Elöször is sajna képeket nem tudok mutatni. 2 okból sem. 1. ide nem tudok felrakni képet valamiért. 2. Nekem nincs gépem, a mulkori képeket kölcsön géppel csináltam.
Cebus: a leveleibékád mekkora? Igy képről nem könnyű eldönteni.
én egy éves kor alatt nem teleltetnék. az első évet illendő kihagyni, hogy jövőre jobban fel legyen készülve. ha nem szaporítod, akkor is jót tesz neki egy kis nyugalmi időszak évente. jót tesz a fejlődésének.
két hónapos teleltetés elég, az időt te választhatod, vannak olyanok, akik nyáron "teleltetnek".
mi nov. közepén, dec. elején szoktuk elkezdeni. onnantól 2 hónap. lehet 3 is.
Mit szóltál a képhez? szerintem nagyon jópofa! :-))))
és mikortól kellene normál esetben elkezdeni és meddig tart ez a teleltetés? az nem késő, ha csak jövőre kezdem el Gyuliánál? (bár valszeg nem fogom tenyészteni) és mennyi idő alatt tértek át a teleltetésre?
Teleltetni azért kell őket, hogy jobb legyen a későbbiekben a születési ráta.
Jó minőségű szülőktől jó minőségű kicsik lesznek. És a felnőtt állatok is egészségesebbek lesznek.
Mi úgy szoktuk, hogy fokozatosan csökkentjük a nappali megvilágítást, ezzel egy időben, lekapcsoljuk a talajfűtőt. De a köztes időszakban nincs lámpa, de megy a taljfűtő. Aztán a végén már az se megy.
A lakásban persze nincs nagyon hideg, de mégis alacsonyabb a hőmérséklet, mint ami a terkóban van.
Ez megy úgy 2 hónapig. Enni is ritkábban kapnak, ha nem esznek, az sem baj. (előtte persze jól fel kell őket tunningolni, hogy kibírják) Aztán fokozatosan emeljük a hőmérsékletet. Végén már üzemel a lámpa és a talajfűtő is.
Sokkal jobban párosodnak.
Jót tesz nekik. Nem mindenki szokta teleltetni a leopárd gekkóit, de szerintem azoknál az állatoknál ajánlatos, akik a szabad természetben amúgy is elvonulnának (ki hibernációra, ki aestivatióra).
A tücskök a folyadékhiány miatt szokták egymást szétkapni. Főleg a frissen vedletteket. Erre azért ajánlatos odafigyelni, mert a gekkók is nagyon szeretik a friss, puha szellemtücsköket! :-)))) Érdemes megmenteni őket, ha kedveskedni akarsz Gyuliának. :-)))))
Lusti amióta hűvös van, teljesen elemében van. Ennyit a fél év alatt nem láttam rohangálni.
Ő se nagyon akart az esőben dolgot végezni!! Ugrált, mint egy bakkecske, rohangált ide-oda. Nekem nagyon vicces volt. :-)))
Este, mikor már elállt az eső, akkor is rohangászott.
Jó kis cucc ez a zöldkagyló kivonat!! :-))) Csak ajánlani tudom mindenkinek.
mármint mit ne csináljak vele? ne teleltessem? elmagyarázod hogy kell - vagy hogy nem kell?:)))
Tücsköket - hát a szobában (gondolom a szomszéd már a távolba kiván, a sok hangos tücsökciripelés miatt:) de nincs több szőlő, körte, csak keksz, répa és kigyoubi - viszont kaptak müanyag kólás kupakban vizet.. érdekes azóta kisebb a tücsökhalandóság, bár lehet, hogy ezek fiatalabb példányok:)
Lusti az esőben is képes volt rohangászni? én az orromat sem dugtam volna ki, ha nem kellett volna:)))
Biztos, hogy nem az orrából csöpögött, mert láttam, ahogy kijött a hátulsó részéből - az egyiket rámcsöppentette, a másikat pedig a homokba, ahogy visszatettem. Se szine, se szaga, se semmilyen más jelzője nem volt..
Egyébként élénk, zabál (bár ez nem újdonság:)) és reggelente rendezgeti a terráriumot:)
Sziasztok:) Szép új hetet kívánok és rögtön hülye kérdéssel indítok:) Gyuliát pénteken kivettem a tercsiből.. mászkált a kezemen, majd amikor ujjról ujjra próbáltam átmászatni (szoktam még mindig nézegetni, hogy fiú-e vagy lány), átlátszó folyadékot csepegtetett rám...
Lehet, hogy lepisilt?:))) Vagy félelmében vizelt rám?
Képzeljétek, ma reggelre a nagyobbik teljesen befehéredett. Gondolom vedleni fog. Az meg jó, mert azt jelenti, hogy nő. Csak kicsit parázok. Ugyanis ez az első vedlésünk.:)) Félek, mert mondtátok, hogy leeshet a lába:(((
Na majd este meglátom mi van. Tényleg, mennyi idő alatt zajlik ez le, általában?
Lehet, hogy boldondnak nézel, de tök olyan, mintha egy kis tálat fogna a kezében, hogy kaját kér, vagy éppen inni. :-)))
Amúgy anno mi legut szerettünk volna, de ő is elég kényes, és nagy helyet foglal, márpedig az nekünk nincs. :-(( Így lett a gekkó a választás, hogy őket ajánlották, mint könnyen tartható fajta.
Persze a kutyáról is azt hittem, hogy áááá tök könnyen tartható fajta... aztán most megkínlódok az ebemgubával. :-)