Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.20 0 0 395

elküldtem, de több emilcímet már ne találj ki! :-))))

ha lehet kérnem az inkognítómat tartsd meg kérlek. köszi

cebus

Előzmény: Quaint (394)
Quaint Creative Commons License 2004.10.20 0 0 394

Cebus

Bocsi már a saját cimemet sem tudom leirni.

Tehát metzi@vipmail.hu

Quaint Creative Commons License 2004.10.20 0 0 393

Jóreggelt !!

OFF ! :)

Igen tegnap tényleg nagyon dolgoztunk:))

A mail! Nem jött. Irj a metzi@vimail.hu -ra.

Tudod amit igértél a kutyáról.

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.19 0 0 392

jó tenyérnyi nagyságú a nőstény, a hímek jóval kisebbek. :-)))))

képeket én sem tudok, mert nincsenek digit cuccaim.

úgy látszik, ma nagyon dolgoztunk. :-)))))

Előzmény: Quaint (391)
Quaint Creative Commons License 2004.10.19 0 0 391

Sziasztok:)

Elöször is sajna képeket nem tudok mutatni. 2 okból sem. 1. ide nem tudok felrakni képet valamiért. 2. Nekem nincs gépem, a mulkori képeket kölcsön géppel csináltam.

Cebus: a leveleibékád mekkora? Igy képről nem könnyű eldönteni.

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.19 0 0 390

Farkas:  tudok könyvet, majd leírom a címeket.

Egyébként pedig a kedvenc mesémben, az Óz-ban mondja a "buta" Madárijesztő (akinek az egész mesében a legtöbb az esze):

"Nem az az okos ember, aki mindent tud, hanem az, aki tudja, hogy még mennyi mindent nem tud." 

Hidd el, mindenki szívesen segít. Én is szoktam tanácsokat kérni.

pl. hogyan tudnám rávenni lustit, hogy az esőben is elvégezze a dolgát???????

tiszta őrület. nem csinál semmit, csak rohangál az esőben.

""bár én utána nem biztos, hogy megfognám azt a papirkát:))) - biztos csupa nyál:)""

elhiheted, hogy otthon külön játszóruhám van, mert minden nadrágomat összenyálazza, szeretetből. :-))))

Előzmény: Greylupus (387)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.19 0 0 389

Quaint: nem, de akár az enyém is lehetne. :-))))

A béka: Ausztrál levelibéka, gombával a kezei között.

Farkas! nagggyon cukik!!! Imádom őket!!! kéne egy csokorra való otthonra. :-))))))

Előzmény: Quaint (386)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.19 0 0 388

képet kérünk, képet kérünk:))))

uh.. én meg mindig otthon hagyom a fotokat.. de igérem egyszer majd csak itt lesznek:))

Előzmény: Quaint (386)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.19 0 0 387

köszönöm a tanácsokat, megfogadom:) Rémisztő, hogy mennyi mindent nem tudok még a leopárdgekkókról:( Bár, köszönöm, hogy ennyit segítetek:)

Esetleg tudtok valami könyvet, ami kifejezetten velük foglalkozik?:)

Aranyos a bulldog:) bár én utána nem biztos, hogy megfognám azt a papirkát:))) - biztos csupa nyál:)

Na küldök én is egyet:

Előzmény: Törölt nick (385)
Quaint Creative Commons License 2004.10.18 0 0 386

Gondolom igen. De én sem kaptam ám meg a tiedet.:)

A képen a te kutyád van?

És az a békás kép, mi is akar lenni??:)))

Ja és képzeljétek, most estére tényleg átöltözőtt. Gyönyörű szép élénk szinei lettek.

És most estére a kisebbik is elkezdett fehéredni.

Előzmény: Törölt nick (382)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.18 0 0 385

én egy éves kor alatt nem teleltetnék.  az első évet illendő kihagyni, hogy jövőre jobban fel legyen készülve. ha nem szaporítod, akkor is jót tesz neki egy kis nyugalmi időszak évente. jót tesz a fejlődésének.

két hónapos  teleltetés elég, az időt te választhatod, vannak olyanok, akik nyáron "teleltetnek".

mi nov. közepén, dec. elején szoktuk elkezdeni. onnantól 2 hónap. lehet 3 is.

