Keresés

Részletes keresés

Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3105

Ők se tehetnek róla. Bontatlanul kapcsokkal lezárva jött a masina.Nekik is elküldtem a felvételt remélem hétfőn választ kapok.A multkor már beszéltük hogy ezek a motorok forognak vagy 6ezret és az van áttétellel redukálva. Valami csiga áttét lehet mert nem tudtam kézzel visszamozgatni.Akkor pedig hézagolási , kenési vagy valamilyen szög probléma lehet.

Előzmény: maseratisti (3103)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3104

Nincs most jó itókám,a haver pincéjét is szárazra ittuk.A boltira vagyok szorulva.Most tekertem el egy csavaros kiflit(vegyes gyümi pálinka).Tényleg ki kell menni a műhelybe,mert gyártanom kell valami laprúgó előfeszítőt mert a polák féderét úgy kell berakni.

Előzmény: Törölt nick (3097)
maseratisti Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3103

Most olvasom a Totalcaron hogy 6,5 MILLIÓ Toyotát hívnak vissza, mert valami bizbasz tűzveszélyes benne. 6,5 millió .. nem kis szám.

Sajna ez van hogy mindegy hogy mit vesz az ember (meg hogy az ára 100 ezer vagy 100 millió, már ez sem számít) bármilyen jó gép is ami nagy darabszámban készül, becsúszhat egy hibás beszállítói alkatrész. Méreg, de benne van. 

Reméljük amit cseredarabot küldenek az ESAB-osok Gusztinak azt előtte majd letesztelik! Csak össze kell írni a listát:

- ne billegjen

- ne nyikorogjon

vaz05 Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3102

Én viszonylag keveset járok autóval, tizen párezreket havonta, ezért szívó benzinessel járok. Amíg lesz autógyártó aki még szívó benzinmotorral gyárt autót azt fogom választani.Pedig már itt is térnek át a kihegyezett turbómotorokra, és már van velük probléma.

Előzmény: Törölt nick (3099)
vaz05 Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3101

Szia Guszti, jól meg jártad. Gariba kicserélik egy újra és az már tuti jó lesz, lehet 1000ből ezt az egyet fogtad ki. De az ideg szétvetne engem is, ha már az ember megfizeti a nevet a minőséggel akkor kapja meg azt.

Előzmény: Batri Guszti (3083)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3100

Én is így gondolom. Havernak a magasnyomású rendszer állt meg így ..

600ezer lesz a javítás.

A kereskedő húzza a száját rendesen mert úgy néz ki ügyvéd lesz a dologból. 

Előzmény: Törölt nick (3099)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3098

60 milliós traki  az első napon úgy megállt 3 napig  logikáztak mi a nyügje.

Jah és ami szégyen szezon melóban amikor minden perc számít. 

Előzmény: Batri Guszti (3089)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3096

Tökéletesen igazad van.Csak elkeserítő az a tudat hogy a mostani gépek ilyenek.A tervezőmérnökök biztos tudnak százszor jobb és tartósabb gépeket csinál de ez a geci zsidó világ már csak ilyen.

Előzmény: turbo2 (3094)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3095

Ez már milyen.

http://1drv.ms/1MLqgDw

turbo2 Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3094

Ennel egyszerubb  ha eĺeve kisebb elettartamu alkatreszt epitenek be. Tudok neked mutatni 2 egyforma kondit megis az egyik 5000 ora elettartamu a masik 3000.  Ha ennel hosszabb elettartamot akar a gyarto akkor eleve nem hasznalsz elektrolit kondikat.... csakhogy bizonyos metet folott nincs mas.....A jo hutes viszont segithet.... A hutes elrendezesenek lehet az is oka hogy logikailag ez au elrendezes adodik ha elol van a kivezetes. Es a mernokok ugy itelik meg hogy fontosabb a trafok es felvezetok hutese mint az elektronika tobbi reszee.... Az viszont tuti hogy az en gepemen tucana205 meg lanhyos levego se jott ki soha... igaz olyan hangja van mint egy turbofeltoltonek..

