Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Lejátszhatod vele az összes dvd-t, plusz a lbd-emezek ára is csökkeni fog. Le is lehet tölteni hd-cuccot. Meg külföldről (Anglia, eBay) rendelni sokkal olcsóbb, jelenleg 3500-4000 forint egy bd-lemez az itthoni 9000-hez képest. Sokon meg van magyar felirat meg hang is.
"3. BD játszót már 80000 alatt kapni, az árak olyan gyorsan csökkennek, hogy emiatt nem érdemes lemondani a full HD tévéről. Mire a most megvett tévéd egy éves lesz, kapsz hozzá 40000-ért Blu-ray-játszót." <--- ez igaz, de mit jáccok le vele????
Én most nemsokára fogom beköttetni a UPC direct goldot ez már az új hdmi-s winchesteres beltérivel van, megy rajta 3 HD demó adás is. Ez havi 4500 forint + igényelek egy 2. beltéri egységet is +500 forint havidíjért. EZ így elég jó szerintem.
Sok pontban igazat adok neked, de néhány megállapításodra reagálok.
1. A 42 és az 50 colos méretek közöti árkülönbség tényleg riasztó, ezért dobták piacra a 46 colosokat.
3. BD játszót már 80000 alatt kapni, az árak olyan gyorsan csökkennek, hogy emiatt nem érdemes lemondani a full HD tévéről. Mire a most megvett tévéd egy éves lesz, kapsz hozzá 40000-ért Blu-ray-játszót.
6. 3 méterről egy 46 coloson tökéletesen látszik a különbség! Nem a szem felbontóképessége számít, hanem a szubjektív benyomás. Az emberek többsége még a 18000 hertzet sem hallja, mégis egyértelműen elismerik, hogy nagyságrendekkel jobban szól az SACD és a DVD-Audio.
Senki nem vitatja, hogy egy fullHD készülék jobb, több, szebb, mint egy HDReady. De próbáljunk meg józan ésszel gondolkodni, és minden érvet a mérleg serpenyőjébe tenni. Nem csak a tévé áráról van szó, hanem a fullHD műsorforrásról is, az átlagos nézési távolságról, stb.
Az én példámból induljunk ki. Szívesen vettem volna 50" fullHD tévét, viszont HDReady Pana 42" PV80-at vettem. Miért?
1. Sokalltam ~+100 eFt-ot a FullHD-ért (kérjük itt az azonos márkájú és tudásszintú HDReady vs. FullHD készülékek árát összehasonlítani, vagyis PV80 vs PY80)
Sokalltam a 42" és 52" közti árkülönbséget is.
2. Jelenleg is csak UPC bronz analóg csomagom van, 2690-ért. Ha HD digitálisra váltanék, azt 9000 alatt nem úsznám meg havonta, vagyis ez további havi minimum 6000 Ft, és nem sokat kapok a pénzemért. Ugyanakkor az 1080i adás elég ritka, de még a 720 soros is. Oké-oké, tányérossal biztos többet lehetne fogni.
3. Egyéb FullHD források még igencsak drágák (Blu-Ray lejátszó és lemezek)
4. 21"-ról váltottam, az élmény így is leírhatatlan
5. Pillanatnyilag kizárólag tévénézésre (analóg) és DVD-zésre használjuk, ehhez felesleges a fullHD, a PV80 képe így is csodálatos.
6. Átlagos néző minimum 2, de inkább 3 méterről nézi a tévét, 50" alatt ehhez felesleges a fullHD, olyan távolságból a szemed felbontóképessége nem éri el a fullHD szintet.
7. Az árak rohamosan esnek. Pár év múlva, amikor már csak fullHD lesz, és a szolgáltatók is olcsóbban fogják mérni a digitális és HD adáscsomagokat, és széles körben elérhetőek lesznek a HD és FullHD tartalmak, szerintem akkor érdemes majd fullHD-re váltani.
8. (ez nem érv, csak észrevétel). Jelenleg sajnos még a fullHD plazma tévék fogyasztása jóval nagyobb egy HDReady készülékénél).
Összefoglalva, 50"-ig szerintem igenis józan választás egy átlagos embernek a 720 vagy 768 sor felbontású, nem fullHD tévé (szándékosan nem írtam HDReady-t, mert a FullHD tévé is HDReady.), és igenis van létjogosultsága.
Lehet már kapni XC60-as Volvót is, tisztában vagyok vele, hogy jobb, szebb, többet tud, mint az S40-esem, de nincs rá szükségem, az én igényeimet az S40 is tökéletesen kiszolgálja.
Akinek Suzukira van pénze, nem fogod tudni meggyőzni, hogy vegyen egy Mercit csak azért, mert nagyobb, kényelmesebb, gyorsabb, stb.
Például normális feketével bíró TV-k jelennek meg.
