Keresés

Részletes keresés

-Wellon Creative Commons License 2018.11.25 0 0 969

Valaki 93-89-et tippelt a FB-on...

Előzmény: NB2 (967)
Adam.Clayton Creative Commons License 2018.11.25 0 0 968

off

Géza: jól látom hogy az elevensports kivette az ACB-t a kínálatból? tavaly még néha-néha el tudtam ott csípni egy-egy spanyol bajnokit, most kosár nincs is a listában, nemhogy spanyol

NB2 Creative Commons License 2018.11.23 0 0 967

Nah erre ki fogadott, hogy a Buducnost leveri a Cseszkát?:)

NB2 Creative Commons License 2018.11.23 0 0 966

Olympiakosz is pont rosszkor nyúlt a ...-ba...

Gery1978 Creative Commons License 2018.11.22 0 0 965

A Milano 5 hazai meccsén a legnagyobb különbség 6 pont volt a csapatok között. Garancia a csarnok a szoros meccsekre. :)

i perseguitati_ Creative Commons License 2018.11.21 0 0 964

Ádámot pihentette a Barca, de neki még a héten lesz feladata, pénteken a Milano, vasárnap pedig a Real Madrid ellen.

Nálam a szezon eddigi embere Vladimir Micov. Nem tudom hogy Pianigiani mit csinált vele, de 33 évesen abszolút élete formájában van.

NB2 Creative Commons License 2018.11.21 0 0 963

Ritkán húzom fel magam meccsen, de ezt a szerencsétlenkedést amit itt előadott a Baskonia!!! Legalább 10x támadtak az egyenlítésért, kb 20x hoztak csak a második félidőben rossz döntést. Shengelia büntetőszázaléka botrányos, pedig most a Milanot verhették volna.

Gery1978 Creative Commons License 2018.11.21 0 1 962

A szezon eddigi legjobb meccsén szakadt meg a Zalgiris eddig rendkívül bizarr mintája. Eddig otthon minden meccsen kikapott, idegenben mindig nyert. Ma a CSKA-hoz volt hivatalos, nem hiszem hogy bárki komoly esélyt adott volna nekik, de bizony kis szerencsére is szüksége volt a moszkvaiaknak. Ha így játszana otthon is a kaunasi csapat, akkor meglesz az a play-off idén is!

Nem Euroliga, de hihetetlen fordítást mutattak be Crafték Szentpéterváron a EuroCup-ban. A hosszabbításban vezettek először...

NB2 Creative Commons License 2018.11.21 0 0 961

Az Efes a tavalyi Kaunas...

Aki egy bitang izgalmas meccsen elszúúúúúrta!!! És bántóóóóan!!! ROhadt ideges vagyok!!! Jellemző momentum hosszabbítás, a litván gyerek üresen áll, nem dobja rá a hármast, pattogtat, majd emberrel együtt kihagyja, ellentámadás Sergio Rodriguez a hármast bezzeg csont nélkül beszórja. Visszajöttek a litvánok, de ha ott a srác bedobja az üres hármast.... És még a végén az üres hármas, istenem hány ilyet láttam már simán meccsen bedobni.

Előzmény: i perseguitati_ (960)
i perseguitati_ Creative Commons License 2018.11.20 0 0 960

Az Efesnek a legutóbbi szezonban 30 forduló alatt volt 7 győzelme, idén már a 8. fordulóban megvan a 6.-ik. Velük ellentétes utat jár be a Maccabi, amely végleg elszállni látszik ebben az évadban.

Az Olympiakosz nagyon fontos meccset húzott be, a Fener és a Real pedig simán hozta a papírformát.

NB2 Creative Commons License 2018.11.18 0 0 959

Ádi visszajövetele dobott a Barcán egyértelműen. Elnézve a mezőny kaotikusságát 4-12-ig bárhol végezhetnek! A görögök sem tűnnek meggyőzőnek, a 3 nagy emelkedik ki. A többi helyet a pillanatnyi forma, egy jól megvívott 2 napos forduló vagy egy váratlan sérülés döntheti el.

Előzmény: Gery1978 (958)
Gery1978 Creative Commons License 2018.11.17 -1 0 958

Nem semmi volt ez a Zalgiris-Barca. A 45 percből kétszer volt döntetlen az állás, 0:0-nál és 76:76-nál, amúgy végig vezetett a Barcelona. Az ő személyes balszerencséjük, és 5 plusz percbe fájt, hogy a 76:76 éppen a rendes játékidő végére esett. :)

Aminek kicsit örülök, hogy olyan kvázi nagycsapatok, akik évek óta feleslegesen pumpálták a pénzt a csapatukba, mint a Milano, az Efes vagy éppen a Barca idén mintha összeálltak volna, ebből masszív play-off esélyük lehet mindnek.

