Pro tipp. amíg nem kellett, nem akarták a cuccot Thrawn felségterületére vinni. mint amikor a háborús ország csak az utolsó pillanatban menti az aranytartalékot külföldre.
Mondjuk az arany annyira puha, hogy abból aligha készítenek páncélzatot, bármilyen óriási mennyiségben is áll rendelkezésre. Persze valamilyen spéci SW-fém attól még lehet.
Kezdem nagyon unni azt, amit a Lucasfilm művel. Sorra tolják elém a 20-30-40 évvel ezelőtti karakterek digitálisan előállított/megfiatalított hasonmásait, aztán ötpercenként beleordítja valaki a pofámba, hogy ha rajongó vagy, akkor tessék ettől elélvezni.
Az arannyal kapcsolatban, ebben a videóban tűnt fel, ahogy mutatják, hogy a Chimera egyes részei is mintha arany lemezekkel lennének borítva a sérült helyeken, illetve a rohamosztagosok sérülései is arannyal vannak javítva, tehát úgy tűnik ez a bolygó valamiféle brutális aranybánya lehet. Szóval azért arany a maszk is, mert kb ez van elérhető mennyiségben a bolygón.
Még arról is beszél a csóka, hogy a Chimera eléggé vihar(purgill)vert állapotban van, szóval nem valószínű, hogy nagyon ütőképes lehet, gondolom az a terv, hogy a gyűrűvel hazaviszik és élére áll Palleon és a kerekasztal hajóinak. Illetve még az sem kizárt, hog a Rebels végén még pár ISD túlélte és valahol ott vannak a bolygó körül sérülten, de ez nagyjából mindegy is, mert a gyűrűbe valószínűleg csak a Chimera fér bele.
Csak egy rövid mondat: "Enoch hűségesen elment Istennel", a Mózes 5:22 és az 1Mózes 5: 24-ben ismételten feltárja, hogy miért olyan különleges volt a Teremtője számára. Ebben a gonosz időszakban az özönvíz előtt a legtöbb férfi nem hódolt Istennel.
Enoch nem hallgatott a bűn körülötte. Jude szerint Enoch prófétált ezekről a gonosz emberekről:
"Lássuk, az Úr az ő szentjeinek ezreit és ezreit érinti, hogy mindenki megítélje, és elítélje mindazt az istentelen cselekedetekről, amelyeket elkövetett az ártatlanságukban, és minden olyan szánalmas szavakkal, amelyeket a gonosztevő bűnösök szóltak ellene. " (Jude 1: 14-15, NIV )
Enoch hitt az életének 365 éve alatt, és ez minden különbséget tette. Nem számít, mi történt, bízott Istenben. Ő engedelmeskedett Istennek. Isten annyira szerette Enochot, hogy megkímélte őt a halál tapasztalatától.
Ezek nagy része igaz, de számomra sok értékelhető is van benne. Sok jó SW pillanat (és igen, ez szubjektív érzés), a látvány, sok jó karakter, a CG sem rossz, az új űrhajók, a visszaköszönő régiek, a lények, bolygók sem rosszak, a párbajok is izgalmasak. Nekem ezt is jelenti az SW, kalandozást, és már rég volt sori, amiben nem csak az ismerős bolygók, hanem újak is megjelentek. Csodálom, hogy HC megjelenése is inkább közömbösséget váltott ki, pedig szerintem jól játszott és ő maga is nagyon örült a lehetőségnek, illetve sok rajongó is szívesen látta újra.
Egy normális egészestés SW film valóban jó lenne, de erre tényleg kevés mostanában az esély, pláne ha Solo2 meg ST folytatások vannak tervben.
Hát azért a Data inkább idétlen, itt azért Thrawn jóval fenyegetőbb :)
Biztos lehetett volna jobbat találni, de már beszéltük, hogy azért viszonylag sikerült jól eltalálni, illetve Lars adta a hangját is, aki eredeti hanggal nézi (mint én), annak ez is +pont.
Ha Enoch leveszi a sisakját, akkor nekem ő meg Amos lesz :)
Amúgy nem is az a baj, hogy nem fenyegető, hanem valahogy SW idegen nekem ez a maszk. Elsőre a Mennyei királyság leprás uralkodójának maszkja ugrott be róla.
Az lehet, csak azóta a boszik összeálltak Thrawn-al, akit úgy tűnik nem szeretnek, illetve ő is lesz.rja őket (azt mondta, lőjék ki őket, ha megérkeznek). Szóval gondolom ezek a bálnák intelligens lények és előbb-utóbb kiderül számukra is, hogy ki a barát/ellenség. Ha már muszáj volt őket behozni, akkor csak adnak nekik valami IQ-t, nem csak hiperűr-lóként szolgálnak.
Ez az Enoch nem szerepelt a Rebelsben? Mármint ugye az adott, hogy kik mennek Thrawnnal a bálnautazásra. Csak akik a csillagrombolón voltak. Enoch új szereplő?
Ő nekem még mindig egy kék Data, főleg ebből a szögből. De az is lehet, hogy Elon Musk...
Ez a fazon (Enoch, de "Inok"-nak ejtik) pedig valahogy ijesztő. Miért van maszkja, ha csak azért nem, mert minden SW-tartalomba kell egy maszkos figura ...?
Mármint az éjanyák és Thrawn nincsenek jóban? Az anyák jönnek át a SW galaxisba Thrawnnal együtt, tudod. Az ő cuccaikat kell még átpakolni a rombolóra, már csak emiatt várnak az indulással (az eddigi években nem volt rá idejük).