Mit szóltál a képhez? szerintem nagyon jópofa! :-))))

Előzmény: Greylupus (384)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.18 0 0 384

köccike. pl ezt sem tudtam:)

és mikortól kellene normál esetben elkezdeni és meddig tart ez a teleltetés? az nem késő, ha csak jövőre kezdem el Gyuliánál? (bár valszeg nem fogom tenyészteni) és mennyi idő alatt tértek át a teleltetésre?

bocs, hülye kérdéseim vannak megint:)

Előzmény: Törölt nick (381)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.18 0 0 383

Találtam egy ilyen képet:

A fotózás után dobhatták ki a papírt! :-))))))

Előzmény: Törölt nick (382)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.18 0 0 382

quaint! a leveled még mindig sehol.  jó helyre küldted?

Előzmény: Quaint (380)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.18 0 0 381

igen-igen. NE teleltesd, mert még kicsi.

Teleltetni azért kell őket, hogy jobb legyen a későbbiekben a születési ráta.

Jó minőségű szülőktől jó minőségű kicsik lesznek. És a felnőtt állatok is egészségesebbek lesznek.

Mi úgy szoktuk, hogy fokozatosan csökkentjük a nappali megvilágítást, ezzel egy időben, lekapcsoljuk a talajfűtőt. De a köztes időszakban nincs lámpa, de megy a taljfűtő. Aztán a végén már az se megy.

A lakásban persze nincs nagyon hideg, de mégis alacsonyabb a hőmérséklet, mint ami a terkóban van.

Ez megy úgy 2 hónapig. Enni is ritkábban kapnak, ha nem esznek, az sem baj. (előtte persze jól fel kell őket tunningolni, hogy kibírják) Aztán fokozatosan emeljük a hőmérsékletet. Végén már üzemel a lámpa és a talajfűtő is.

Sokkal jobban párosodnak.

Jót tesz nekik. Nem mindenki szokta teleltetni a leopárd gekkóit, de szerintem azoknál az állatoknál ajánlatos, akik a szabad természetben amúgy is elvonulnának (ki hibernációra, ki aestivatióra).

A tücskök a folyadékhiány miatt szokták egymást szétkapni. Főleg a frissen vedletteket. Erre azért ajánlatos odafigyelni, mert a gekkók is nagyon szeretik a friss, puha szellemtücsköket! :-)))) Érdemes megmenteni őket, ha kedveskedni akarsz Gyuliának. :-)))))

Lusti amióta hűvös van, teljesen elemében van. Ennyit a fél év alatt nem láttam rohangálni.

Ő se nagyon akart az esőben dolgot végezni!! Ugrált, mint egy bakkecske, rohangált ide-oda. Nekem nagyon vicces volt. :-)))

Este, mikor már elállt az eső, akkor is rohangászott.

Jó kis cucc ez a zöldkagyló kivonat!! :-))) Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Előzmény: Greylupus (378)
Quaint Creative Commons License 2004.10.18 0 0 380

Igen én is szöllőtőkére gondoltam. Valmi jópohára. Amikor nem kellet anyit láttam:)

De majd szerzek valahol.

Előzmény: Törölt nick (379)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.18 0 0 379

szöllőtőke, vagy valami más keményfa. azt is süsd ki. kicsit büdös lesz tőle egy ideig, de jól ki kell szellőztetni utána.

száraz terráriumba elég egyszer kisütni a cuccokat, később csak nagytakarításkor. de akkor mindent le kell újra fertőtleníteni.

az üveget ecetes vízzel szoktam, mert az nem mérgező, viszont nagyon jól leszedi a vízkövet és a maszatos ujjlenyomatokat.

nekem nincs mázlim, mert a párkányon végzik a dolgukat. mind a hárman. :-((

azt is mindig le kell sikálnom.

Előzmény: Quaint (377)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.18 0 0 378

mármint mit ne csináljak vele? ne teleltessem? elmagyarázod hogy kell - vagy hogy nem kell?:)))

Tücsköket - hát a szobában (gondolom a szomszéd már a távolba kiván, a sok hangos tücsökciripelés miatt:) de nincs több szőlő, körte, csak keksz, répa és kigyoubi - viszont kaptak müanyag kólás kupakban vizet.. érdekes azóta kisebb a tücsökhalandóság, bár lehet, hogy ezek fiatalabb példányok:)

Lusti az esőben is képes volt rohangászni? én az orromat sem dugtam volna ki, ha nem kellett volna:)))

Előzmény: Törölt nick (376)
Quaint Creative Commons License 2004.10.18 0 0 377

sziasztok!  Én is itt vagyok ám. Csak sana nekem meg még több a melóm:(((

Amugy azt a fehér kis golyócskát már amugy is meg akartam kérdezni, mi az.

