Keresés

Részletes keresés

IceWall_ Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1805

Az anoním szavazást egy-két általam ismert trükkel lehet manipulálni. A főoldalon található szavazó-rendszert le lehet korlátozni, hogy csak regisztrált felhasználók tudjanak szavazni. Ekkor újabb manipuláció-szűkítés történik. Statisztikailag a dolog úgy néz ki: minél több szavazat, annál pontosabb adatok.

Van egy másik fajta szavazó rendszer, manipulálni max a rendszergazda tudja, 1 regisztrált felhasználó csak 1x tud szavazni. Manipulálni nem lehet, szavazás után soha nem jelenik meg nála újra a szavazó gomb, 2x meg nem szavazhat. A kör bezárult...

Anti IQ meg próbálkozzon, engem különösebben nem érdekel, elfér.

Tiborcsik Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1804
Ejnye Sarkany, az utolsó sor topikgazdához méltatlan volt!
Előzmény: Sarkany (1802)
tibra Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1803

,,jövőben a törvényesség útjára lépve", szerintem ez azt jelenti, hogy a civil ellenőrzést folyamatossá téve hoznak létre a szervezők egy egyesületet. (szintén Hír Tv forrás: Magyar Vizsla egyesület alakult a fővárosban -talán-hasonló céllal)

Ebből a gondolatból nekem azért még előjött a néptribun-korszak sajtója:))

Azért az ott van (szerintem) a cikkben, hogy a törvényesség-őr-szerep közérdek, még akkor is, ha (esetleg kezdetben) csak kevesen veszik észre.

Csak jelzem, hogy a törvényesség-őr szerep egy kicsit a sajtó örző kutya szerepére rímel. Nyilván lehet ezt egyszerre is védeni, de különösen érdekes ez ott, ahol annyi kritika éri a helyi (és nem helyi) médiát.

Előzmény: Sarkany (1801)
Sarkany Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1802

Ismét gratulálnom kell Ati IQ!

Kaptunk egy újabb "egyetértek vele" szavazatot! Összes szavazó 35 fő.

Csak így tovább!

Erősíts bele! Hátha sikerül az idiotizmusnak diadalmaskodni a józan ész fölött!

Előzmény: Anti IQ (1794)
Sarkany Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1801

Az első bekezdés változatlan formában jött le (ami vastagon van szedve). A szöveg végét szerkesztették át és kurtították meg.

Azt szerettem volna kidomborítani, hogy nem csak valami ellen, hanem valami mellett is protestáltunk, akkor, amikor a kommunális adórendelet visszavonását követeltük. Ez a valami a törvényesség volt.

Nem tudom, számodra ez mennyire hallatszik ki a megjelent Néplapos írásból?

Előzmény: tibra (1800)
tibra Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1800

:))

A törvényesség útjára lépve gondolat tetszett leginkább. Ugyanis, ha a kommadó kapcsán az adatvédelmi problémák állnak, akkor nemcsak a civil egyesület (előzmény néptribun) tér a törvényesség útjára, hanem a PmH is:))

Előzmény: Sarkany (1799)
Sarkany Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1799

Ki írta?

Az alapanyagot én írtam, de átszerkesztették kissé...

Előzmény: tibra (1798)
tibra Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1798

Hát ez kemény kérdés! Még szerencse, hogy a kommadó kapcsán (még) nem volt ilyen számháború.

A néplap cikk értelmezése megérne egy misét:)) Ki írta?

Sarkany Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1797

Nézem a Hír Tv-t, s látom a pécsi fidesz elnökét.  Azt mondja, hogy el kellett vállalnia a pécsi teniszklub alelnökségét

Biztos teniszütővel kergették! Szép kis egyesület lehet... :))

Előzmény: tibra (1796)
tibra Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1796

Szerintem a szolnokinaplo gazdájának is be kellene idéznie a közvéleménykutatási adatait (hiszen azt legalább szakértő állítja össze, másrészt az is legalább annyira közéleti, mint az idézett kérdés) De ez az én szubjektív megjegyzésem volt:))

Már annak is örülök, hogy az ötletgazda a szavazók számát is közzéteszi. Kétszeres haladás (hiszen már a második neten alakult civil szervezetről olvashatunk).