Én 2 és fél éve is pontosan smatte álláspontját képviseltem és inkább az olcsóbb 852-es felbontású készüléket választottam, gondolván, hogy majd 2-3 év múlva cserélem SED-re. A SED azóta sem jött ki, és ma sem tudnék olyan TV-t választani, amire nyugodt szívvel azt mondanám, hogy jövőálló. A korábbi CRT-knél nem volt ilyen gondom, azok 6 illetve 14 évesen is megállják a helyüket.
Egyébiránt még az 1024*768-es felbontás alatt is van élet, sőt. A készülék ma is tudja azt ami miatt megvettem: élvezhető méretben és jó minőségben lehet vele DVD-t nézni. A full HD adás pedig normál nézési távolságból még ilyen felbontás mellett is eléri azt "menten bepisilek" hatást, amit az ember az áruházakban vetített demofelvételeknél tapasztal. Semmivel sem lennék beljebb, ha akkor egy kétszer olyan drága készüléket veszek, ami ma ugyanolyan elavultnak, jövőre meg talán már nevetségesnek számítana.
Persze nekem is már csorog a nyálam a jobbnál jobb készülékek láttán, de inkább kivárok, mert szerintem még igencsak fejlődőben van ez a technológia, illetve egyelőre nagyon kevésnek tartom az elérhető HD tartalmakat.
Most este 7-kor jött meg a Pana TH42 PV80-asom, eddig nem tudtam előle elszakadni. Fantasztikus szép képe van, gyönyörűek a színek, pedig csak DVD-t néztem rajta és azt is "szégyenszemre"scarttal kötöttem a tv-hez, semmi kifogásolnivalót nem találtam. A jövőhéten azért veszek egy Panasonic S511-es hdmi-s lejátszót hozzá (most S33 van). Ami még megdöbbentett az a kiváló hang, nagyon jól szól:) Méretre is jó hogy a 42-est vettem, simán jó 2.5méterről. Megmondom őszintén hogy sokkal rosszabb képre számítottam, főleg scarttal, most le vagyok nyűgözve:)
Hidd el, nekem tök mindegy, hogy mások mekkora tévén nézik Malvin néni fejét. De ha megkérdezik a véleményemet, nem fogok olyat javasolnl, amit én nem vennék meg.
Szerintem senki nem vitatja a HD és a FullHD közötti különbséget, csak még nincsen mit igazán összehasonlítani. Majd pl. ha a szomszédom FullHD tévéjén meglátom az esti híradót utánna meg a kedvenc műsoromat FullHD felbontásban, és leseik az állam, na akkor biztosan rövid időn belül beszerzem a FullHD tévémet (a ready meg mehet a hálóba:))
Magam a a Pana PV80-jat ajanlom megvetelre minden ismerosnek, a sajat szempontjaim vegett nekem kellett a fHD, ettol fuggetlenul erdemes meglepni valamilyen rendes digi csomagot, meg egy hagyomanyos 70centis crt-n is mas elmenyt nyujtanak.
Ott a pont, 1 éven belül biztos hogy nem lesz olyan HD adáscsomag amire érdemes lenne előfizetni. Egy jó HD ready tv is gyönyörűen jeleníti meg a saját felbontására konvertált full HD "jelet".
Én csak arra hívnám fel a figyelmeteket, hogy ez is egy a véleményformáló topikok közül, sokan idetévednek vásárlás előtt. Ha pedig azt látják, hogy csakis full HD és csakis pl 46 col és különbenis 24p a minimum, nameg márka legyen és 100 Hz és stbstbstb. akkor alaposan elbizonytalanodik és túllép az elképzelt kereteken. Manapság a plazma/LCD tévék már nem a kiváltságosaké,könnyebben hozzá lehet jutni, mint pár éve. Viszont akkora a választék, mint az árkülönbség: hatalmas. Ezért gondolom, hogy nem kellene mindenkit a nagy és drága tv-k irányába terelni, kezdetnek akár egy alsó-közép kategóriás készülék is okozhat nagy örömöt a tulajdonosának úgy, hogy közben párjával/feleségével/családjával nem kerül csőd szélére.
Igen, HD adást bárhol nézhetek csak nem azokat amik engem érdekelnek és nem azokat amiket eddig is néztem. Azért nem fogom megváltoztatni a tévézési szokásimat hogy a semmitmondó FullHD csatornát nézzek. Majd ha az általam nézett műsorok egy nagyobb hányadát Full-ban sugározzák vagy ha belátható időn belül fogják sugározni akor elgondolkodom 1 FullHD tévé+műholdvevőn beszerzésén. Addig meg ki-ki döntse el hogy meddig akarja használni, mit akar nézni a vásárolni kívánt készüléken. Az meg hogy mennyi pénze van rá, meg mekkora helye, az egy adott dolog. Tudom, olimpia m2, de ez nekem még kevés.
5-8 év?? Őszintén:2-3 év múlva látsz egy akkori led-es ,lézeres mittudomémmit és megint érzeni fogod azt azt érzést, amit most:venni kéne egy csúcsgépet!!