Keresés

Részletes keresés

Scala26 Creative Commons License 2007.12.23 0 0 21283
Beltran és Vass G. hangja mint Makó meg Jeruzsálem, tök érdekes, h mégis összepárosították őket.
Ja és igen, ami a srácoknak Hetes, az nekünk Chakotay. ;-) (Ízlések és pofonok, de sztem Jadzia a legvonzóbb női a ST-szereplő.)
Előzmény: Törölt nick (21278)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.23 0 0 21282
Keress rá a "gugliban" a sorozatok ingyen szavakra.:-)) Az első pár találat úgyanazt az oldalt adja ki. Nézz rajta körül!:-))
Előzmény: RCH (21280)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.23 0 0 21281
Részemről a TNG-ben Picard (de ő is csak azóta mióta az Átjáró napon "találkoztam" Patrick Stewarttal) Data (Na Spiner se semmi pasas:-)) És Troi az abszolút kedvencek.
Nekem kell egy erős/szimpatikus női karakter is, ahhoz, h egy sorozat tetszen.

Riker meg egyszerűen nem tudom, h miért nem tetszik, csak ez van és kész.
Előzmény: Callie (21279)
RCH Creative Commons License 2007.12.23 0 0 21280

Sziasztok! Reg jartam erre es maris kunyeralassal kezdem...

Sikerult beszereznem az Enterprise sorozatot, de az 3x21 resz nincs a csomagban. Tudna segiteni valaki a potlasban? Cserebe en is szivesen felajanlom amim van.

Privatban keressetek a nicknev kukac freemail.hu cimen. Elore is koszi!

Callie Creative Commons License 2007.12.23 0 0 21279

Érdekes, hogy Riker ennyire ellenszenves sokaknak; én bírom őt is. Kétségtelenül olyan tipikus "ameriakai hős" -re vették a figuráját, aki westernekben vagy magánnyomozós krimikben is szerepelhetne.

Furcsa,hogy a TNG-ről írva nem naygon jönnek szóba a lányok, pedig Troy, a Doktor is Yar is erős egyéniség és szimpatikusak.

Az eredeti sorozatot pedig kéretik nem lebecsülni.......ott minden főszereplő izgalmas egyéniség. Mr. Spockhoz hasonlót azóta sem találtak ki egyetlen más sorozatban sem; pedig gyekeznek.......

Előzmény: Törölt nick (21273)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.23 0 0 21278
Hát igen Vass Gábor:-)) Sajna mostanában nincs Színházi előadása:-(

Az biztos, h egy szinkron sokat tud javítani/rontani egy-egy karakteren. Janewaynek kifejezetten jót tett Menszátor Magdolna.
Beltrannak is teljesen más hangja van "eredetiben", de Chakotay mindenhogy jó!:-))
Előzmény: Scala26 (21277)
Scala26 Creative Commons License 2007.12.22 0 0 21277
Hát valóban jobb.

Biztosra veszem, h Vass Gábor hangját mindketten szeretjük. ; )

Ebben Robert keze is benne volt, nem igaz?
Előzmény: Törölt nick (21276)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.22 0 0 21276
Szió!:-))

Hát nálam Frakes sem nyerő. De Rikernél egy fokkal talán jobb.

Érdekes én szeretem Csőre Gábor hangját.:-)) De, hát itt is a pap esete forog fent..:-))

Max akkor tudnám elfogadni a Chakotay/Seven szálat, ha legalább rendesen felvezették volna, és nem csak úgy hirtelen belevágnak, a közepébe, pár rész alatt.
Előzmény: Scala26 (21275)
Scala26 Creative Commons License 2007.12.22 0 0 21275
Üdv itt is, Lyta! : )

Úgy tűnik, Riker nem nyerne népszerűségi versenyt errefelé. Hogy sikerült így elszúrniuk? Pedig Frakes-szel nincs baj szerintem.

Az általad említett VOY-os kapcsolatokkal totálisan melléfogtak, Hetesnek köze nem lehetne Chakotay-hez és fordítva.

