Keresés

Részletes keresés

megaa Creative Commons License 2007.10.19 0 0 1829

hát azért annyira nem evidens, hogy szarul szól, mert a 90-es wembley beli koncert sokkal jobban szól (pedig az két évvel régebbi)...

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.19 0 0 1828
Na, megskubbantottam a '92-es Londoni koncert 14 nótás verzióját. Ha lehet ilyet mondani, akkor ez egy igencsak very best válogatás. Egy dolog hiányzik nekem benne: a tömeg, mint szereplő. Ha összeadnánk mennyi ideig látható a nép, nem lenne több mint 30 másodperc az egész 65 perces koncert alatt. Mintha szándékosan váltanának kamerát, amikor már a kép szélén éppen látszanának a tomboló arcok. Nem tudom milyen a Warchest-es kiadás, de a tömegzsibajból sem hallatszik ki semmi, csak egy nagyon halvány zörely a számok között. Ez pedig sokat levesz a hangulatból. Néha olyan érzésem támadt, mintha rajtuk kívül senki sem lett volna az arénában. Viszont nagyon jól nyomják a srácok, kivétel nélkül!

Nekem a bécsi mulatságon végig olyan érzésem volt, mintha egy vadidegen csapat lépett volna fel, akik megadeth-számokat játszanak kizárólag. Egy ismerős arc volt közöttük, akinek sok rosszat (és azért jót is) köszönhet a banda. Bármilyen szimpatikus is volt a bőgős, egy Peace Sells kezdés Junior nélkül teljesen idegen.
neal and jack and me Creative Commons License 2007.10.18 0 0 1827

jóhogy nem ütős te...

hóttrégi koncert, tök evidens, hogy sz*rul fog szólni...

egyébként meg:

F5 - fél Megadeth
[2007-10-09]

Az F5-ben már nemcsak Junior bőgős, hanem a szintén a Megadeth-ből (is) ismert Jimmy DeGrasso dobos is játszik. Második lemezükön már Jimmy fog ülni ugyanis a dobok mögött, melynek megjelenése őszre várható.

forrás: heavymetal.hu

Előzmény: megaa (1825)
4umos Creative Commons License 2007.10.17 0 0 1826
azért az sztem önmagáért beszél, hogy miért pont a 15 évvel ezelőtti koncertet jelentették meg. akkor voltak (kilencveenes évek eleje, dereka) a toppon a countdown-al, meg persze nagyon erősen érződik a zenei előadásmódon, főleg a rust dalain, hogy ezt bizony ők, együtt írták, csinálták, nyilván ők tudják az egyik legprofibban előadni. marty ahogy játssza a tornado of souls szólóját, az maga a muzikális orgazmus. de nick dobolási stílusa is valahogy (szavakkal meg nem tudnom magyaráni miért) sokkal ütősebb, mint utódaié.
Előzmény: Törölt nick (1820)
megaa Creative Commons License 2007.10.17 0 0 1825
Én megvettem és meg is hallgattam/néztem. A Lényeg, hogy a 4-es CD egy koncert 90-ből (Wembley arena) asszem 14 számmal, a DVD 10 számos 92-ből. A 90-es koncert szerintem nagyon jó, a DVD viszont egy kicsit csalódás (nem csak a kevés szám miatt, hanem a hangzás sem túl ütős).
deliriousnomad Creative Commons License 2007.10.17 0 0 1824
A That One Night óriási, mindenki nézze meg.
murray Creative Commons License 2007.10.17 0 0 1823
talán junior nem ok nélkül akadt ki rá, és perelte..
Előzmény: Törölt nick (1820)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 1822
http://www.demonoid.com/files/details/1255212/227056/
Előzmény: D H (1821)
D H Creative Commons License 2007.10.17 0 0 1821
ki látta az 5. DVD-t?
ez koncert videó, vagy ugyanúgy hanganyag?

torrenten sehol nem találtam, csak az 1-4-et...
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 1820
Gondolom ez az egész DVD-melléklet azért van, hogy Dave betömje a száját a klasszik-felállás-rajongóknak. Máskülönben kinek jut eszébe, hogy kiadjon egy 15 évvel korábbi koncertet? Hiszen kik szerepelnek rajta? Egy bőgős, aki megpróbált leperelni róla egy rakás pénzt, egy dobos aki behazudta neki, hogy van egy rákos daganat a térdében ráadásul utált turnézni is + egy gitáros, aki olyan zenéket játszik ma, amit képtelenség végighallgatni. Ahhoz képest...

