem, nem nézegetni.

Törölt nick Creative Commons License 2009.10.29 0 0 425
A Fertődi Kutatótól F. Vénuszt és F. Zamatost lehet még rendelni. Szép árut küldenek.
Előzmény: galamboska (424)
galamboska Creative Commons License 2009.10.29 0 0 424

Kedves Atifoci !

Láttam, hogy tavaly felajánlottál sarjakat valakinek. Nincs véletlenül az idén is felesleges sarjad ?

Égen-földön keresek Lucana Resa málnatöveket, de sehol sem találtam. Állítólag a Wiandt-nál volt néhány tő, ők okt. 27-től szállítottak én 28-án érdeklődtem, már hiába. Beszéltem több termesztővel is, volt aki azt mondta, hogy nincs most az országban egyetlen kereskedőnél sem. Mi most költözünk kertes házba és régi vágyam, hogy legyen málnánk, főleg mert az utóbbi időben alig lehet a piacon jóízűt kapni. Vagy van esetleg ötleted, hogy  hol érdemes keresni ?

Vagy bárkinek van javaslata ?

Előre is köszi a segítséget!

galamboska

Törölt nick Creative Commons License 2009.09.05 0 0 423
Nem reális,próbálkozz a www.rubusonline.com-on.Ez a fertődi kutatóintézet hlapja.Sokkal olcsóbb és tuti.
Előzmény: Mango111 (420)
majorita Creative Commons License 2009.08.30 0 0 422
Flanell, engem is érdekelne az elérhetősége, aki málnát szaporít, köszi.
Flanell Creative Commons License 2009.08.30 0 0 421
Küldtem mailt az itt megadott címedre.
Előzmény: Mango111 (420)
Mango111 Creative Commons License 2009.08.30 0 0 420

Sziasztok!

Szeretnék málnát ültetni a kertembe, és segitséget szeretnék kérni.

Tudtok valakit ajánlani aki szaporit, főleg Bp és Gödöllő  környékén.

A postaládámba dobott kertészeti katalógusban elég horror áron kapható

1300 Ft/ 2 db Ez reális lenne?

paxylady Creative Commons License 2009.07.20 0 0 419

Ezt a receptet ajánlom, kóstoltom, nekem finom volt. Érdemes kismennyiségben /recept szerint/ kipróbálni.

Málnaszörp hidegen készítve:

1 kg málna 1 liter viz, 1 teáskanál na.benzonát.

A málnát összenyomkodni, bele a viz, a na.benzonát. 24 órát állni hagyjuk.

Tüllbe öntjük,  majd lecsepegtetjük.

A lecsepegett lébe teszünk 10 szem citrompótlót és 70 dkg kristálycukrot.

Jól elkeverjük, a cukor oldódásáig.

Üvegbe töltjük, lezárjuk.

Előzmény: Törölt nick (416)
paxylady Creative Commons License 2009.07.20 0 0 418

Kedves Béla! Málna ügyben kérném a segítségedet! /Más is hozzászólhat!/

Folytontermő málnát szeretnék ültetni, kérdésem, melyik fajtát ajánlják, ami ízre finom, és bőtermő is. Köszönettel.

Előzmény: Béla1007 (399)
Évi5 Creative Commons License 2009.06.30 0 0 417

Segítséget kérnék málnabetegség ügyében.

A málna virága, termése leszáradt, illetve a termés nagyon gyenge, pici, esetleg az is összeszáradt. A vesszőn foltok voltak, a levelek apróbbak, mint a megszokott, nem volt annyira dús a lombozat. A termő ágakat most kivágtam, mert nem teremtek a felsoroltak miatt, meg nem terjedjen a betegség, úgyhogy fényképet nem tudok mutatni. Csak a fiatal hajtásokat hagytam meg, azokon nem látszik ( vagy nem vettem észre) semmit. Mivel kéne permeteztem a megmaradtakat? Mi támadta meg a termőeket?

Előre is köszönöm a segítséget.

Érdekes, hogy a tőle kb. 3-4 méterre lévő újtelepítésű málnásomat (más fajták) nem támadta meg a kór (legalábbis eddig), ezért fontos lenne a védekezés.

