"Amit mi megtehetünk (a fanatizmuson és a fanatikusokon való
szórakozáson túl), az pedig az informálás, a felvilágosítás.
Leleplezni a fő feminista hazugságokat a patriarchális elnyomásról,
női kvótáról, családon belüli erőszakról, bérkülönbségről, stb.,
egyáltalán kétségeket és gondolatokat ébreszteni a femináci agymosás
ellenében."
Newton egy részben dekadens és részben szokatlan munkateret teremtett modelljei számára – egy biztonságos mikrokozmoszt, amelyben a fantáziák valósággá váltak. És talán a leghíresebb az egészben, hogy Newton olyan környezetet teremtett, amelyben női modelljei bocsánatkérő kitartással és parancsoló érzékiséggel foglalták el maguk körül a teret. Szinte filmszerű kompozíciói hipervalóságos hátteret adtak a szoborszerű, nagyobb méretű nők provokatív képeinek, és felerősítették a munkája során végigvonuló voyeurizmus és fetisizmus témáit.
Ugyanakkor női szemmel mégiscsak azt kell mondjam, hogy én nem csodálkozom azon, hogy sok nőember leszokik a mosolyról, mert az a legtöbb férfiember úgy dekódolja, mintha a nőember azt mondta volna: "menjünk dugni!" ...
nem mellesleg elvárások is meg vannak itt fogalmazva, hogyha már nyilvános fotón szerepel egy női test, akkor annak ábrázolnia kell(ene) a vígságot, a kaphatóságot a pajzánságra, stb ...
Szia Peter_Cs, nem gondoltam volna hogy két új név is ideköszön a kép alkalmából.
Hallottam már védhető érvet a műanyag idomokkal kapcsolatban, de én is a te véleményeden vagyok.
Nekem se kellene.
De a képről amit az előbb írtam Neingang -nak.. ha azzal a szemmel is megnézed?
Mondjuk ha a főnököd az egyik, és élőben is ilyen mint a képen (csak fel van öltözve).. hiába mosolyogsz, nem mosolyog vissza. Ha egy életnagyságú kép lenne az íróasztal mögött, és hangszóróból hallanád a hozzád intézett beszédet, az is vonzana?
Egy így kinéző robot is vonzana?
..csak hogy példázzam : attól hogy nőneműnek született, még nem feltétlenül nő...
Dehogy kell képet keresni.. véleményre voltam kíváncsi, nem megtámadhatatlan bizonyítékokra.
Szia Neingang, még nem találkoztunk - lássuk hogy tudunk-e beszélgetni.
Én egy vonzó képre.. hm.. egy a hibái ellenére is vonzó képre tettem fel ellenpontként ezt a képet.
Mert ez szerintem olyan hideg, hogy bederesedik a szemöldököm tőle.. vagy mintha próbababákról készült volna.
Azt akartam vele bizonygatni, hogy a nőneműség nem jelent nőiességet.. vonzerőt is egyben.
Aztán most éjszaka amíg ment alattam a vaskerék, azon agyaltam hogy férfi-kívánósság kérdése, és ezek a jégszobrok is számíthatnak vonzónak - de ők attól sem fognak felolvadni.
Szerintem nem vonzóak.. hidegek. Az jut eszembe hogy ha felburítanám őket akkor konganának-e.. vagy gipszdarabokká omlanának.
Ha hazaérek teszek olyan szoborról képet, amelyik sokkal vonzóbb látvány.
A kérdésedre netán a varietas delectat lesz a válasz, esetleg a (talán) szlikonmentes kasztni, női szemmel a thigh gap és a modellalkat 175 centi felett, nekem meg első blikkre egy '90-es évekbeli filmforgatáshoz toborzott, remek reklámfotós által elcsattintott pillanat jut eszembe, weinstein produkcióban... tényszerűbb válaszhoz viszont momentán lusta vagyok képkeresni.