Érdekes az is, hogy állítólag ez volt a csapat egyik legnagyobb bulija. Hát, ha nekem 14 számot adtak volna le Bécsben, valszeg felgyújtom az egész arénát, a buszuk kerekét kiszúrom, majd végigpofozom a bandát. ABC-sorrendben. (Bár nem kapott túl jó kritikát a 2001-es PeCsa-fellépésük, de azért ott kőkeményen lenyomtak 24 számot. Hogy fókuszosan fogalmazzak: akkor még nem gondoltam volna, hogy lesz még rosszabb is)
Mirrmurr Creative Commons License 2007.10.16 0 0 1819
Megvan.
Előzmény: Mirrmurr (1818)
Mirrmurr Creative Commons License 2007.10.16 0 0 1818

Honnan???

Előzmény: Törölt nick (1817)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.15 0 0 1817
Az a londoni koncert különben letölthető torrentként.Érdemes,mert elég jó minőségű,és így legalább nem kell megvenni a Warchestet csak ezért.
Íme:
Setlist:

01. Holy Wars
02. Skin o my Teeth
03. Wake Up Dead
04. Hangar 18
05. Forclosure of a Dream
06. Countdown to Extinction
07. Lucretia
08. Sweating Bullets
09. In My Darkest Hour
10. Tornado of Souls
11. Ashes in Your Mouth
12. Symphony of Destruction
13. Peace Sells
14. Anarchy in the U.K.

Gondolom nem lesz nehéz rátalálni azoknak,akiket nagyon érdekel.
A Megadeth lassan az Iron Maiden nyomába ér felesleges kiadványok szempontjából,ott is az van,hogy soralbum-válogatás-live cd/dvd-soralbum-válogatás-live cd/dvd-...illetve ezek remasterelt,digipak,bónusz egy számos kombinációi.
Előzmény: 4umos (1815)
4umos Creative Commons License 2007.10.15 0 0 1816
bocsánat, nem is dobozról van itt szó, sokkal inkább hasonlítható az egész egy széthajtható határidőnaplóhoz.
Előzmény: 4umos (1815)
4umos Creative Commons License 2007.10.15 0 0 1815

egyik cimborám megvette a WARCHEST-et, hétvégén megcsodáltam. hát a mérete egy kicsit meglepett, mert nagyobb dobozra gondoltam, de a dizájn az elég jól sikerült, dombornyomott (olyan műanyagból van, mint a domború térképek)az az oldala, amin a töltények vannak és a nagy megadeth felirat.

viszont a tartalom egy nagy lehúzás. ráadásul remasterekkel. egyedül a dvd része értékelhető, az kuriózumnak is mondható. a klasszikus felállás '92-es londoni bulija, de abből is csak 10 szám, nem hiszem, hogy ennyiből állt volna az a koncert. vn egy olyan sanda gyanúm, hogy lesz még warchest II. is...

Ripper Creative Commons License 2007.10.13 0 0 1814
Ez a Rivera mindenhol ott van.:-)

Erről a Killing Machine formációról nem is tudtam amúgy, pedig Rivera dolgait fokozott figyelemmel kísérem.
Előzmény: Törölt nick (1811)
vsiivz Creative Commons License 2007.10.13 0 0 1813
a masodik (metamorphoses) tenyleg nagyon jo
juan garcia az egyik gitaros
es degrasso dobol
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.13 0 0 1812
http://www.metal-archives.com/band.php?id=4578
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.13 0 0 1811
Dave Ellefson a Killing Machine nevű zenekarban játszik.Első albumukon Mike Vescera énekelt, és ha kicsit több pénz jutott volna a produkcióra,lemosta volna a legutóbbi Judas Priest kiadványt.A második albumon pedig James Rivera énekelt.Érdemes beszerezni mindkettőt.
Előzmény: murray (1790)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.12 0 0 1810
Anno Bruce erősen tagadta, hogy a pénz miatt megy vissza a Maidenbe mert abból annyi van neki, hogy az unokái is vígan elélnek belőle. Ahhoz képest rendesen megkérte az árát...

