Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Alfaweld MIG 185 és IWeld Gorilla Pocketmig 185 között van-e lényeges különbség? Értem ezalatt a minőséggel kapcsolatos tapasztalatokat, kezelhetőséget, és főleg a "hackelhetőséget" (külső dobra alakíthatóság, görgőcsere alkalmasság), meg ami a legfontosabb, tefloncső van-e gyárilag és persze a huzaldob méret (200mm/5kg mindkettő?). Szeretném porbelessel használni, hordozgatós gépnek. Tényleg csak az Esab CoreShield 15 jöhet szóba önvédő porbelesek közül?
Nyilván :-) mind maradunk a hagyományos módszernél, csak érdekességképp linkeltem hogy Metaboéknál nagyon kreatívak mostanában, és olyasmikkel is előjönnek ami nem volt eddig a kínálatban.
Amúgy meg, kis barkács hajlammal 50-ért megveszi az ember a legnagyobb (1700W 4Nm) új kompakt sarokcsiszolójukat. Csináltat rá egy marófejet M14-es menettel (mint az asztalos felsőmaróknál) és akkor ugyan nem olyan hiper-szuper állítgathatós a cucc, de 60-70-ből van élmarója az embernek.
Hát a rozsdamentes az megint más,tudod-fúrni sem olyan egyszerű aki.......!Én tegnap raktam össze az enyémet,3-as lemezt azt még viszi szépen,szerintem még a 4-es rövidebb lemezeket meg mondjuk a 4x30-as 40es laposvasakkal még elbirkózna.(33kg)
Hasonló ollóm van. 2,5-es rozsdamentest vágtam volna...nem ment (pedig megtoldottam az erőkart egy méteres rúddal) 0,5-1,5-ig viszi nagyon szépen, a 2-esnek már eléggé neki kell feszülni.
Ha elképzelem hogy van egy tábla 4 es lemezem akkor annak flexel állok neki természetesen,de valamire való ollók azért a 6-os 8-as köracéllal simán elbirnak,sőőt 3-4 milis laposvasakkal is.
Köszi, elmentettem legközelebbre, nekem jövő héten jön meg a kis 1kg-s 0,8-as. Az elég lesz egy darabig. (főleg így hogy alapanyagom sincs itthon hozzá)
Gondolhatod, hogy nem viszem ki a garázsba. Azóta csak a nappaliban hegesztek :-))
De a viccet félretéve, három napon (estén) át dolgoztam a pedálon, és mivel szar idő volt, hideg esős, nem akartam a garázsban fagyoskodni, így az étkező üvegasztal egyik felét kisajátítottam és ott méregettem, forrasztgattam, kábeleztem. De tök rendes voltam, mert festeni a garázsban festettem :-)
Egy rohadt nagy baja van ennek a pedálnak :-) (még szerencse hogy nekem nincs hová dugni) Túl szép lett ahhoz hogy csak úgy koszos bakancsba taposgassa az ember, szerezz be hozzá egy olyan "múzeumi filcpapucsot" :-)))
Gratulálok a géphez, használd sokat. Ne bosszankodj, ezek apróságok, az egyik legjobb hegesztőmárka termékét vetted. Teljesen rám hozzátok ezt a gépvásárlást, mindjárt rendelek egy Weldi 181-est.