Keresés

Részletes keresés

Sarkany Creative Commons License 2005.02.10 0 0 1959
Lesz-e 11 év után drogambulanciája Szolnoknak

Úgy tűnik, valaki idő előtt kiszivárogtatta a hírt, miszerint a város megkísérli, Szolnok történetében másodszorra, egy Drogambulancia felállítását.

Forrás:
www.radio.hu

Részletek: http://www.radio.hu/?cikk_id=123330

Tessék mondani, drogambulanciát csak titokban szabad létesíteni?
Fenti írás kezdő mondata ezt sejtteti.
Arról nem is beszélve, hogy szerintem tárgyi tévedés az, hogy a drogambulanciát a város kívánja felállítani!

Remek "kommunikáció"!
Mindegy mit írunk, csak írjuk valami szenzációt!
terla Creative Commons License 2005.02.10 0 0 1958

A Civil kerekasztalok delegáltjai min. 1 éve részt vesznek az Önkorm. bizottságainak ülésein, Egyes civil szarvezetek már korábban, erőszakosságuk folytán,kivívták ezt a jogot. Pl a Városvédő E. kb 6 éve vesz részt a Városüzemeltetési B. ülésein tanácskozási joggal. (pl jómagam) A formák változhatnak, a tartalom a lényeg. A civil szféra a szavazati jog megszerzését tekinti célnak, nemcsak a tanácskozásit. Ez ellen a politikai szféra egyelőre tiltakozik, legitimitás hiányára (választás) hivatkozva.

Erdeivel egyetértek nagyjából a város kitörési pontjai vonatkozásában.

BAAEL Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1957

És szép kerek fenekük!!! :))) Az sem megvetendő:)))

Előzmény: Freddi (1956)
Freddi Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1956

"Remélem a Kórházban az abonyi úton kiképzett ápolónők adják be majd neked az infúziót!!"

Kösz a jókívánságokat, bár nem tudom mivel érdemeltem ki.

Különben meg tök mindegy, hol végeztek, lényeg, hogy hegyes cicijük legyen! :DD

Előzmény: vikucikám (1913)
IceWall_ Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1955

Köszi a részletes és kimerítő válaszaid. Amennyiben megengeded, a bejegyzésed elküldeném az említett egyesületnek, mivel érintve vannak a témában. A szakácsverseny engem is izgat, szeretek én is főzni. :-)

Előzmény: eR-dei (1953)
eR-dei Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1954
Na vajon mi ? :(((
Előzmény: IceWall_ (1943)
eR-dei Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1953
Az első kérdés könnyű: a civil szférát a civil házon keresztül szervezték be a bizottságokba, vagyis a könnyebbik de még működő végén fogták meg a dolgokat. Nyílván valahogy úgy kellen működnie, hogy a civil kerekasztalnál leülnek, (leültek) a civil szervezetek és megnevezik delegáltjukat a bizottságba. Nyilván valahogy szakmai alapon, de erről terla bővebben tudna írni.
Én egyébként nem erre felé látom a működés "társadalmasítását" hanem pl. a "Városfejlesztési Tanács" " Szociális Tanács" stb. megszervezésében. De ez már más téma.

A második kérdésre bővebb válasz illik. A Gulyásfesztivál Egyesület támogatása nem is kérdés, mintha tavaly is kapott volna az egyesület az idegenforgalmi alapból. Ez az alap ha minden jól megy idén is lesz, és gondolom az egyetértés megmarad a rendezvény támogatásában.

Az idegenforgalmi adó visszaforgatása azonban csak olyan helyeken reális és van hozama, ahol az adó mértéke olyan, hogy a bármilyen módú "visszatérítése" az ágazatba jelentős. Egyszerűbben fogalmazva, évi 10 ezer forintot nem éri meg visszajuttatni - forgatni a vállalkozásokba.
A forrás ésszerű felhasználásról szóló minden szabályból az fog következni, hogy a források megfelelő mértékű koncentrálása szükséges. Egyszerűbben 100 ezer forintot nem érdemes valamire elkölteni, mivel nem lesz látszatja, míg 1 milliónak igen.

Ezért jobb megoldás Szolnokon, hogy az "összedobott" és állami támogatással megfejelt idegenforgalmi adóbevételeket központosítva költik el, megtalálva a helyes érték koncentrációt. Ez az elvi alap.

[Ha gyárad lenne és be kellene ruháznod, ott is érték - haszon - megtérülést elemeznél, de azt is tudni kell., hogy nem érdemes szétszórni a forintokat alkatrészekre, inkább össze kell gyüjteni egy komplett gépcserére a pízt :)) ]

Azonban minden képpen egy alapvető félreértést szeretnék szétfoszlatni, mégpedig azt, hogy attól, hogy mi azt hisszük, hogy az idegenforgalom húzóágazat lehet Szolnokon, még nem feltétlenül látja így a beruházó tőke. Márpedig szinte az egyetlen biztos mérce a tőke hajlama a beruházásra. [Kb. mint az országszerte üres ipari parkoknál, ahol áll a park, és nincs beruházó].

