Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Kimentem, megmértem én is amit kiszedtem a gépből. 9mm a menet külseje. 1/8-ados, de bonyolítja a dolgot hogy ilyen csati katalógus szerint metrikus menettel is van, de az szerencsére 10X1-es.
Elnézést! Őszintén szólva nem gondoltam, hogy ekkora problémát okoz nekem egy efféle csatlakozóra való kicserélés. Na mindegy ( azt mondják, hogy a bolondnak mindegy ) lényeg, hogy megoldódni látszik. Lassan tanulom ezeket a műszaki dolgokat amik ezzel kapcsolatosak de marad is bennem valami. ))
Fiúk, azért van a kavar mert Firgabá a gázszelephez való csatit cserélné. Ráadásul én is megkavartam (mea culpa) mert a reduktor kimenetére emlékeztem :-(
Tévedtem!Laci táblázata a jó.Mikor firgabá felvetette a dolgot kimentem a műhelybe és a Dynareg reduktoron találtam ~13mm-es csatlakozót.A dobozán, meg mint láttad a webáruház is G1/22 csatlakozóval írja.Ezért tettem be a táblázatot,mert ez írja kb:13mm-nek a G1/2" menetet.
Mikor az argon palackot írtad akkor kapcsoltam.
Itt van a jó táblázat,ez Lacit és Téged igazol.Bocs.
Megnéztem amit kértél. Sajnos simán bele megy az 1/4 coll átmérőjű gyors csatlakozó a reduktor gázkimeneti 1/2 coll csatlakozó belső menetébe. Tiszta káosz. Ezen igazodjon el bárki is. )
Éppen gondolkoztam rajta, hogy kipróbálom, már csak azért is, mert a kézikönyvben is koppintós ír. Az angol meg "contact"-ot. Szerintem sem liftes, bár engem hidegen hagy, mert mindig HF-et használok :-) De majd kipróbálom.
Azért nem értem mert amit a laci1979120245 perce küldött az Angol csőmenetre vonatkozik. Amit viszont te Batri Guszti30 perce küldtél az Amerikai és angol csapmenetre vonatkozik. Én a képeken viszont nagyobb átmérőnek látom a 3/8 coll-t mint az 1/4 collt.
Most akkor milyen menet az ami a gépemen gázcsatlakozáshoz van és a képen is látható? A menet átmérője alig éri el a 10mm-t.
Köszönöm, de most már végképp bele zavarodtam. Nézd meg légyszíves a laci19791202 által küldött táblázatot is. Így most tényleg nem tudom, hogy 1/8 coll vagy 3/8 coll.
Aha akkor ezek szerint ami az én gépemen van az ( 1/8 coll. mert a menet átmérő 9.1 mm ) Többet így nem rendelek az már biztos. Remélem kicserélik mert szinte bontatlan könnyen kibújtatható a csomagolásból.
Nah hali :) Nekem a kis tesója van 160A-es. Én is 16-rol használom lakások többségében egyébként is ez van. 150A-en tesztelgettem de ott sem verte le. De általában max 90A az ami játszik nálam főleg zártszelvényes melókat szoktam csinálni meg 2.5 elektróda. De most már egy ideje pihen sok az egyéb elfoglaltság talán majd télen. Egy lenyíló szétcsúszó padlásfeljáró létra építése lesz majd. Az uccsó képen egy motoremelő van fél colos cső meg asszem 1mm-s falvastagság. Nah ez szivattyú volt jobb lett volna a 2-es elektróda hozzá vagy inkább awi, de azzal dolgozunk ami van.