Egyébként érdekes dolog ez a szinkronnal. Paris hadnagyot nehezen bírtam elviselni a roppant idegesítő magyarhangja miatt. S közben RDM-nek nagyon kellemes hangja van.
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.22 0 0 21274
bézéséhez=nézéséhez
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.22 0 0 21273
Nekem pedig főleg a női kapitány miatt tetszett a Voyager (Na meg persze Chakotay sem elhanyagolható szempont!:-)) Kate Mulgrewet is szeretem.
Azt nem állítom, h annyira jó a történetvezetés, a végét kifejezetten nem szeretem, azt meg különösen utálom, h Chakotayt Sevennel hozták össze. De határozottan vannak jó történetek, és egy kicsit több odafigyeléssel, és egyformább karakterfejlődéssel sokkal jobb sorozat is lehetett volna.
A karaktereket is szeretem benne (még Neleexnek is vannak jó pillanatai)

Nekem ez az ellenszenv dolog a TNG-ben van meg, Rikertől egyszerűen rosszul vagyok, nálam ő nyom szinte mindent el (Habár azért az Entnél fényévekkel jobb a sorozat), de Goerdit és Wesleyt sem birom tulzottan.
Habár már arra is rájöttem, h angolul kevésbé idegesít Riker, mint magyarul.

DS9-et is nagyon szeretem, habár, ha Űrállomásos sztori, akkor Babylon 5 a favorit, Trekben meg egy kicsit jobban szeretem a Voyt. (De lehet csak azért érzem így, mert most épp, megint, Voy nézős "korszakomat" élem)

A TOS, hát be kell valljam, h ezt a sorozatot sem láttam teljes egészében, de pl Kirk kifejezetten vicces az állandóan elszakadó poloiban, és szegény vörös ruhásokról ne is beszéljünk.:-))

Az Ent az nagyon nem jön be, egy szerethető karaktert sem találtam benne, ez viszont számomra elengedhetetlen egy sorozat bézéséhez. Ráadásul a női karakterekről inkább ne is beszéljünk, mert egy szót sem érdemelnek:-((

Előzmény: Törölt nick (21266)
Callie Creative Commons License 2007.12.22 0 0 21272
Azért ne igyál előre a Hillary bőrére.
Előzmény: Thunderbirdy (21269)
Scala26 Creative Commons License 2007.12.22 0 0 21271
Sziasztok, én a TNG-n nőttem fel, nagyon szeretem azt a sorozatot. Ami a szereplőket illeti, Picard és Data nagyon rendben van, Worf, Geordi és Riker viszont marhára idegesít. Q viszont mindig mindenhol nyerő.
A VOY sem volt rossz, bár a végére kicsit ellaposodott. Számomra nem probléma a női kapitány; sokkal inkább a mindig, minden körülmények közötti ragaszkodása az Elsődleges Irányelvhez. (Neelixtől viszont a falra tudnék mászni.)
A felfedezős, új kultúrákat és ismeretlen jelenségeket kutató űrhajós sorozatok után meglehetősen száraznak találtam, hogy a következő sorozat (én ilyen sorrendben láttam őket) egy űrállomáson játszódik.
A DSN-nak kétszer kellett nekifutnom, mert elsőre kissé elriasztott néhány főszereplő (Sisko, Kira...). A bajoriak mindig is nagyon taszítottak, a kapitányhoz sohasem szoktam hozzá, viszont a kardassziai karakterek mindent vittek. Dukat a mai napig a kedvenc ST-szereplőm, szégyen, hogy a végére mit műveltek vele. Amikor a felmérések azt mutatták, hogy Dukat és Garak egyre népszerűbbek, ill. azok a részek, amelyek a Domínium parancsnoksága alatt álló DSN-on játszódtak, és amelyekben Siskoék alig szerepeltek, az egyébként mellékszereplő rosszfiúkkal (Dukat, Damar, Weyoun) pedig a sorozat nézettségi csúcsokat döntögetett, az írók addig kombináltak, amíg Dukat karakterét vissza nem silányították és ezzel teljesen el nem szúrták. Szóval a vége nagyon gáz, de mindezzel együtt azt mondom, a DSN sem lóg ki a sorból.

Rengeteget lehetne kritizálni és/vagy dicsérni az összes ST-sorozatot, a lényeg, hogy legyenek, készüljenek újabbak.
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.20 0 0 21270

Nagyon jól összefoglaltad, teljesen egyetértek.