Egy másik megoldás a fejlesztésre a központi és helyi közösségi források bevonása, de szerintem Szolnokon ez olyan nagyságrendű, hogy vajmi kevés rá az esély, én 5 - 10 Mrd (!) forint körülire taksálom.

Ha ez így megáll, akkor ez azt jelenti, hogy az idegenforgalom Szolnokon csak kiegészítő ágazat lehet, ami nem baj, és nem jelenti azt, hogy nem kell rá áldozni, de jelenti azt, hogy csak lassú fejlődésre lehet számítani.

Minden esetre már a wellnessről is lekésőben vagyunk (ráadásul a lehetőségeink, forrásaink sem akkorák, mint Debrecen vagy Hszoboszlóé), talán a környezettúrizmus, kulturális turizmus lehetne a hosszútávú fejlődési lehetőség.

És ebbe illik bele a gulyásfesztivál, azzal a megkötéssel, hogy sajnos nem a turista szezonban van. Talán, ha elgondolkodna az egyesület a tevékenysége helyi bővítésén, nekem pl. nagy álmom egy nyári, hivatalos szakácsverseny :)))))
Előzmény: IceWall_ (1942)
BAAEL Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1952

Csak még egy és részemröl lezárva.A Közkincsen megtalálsz aster1 néven.

ott szoktam írogatni.Kicsit más a vélemény:)))

Részemröl ennyi. Aster

Előzmény: vikucikám (1950)
BAAEL Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1951

Kérdés mi a szakmám??? Van hat.Meg van egy éretségim,és egy nemzetközi

növényvédős szakvizsgám.Azonkívül hiv.jogsi.+ nemzetközi.elhejezkedni nem birok

mert bőrrákom van és az arcomon hordom.Élni abbol élek amit találok.A netre a neten megkeresem a pénzt.És egymagam nevelem a kislányom,mivel a feleségem 3-éve meghalt rákban!!! Ja a szakmáim müszakiak. Aster

Előzmény: vikucikám (1950)
vikucikám Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1950
De jó hogy ilyen sokan vannak akik munkaidőben tudnak internetezni! BAAEL most mi is a szakmád? Mert mintha nem egészen lenne tiszta a dolog amiről korábban írtál!!( Kórházi ápoló, nem tudom,hogy ennyi lehetősége lenne  ennyit internetezni vicceskedvű haverom)
Előzmény: BAAEL (1924)
vikucikám Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1949
Tudod aki átvágja a másikat azt hiszi, hogy a többiek is elhiszik amit mond?? Mások is tudnak olvasni!!
Előzmény: BAAEL (1944)
Sarkany Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1948

Van egy olyan érzésem, hogy a település nevét ki lehetne pontozni.

Mindenki írja be azt a helyiségnevet, ahol él...

Előzmény: IceWall_ (1947)
IceWall_ Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1947

Kommunális adó - kitekintés

Veszprém, 2005-01-11

Laczkó

Kell emelni a kommunális adót, hisz a polgármester úr megint jutalmat akar valószínû felvenni, mint az elõzõ év elején is tette. Igaz, megszavazta a testület, mert mint õ mondta önmaga munkája alapján, annó, - megérdemelte! Igaz, nem jogellenes, de etikus?
Csak a terhek nõttek eddig Ajkán. pl. parkolási díj.

BAAEL Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1946

Szia.

Lehet nem tudják mi az az iglu, a másik idáig érdekfeszítő volt???:)))

Előzmény: Sarkany (1945)
Sarkany Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1945

A www.szolnok.hu újra Csipkerózsika álmát alussza.

Visszasüllyedt abba az érdeketelenségbe, ami a kommunális adó előtt jellemezte.

A hóesést levették a nyitólapról. 

A csúcsokat ostromló hajnali hőmérsékletek okán egy iglut vagy jégcsapokat igazán feltehetnének... 

BAAEL Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1944

Neveket és címeket ís kérsz??? Kik kiket vettek meg.???:(((

Szolgálhatok vele!!! Nem is kevéssel.Nem tudom bizonyos vállalkozói körök mennyire

vennék jó néven.De csak egy szavadba kerül!!! Ezen a téren viszont nem ismerem a viccet!!! Aster

U.I: Kiváncsi vagy esetleg az APEH-ra-vagy az Államkincstárra.Esetleg más???

Netán milliós fiktív számlák kiállítói,stb és aki elfogadja???

Előzmény: eR-dei (1941)
IceWall_ Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1943

Míg el nem felejtem... van egy harmadik kérdésem...

Mi a véleményed az Új Néplap honlapján történő közvélemény-kutatás jelenlegi eredményéről?

* * *

Kérdés: Elégedett-e Ön önkormányzati képviselőjének a településért végzett tevékenységével?

1. Munkája alapján 2006-ban is rá szavazok! - 16%

2. A választókörzetében elintézett néhány dolgot... - 2%

3. A képviselők illetményének emelésekor és jutalmazásakor igen aktív volt! - 45%

4. Nem ismerem, hogy ki képviseli az érdekeimet! - 37%

Szavazók száma: ismeretlen

IceWall_ Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1942

Rdi két kérdést szeretnék neked címezni, hamár látom a bejegyzésed.

