Some people don't look at preseason like it matters," Hill said, "but for us, it's important to know how to win."
Said Coach Johnny Davis: "You can learn from our situation last year. At the time, we didn't come out of the preseason with a great deal of confidence, and you saw what happened with that."
Na ők is azt mondják.... :)))
Azt sem állítom, hogy minden csapatnak egyformán ennyire fontos a preseason. Pl a Detroitnak egyáltalán nem. Összeállt csapat, nyerő csapat, sérülések voltak. Nem olyan érdekes majd összeállnak. A Magicnek fontos, hogy úgy fussanak neki a szezonnak, hogy tudják ez egy másik csapat, ez egy nyerő csapat. Idáig ok.
Most már csak ki kell menni a pályára, és bizonyítani másoknak is.
"When you run, you get easy shots," Magic guard Hedo Turkoglu said. "It makes our job easier. We did great on that, because it's really going to hurt other teams."
As long as the Magic rebound and play defense, they can play fast and furious with the fast break. They outrebounded the Heat 49-39, with Dwight Howard corralling 13. They played decent defense until a late lapse that allowed Miami back in the final preseason tune-up for both teams.
O'Neal hit 10 of 19 shots, and Dwyane Wade had 18 points. But the Magic got 22 from Steve Francis, 19 from Cuttino Mobley, 18 off the bench from Turkoglu and 14 apiece from Grant Hill and Howard, a balance sheet that could answer any Life Without Tracy McGrady questions."
Francis fanyalgott amikor eldőlt, hogy Orlandóba megy. Most hogy megízlelte milyen is saját csapatot vezetni, és győzni sorozatban, már nem fog neki hiányozni Houston a Ming-re épülő játékával.
Nincs primadonna a csapatban, futós gyors kemény csapatjáték van.
Szerintem lesz eredménye. Ezek szerint a Miami még O'Neal-el is verhető.
Brown vagy sérült, vagy csak szar, vagy mindkettő.
Egy komoly hír. :D
Bobcats : Heat (82:74)
/O' Neal nem játszott, de Brezec, és Okafor is csak pár percet, abszlút 0-val./
Olyan messzemenő következtetést nem akarok levonni belőle, de azért elgondolkodtató, hogy ha a nagy barátunk esetleg sérült akkor nem biztos, hogy a bajnoki döntőre miamiban kéne szállodát foglalni. :)))
A spurs szerintem egyszerűen csak még nem állt össze. Barry új Duncan biológiai óráját összezavarta az olimpia... tudomisénmégmi. Egy hónapon belül ők szerintem rendben lesznek, de kérdés, hogy pontosan mikor, és mennyi meccs megy el esetleg emiatt. Ha túl sok akkor az frusztráló lehet. Emlékszem a Lakers-re. Ők is felpörögtek, és a végéről előre mentek, de túl sok energiát emésztett ez fel.
"Viszont egy jól összeálló csapat nem fogja csak úgy heccből elveszteni a preseason meccseket."
Ezzel arra kívánsz utalni, hogy a Spurs egy nem jól összeálló csapat? (Asszem még nem nyertek az előszezonban.)