Előzmény: NB2 (956)
NB2 Creative Commons License 2018.11.16 0 0 957

Repült is Martinez! Jött helyette Perasovic!

Előzmény: NB2 (955)
NB2 Creative Commons License 2018.11.16 0 0 956

azért Pesic ezt szépen átmozizta:)

kb 3x kértem volna időt a helyében...

persze még az OT-t így is behúzhatják

NB2 Creative Commons License 2018.11.15 0 0 955

Baskonia akkora csalódás, hogy na... Következő 4 meccs Milan(i), Pana(o), Efes(i), Cszka(o). Ebből simán lehet 0-4, aztán 2-9-cel meg game over van a továbbjutás szempontjából!

A görög-török csata viszont jó volt, picit sajnálom, hogy vendégszurkerek nincsenek :)

Előzmény: Gery1978 (954)
Gery1978 Creative Commons License 2018.11.15 0 0 954

Megvan az első Buducnost siker, és a Darussafaka se volt messze a másodiktól! Örülnék, ha nem lennének a mezőnyből kilógó csapatok. Utolsónak kell lenni, csak nem mindegy hogyan.

A Blatt-bandára picit rá jár a rúd. Pana vereség, majd otthon egypontos a Fenertől. 

Gery1978 Creative Commons License 2018.11.15 0 0 953

Imádom a fociválogatott heteket. 8-ból 8 meccs a TV-ben. :)

NB2 Creative Commons License 2018.11.10 0 0 952

Nekem tegnap borzasztó volt a Khimki:)

Gery1978 Creative Commons License 2018.11.10 0 0 951

Ami nagyjából az átlag "Petőfitől". Ádám is lesz még jobb, de volt néhány már a fénykorára emlékeztető védekezése, és hát messze nem ő fogta végig.

Előzmény: Adam.Clayton (950)
Adam.Clayton Creative Commons License 2018.11.10 0 0 950

nem volt az annyira szégyen meccs a barcára nézve szeritem sem..

az érdekes, hogy a házi albacomp dobóversenyt Crocker nyerte, a 17 pont óriási..viszont volt pár bosszantó labdaeladása, ami nem euroliga szint

Ádámra a szpíker többszor mondta hogy what a great pressure he made on Shved. hát, 27 pont jött az orosztól..:)

Előzmény: i perseguitati_ (949)
i perseguitati_ Creative Commons License 2018.11.10 0 0 949

Azért ez a Himki nem olyan rossz csapat, hogy bárkinek is szégyellnie kéne ha "csak" szorosan veri meg őket idegenben... Okés idén nem lesznek ott a 8 közelében, és nekik is van egy Vojvodájuk Sved személyében, sőt az ő játékuk még inkább Sved-függő, mint amennyire az Olaj "Voja-függő", de ettől függetlenül a mezőny kábé a mezőny 2/3-át legalább egyszer el fogják kapni a szezon során ( 10-12 győzelmet tippelek nekik), így Ádiék moszkvai győzelme, nagyon értékes lehet.

Az idei Barca szerintem rendben lehet. Ebben a mezőnyben van három klub ( Real Madrid, CSZKA Moszkva, Fenerbahce) amely nagyon kiemelkedik a mezőnyből, az esetükben nemcsak a play off biztos, de az FF  tagságukra is majdnem mérget lehet venni.

Hogy ki lesz a 4. FF résztvevő? Ez lehet a szezon nagy kérdése, mert a nagy trió mögött 7-8 csapat is pályázik erre az egy helyre, alig különböző esélyekkel, és melletük, ha nem is FF esélyekkel,  de odapofátlankodhat a legjobb 8-ba akár a Bayern is...

Gran Canaria, Himki, Darussafaka és Podgorica, ők azok akik nem fogna ebbe beleszólni. A Podgoricánál én már az 5 alapszakasz győzelmet is kisebb csodának tartanám..

Előzmény: NB2 (948)
NB2 Creative Commons License 2018.11.09 0 0 948

Délután a Barca szégyene volt, hogy ez a Khmiki másfél perccel a vége előtt még versenyben volt a győzelemért!