A TOS-ban rengeteg olyan motívum, utalás, és mondanivaló van, melyek vagy az ősi kultúráinkhoz, vagy valamilyen emberi bölcsességhez, vagy az addigi  történelemhez kapcsolódik. Jól megfigyelhető ez pl. az atomkatasztrófa, III. Vh. témán, mely többször is visszatér az epizódokban, utalva a sorozat írásakor aktuális hidegháborús politikai helyzetre. De nagyon érdekes téma volt -szintén többször ellőtték-, az emberi történelemből kiragadott eseményeknek egy lehetséges alternatív verziója -pl. a Római birodalomhoz hasonló társadalmi rendszer, mely nem bukott el stb.-. Fantasztikusan jó az egészben, hogy komoly témákat 1-2 kis beszólással elintéznek. De elcsípve, és értelmezve a sokszor valóban csak néhány rövidke modatot, rájöhetünk, hogy azok a jelen korhoz köthető és számunkra is aktuális, mélyebb témákat feszegetnek. Ha már szóbahoztam a Római birodalmas részt -"cirkuszt a népnek", már a címe is beszédes:-)-, abban is volt 2 fergeteges mondat, melyet a nemtoom már milyen nevű "megtért és fellázadt" egykori rabszolga, gladiátor mondott Kirk-nek. Valahogy így hangzott:

Kérdés Kirk-től: És régen nem lázadoztak a rabszolgák?

Válasz a gladiátortól: De igen, még párszáz évvel ezelőtt sokan lázadoztak, de aztán kaptak orvosi ellátást és nyugdíjat, azóta lenyugodtak és csendben vannak!

Zseniális...:-))) 

Hasonló a TNG is, de ott a karakterek számomra valamiért nem 100%. A kapitány ok., Worf ok. (bár a híres harcos klingon szinte folyamatosan puhánykodik), az első tiszt is ok, DATA már kérdéses de még talán elmegy, viszont a félvak gépész gyerek nekem nagyon nem ok, és az orvos sem tecc -különösen az, aki a msodik évad környékén váltotta az addigi hölgyet. Bár ez utóbbi később visszatért, ha jól emlékszem.:-).

Előzmény: Törölt nick (21267)
Thunderbirdy Creative Commons License 2007.12.20 0 0 21269
Jah, itt MO-n kicsit szokatlan a nöi vezetö szerep, de az Usa köv elnöke is az lesz, szoval a jövö ürkapitányai közt is lesz rá esély:))

de ha még szerinted nyomott is a shown a captain, 7/9-eddel és a doktorral egyik másik star trek se veszi fel a versenyt.
tippancs Creative Commons License 2007.12.20 0 0 21268
Nekem meg azt tetszett a Voyagerben, hogy elméleti csillagászati elméleteket, elképzeléseket, jelenségeket mutatott meg, hogy hogyan nézne ki a gyakorlatban.
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.20 0 0 21267
Párezerrel korábban már írtam, engem a TOS-ban az fogott meg, hogy egy két epizódot leszámítva mindig maradt valami tanulság, vagy mondanivaló, a narancsszínű fröccsöntött székek emléke helyett. Rodenberry bele tudta szőni az általa fontosnak tartott eszményeket és ideálokat, és tudta tartani a szintet.

A Voyagerben nekem az nem tetszik, hogy noha ez egy scifi, mégis a realitás az lett volna, hogy vagy letelepednek valahol, vagy egy-két hónapon belül elfogynak. Ehelyett volt ugye a Voyager resetgomb 44'30""-nál, és hopp megoldódott minden. Nekem túlzottan unalmasak, és egysíkúak a karakterek, féltek igazán emberi arcokat mutatni, illetve ha elindultak ebbe az irányba, hamar vége lett. Teljesen, mint egy leszedált öregek otthona :-) Hol vannak a TNG reneszánsz embereitől, vagy a DS9 belső démonokkal küzdő valós embereitől?

Az Enterprise meg szerintem nem annyira gáz, a legnagyobb tragédiája, hogy túl korán indították, várni kellett volna vele. Azt hogy nagyon jó nem mondanám, úgy vagyok vele, hogy már majdnem, még egy kicsi hiányzik... de nem éri el azt a szintet. Túl nagy volt az elvárás, és most már sajna minden sorozatot elkaszálnak, ha nem hozza a kellő nézettséget, nem elég a scifi, vagy a trek varázsa, és ezért is gondolom, hogy nem tudták kibontani azt, ami az eredeti koncepció lehetett. És igen, JMS biztosan tudott volna varázsolni belőle nézhetőt, aminek mondanivalója is van.
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.20 0 0 21266

Bocsánat, nem akartam flame-t indítani. :-)

A voyager nekem főként a női kapitány miatt esett ki.  Egyrészt, mert egy nő parancsol, másodsorban pedig, mert maga a színésznő is rettenetesen ellenszenves, sajnos olyannyira, hogy minden mást elnyom a filmben. Ez most néhányaknak talán nem tetszik, de ahogy már mondta itt valaki, kinek a a pap, kinek a papné...Természetesen szubjektív véleményem.