Igen, szerintem is megroppant a csapat Hedo Turkoglu távozásával és a balhéiról elhíresült, chemistry-romboló Brent Berry érkezése is bomlasztotta a csapatszellemet. :)))
(Az egyik legdurvább zsákolás, amit láttam Brent Barry nevéhez fűződik: a csávó kb. a büntetővonal és a hármasvonal között félútról ugrott el. És fehér!) :)))
Én azért szeretem a lényeghez vezető utat is figyelni. /tudjátok kávé séta a szigeten virág romantikus vacsora..../ :)))))))))))))))))
Az is biztos hogy sokan sokféle filozófiával játszák az előszezont. Van akinél azok játszanak akik között el kell dönteni, hogy ki az az egy aki marad, Van ahol a csapatot csiszolják össze és mindenki játszik, de jellemzően a következő évi támadó, és védőjátékok, rotációk tesztelése összeállítása. Ebbe belefér az is hogy nem árulom el, hogy a 13 figura ellen én majd az x összeállítás, y figurájával reagálok, és ha cserélnek erre én milyen rotációt alkalmazok. Ezzel sincs baj. De ha valaki sem ezt sem azt nem csinálja hanem kiküldi a takarítót, a vizes gyereket, meg a sajtószóvivőt, akkor az minek játszik meccset? semmi értelme. ha a fakó sor játszik az ellenfél sem fogja a legjobb taktikáját megmutatni, csak legfeljebb annyit amennyivel győzhet. Valóban az sem baj, ha nem győz, de csapat egységben hozzáállásban, önbizalomban, nagyon sokat jelenthet a győzelem. akár azt is, hogy egy semleges csapat chemistry eldöl pozitív, vagy negatív irányban. És az is jó benne, hogy utána az edzők javíthatnak a hibákon. (még a győzteseknél is)
Viszont egy jól összeálló csapat nem fogja csak úgy heccből elveszteni a preseason meccseket.
És mégvalami látni lehet, ha egy játékos nagyon leeresztett a nyáron, és nem nagyon tudja összeszedni magát, akkor nem valószínű, hogy kiugró éve lesz. Látni lehet, ha valaki nagyon felszívta magát, és nagyon akar hajtani. Ez persze mind semmi mert sérülés is jöhet, és föl is javulhat valaki, de pont ez a szurkolók szórakozása, hogy ilyenen el fecserésznek. :)))
Az a ponteloszlás rosszul van írva! Sokkal egyneletesebb lett az utolsó két negyed. Nem volt nehéz dolga az Orlandonak, miután Scott - hasonlóan a CHI elleni vereséghez - az utolsó negyedben szinte nem is játszatta a kezdőötöst. Az ekkor pályán lévő emberek közül a legtöbbet Armstrong ért, akinek sikerült 2/11 dobnia... Jellemző, hogy egy pontos hátránynál, 20 mp-vel a vége előtt, amikor is mi hoztuk a labdát, akkor sem erősített Scott a pályán lévők névsorán, pedig Cato kivételével a Magic a kezdővel jött ránk. Byron most arra hajt, hogy a keretszűkítés előtt lássa, hogy kit érdemes megtartani, és kit zavarjon el.
Én azt nem értem, hogy a Miamit miért sorolják olyan előkelő helyre. Persze, O'Neal a legjobb, meg minden, de hát ő a Lakersben is sokszor hónapokat kihagyott. Miért lenne ez másképp a Heatnél? És ha ő nem játszik, akkor ki fog meccset nyerni (miután szinte az összes jó játékosukat beáldozták O'Nealért cserébe)?
Ja és a Philly is otthon nyomta le a Spurst. Tudom ez még csak preseason, de azért akit nyugaton kétséget kizáróan első helyre tesznek, annak otthon illene leverni egy keleti középcsapatot, még előszezonban is.
Basszus a worriors már másodszor veri a Lakerst. Ezt azért nem gondoltam volna, és ahogy nézem nagyon Orlando2003 szindrómát látok. Bryant 35 pont, aztán kész. Ennél jobb játékos Odom, Caron Butler.
Weistbroad mondta, hogy: T-Mac nyugodtan aludt mert ő dobott 35-t. A többiek szintén nyugodtan aludtak, mert: Hé én egy rólpléjer vagyok ez a csapat McGradyé. Senki sem érzett felelősséget a vereségért. (chemistry) Nagyon nem jött jól a Lakersnek az a könyv mert csak súlyosbítja a helyzetet. De erről is a tulajdonos, és Kupchak tehet mert jobban ki kellett volna állniuk Jax mellett a konfliktus helyzetben.