Azt szeretném megkérdezni tőled, hogy a civil szervezetek (szakosodottak) képviselői az önkormányzati bizottságokban megtalálhatóak külsős tagként? Bevallom őszintén, hogy nem nagyon hallom a "nyüzgést", ezért érdeklődöm nálad.

A másik nagy kérdésem, hogy egy egyesület, amely nagy idegenforgalmi bevételt hoz az önkormányzatnak minden évben (Gulyásfesztivál), annak miért kell támogatásért könyörögnie az önkormányzatnál? Nem kéne a befolyt profit nagy részét automatikusan visszaforgatni egy ilyen kezdeményezésbe? Vagy az idegenforgalom minden országban jó üzlet, csak Szolnok kivétel ezalól?

Tisztelettel várom képviselői és személyes véleményed a dologról.

eR-dei Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1941
Na megérkeztünk:

"íszonyú a korrupció."

tényleg? Tudnál mondani is konkrét bizonyítható példákat (az ismert belvárosi telken kívül) ?
Előzmény: BAAEL (1938)
eR-dei Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1940
Vihetünk eyszközöket is? Vagy csak távolról szabad próbálkozni? :))
Előzmény: remote access (1908)
arnyekxxx Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1939
MEGOLDOTTAM A REJTVÉNY!!! Botkáné beregizett ide, és V. néven akarja elérni, nehogy politákol essen szo a szolnokiak között... IP cim IP cim IP cim sssöööööötttt FELTÖRÉS! Jo berugást kivánok, a számlát majd a cimemre küldjétek:))) IP ciiim
BAAEL Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1938

Ne keseredj el!!! Nekem novemberben monták meg rákos vagyok.

Lehet már arra sincs időm leszázalékoljanak.(ez most nem vicc) Mégis élek

És virulok sőt megpróbálok odafigyelni jobban dolgokra.Főleg mivel rájöttem

Szonok tényleg egyedi az országban,ez az a város ahol nagyívben ...... a törvényekre.Túl sok a lyukas zseb,és íszonyú a korrupció.

Előzmény: vikucikám (1937)
vikucikám Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1937
Sárkány hidd el bennem nincs harag se irányod ban sem máséban milyen jól ellevelezgettünk!Sajnos nem megy  részemről a megbeszélés mert kocsink sincs ami bevihetne!! Tudod csak akkor érti meg az ember ezoknak a gondját baját ha maga is abba kerül!! Kívánom ne éld meg!!
Előzmény: Sarkany (1934)
BAAEL Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1936

Ön dönt iszik vagy vezet!!! Remélem kocsival jössz.:)))

Bár későbbi időpontot kérek,mert beteg ápoó vagyok.

Manó ki van nyúlva ahogy egy gyereknek kell ha kicsit vissza bir élni vele.:)))

Meg úgy tudom nem is szereted a sört:)))

Előzmény: stusa (1933)
vikucikám Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1935
Hidd el Én elmennék de nem tudok leszázalékolt vagyok!( Sajnos)
Sarkany Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1934

Nevezd meg (sörszállító)segédeidet!

A fegyvert (a korsó űrtartalmát) a kihívottak választják meg, de az nem lehet 0,5 l-nél kevesebb. :)))))

stusa Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1933

Uraim!

23 óra elteltével:

Vikucikám 2

Baael 2

Arnyekxxx 1

Kérném, hogy egyeztessünk helyet és időpontot, bár lehet, hogy az üveges kiszerelést kellene választanom!:O)))))

vikucikám Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1932
Van tűzfal de mégis keresztülmentek FIDESZES barátaink.Egy kicsit Én is utánna néztem a dolgoknak! De én nem akarok senki számítógépébe bejutni!!Ez már egyiniség kérdése Én nem vagyok kíváncsi senki magánéletére!! Mert ez a legroszabb időket idézi az emberben van aki ahatalomért mindenre képes!!!Máskülönben Sárkány hozzászólásában megjelölt honlapcím egyértelműen FIDESZES! Ez Nem jelenti azt hogy nekik nem lehet igazuk, de a módszereik alpáriak!! Van homorérzékem!!Máskülönben ne tőllem félj, hogy feltöröm a géped, van akikre utaltam, hacsak nem tartozol Te is közéjük bár a humort tudom értékelni!!
Előzmény: BAAEL (1929)
BAAEL Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1931

Hogy mennyire fontos???:(

El kell menni reggeli takarítás előtt néhány lépcsőházba,és megnézni mennyi fecskendő és fecskendő tű van eldobálva.Sokáig nem lehet titkolni.Akinek meg

kiskorú gyermeke van,ha még nem is de később érintett lessz a témában.

Talán jobb előre gondolkodni!!!Jó volna ha a belügyi szervek is kicsit komolyabban vennék ilyen téren a munkájukat.Bár ebben nekik nincs nyereség

így nem teljesen érintettek a dologban!!! (sajnos)

Előzmény: Sarkany (1930)
Sarkany Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1930

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!