Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Na voltam állásinterjun.lakatos hegesztő. Asszem mielőtt elkezdeném a szakmát,be is fejeztem. Kevés vagyok mint sünben a dajer. Majd nézek bármi mást amit meg is fizetnek betanitott akármi.én szeretek dolgozni.féljen az aki nem .
Az a helyzet hogy nekem egyszerűbb volt - viszont nem te voltál a p@cs, hanem a boltos ahol vettem - mert bementem a légtechnikás boltba a kiszerelt cuccal, és azt mondtam hogy ilyen kell kettő, de nem tömlővéges, hanem gyorscsatis. Adtak, és közölték hogy sima egynegyedes ... na ezért maradt meg bennem az 1/4.
Ellenőrizni meg nem ellenőriztem. Anno a másik fórumra is rosszul írtam fel a méretet, pedig az aznap volt mikor megvettem :-)
Bár én is ezt tettem volna mielőtt megrendelem. Persze lehet, hogy az sem segített volna. Végül is megértették, hogy én voltam a p@cs és kicserélik. Amit nyertem a vámon elveszítettem a réven. Lehet ezt is rosszul tudom? )
Kimentem, megmértem én is amit kiszedtem a gépből. 9mm a menet külseje. 1/8-ados, de bonyolítja a dolgot hogy ilyen csati katalógus szerint metrikus menettel is van, de az szerencsére 10X1-es.
Elnézést! Őszintén szólva nem gondoltam, hogy ekkora problémát okoz nekem egy efféle csatlakozóra való kicserélés. Na mindegy ( azt mondják, hogy a bolondnak mindegy ) lényeg, hogy megoldódni látszik. Lassan tanulom ezeket a műszaki dolgokat amik ezzel kapcsolatosak de marad is bennem valami. ))
Fiúk, azért van a kavar mert Firgabá a gázszelephez való csatit cserélné. Ráadásul én is megkavartam (mea culpa) mert a reduktor kimenetére emlékeztem :-(
Tévedtem!Laci táblázata a jó.Mikor firgabá felvetette a dolgot kimentem a műhelybe és a Dynareg reduktoron találtam ~13mm-es csatlakozót.A dobozán, meg mint láttad a webáruház is G1/22 csatlakozóval írja.Ezért tettem be a táblázatot,mert ez írja kb:13mm-nek a G1/2" menetet.
Mikor az argon palackot írtad akkor kapcsoltam.
Itt van a jó táblázat,ez Lacit és Téged igazol.Bocs.
Megnéztem amit kértél. Sajnos simán bele megy az 1/4 coll átmérőjű gyors csatlakozó a reduktor gázkimeneti 1/2 coll csatlakozó belső menetébe. Tiszta káosz. Ezen igazodjon el bárki is. )
Éppen gondolkoztam rajta, hogy kipróbálom, már csak azért is, mert a kézikönyvben is koppintós ír. Az angol meg "contact"-ot. Szerintem sem liftes, bár engem hidegen hagy, mert mindig HF-et használok :-) De majd kipróbálom.
Azért nem értem mert amit a laci1979120245 perce küldött az Angol csőmenetre vonatkozik. Amit viszont te Batri Guszti30 perce küldtél az Amerikai és angol csapmenetre vonatkozik. Én a képeken viszont nagyobb átmérőnek látom a 3/8 coll-t mint az 1/4 collt.
Most akkor milyen menet az ami a gépemen gázcsatlakozáshoz van és a képen is látható? A menet átmérője alig éri el a 10mm-t.