Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Nem, nem csak az esab, bármelyik önvédő porbeles megteszi, DE a kis spulnis, 0,7, 0,9 kg tekercsben árult porbeles huzalok 5-7000Ft/db, és minőségben nem érik el az esab szintjét.
Az esab 12500-14000Ft közt van (4,5kg 200-as dobon) ezért 2-3 kis (100mm) spulnit kapsz más márkából gyengébb minőségben.
Görgőt lehet kapni, teflon minden boltban van (a porbeleshez nem feltétel simán jó a gyári huzalvezetővel is)
Pár kivétellel 200-as vagy 100-as dobon (alapból ezek mennek a gépbe) nagyjából minden fajta (alu, inox, CuSi, porbeles ...stb) huzalt be lehet szerezni 0,8-asban. Igaz hogy kicsit drágábban mint ha nagy dobon venné az ember, viszont az 5kg dobbal megpakolva már nem olyan könnyű a gép.
Ha csinál az ember hegesztő kocsit a gépnek, akkor érdemes rajta kialakítani helyet külső dobnak, (én megcsináltam, fogalmam sincs mennyit fogom használni) mert nem sok + pénz, és munka.
Utolsónak hagytam a választás kérdését. Passz. Az IWELD-nek talán jobb a háttér támogatása, az alfaweldre meg 2 év garancia van. Azt kell megvenni ami jobban tetszik, vagy amelyiknél jobb alkut tudsz kötni. (kedvezmény tartozékokra stb)
Látom megy az eszmecsere itt a kis Esabról!Nekem a 200i volt!Személyes tapasztalatomat leírva én is azt mondom hogy patent kis gép!És igen az előtoló nekem sírt!DE ez azért már hegesztő,mondom ezt úgy hogy külföldön nyomtam fogyóssal!Igaz nem egy EWM vagy fróni de otthonra hibátlan ,kicsit bánom hogy eladtam!Arra mondjuk figyelni kell hogy ha plazmával vagy avival ívet fogsz a kis esabnak ne legyen rajt a testkábele a vason satupadon !Aluminiumot is nyomtam vele,miután beállítja magát elég jól lehet vele varrni!!
Alfaweld MIG 185 és IWeld Gorilla Pocketmig 185 között van-e lényeges különbség? Értem ezalatt a minőséggel kapcsolatos tapasztalatokat, kezelhetőséget, és főleg a "hackelhetőséget" (külső dobra alakíthatóság, görgőcsere alkalmasság), meg ami a legfontosabb, tefloncső van-e gyárilag és persze a huzaldob méret (200mm/5kg mindkettő?). Szeretném porbelessel használni, hordozgatós gépnek. Tényleg csak az Esab CoreShield 15 jöhet szóba önvédő porbelesek közül?
Nyilván :-) mind maradunk a hagyományos módszernél, csak érdekességképp linkeltem hogy Metaboéknál nagyon kreatívak mostanában, és olyasmikkel is előjönnek ami nem volt eddig a kínálatban.
Amúgy meg, kis barkács hajlammal 50-ért megveszi az ember a legnagyobb (1700W 4Nm) új kompakt sarokcsiszolójukat. Csináltat rá egy marófejet M14-es menettel (mint az asztalos felsőmaróknál) és akkor ugyan nem olyan hiper-szuper állítgathatós a cucc, de 60-70-ből van élmarója az embernek.
Hát a rozsdamentes az megint más,tudod-fúrni sem olyan egyszerű aki.......!Én tegnap raktam össze az enyémet,3-as lemezt azt még viszi szépen,szerintem még a 4-es rövidebb lemezeket meg mondjuk a 4x30-as 40es laposvasakkal még elbirkózna.(33kg)
Hasonló ollóm van. 2,5-es rozsdamentest vágtam volna...nem ment (pedig megtoldottam az erőkart egy méteres rúddal) 0,5-1,5-ig viszi nagyon szépen, a 2-esnek már eléggé neki kell feszülni.
Ha elképzelem hogy van egy tábla 4 es lemezem akkor annak flexel állok neki természetesen,de valamire való ollók azért a 6-os 8-as köracéllal simán elbirnak,sőőt 3-4 milis laposvasakkal is.
Köszi, elmentettem legközelebbre, nekem jövő héten jön meg a kis 1kg-s 0,8-as. Az elég lesz egy darabig. (főleg így hogy alapanyagom sincs itthon hozzá)
Gondolhatod, hogy nem viszem ki a garázsba. Azóta csak a nappaliban hegesztek :-))
De a viccet félretéve, három napon (estén) át dolgoztam a pedálon, és mivel szar idő volt, hideg esős, nem akartam a garázsban fagyoskodni, így az étkező üvegasztal egyik felét kisajátítottam és ott méregettem, forrasztgattam, kábeleztem. De tök rendes voltam, mert festeni a garázsban festettem :-)
Egy rohadt nagy baja van ennek a pedálnak :-) (még szerencse hogy nekem nincs hová dugni) Túl szép lett ahhoz hogy csak úgy koszos bakancsba taposgassa az ember, szerezz be hozzá egy olyan "múzeumi filcpapucsot" :-)))