A görög rangadó viszont nem volt rossz, bár én most a piros fehéreknek szurkoltam és meglepett, hogy ennyire nem tudtak lépni a második félidőben a Pana változtatásaira. Meg aztán ennyi büntetőt nem lehet büntetlenül (sic) kihagyni!

Gery1978 Creative Commons License 2018.11.08 0 0 947

Ez a Milano-CSKA igazán parádésra sikeredett.

Egál első félidő után fantasztikus hazai kezdés Micov vezérletével és 64:51-nél igazán fel kellett kötni a moszkvai nadrágokat. Amit úgy megtettek, amire rajtuk kívül talán csak a Reál képes. Elképesztő CSKA percek, és máris 71:77. Igen, ez egy lendületben lévő, közönsége által hajtott Milano elleni 7:26. Az olaszok nem adták fel, 80:80-ról indult az utolsó 2 perc, de ekkor újra talált még egy fokozatot az Itudisz-banda, és 85:90 a vége.

Úgy érzem idén simán play-off csapat lehet a Milano.

Gery1978 Creative Commons License 2018.11.06 -1 1 946

Meg is győztük magunkat, hogy visszatérünk Kaunasba.

Zalgiris-Panathinaikos január 18. pénteken.

Előzmény: Gery1978 (944)
NB2 Creative Commons License 2018.11.04 0 0 945

Hát a spanyol bajnokikat nem követem:)

Én magam amúgy nem szeretem ezt a perc elosztást. Tudom, hogy a ffi EL az sokkal keményebb fizikai igénybevétel, de ebben a 10 emberes rotációban nagyon jónak kell lenni 4 embernek minimum. Én idén féltettem a Realt, hogy Doncic el és rábízták Campazzora a feladatot, de eddig ő hatalmas meglepi. Mikor Milánóban gyakorlatilag Llull nélkül és legfőképpen Campazzoval hozták re a győztes meccset az nagyon meglepett.

Előzmény: i perseguitati_ (941)
Gery1978 Creative Commons License 2018.11.03 -1 0 944

Ne is mond, amikor megláttuk kivel játszik a Milano otthon a válogatott meccs előtti nap, nem volt nagy a tapsvihar... :)

Előzmény: i perseguitati_ (942)
i perseguitati_ Creative Commons License 2018.11.03 -1 0 943

Ad abszurdom, akár Milánó is lehet helyszín, ugyanis ha addig semmi nem jön közbe, egy jó 10 éves kálvária után, 2019 januárjában átadják az egykori Palalido helyén megépített Allianz Cloudot, ami egy vadonatúj 5500-as sportcsarnok. Ez annak idején, több mint 10 éve még Armani projektjeként indult, arról volt szó, hogy az Olimpia Milano otthagyja a 13 ezres Mediolanum Forumot, amely a város szélén található, és amely akkor még sokszor volt túl nagy "kabát"  annak idején a Milanónak, és a meccseik többségén max 4-5 ezer néző volt. Ezért találták ki, hogy a milánói belvárosban elhelyezkedő egykori Palalido (4 ezres sportcsarnok volt, a Milano is sokszor játszott ott a 2000-es évek elején, de otthona volt röplabda csapatnak, és tenisz tornákat is rendeztek benne) lebontása után annak helyén megalkotják a PalaArmanit, ami egy majdnem 6 ezres csarnok lett volna, és ide költözött volna az AJ Milano.

Csakhogy 2010 után Milánóban egyre inkább sikk lett kosármeccsre járni, még akkor is ha a Medilanum Forum kb, annyira van kívül Milánón, mint a Vasas által használt Sport 11 Pesten kívül... igaz Milánóban a metró kimegy odáig... szóval a Milano szép lassan megtöltötte a Mediolanun Forumot, és már nemcsak az Euroligában, de a bajnokikon is 10 ezer környékére kúszott fel az átlagnézőszám. Emiatt úgy 2013-2014 körül Giorgio Armani kihátrált az akkor még csak a helyi bürokrácia karmai közt vergődő csarnok projektből, ahol azonban már a régi csarnokot lebontották... (Armaniék már egy új 20 ezres milánói csarnok tervein dolgoznak..)