Előzmény: Batri Guszti (3093)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3093

Pete-weld tett fel képeket a gépének(esabcaddyc200i) a belsejéről.előről hátra szív.pont a trafókról megmelegedett levegőt küldi rá a kondikra hogy még jobban melegedjenek.Amúgy meg egyilyen gépnél ami digipanellal van ellátva azért hogy a hegesztő mindig figyelje,és emiatt a közelébe kell lenni miért előlrőlszív a hegesztés közeléből,hogy minden gáz,szikra bemehessen.

Előzmény: Batri Guszti (3092)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3092

Szervizes kollegák monták hogy ezek (itt most tágabb értelemben) az csinálják hogy direkt gyárilag pl.a nyákon lévő kondit ráhajlitsák egy közelben lévő hűtőbordára.Csak azért hogy picit jobban melegedjen és hamarább elpukkanjon.és ez minden elektronikai dologra érvényes.

Előzmény: turbo2 (3091)
turbo2 Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3091

Szerintem mindegy hol gyartjak.. a lenyeg a minosegellenorzes es a tervezes es a felhasznalt anyagok minosege . Az a naj hogy 10 eurocentert kepesek egy szarabb alkatreszt beépiteni...

Előzmény: Batri Guszti (3089)
turbo2 Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3090

Ebbol minden kenoanyag kimaradt........

Előzmény: Batri Guszti (3088)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3089

Itt semmi nem a régi.A makiták romániába készülnek,az Esabok lengyelbe meg kínába, a metabók dél amerikába meg kínába a boschok miskolcon megmég kitudja hol , a Lincolnok szintén román. Megmég sorolhatnám napestig azokat a régi neves márkákat amit régen a megfelelő országgal társítottunk.Hát basszák meg.A pénzemért rendes jó gépet akarok ami évtizedekig kitart.

Tudod mit vegyél 15 éves márkás gépet az biztos még a hazájába készült,és dupla annyi ideig fog tartani mint az ugyanolyan nevű SZAR amit most csinálnak.Úgyhogy senkise vegyen barkácsoláshoz neves gépet, vegye meg a kínai "fost" mert ha 3-is kifingik belőle akkor is a pénzénél van mintha vesz egy márka gépet.(Iszok valamit)a faszt sokat.nov 5ig szabin leszek.(jó közben eltemetem a muttert)  de akkor is!!

Előzmény: Batri Guszti (3088)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3088

Ezt az Esab Buddy sorozattal ékesen bizonyították. Mert csak ezekre nem vállalnak 3 év garit.Mert nem tekintik ipari gépeknek. Meg éppenséggel ezek készülnek Kínába.A caddy.origo.aristo..stb gépek még jók náluk.

Előzmény: Rahed Lee (3087)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3087

Így múlik el a világ dicsősége? Már az Esab sem a régi...

Előzmény: Batri Guszti (3086)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3086

A kapcsoló.A feirat helyes de a megszokott ki-de kapcsoló működés nem.Pedig nem nem távol keleten vagyunk (vagyhol) ahol a fejrázás másként értelmező.

http://1drv.ms/1PJq8us

Előzmény: Pete-weld (3085)
Pete-weld Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3085

Hát bízzunk benne, hogy minél hamarabb megoldás születik erre a problémára.

Ezt a kapcsolót, majd én is megnézem, mert engem is izgat :)

Előzmény: Batri Guszti (3083)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3084

Hát a villanykapcsolóra hajazva meg bármi másra nekem ez is fura.

Előzmény: Pete-weld (3082)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3083

Ráadásul terhelés nélkül, a  kioldott nyomódörgőnél is így visít tehát valami belső mechanikai áttétel baja lehet.Jó a soproni cég se tehet róla mert egy kapcsokkal lezárt doboz csomagot kaptak ők csak tovább küldték nekem némi egyéb rendeléssel.Szerintem annak kell lennie, hogy a cég leküldi az ujat és én mikor átveszem a futárnak odaadadom eredeti csomagolásban a mostani gépet minden alkatrészével együtt.Így korrekt és elvárható egy ilyen márkától. 