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.22 0 0 416
Sziasztok!
Tudna valaki finom málnaszirup receptet ajánlani? Annyifélét találtam már az interneten, de mindegyik más egy kicsit. Jó lenne egy recept amit már valaki kipróbált. Köszi elöre is
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.21 0 0 415
Hát ... éppen éréskor szívesen küldenék néhány szemet kostolónak,de nem tudom mire odaérne mi lenne belőle :) /ill. DE tudom.../
Egyébként igazad van,fontos a saját tapasztalat .
Előzmény: pz07 (414)
pz07 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 414
Ennyire. De a kíváncsiságomat ez nem elégíti ki. Képekkel és leírásokkal azért egy töltött káposzta ízét is nehéz elképzelni. Kell a saját tapasztalat.
Előzmény: Törölt nick (413)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.18 0 0 413
Nem tudom mennyire néztél utána,de az enyém pont ilyen/nem saját fénykép/:rf
Előzmény: pz07 (411)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.18 0 0 412
Ha ez segít...a sárga,piros,fekete málnák ízversenyében ez a sorrend is...persze izlések és pofonok...de a nálunk megszokott málnaíztől eléggé eltér,mondjuk egy jó málnaszörpöt nehezen tudnék elképzelni a feketéből/...és kifacsarni sem egyszerű lenne,annyira nem lédús.../
Előzmény: pz07 (411)
pz07 Creative Commons License 2009.05.18 0 0 411

Az üzletről beszélhetünk. Egyébként egy hete kaptam egy tő fekete málnát. A friss levelei rendesen bordópirosak. A termés csak jövőre várható. Addig tűkön ülök.

Előzmény: Törölt nick (408)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.17 0 0 410
A Fertődi bőtermő a legstabilabb a meglévő fajtáim közül és mint a neve is mutatja a legtöbb is várható rajta /a többi ugyanakkor ültetett fajta a szomszédjában meg se közelíti.../m
Előzmény: Törölt nick (409)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.17 0 0 409
Na ilyen most a fekete málna:fefe2
Előzmény: pz07 (382)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.08 0 0 408
Ha beválik még az is lehet,hogy üzletelünk :)
Előzmény: pz07 (407)
pz07 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 407
Nálam azért még versenyben van. Majd meglátom, mit tud az a fertődi. Tüskésnek ez is nagyon tüskés.
Előzmény: Törölt nick (406)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.07 0 0 406
Nekem volt,de nem voltam elájulva tőle: igaz,hogy finom,érdekes ízü a gyümölcse,de elég keveset terem,vékony,nagyon törékeny a hajtása és nagyon tüskés.Ráadásul fagyérzékeny,minden télen takarnom kellett,leveles,fóli,föld ami volt.Aztán egyszerűen kiveszett,nem tudom mitől,de nem is fogom pótolni.Nem akarlak lebeszélni,mert tényleg finom,csak nekem nagyon macerás akevés terméshez képest./Ja nekem nem fertődi volt,hanem Tayberry/
Előzmény: pz07 (404)
Béla1007 Creative Commons License 2009.05.07 0 0 405

pz07

én visszavágtam hogy hozzon sarjat és a levágott részt dugványoztam az meg is eredt ,szerintem erős életerejű lehet szaporítani dugvánnyal .

Üdv

Béla

pz07 Creative Commons License 2009.05.07 0 0 404
A málnaszederről mit tudtok? Gyökérsarjat hoz, mint a málna, vagy fejbujtással szaporítható, mint a szeder? Tavaly vettem két tövet Fertődön. Eddig csak tősarjakat hozott, de ha bejön a gyümölcse, akkor nem lesz elég, venni meg nem akarok többet. Inkább magam szaporítanám.
Béla1007 Creative Commons License 2009.05.07 0 0 403

Atifoci!!

OK!! Akkor majd az ősszel a szavadon foglak málna ügyben !!

Elöre is köszi!! A fiam imádja szedegetni a gyümölcsöket már most kijár a kertba kutatva epret, málnát :)))

Üdv

Béla

Béla1007 Creative Commons License 2009.05.07 0 0 402

szia groowe !!

ment neked egy levélke!!

Üdv

Béla

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.07 0 0 401
A sárga sok sarjat hoz abból Ok,a fekete necces,mert az elég gyengén sarjadzik és már több helyre ígértem,az őszig majd meglátjuk./Pár éve mindegyikből csak 1-1 tövet hozattam-elég drága lett volna többet hozatni-és ennek a két "anyatőnek" a szaporulatával tudok gazdálkodni.
groowe Creative Commons License 2009.05.06 0 0 400
Béla ha pesti vagy akkor adok neked sárgát,úgy néz ki hogy van most 3 sarjam,ebből kettőt már eligértem apósomnak,a maradék 1et odaadom,ha kell.ez gold fajta,2szertermő,majdnem akkora a termése mint a nagyrédeinek vagy a malling-nak,és ízre finom,nem sokkal marad le mögötte.jó móka még október elején is ebből szemezgetni amíg a fagyok miatt tönkre nem megy.
Béla1007 Creative Commons License 2009.05.06 0 0 399

Szia atifoci!!

Ha van lehetőséged kérhetek sárga és fekete málna tövet??

Ami nekem van:

Ismeretlen faj a mama kertjéből -terem folyton szerintem blissy lehet.

Hivatalos autumn bliss-blissy

fertődi zamatos

Malling Exploit

Köszi

Béla

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!