Nézem a Hír Tv-t, s látom a pécsi fidesz elnökét.  Azt mondja, hogy el kellett vállalnia a pécsi teniszklub alelnökségét, hogy a jobboldal is belelásson a működésbe.

És halljuk, azért kellett lemondania, mert felrémlett a nagykoalíció árnyéka a településen. Már csak az érdekelne, hogy van-e Baranya fővárosában tanácsnoki rendszer:)) És az is fontos, hogy Szolnokon van ilyen elit-teniszklub?

Sarkany Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1795

Tudomásom szerint a szavazás IP cím alapján szűrve van, de a technikai jellegű kérdésekről IceWall bővebbet tud mondani.

Bátorkodtam jelezni, hogy az uw mostanában elég sűrűn döglődik, sokszor kapok én is proxy error hibát, talán ez is közrejátszik...

Ha IceWall megkerül, biztosan ki fogja elégíteni a kíváncsiságodat!

Anti IQ Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1794
"Bár, ha figyeled a honlapot, feltűnhetett, hogy csupán 3 új szvazat érkezett az elmúlt két napban. "

Ezt mondom én is, szavaztam vagy tizenkettőt (bocs, de meglehetősen tudathasadásos vagyok) és csak hármat regisztrált a rendszer.

Most ez véletlen vagy szándékos manipuláció következménye?

Előzmény: Sarkany (1793)
Sarkany Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1793

Gratulálok!

Bár, ha figyeled a honlapot, feltűnhetett, hogy csupán 3 új szvazat érkezett az elmúlt két napban.

Azt se hagyd figyelmen kívül, hogy az uw-re költöztünk, ami elég sűrűn agonizál mostanában. Talán ez is oka lehet annak, amiért nem reagált a szavazógép az egyetért szvazataidra. Ettől még nyomkodjál azt, amihez éppen kedved van.

PS. Először úgy gondoltam, hogy valamennyi betűt más színnel írom ebben a hozzászólásomban, de rájöttem, nem érsz ennyit! :))

Előzmény: Anti IQ (1792)
Anti IQ Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1792

Örülök, hogy folyamatosan figyelmeztetsz a közvélemény kutatásotok aktuális adataira. Töredelmesen bevallom, hogy az eddigi 34 szavazóból három én voltam.

Nem baj, próbálkozok tovább, hátha növelni tudom a létszámot, hiszen meglehetősen furán számol a cuccos. Amennyiben egyetértek, azt leszraja, ha háborgok, azt rögtön följegyzi. Nem, nem! Nem vagyok ostoba, csak sok gépem van sokfelé, sok címmel és sok oprendszerrel, így nem igaz, hogy észrevette a cuc, hogy csalni akarok.

Jut eszembe, én is kedvet kaptam az óriásbetűs színes szöveghez :-)

Előzmény: Sarkany (1790)
Sarkany Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1791

Írok néhány rokonértelmű kifejezést!

1989 és utána:

- ellenzéki kerekasztal,

- érdekegyeztető tanács,

- érdekvédelem,

- civil fórum,

- közmeghallgatás, stb.

1989 előtt:

- üzemi demokrácia,

- termelési értekezlet,

- üzemi négyszög, stb.

:)))

Előzmény: tibra (1789)
Sarkany Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1790

A "tanácsnoki" rendszerről kezdeményezett szavazás jelenlegi állása a SZPEM honlapján:
- felháborítja: 82,36 %
- egyetért:      8,82 %
- nem érdekli:   8,82 %

Szavazott: 34 fő

Kérek mindenkit, látogasson el honlapunkra és nyilvánítson véleményt!
Nem regisztrált felhasználók is szavazhatnak!