Előzmény: Pete-weld (3079)
Pete-weld Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3082

Ez komoly még nem is tűnt fel! Na majd meglesem :) Mondjuk nem nehéz megfordítani a kapcsolót csak ugye ahhoz szét kell szedni! Azt meg még ne tedd!

Kíváncsi leszek erre az előtolóra.

Előzmény: Batri Guszti (3081)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3081

Ráadásul nekem furcsa hogy lekapcsolva a kapcsolót van a gép üzembe(bekapcsolva).Tiszta fordított működés.

Előzmény: Batri Guszti (3080)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3080

Elküldtem a cégnek is a videót, ők a szakszervize az esab gépeknek(sopron)ez az ország lehető legtávolabbi sarka.Gondolom csak hétfőn kapok rá választ.Nekem is volt pár fogyós  gépem meg próbáltam is sokat de ez feltűnően hangos.ha megszokott lenne mert minden előtolónak áttételnek van hangja, nem is verném a blattot de ez feltünő.Ez egy durva erőlködös hang.

Előzmény: Pete-weld (3079)
Pete-weld Creative Commons License 2015.10.24 0 1 3079

Na ma direkt megnéztük megint asszonykával full terhelésen az előtolót. Nekem nem tűnik hangosabbnak vagy másabbnak, mint mondjuk fél terhelésnél.

Ilyen hangja tuti nincs, mint Neked a videón. Hát ez visít, mint egy éhes malac :) A ventilátornak nekem is ilyen hangja van, de az előtoló az nem ilyen.

Meg épp azt mondta a barátnőm (kicsit szakavatott, mert az öccse 15 éve awi-zik meg fogyóval is keni) hogy venti hangja el is nyomja az előtoló hangját.

Passz, szerintem ne olajozz, hanem beszélj a bolttal vagy az ESAB-bal! Hogy mi a bré ez egy negyed millás gépnél!? 

Előzmény: Batri Guszti (3077)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3078

Pete weld  azt mondta hogy a ventillátor zajon kívül Ő nem hallott semmi más rendellenes zajt.(3028-3036 hsz)

Előzmény: Rahed Lee (3076)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3077

Szeritem is hangos,de még várom Pete-weld és Zolloka válaszát hogy mit mondanak rá.A soproni cégnek is elküldtem  ahol vásároltam, és az a hivatalos Esab szerviz.Remélem mihamarább válaszolnak.

Előzmény: Törölt nick (3075)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3076

Nekem még nem volt fogyósom, nem tudom, hogy milyennek kellene lennie, de én csak egy motoros mechanika hangját hallom. Lehet, hogy hangos, de egyenletes, egyéb mechanikus zajt, rastogást, ropogást, köszörülést nem hallani. Nem lehet, hogy ez gyárilag ilyen? Pete weld kolléga is azt mondta, hogy az övé is nyüszít.

Ha nagyon zavar, szerintem érvényesítsd a garanciát. A helyedben felhívnék egy hivatalos Esab szervizt, ők azonnal meg tudnák mondani, hogy ez természetes-e.

Előzmény: Batri Guszti (3073)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3075

szia, szerintem elég hangos. nem lehet hogy valahol műszerolajjal meg kellene kicsit olajozni? csak tipp, de szerintem ez nem normál előtolómű hang.

Előzmény: Batri Guszti (3073)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3074

Metabo-ból most az a két szerszámom van.Egy akkusfúró ami érdekes módon nicd aksis lenne,de mivel csak egy kis műa pecket kell kireszelni a gépen máris litium aksis géppé válik.A motorjuk meg úgy mindenük egyforma.(metabós szervizes haver intézte)

a másik egy egyenes köszörű Ge700 basic.

Volt metabo flexem is da azt egy havernak eladtam.

A Metabo-ban a 220-as tábkábel a király, ezt szeretem benne legjobban mert még más gépeknél minusz 10-ben olyan mint a rúgó az övék simán hajlékony.És nemcsak a prémium,ipari gépeknél.

Előzmény: Törölt nick (3070)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!