Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Ez igy nagyon jo lett, nem lepodnek meg, ha valamelyik teves tesztoldalon felbukkanna, persze mindenfele, a szarmazasra utalo mindenfele megjegyzes nelkul :)
Úgy érdemes nézni a képet, hogy ez egy 500 pixel széles részlet, ami kb. negyede a FullHD-nek. Gondolatban tegyél egymás mellé négyet és guruj annyira hátra, hogy ezt ugyanakkora szögben lásd, mint egy tévét. Valahol 1.5-2m körül lehet ez a távolság.
Én hátraléptem 2-2,5 méterre a 20"-as TFT monitoromtól és úgy néztem mi az ami nagyon más. A felirat szembetűnő nagyon. A háló és a vonal nálam már inkább "egy kutya" volt. (Talán mégesm kell szemüveget íratom? :-)
Szervusztok.
Abszolút laikusként szeretnék tanácsot kérni tőletek TV-vásárláshoz.
Preferenciák: 3-4 méterről néznénk (80 cm-es?); a T-Home IP Tv-s szolgáltatásával használnánk (HD, full HD, HD ready...?); nincs szükségünk a legújabb modellre, és nem szeretnénk sok százezret rákölteni; Philips eszközöket csatlakoztatnánk.
Feleségem legfőbb (és úgy tűnik legnehezebb) szempontja: szürkét szeretne... : )
Köszönjük szépen előre is a tanácsokat.
Márk
Igazság szerint ez az ábra nem kedvez a HDready-nek, mert ahhoz, hogy a FUllHD-vel egymásra lehessen tenni fel kellett nagyítani, méghozzá nem egy szép egész számmal szorozva, hanem 1,875, ill. 1,4065-el ami kiemeli az élek röcögését (skálázási hibát csinál) - különösen egy LCD monitoron nézve. A valóságban nem lesz ennyire feltűnő, mert ott pontosan 1 pixel lesz minden képpont, ráadásul nem ilyen élesen négyzet alakú pixelekből, mint az LCD-n.
Ja és azt se felejtsük el, hogy ez csak egy kis képrészlet. Gurulj hátra legalább még 1 métert, ha valós nézési távolságot szeretnél látni.
Igazad van, a fizikai pixelek fole nem lehet menni.
Esetleg anti-alias meg 1024x768-nal, es ugy felkonvertalni? A panaknak eleg jo kepfeldolgozoi vannak, gondolom, ok is utofeldolgozzak a kepet kirakas elott. Vagy az mar megtortent? (a ferde csikon probaltam keresni a nyomait, de az tul kontrasztos)
Nem hittem volna, hogy ekkora kulonbseg van full-hd es hd-ready kozott, kb. egy meterrol egymas mellett ket 42"-os (term. egy full, egy ready) plazman mar nagyon keresni kellett a kulonbseget.
Itt van 2 SD forrás. Analóg és digitális. Az analógoz adtam egy kis zajt, a digitálishoz meg tömörtási hibát. A HD ready-n élsimítást nem ér alkalmazni a nagyításkor, mert az feltételzné, hogy több pixel van a képernyőn, mint 1024x768.
alant irtam, nekem egy "béká"-n huzták be az utcáról az udvarba :-)) kár hogy nem voltam otthon.....az "üveg" dologban igazad van, az elektronika dolgot nem én találtam ki: rá van irva
Plazmát azért illik állítva szállítani, amiért az üvegtáblákat is, lévén, hogy az van benne. Az elektronikának olyan mindegy lenne.
Amikor vettem a plazmát a boltban azt mondták, hogy személyautóban lehet fektetni is, mert annak azért finomabb a rugózása mint egy furgonnak (meg az ember jobban is vigyáz).
Ez szerintem nem a FullHD és HDready, hanem a FullHD és SD adás közötti különbség. Csináltam egy mozgó gif-et, amiben a fullHD-t először lekicsinyítettem 1024x768-ra majd visszahúztam 1920x1080-ra (nem simítva). Remélem nem cseszi szét a fórummotor. Azt ne felejtsétek el, hogy ez a teljes képnek csak töredéke - olyan mintha fél méterről néznétek.
"ezeket csak állva lehet szállítani vagy ez baromság?" <--- a dobozon nagybetükkel rajta van, és írják hogy fektetve sérülhet az elektronika (mondjuk nemtom miért, de biztos..)