De most már tudom:)

A hétvégén sütöttem nekik köveket:))) Tök jól feldobja a terráriumot. Más csak valami éedekes fadarab kéne bele.

Előzmény: Törölt nick (374)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.18 0 0 376

Már azt hittem, egyedül maradok itt! :-)))

Mekkora Gyulia?

Idén még ne teleltesd.

A pénteken végigtekintve, lehet, hogy jobban járnánk, ha létrehoznánk egy gekkós-off-topicot. :-))))))

Nálunk a féliker nőtt nagyon.  De még mindig csak szeretne akkor lenni, mint a kistestvérei. :-)))

Lusti pedig egész hétvégén rohangált. Örültem neki, de furcsa látvány volt. Totál rendbehoztuk azt a kutyát!! :-))))

Tücsköket hogy tárolod azóta?

Előzmény: Greylupus (375)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.18 0 0 375
igen, én itt vagyok, csak sok a melócska:)
reggel néztem meg Gyulia pici képeit.. nagyon sokat nőtt azóta:)))
Előzmény: Törölt nick (374)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.18 0 0 374

halló-halló!

van itt még valaki rajtam kívül?

Előzmény: Törölt nick (373)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.18 0 0 373

akkor végképp passz. de jó, hogy színtelen, szagtalan. abból baj nem lehet. :-)))))

a hétfő miatt ilyen lankadt ez a topic?

Előzmény: Greylupus (372)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.18 0 0 372

szia:)

erre én is gondoltam (a madaraknál is így müxik).

Biztos, hogy nem az orrából csöpögött, mert láttam, ahogy kijött a hátulsó részéből - az egyiket rámcsöppentette, a másikat pedig a homokba, ahogy visszatettem. Se szine, se szaga, se semmilyen más jelzője nem volt..

Egyébként élénk, zabál (bár ez nem újdonság:)) és reggelente rendezgeti a terráriumot:)

Előzmény: Törölt nick (371)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.18 0 0 371

Farkas!

A vizelet általában kristályos formában távozik a széklettel együtt (az a fehér kemény izé az ürülék mellett).

Nem lehet, hogy az orrából csöppent?

Egyébként fogalmam sincs. Ha az állat élénk, jól táplálkozik, akkor nincs semmi baj.

Előzmény: Greylupus (370)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.18 0 0 370

Sziasztok:)
Szép új hetet kívánok és rögtön hülye kérdéssel indítok:)
Gyuliát pénteken kivettem a tercsiből.. mászkált a kezemen, majd amikor ujjról ujjra próbáltam átmászatni (szoktam még mindig nézegetni, hogy fiú-e vagy lány), átlátszó folyadékot csepegtetett rám...

Lehet, hogy lepisilt?:))) Vagy félelmében vizelt rám?

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.18 0 0 369

Sziasztok!

coney: az egy gomba a kezei között. :-))))) egyébként pedig nagy arcok. nem macerásabb a tartása, mint a nyílméreg békáknak, sőt.

Quaint: nem kell rögtön a legrosszabbtól tartani. legyen vizestál. akkor belemászik leáztatni a bőrt a lábáról.

viszonylag rövid ideig tart a vedlés. lehet, hogy mire hazamész, már új ruciban van. :-)))))

Előzmény: coney (367)
Quaint Creative Commons License 2004.10.18 0 0 368

Jó reggelt! :)

Képzeljétek, ma reggelre a nagyobbik teljesen befehéredett. Gondolom vedleni fog. Az meg jó, mert azt jelenti, hogy nő. Csak kicsit parázok. Ugyanis ez az első vedlésünk.:)) Félek, mert mondtátok, hogy leeshet a lába:(((

Na majd este meglátom mi van. Tényleg, mennyi idő alatt zajlik ez le, általában?

coney Creative Commons License 2004.10.15 0 0 367

Lehet, hogy boldondnak nézel, de tök olyan, mintha egy kis tálat fogna a kezében, hogy kaját kér, vagy éppen inni. :-)))

Amúgy anno mi legut szerettünk volna, de ő is elég kényes, és nagy helyet foglal, márpedig  az nekünk nincs. :-(( Így lett a gekkó a választás, hogy őket ajánlották, mint könnyen tartható fajta.

Persze a kutyáról is azt hittem, hogy áááá tök könnyen tartható fajta... aztán most megkínlódok az ebemgubával. :-)

Előzmény: Törölt nick (366)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.15 0 0 366

hát sziasztok! én most hazamegyek.

jó hétvégét!

csak hogy nevessetek! :-))))) (ilyenünk is van)

Előzmény: Törölt nick (365)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!