...Mustaine-el eléggé rokonlelkek. nem csoda, hogy ilyen jóban vannak.
Előzmény: murray (1807)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.12 0 0 1809
"Harris sokkal demokratikusabb és használja az agyát." - Így igaz. Érdekes módon megúszták az elmúlt (lassan már) 30 évet 4 db tagcserével, amiben nincs benne a régi tagok visszaszivárgása.
Előzmény: murray (1807)
murray Creative Commons License 2007.10.12 0 0 1808

én junior kiválása után egyértelmüen szólónak látom már amit dave csinál.

minden bandában van egy "tengely" és ha annak vége onnantól diktatúra van

Előzmény: Törölt nick (1806)
murray Creative Commons License 2007.10.12 0 0 1807

Harris sokkal demokratikusabb és használja az agyát. Bruce "meghülyült" a 90es évek elején és mikor visszajött olyan feltétekei voltak h ihaj. producer , stb.

és elfogadta. mert tudta h a maidennek ez kell.  a többiek meg úgy van ahogy mondod..

Előzmény: goldilox (1805)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 1806
Nick "erőnlétét" meg lehet tekinteni a Youtube-on is (Memorain: TV War). Mustaine 2-szer is csúnyán átb***ta: az a bizonyos kirúgó telefonhívás a kórházban '98-ban, illetve a 2004-es visszaléptetés. Ennyit Dave-ről. Gitárosként a '80-as években igencsak ott volt a szeren, de a mai mezőnytől már messze le van maradva.

Az is furcsa, hogy a 90-es években elővett bensőségesebb szövegekből hirtelen visszaváltott a már jól bevált politikai témákra (ami inkább csak a háborús helyzetek felemlegetésében merül ki)

Nehéz eldönteni, hogy Dave szólókarriert folytat jelenleg vagy sem. Mindegyik elméletben van igazság (Metallicás kirúgás óta, illetve Junior kirúgása óta) de az én álláspontom az, hogy ameddig Megadeth név alatt jelennek meg a szerzeményei, addig hivatalosan nem lehet szólópályáról beszélni. Azt is el tudom képzelni, hogy ő maga is szólókarriwerként fogja fel már a jelenlegi szitut, s csak a kiadó erőlteti a Megadeth nevet, talán nem is véletlenül.

Sajnálom, hogy egykori kedvenc zenekarom jelenleg ott tart, hogy sehol. Az viszont elég figyelemre méltó, hogy a rajongók legalább 90%-a a mai napig visszavárja a régi felállást, ami nyílvánvalóan Dave-et is rendkívül kellemetlenül érinti.
Előzmény: Mirrmurr (1801)
goldilox Creative Commons License 2007.10.11 0 0 1805

Amik interjúkból, innen-onnan lejönnek azokból számomra az derül ki, hogy Harris azért sokkal demokratikusabb elvek alapján vezeti a zenekarát és egy talpig úriember, ellentétben Mustaine-nel, Malmsteen-nel, Blackmore-ral.  Utóbbiakkal zenélni olyan lehet, mint bejárni egy jó munkahelyre ahol egy bunkó a főnök:-)

Előzmény: Ripper (1798)
Ripper Creative Commons License 2007.10.11 0 0 1804
Ja, igen.
Előzmény: Simple (1802)
Simple Creative Commons License 2007.10.11 0 0 1803
Vagy az űberultrazseniális Death, pedig csak nem Chuckkal volt a baj, mégis ment a cserélődés, ami nekünk jó volt, mert így öbb tehetséget ismerhettünk meg.
Előzmény: Simple (1802)
Simple Creative Commons License 2007.10.11 0 0 1802
Annihilator.
Előzmény: Ripper (1800)
Mirrmurr Creative Commons License 2007.10.11 0 0 1801

Van a korai szakasz: Dave-ék anyagoztak, csoda, hogy túlélték. Érett szakasz: stabilitás, 10 év együtt, remek albumok. Későbbi szakasz: a metal műfaja hanyatlik a nagy színtéren, a tagok útjai elválnak. Jelenleg: Dave szólóban nyomja, többé-kevésbé megtalálja saját irányát.

Inkább örüljünk, hogy olyan zenészek vannak körülötte, akik rendelkeznek saját stílussal, elképzeléssel. Nem mellesleg Nick Menza jött is volna vissza, csak hát az erőnlét...

Előzmény: murray (1799)
Ripper Creative Commons License 2007.10.11 0 0 1800
Azért van erre még jó néhány példa: WASP, Ozzy vagy Yngwie csapata, korábban a Rainbow, stb. Másutt is volt/van nagy zenészvándorlás adott esetben.
Előzmény: murray (1799)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!