2015-2016 környékén, elsősorban a város finanszírozásában megindult az építkezés, amely az utóbbi 3 éveb többször leállt, de 2018 novemberében úgy néz ki hogy 2019 januárjában megnyithat a csarnok, amely a város első osztályú (SuperLega) férfi profi röplabdacsapatának ( a most Busto Arsizioban játszó Revivre Milano ) és a város harmadosztályú férfi kosárcsapatának (Urania Milano) otthona lehet.

Bár ez csak spekuláció a részemről, de ahogy az új bresciai sportcsarnok is rögtön kapott válogatott meccset, úgy akár az új milánói is kaphat februárban :)

(megtalálni könnyű, mert Olaszország és Milánó egyik legmagasabb épületének, a pár éve átadott, 210 méter magas, 52 emeletes Allianz Towernek a lábánál található :) 

Előzmény: i perseguitati_ (942)
i perseguitati_ Creative Commons License 2018.11.03 -1 0 942

Helyszín még nincs. Nem is az olaszok lennének, ha ez úgy lenne ahogy eredetileg elképzelték... Eredetileg Pesaro lett volna lengyelek elleni helyszín, ebből lett Bologna, eredetileg Livorno lett volna a litvánok ellen, ebből lesz Brescia, eredetileg Brescia lett volna ellenünk, és most még csak tippelni sem nagyon mernék hogy hol lesz ez februárban...

A Milano 2 utóbbi hazai meccse (Nedovics nélkül) valóban eléggé kicentizett volt, de a 2 idegenbeli győzelmük nagyon imponáló volt, és eddig az eddig minden fronton veretlen Real legyőzéséhez is ők álltak a legközelebb ebben a szezonban (alig több mint 1 perccel a vége előtt  még 80-81 volt az állás...), szóval most masszívak, és egyértelmű hogy a play off a cél.

A hangulattal nem lesz gond, tegnap is több mint 10 ezren voltak az Efes ellen, és a Maccabi is tradicionális ellenfél Milánóban,  ott is borítékolható a  10K+-os nézőszám.

(az is érdekes hogy valamiért folyamatosan a Maccabi idegenbeli meccseibe "akadtok bele" - így volt ez a litván meccs előtt is, így volt a görögöknél, és így lenne az olasz meccs előtt is :) ) 

Előzmény: Gery1978 (940)
i perseguitati_ Creative Commons License 2018.11.03 -1 0 941

Hát Kuzmicsot már eleve kiegészítő embernek hozták tavaly, és ő az ACB-ben (ami legalább annyira fontos a Realnak)  kifejezetten hasznos játékos, 10-12 perceket kap, de az alatt 7.7 VAL átlagot hoz, ami nagyon jó, ugyanez hasonló játékidővel Prepelicnél 0.7...  (ez utóbbi a legrosszabb a csapatban...)

Egyébként ha megnézed hogy ezeknél a top Euroliga csapatoknál, és különösen a Realnál, milyen szinte matematikai pontossággal van kimérve a  játékosok terhelése, az elképesztő.

14-15-ös keretek, és pl. a Realnál, mindössze  2-3 játékos éri el a 20 perces átlagot (ezek is 21-22 percek), és mellettük 10-12 játékos hoz 10 és 20 perc közötti átlagokat, akár az Euroligában, akár az ACB-ben.

Előzmény: NB2 (939)
Gery1978 Creative Commons License 2018.11.03 -1 0 940

Brutális hárompontos esőt hoztak a 4. negyedben. Gyakorlatilag x-ről 3-4 támadás alatt csináltak 8 pontos vezetést a spanyolok, az eldöntötte.

Már a 2. olyan hazai meccse a Zalgirisnek, ahol az elején nekiugrik nagynevű ellenfelének, masszívan 10 felett vezet, de a végére elfogy. Ugyanez volt a Fener ellen is. Érdekes az idei szezon eddig a litvánoknak. Otthon 3-ból 3 bukta, idegenben 2-ből 2 győzelem. Nehéz szezon lesz, mindenki tudta előre, hogy megközelíteni is bravúr lenne a tavalyi szezont. A rájátszás azért meglehet. 

Kíváncsi vagyok a Milánó meddig jut így el pengeélen. Rájuk férne már egy jó szezon. Ráadásul mivel egy nappal az olasz-magyar meccs előtt otthon játszanak az Euroligában, egy közeli válogatott helyszín (Brescia?) esetén meglátogatnánk őket. Egy sikeres klub esetén nagyobb hangulat várna minket is. :)

Géza! Ha van fix helyszín, egy percig se tartsd magadban, köszi! :)

Előzmény: NB2 (936)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!