Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Akinek fontos a tévézés, netán a házimozizás, az úgy rendezi be (át) a szobáját, hogy arra a legalkalmasabb legyen. A házam tervezésekor úgy helyezgettem el a nappali nyílászáróit, hogy legyen hely a tévének a falon és a vetítővászonnak a plafonon és az akusztika is lehetőleg rendben legyen. Előző lakhelyemen, ami bérlakás volt, szintén megoldottam ugyanezt.
Viszont ha most veszel egy Full-HD-t akkor akár 5-8 évre is letudtad a TV-t. Mi lesz utána már jobb? Jön a lézer TV? Vagy bejön a 3584x2016-os felbontás? Vagy jobb elektronika, vagy mi? Vagy olcsóbb lesz egy 70 colost akkor? Vannak szobák ahol pont jó egy 40-50 közötti. Nem kell nagyobb. Eleve úgy van berendezve, hogy nem is lenne értelme. Én is vacilálok a Full és a Ready között, de ha már most 200 felett adok ki pénzt akkor legyen Fullos és utána egy jópár évig nem akarom ennek a fórumnak még a környékét sem látni. :-)
Mit jelent nálad a kis szoba? Miért kellene másfél méterről nézni bárkinek a fejét? Illetve nézheted olyan közelről, ha 32 colost vettél. 3 méterről 46 col az ideális, ezt mindenki alátámasztja, aki kipróbálta.
2-3 év élvezkedésért sok a többszázezer forint? Mennyibe kerül egy kéthetes tengerparti nyaralás? Egy négytagú családnak többszázezerbe. Miről beszélsz?
Meséld már el, miért kellene 2-3 év múlva lecserélni egy ma vásárolt csúcsminőségű full HD tévét?
Még bizony jócskán "jelen" van. Én azt tudom javasolni minden tv vásárlás előtt állónak (1 hete még én is az voltam), ne a legnagyobb és legdrágább tv-t vegye meg, mivel úgysem tudja igazán kihasználni! Minek egy kis szobába 40 col feletti készülék? Minek fullfullfull HD? Ki fogja másfél méterről nézni Magdi anyus szörnyű fejét?? Ki akar 2-3 év élvezkedésért többszázezret kiadni?? Utána úgyis jön a csere, ez fix!
Én most direkt nem írom le, milyen tv-t vettem (bár a fentiekből sztem sejthető), de teljes mértékben meg vagyok vele elégedve és még kajára is jutott...
Persze akinek túl sok pénze van, az ne fogja vissza magát.
Megfelelő adást bárhol nézhetsz, mindössze egy műholdvevőt kell üzembe állítanod. Aztán lassacskán hozzád is elér a kábeles full HD. A Hello HD sem érhető el felétek?
értem amit mondasz, de ugy gondoltam, mi a fa*nak nekem fullhd, mikor leginkább a tv megy, néhanéha 1-1 dvd, mire nálunk lesz megfelelő adás (ahol lakom) arra kicserélem énis majd....(ja: inkább döntöttem egy "mezei" plazma mellett mint egy fullhd lcd mellett, és nem bántam meg, több pízt meg nem szántam a dologra mint 200e)
Nem értek egyet veled! Az 1024-esek korszakának vége, pár darab még megjelenik belőlük, kipucolják a raktárkészleteket és snitt, nincs tovább. A közeljövőben megjelenő HD ready tévés teszteket már pár hónapja megírták, azokból csemegézhetsz. A szaklapok általában nem olyanok mint a német Stiftung Warentest, ami mindenféle bizbaszt is górcső alá vesz.
2 kiló alatt kapni 94 centis full HD tévét, karácsonyra a 40-42 colosok lesznek ezen az árszinten.