A TOS-ban pedig az jön be, hogy bár nincs csilivili tech, cserébe van rendes story. Általában. Noha abban is volt néhány idétlenség.

Másik kedvencem a TNG.

Bosco Creative Commons License 2007.12.20 0 0 21265
Az első 1-2 szezon talán tényleg nem volt vmi pörgős, de aztán meg szerintem a legizgalmasabb Trek sorozat lett...
Előzmény: Thunderbirdy (21263)
yogibear Creative Commons License 2007.12.20 0 0 21264
Saccom szerint ez nem egészen állja meg a helyét. :) Nagyjából ugyanannyiszor adták mindhármat... Csak a vojágert volt, hogy valahol a 2. v. 3. szezon közepén abbahagyták, aztán pár hónap múlva folytatták... meg persze az első vetitéskor csak az 1-6 szezon ment le, és csak később a 7. azzal a rettenet zone-os szinkkel, mig a ds9 meg a tng asszem egyben ment le mindannyiszor. Ha jól emlékezem...
Régebben, mikor napiban tolták pl. a ds9-et, a V3 pályafutása kezdetén, naponta kettő rész ment le: délután egy és este/éjjel az ismétlése, tng szintén... szóval kb mindhárom ugyanannyiszor ment le... szerintem. :O)))
Előzmény: Törölt nick (21262)
Thunderbirdy Creative Commons License 2007.12.20 0 0 21263
A DS9 dög unalom volt, elég volt 1-2 részbe belenéznem nem csoda, hogy nem játszák ujra...
Előzmény: Törölt nick (21262)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.19 0 0 21262
Pont azon gondolkodtam, hogy a viasat már vagy 15 éve adja folyamatosan a voyagert és már elsőre is elég uncsi volt, nemhogy sokadszorra. A TNG-t vagy a DS9-t mér' nem adták ennyiszer? Biztos ilyen olcsó a vojádzser :-)))
Előzmény: Törölt nick (21260)
tippancs Creative Commons License 2007.12.19 0 0 21261
Nekem meg az összes Star Trek sorozat tetszik.
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.19 0 0 21260
Hát tudod, kinek a pap, kinek a paplan.:-))

Részemről a Voyagert most vettem meg DVDn, de az Entért egy fillért sem adnék ki.
Asszem már kifejtettem párszor, ebben a topicban (is) a véleményemet róla, szóval inkább nem ismétlem önmagam.
Talán majd jövőre, amikor a forgatókönyvirók sztrájkja miatt nem lesz mit néznem, akkor ráfanyalodok az Entre is.

Előzmény: Törölt nick (21253)
Thunderbirdy Creative Commons License 2007.12.19 0 0 21259
Na igen, Spock-t a hideg logikáju vulkánit nem lehet nem szeretni:))

De hogy volt idöd 2 honap alatt megnézni mindet?
Azért elég sok rész van....
Vagy már átalakultál borggá, és letöltötted regenerácio alatt?
Előzmény: Törölt nick (21255)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.19 0 0 21258

:-D A transzportersugár legyen veletek. :-)

A 2hónap persze nem pontos, illetve lényeges, hogy a voyager-ből csak kb. 15részt láttam. Abból annyi elég is volt.

Előzmény: macmelon (21256)
Mikey-Soft Creative Commons License 2007.12.18 0 0 21257
DVD-n én is hasonlóképpen néztem végig a TOS-t, bár 8 rész még hátra van belőle. 4 rész/nap, néhány óra után kissé csillagokat láttam... :)))
macmelon Creative Commons License 2007.12.18 0 0 21256
Átlag napi 12 rész, minden nap, hétvégén, 2 hónapig? Na, ez durva. Javaslom a teljes neurális hálózat újrakalibrálását! :)

Nem szédülsz, ha kimész a szabad levegőre? :) :) :)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.18 0 0 21255

Sziasztok,

Végig tekertem az összes ST részt az utóbbi 2hónapban, minden létező korszakból.

Nálam magasan a TOS vitte a prímet, azóta is azt nézem, most már újra. Spock karaktere tetszik legjobban. Hiába, régen még tudtak filmet csinálni..

Callie Creative Commons License 2007.12.16 0 0 21254
Butus.
Előzmény: bullseye (21246)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!