Ő azért nem az az edző akit csak úgy le kell koptatni majd lesz másik. Sok milliót fognak veszteni az idén, persze van honnan. De én ezt is szeretem az NBA-ben. Buta döntést hozol? vesztesz pár millát! Nem úgy mint nálunk. Faszfejek hülye döntéseket hoznak, és mások vesztenek rajta milliókat. De nem szeretnék itt politizálni. :))))))))))
Kyrájj! Nem gondoltam volna, hogy sikerül otthon a Hornetset legyőzni. :)))
Na ilyen kis apró győzelmek kellenek, és minden rendben lesz.
Egy kicsit sajnálom, hogy Jax megírta a könyvét. Tényleg nagyon frusztrált lehetett ha ki kellett írnia magából. Ez tényleg azt jelenti, hogy többet nem látjuk kispadon.
Johny Davis is mondta, hogy az öltözö az olyan mintha a családban történnek meg dolgok. Aki ilyen "kiss and talk...." könyvet ír az kilép ebből a körből. Azt mondta ő nem ilyen, én pedíg azt gondolom, hogy senki nem fogadja bizalmába.
/A Tatagliák Barzinik sem fogadják bizalmukba azt a Corleonét akitől esetleg információt szereztek a Don családjáról. :))))))))) /
Bizony most láthatjuk, hogy bizony "csinálják" a sztárokat, és sokszor nem is olyanok, mint amilyennek ismerjük őket....
Bár már hetekkel ezelőtt kiszivárogtak részletek, csak most jelent meg Phil Jackson nagy érdeklődéssel várt könyve, melynek címe: The Last Season: A Team in Search of Its Soul, szabad fordításban: Az utolsó évad: egy csapat, amely önmagát kereste. A kosárlabdázás történetének talán legsikeresebb edzője - aki a nyáron ismét visszavonult montanai birtokára, és immár másodszor befejezte edzői pályafutását - a Los Angeles Lakers 2003-2004-es viharos szezonjának kulisszatitkait meséli el, nem is egy ponton kellemetlen helyzetbe hozva egyik-másik játékosát.
A Penguin Press által megjelentett, kemény borítású, 274 oldalas, 24,95 dollárba kerülő (mintegy 5000 forint) könyv az 59 éves szakember fékezhetetlen mesélőkedvének legújabb gyöngyszeme. (Nem egy könyvet írt már a hajdanán a hippikultúrán felnőtt, majd a buddhista tanok felé forduló műkedvelő filozófus, a legutóbbit 1996-ban Sacred Hoops címen, a Chicago Bulls rekorddöntő, 1995-1996-os idényéről.).
Az első észrevétel: jobb címet nem is találhatott volna Jackson, mint "az utolsó évad", tudniillik annyi öltözőtitkot fecseg ki a könyv 274 oldalán, hogy teljességgel kizárt, ezután még lenne egy csapatra való kosárlabdázó, aki bizalmába fogadná őt. "Nem hinném, hogy ez egy amolyan kitálalós könyv" - nyilatkozta ennek ellenére Jackson, akinek Jerry Buss klubtulajdonos nem hosszabbította meg júniusban lejárt, ötéves szerződését.
"Sok minden bennem maradt. Nem a leleplezés volt a szándékom. Sokkal inkább az, hogy elmondjam: hogyan kell(ene) menedzselni egy csapatot, és hogyan kell kihozni belőle a lehető legtöbbet. Egyszerűen őszinte és igazmondó akartam lenni." Ehhez képest a Lakers kibocsátott egy közleményt, amelyben a vezetők hangsúlyozzák: Jackson könyve számos pontatlanságot tartalmaz, s megkérdőjelezhető több fejezet igazságtartalma.
"Én csak egyetlen pontatlanságot találtam" - vágott vissza Jackson. "Az egy sajtóhiba volt, egy betűt elütöttünk, de ígérem: a második kiadásban már korrigáljuk." No de hogy az ördögbe vetemedhet arra egy edző, hogy egy kocsideréknyi arany-lila szennyest borítson rá az olvasóra, miközben öt éven keresztül az volt a legfőbb törekvése, hogy a csapat belső ügyeit eltitkolja a sajtó elől?
