Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Gratulálok a géphez, használd sokat. Ne bosszankodj, ezek apróságok, az egyik legjobb hegesztőmárka termékét vetted. Teljesen rám hozzátok ezt a gépvásárlást, mindjárt rendelek egy Weldi 181-est.
Köszi szépen a gratuláciát a géphez.Maximalista vagyok én is mint Te,és ezért kérdeztem a megfellelő(Pete-weld) embert,mert a mechanika ugyanaz. Más! A pedál!.Nem tudom rébuszokba foglalni milyen király vagy hogy iyet csináltál,de majd egyszer ilyen kell nekem.
Nekem ez az első fogyós, nincs viszonyítási alapom hang ügyileg. De, ha a ventit leszámítjuk akkor tényleg hangtalan NEKEM :) Nekem fel se tűnt, hogy elölről szív elsőnek. Egy kis kocsin van, én csak a kijelzőre figyelek mindig :) Meg, amikor kifogy a huzal csere, ennyi. :)
Ne szedd szét, igaz vagy 8 csavar tartja egybe a gépet, de amíg gari van ne szedd szét! Nekem rá kellett feszíteni a csavarokra amikor szétszedtem először úgy be voltak hajtva.
Tökéletes gép lesz, majd meglátod!
Nekem most nem tudnának annyit letenni az asztalra, hogy odaadjam ezt a gépet, annyira szeretem. Hozom-viszem pikk-pakk üzembe állítom. Nagyon megvagyok vele elégedve.
Tudod vagy tíz gép volt a kezeimben, mindnek volt előtolő hangja,csak kérdeztem töled.Csak ez a sajátom.Köszönöm a nyugtató szavaid,végülis csak max fokozaton van hangja az előtolónak.Igedesít még az előrőről szívás,de majd lenyugszom.Milyen pici az előtoló egysége,nekem még csak böhom nagy gépekkel volt dolgom,kivétel az Einhel gépem.De az is kiszolgált nálam több mint 15 évet,és haveromnál is rendesen üzemel.A billegésmeg, baszod akármilyen helyre teszem billeg.Lehet hogy csak a csavarokat kéne fellezízani ,meg meghúzni?Megcsinálnám de megkérdem a a céget.Nem akarom bukni a 3éves garit egy ilyen hülyeséggel.
Végleg elkészült a pedálom. Tök jó rajta az a bordás gumilemez a taposón. Ma is váltottunk néhány emilt az Ergussal, azt írta a fejlesztőmérnök, hogy ha rendesen működik a saját módosított kapcsolással, akkor ne bolygassam, teljesen rendben van így is. Úgyhogy marad.
Fasza a géped Guszti, gratulálok hozzá. Megértem a morgásodat, engem is bosszantana, ha billeg, vagy nyöszörög. Kiderítetted, hogy honnan jön pontosan? Sokszor elég ilyenkor fellazítani a csavarokat és szépen egyenletesen újra fokozatosan meghúzni. Lehet, hogy egyiket jobban meghúzták, egy kicsit befeszült valahol. Én műanyagoknál szilikon balzsamot, vagy azt az áttetsző szilikonzsírt használom.
Jaja, nekem is lengyel! Ne parázz jól lesz az a gép! Hegessz majd vele egy kicsit aztán, figyeld az előtolót. Más nem, ott a gari! Egy negyed milkós gépen, nehogy már az előtoló "visongását" hallgassam.
Nekem is 2 alá, azt hiszem. Nem szoktam piszkálni, azt belőttem maseratisti segítségével, azóta úgy van.
Erős az az előtoló, nekem ipari körülmények között is meglőtték a gépet. Külső dobról minden gond nélkül tekerte a huzalt.
A billegésre nincs tippem, nekem soha nem billeget. Szétszedtem többször és összeraktam. Meglepően kevés por jut a belsejébe.