én a Photohall-tól rendeltem, futár hozta, nyitva volt a kapu, nem járt be, az úton parkolt és egy "béká"-val hozta be fektetve (no comment) A frász kerülgetett, hiszen rajt a dobozon, hogy fekve TILOS szállítani. Ki lett bontva (a számla és a garipapir miatt) de kipróbálva nem lett, az csak este: szerencsére (kop-kop) semmi baja :-) (Amugy hétfön napközben rendeltem meg neten keresztül, és kedden délelött hozták ki)
Nincs tapasztalatom az ilyen internetes boltokkal. Mondjuk az Extreme Digital-tól már rendeltem digi fényképezőt, ami rendben meg is érkezett, korrekt papírokkal stb, de egy ilyen böszme TV az mégiscsak más. Mi van ha kibontom és valami baja van? Törés vagy ilyesmi? A futár már rég a szomszéd faluban kopogtat mire én kicsomagolom. Fogalmam sincs ilyenkor mit kell(ene) csinálni. :-(
Bár ha az Auchan ingyenes házhozszállítását kérem ez ugyanígy előfordulhat velük is.
Tényleg. Egy 40-50" közötti TV befér egy normál autó hátsó ülése + az első ülések közötti részbe állítva dobozostul?
A szállításdiról még nem esett nagyon szó itt. Vagy túl régen volt.
A Sztereó magazin 99-es (2008 március-áprilisi) számában tesztelték a tévédet, négy közül az utolsó helyen végzett. Az sajnos kimaradt a cikkből, hogy rövid idő után már tapasztalható a beégés, pedig nyilvánvaló tény.
Köszi, végre egy jó hír! Az az érdekes, hogy mintha ennek is javulna a beégése, csak ezt nem mertem leírni, azt hittem már én hülyülök, vagy csak jobbnak akarom látni. Ezek szerint még várok, alkalmazom a hehérmosást, aztán majd meglátjuk
Új Auchan akció: Panasonic TH-42PX8ES (szürke) 189 ezer forint. Talán a legjobb ár amiért jó Panasonic plazmát kapni most. Igaz "csak" 1024x768, de akinek nem számít a Full HD annak megéri.
A pana hd ready és a full hd között nem láttam minöségbeli külömbséget,gondolom analog adás ment rajta.Én látom rosszul vagy tényleg igy van (50")
Illetve láttam full hd blue ray el na az más világ..
Következtetésem:ha nem digitális a jel amit fogok vagy nem br nézek akkor nekem nekem majdnem mindegy hohy hd redy-t veszek vagy full hd-t?
127 cm és csak pana plazma jöhet szóba...jól teszem ha igy gondolom.
Mert hogy 4-5 év mulva mi lesz a digitális adással az nem nagyon érdekel,mert addigra ugyis cserés lesz a tv.Viszont most komoly összeget sporolnék meg.
Egy pixelhiba nem pixelhiba, az lcd és plazmatechnológiánál ezzel együtt kell élned. Mint ahogy a crt idejében is voltak pixelhibák. A darabszámot egy ISO szabvány határozza meg - mindig elfelejtem melyik. Az adott kijelző összképpont számából számítja ki százalékosan, és megkülönböztet sub meg teljes pixelhibát.
Most már gondolhatom ,hogy jobb a pana, de ettől még nem vagyok beljebb. Az egy jó tanács,hogy vegyek másikat,de hát most már........................
Hiszen a lóvét már vissza nem adják, eltelt 3 nap, ezétr kérdezem, hogy most szóljak a szervíznek, vagy várjak. Sz.tem nem javítják,mert egyszerűbb cserélni. Viszont két havonta nem fogják kicserélni.Gondolom. Várjak egy évet, és akkor új gar.-ral indul újra a t.v.
Jól tudom hogy amikor már "beégett? " semmit sem lehet a pl.kijelzővel csinálni, csak csere?
A Pixmania-tól félek, annyi csalódott ügyfél panaszkodik rájuk, hogy nem merek onnan vásárolni. (www.arukereso.hu) Bár őnáluk a Full HD-s PZ81 is csak 305e.HUF