"Nem szigorúan bizalmas államtitkokról van itt szó. Mindezt úgyis megírták volna mások, akkor már miért ne olyasvalaki írja meg, aki belülről élte át az egészet. Különben is, számomra ez volt az utolsó szezon" - magyarázza Jackson. Jackson attól kezdve "béna kacsa", azaz érdemben bukott, hatalom nélküli edző volt, hogy januárban odament Mitch Kupchak klubigazgatóhoz, és megmondta neki: "Tele van a hócipőm a kölyökkel." A hócipő helyett persze súlyosabb kifejezést használt, és természetesen Kobe Bryantre célzott, a tulajdonos, Jerry Buss kedvencére.
Jackson edzői pályafutása legnagyobb kudarcának tartja, hogy miután sikerült hat bajnoki címet nyernie Michael Jordannel és Scottie Pippennel, majd utána 2000 és 2002 között hármat Kobe Bryanttel és Shaquille O'Neallel, a 2003-2004-es szezonban képtelen volt két utóbbi sztárt egy cél - a negyedik bajnoki cím - érdekében egy irányba terelni.
Jackson azt mondja, hogy amikor Mitch Kupchak közölte vele tavaly nyáron, hogy Bryant ellen vádat emelnek erőszakos nemi közösülés miatt, nem igazán lepődött meg. "Nem mondom, hogy beleillett Kobe jellemébe, de az is igaz, hogy nem is volt teljesen ellentétes azzal. Annyira éretlen és hirtelen haragú volt, hogy nem tudtam kizárni a lehetőségét."
Sokan azt mondják, hogy Jackson - miután nyilvánvalóvá vált, hogy képtelen összhangot teremteni a négy szupersztár, Shaq, Kobe, Karl Malone és Gary Payton között - az egykori Playboy-modell, Jeanie Buss ágyába menekült, aki nem más, mint a klubtulajdonos Jerry Buss leánya. Jackson azóta is Jeanie-vel él együtt - jelen pillanatban "távházasságban", ugyanis a 42 éves szexbomba Los Angelesben maradt, ahol a csapatnál menedzseri szerepkört tölt be -, és szeretik egymást. Mindez azonban nem akadályozta meg a papát abban, hogy ne kínáljon újabb szerződést Jacksonnak, azaz gyakorlatilag kirúgja az edzőt.
Ugyanis választania kellett Kobe és Jackson között, s ő a jóval nagyobb reklámértéket képviselő Bryantet választotta, akiről a könyvben Jackson megírja: védőmunkája erősen túlértékelt, meccsenként 35-ször dob kosárra, és annyira önző, hogy annak a csapatnak, amelyikben ő játszik, legalább két labdára lenne szüksége.
A könyvből kiderül még az is, hogy
- Shaqnek annyira fájt a nagylábujja, hogy betétet kellett hordania, amitől viszont képtelen volt rendesen ugrani
- Jackson az időkérések első 45 másodpercében háttérbe húzódott, s hagyta, hogy a játékosok egymás között oldják meg problémájukat; csak utána avatkozott bele
- Annak idején a chicagói médiától konstruktív hozzáállást kapott, a Los Angeles-i sajtó viszont csak vájkált és vájkált
- Shaq minden évben iszonyatos formahanyatláson megy keresztül karácsony és március 6., a születésnapja közötti időszakban
- A Detroit elleni döntő ötödik - mint később kiderült, utolsó - meccse előtt Jackson éppen befejezte az öltözőben a pszichikai ráhangolást, amikor megszólalt Kobe mobiltelefonja. Még ennél is nagyobb szörnyűség, hogy Bryant fogadta is a hívást! (Brian Shaw, egy korábbi játékostárs volt az, egy teljesen érdektelen ügyben.) Ezzel egy szempillantás alatt szertefoszlott az összpontosítás, Jackson legszívesebben agyonütötte volna Kobe-t. Ki is kapott a Lakers, simán...
A rájátszás szerintem is meglesz nekik, de a 9.-ik hely helyett én inkább olyan 13-16 körülre tenném őket. Az biztos, hogy a Suns, a Grizz, és a Lakers mögé.