Emlékeztetőül:
www.engedetlenseg.tk - www.szpem.tk

tibra Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1789

Internetes demokrácia? Mi ez? Olyan, mint a szociális piacgazdaság?

Előzmény: Sarkany (1788)
Sarkany Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1788

Új Néplap: Egyesületbe tömörülnek az engedetlenek

http://www.ujneplap.hu/index.php?apps=hirek&a=5&f_id=102103

IceWall_ Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1787
Én még abba is belemennék, hogy kezdjünk el tetsztelni a "netropolisz" rendszert (mire alkalmas, mi a hibája, mit kéne beletenni), de akkor az önkormányzatnak is el kellene kezdenie, hogy neki milyen igényei vannak. Nem akarom kiteregetni a kártyáimat...
Tiborcsik Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1786
Javít:

"...de hogy ki mit válaszolt, azt nem hiszem, hogy ne lehetne technikailag megoldani..."

... hogy ne lehessen beazonosítani.
Előzmény: Tiborcsik (1782)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1785
Sarkany, a szendvics-ember. :)
Bújtatott reklámmal népszerűsíti a Kassai sörözőt. :)
eR-dei Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1784
végül is ez a Te topicod :)))
Előzmény: Sarkany (1780)
eR-dei Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1783
nem kell jegyezni, hogy mire szavazott, elég ha azt tudod, hogy szavazott egyáltalán...
Előzmény: IceWall_ (1779)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1782
Biztos vagyok benne, hogy a reál közvéleménykutatások során sem kérdeznek meg egy identet többször.

Persze, az, hogy ki az a 200, vagy 2000 városlakó, aki a rendszerben benne van, az ismert lehet, valamint ismert lehet mind a 200 vagy 2000 válasz. De hogy ki mit válaszolt, azt nem hiszem, hogy ne lehetne technikailag megoldani.
Előzmény: IceWall_ (1779)
IceWall_ Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1781
Különben is, miről beszélünk? Még nem láttam egy szavazásra utaló linket a szolnok.hu oldalon. :-P
Sarkany Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1780

Sajnálom... :(

Egy kis propaganda tevékenységet azért elnézel nekem itt a topikon? :)

Előzmény: eR-dei (1778)
IceWall_ Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1779

Amennyiben olyan közvélemény-kutatást csinálsz, melyben kötelező identifikáció van, az ugyanolyan jogi környezetet igényel, mint egy helyi önkormányzati választás. Gondolj abba bele, hogy mondjuk lenne egy "A hét kérdése" rovat. Akkor minden héten ellenőrzött körülmények között meg kellene semmisíteni azokat az információkat, amelyek az adatbázisban arra utalnak, hogy ki, mire szavazott. Nem hiszem, hogy van olyan önkormányzat, amely ezt magára vállalná.

Előzmény: Tiborcsik (1774)
eR-dei Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1778
kedves Sárkány.
Sajnos én nem csatlakozok :((
eR-dei Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1777
szerintem megoldható az egyszeri szavazás, ha csak regisztráltak szavazhatnak és minden szavazáson minden nick csak egyszer szavazhat.
Ugye az a kérdés, hogy akkor egy ember több nickell is beregel, de erre tényleg megoldás a magyarorszag.hu -s regisztráció, ahol irl reg is kell.
Egyébként meg lehetne mindenklinek digitális aláírása (ugye abból csak egy lehet), és azzal regelni be.

Előzmény: Tiborcsik (1757)
Sarkany Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1776

Csatlakozzon Ön is

megalapítandó civil szervezetünkhöz!

Alakuló taggyűlés: 2005. február 5. (szombat) 17:00,

a Kassai söröző nemdohányzó hátsótermében!

A csatlakozni kívánók az alábbi címen érdeklődhetnek:

szolnok1@freemail.hu

Minden nap 15:00 - 22:00 óra között,

azonnali válasz e-mailban adok bővebb tájékoztatást,

küldök Alapszabály tervezetet!

SZPEM - Sarkany

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!