Ja a dob az simám felfekszik a ház felületére semmi távtartó.Már az is karistol, és hangot ad.Az előtoló műanyag,nekem 2alá az előtolás nyomás.Nem tudom hogy fogja ez kihúzni nekem életem végiég.(amiért vettem) Persze ha idegesítem emiatt magam (kiafasztvagyhonnannézelmitakarsz) hamarább halok meg.Deakkor is most adtam ki negyedmillió forintot.
Még tudsz velem beszélni.A lemezvágó olló az lemezt vág.Max.2-2.5-mm-ig. És azok már nagyon jó ollók.A jellemző max 2mm-ig van.Képzeld azt hogy van egy tábla 1000x2000-es 4-es lemezed ami 64 kiló hogy vágod pl. ketté.
Nekem még, ahogy írtam korábban max.-on járatva 200A felé is ment. Ugyan olyan hangja volt mint 100A-nél az előtolónak. Vagyis semmi különös, hangtalan a gép, ha a ventilátort nem nézzük. Nekem a dobtartó is be van fújva szilikonnal, úgyhogy a dobnak se nagyon van hangja.
Direkt felhívtam most barátnőmet, mert ott volt a csúcsra járatásnál. Figyelte a kijelzőt meg az előtolót. Semmi szokatlan/más hangra nem emlékszik. Kb. 4x10cm-t húztam max.-on.
Meg is őrülnék, ha billegne a gép! Ez az agybajom, ha billeg valami! (körfűrész asztal, munkapad, satupad nekem atom biztosan állnak) Nem billeg a gépem az tuti, nem is billeget soha :)
Teljesen ugazad van,csak az enyémen nincs támasztó (még),de az elgondoláson az helytálló nem?Nagyobb szöget zárna be a két kés igy egy laposvas esetén kevesebb erő szükséges hogy elvágja.
Az szerintem csak ötven kió fölött működik, nem egy 12kilós gépnél.Itt szerintem elegendő lenne az összetartó csavarokat lazítani majd megint meghúzni.csak a 3év garitól félek ha bolygatom a gépet.Megvagyok a kicsi billegéssel.Az legyen a legkevesebb hiba a géppel.
tehetnének az egyik lába helyére olyan kiegyenlítős menetes lábat mint pl hűtőknél. én is bosszankodtam ezen az alfánál, de még a jasic is olyan volt 165 ezerért. ez legyen a legnagyobb baja, csak jól hegesszen és bírja sokáig.
Köszönöm! Sajnos az előgázzal semmit nem tudok tenni Így van beállítva.Kb.1mperc.De ha leveszem a gázt nem leszjó a védelem.Így azt nem tehetem.Ha co2-m volna leszarnám mert az olcsó de a corgont pazarolni vétek.
:)) gratulálok és jó egészséget kívánok hozzá! az én gépem talpa sem egyforma, tettem alá kétszeresen egy kis kartonpapírt úgy nem billeg. a gázelőáramláson úgy tudnál korrigálni ha 1 literrel kevesebbre állítod a szokottnál.
Tegnap megérkezett a gép.Fel is cuccoltam és kipróbálltam.Gyönyörűen hegeszt, de teljesen kihajtva max. amperon egy kicsit "sír" az előtoló.Remélem Pete-weld majd megnyugtat hogy ez ilyen.Ja és egy kicsit billeg.Egyenes felületen van vagy 2mm-es billegése.Amúgy betonerős műa burkolat,műa előtoló keret(az idő megmutatta hogy tartós) hajlékony kábelek és borzasztó erős test csipesz.
Egy kicsit pazarló a gázzal mert elég hosszú az előgáz induláskor.Pontozásnál leeszi majd a fejem a drága corgonból.Egyelőre ennyi.Majd hegesztést is mutatok a későbbiekbe.Az idő hozott egy kis családi problémát is, úgyhogy mindkettő "örömére" meg a szabadnapomra ma rettenetesen beb@szok.