Keresés

Részletes keresés

Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3115

Az Esab a buddy cuccokra nem is adja meg a 3éves garit, (ami minden 2015 áprilisától gyártott/vásárolt esab gépekre érvényes) csak két évet ad.És tisztességesen leírja hogy kínába készültek.

Előzmény: Rahed Lee (3114)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3114

Akkor ez azonnali hibaészlelésnek és jelzésnek minősül, elvileg cserére köteles, mert eredendően hibásan kaptad, nem használat során jött ki.

Előzmény: Batri Guszti (3111)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3113

Én azért nem osztom a véleményedet, miszerint az ESAB felett eljárt az idő. Nagyon profi ipari cuccai vannak. Inkább elhibázott marketingnek tartom azt, hogy az olcsóbb kategóriában egy az egyben beemeltek kínai gépeket ESAB jelmezben, mint pl. az ESAB Buddy ARC. Ez nem jó egy márka megítélése szempontjából. az Ok, hogy jó gépek ezek is, de ha ugyanazt látom három másik színben és márkanévvel, vállaltan kínai származással, az nem használ egy nagynevű márkának.

Sok cég teszi mindezt, de mások okosabban. A Bosch pl. színében és betűjelében (G / P) különbözteti meg az ipari és a barkács kategóriájú gépeit, de a Makita még jobban csinálja, ott nem csak színben, hanem nevében is (Maktec by Makita) különbséget tesz. Így nem fordul elő, hogy valaki megveszi egy nagynevű márka olcsó gépét és ugyanolyan elvárásokat támaszt vele szemben, mint ami a méltán híres ipari kategóriás termékeinél elvárható.

Biztos, hogy a Fronius, Miller, Ergus, Lincoln is használ kínában gyártott alkatrészeket, esetleg komplett fődarabokat, de ez nem látszik a termékeiken, minőségi probléma sincs, mert olyan az elvárt és megfizetett gyártási minőség.

Előzmény: zolloka (3108)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3112

Maga a hiba is csak használatkor jött ki.Mikor  nézegettem meg fogdostam csak billegett.

Előzmény: Rahed Lee (3110)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3111

Szerdán hozták a csomagot délelőtt csak kibontani volt időm mert melózni mentem,Csütörtökön installáltam a gépet,és kipróbáltam.Péntek űnnep ,és írtam az eladó cégnek a "hibáról". Holnap választ várok vagy mélben vagy telefonom.Ennél gyorsabb nem lehettem.

Előzmény: Rahed Lee (3110)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3110

Azért ne húzd sokáig a dolgot, mert van a fogyasztóvédelmi törvényben valami határidő amin belül ha meghibásodik, akkor kötelesek cserélni, azon túl már csak javítási kötelezettsége van a forgalmazónak. Internetes vásárlás esetén azt hiszem 1 hét, ami alatt minden indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól, kötelesek visszaadni a pénzt. Bár, ha már használtad, akkor szerintem ez már nem áll.

Előzmény: Batri Guszti (3109)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3109

Vettem! és köszönöm a figyelmeztetést erre testkábelra.Plazmavágóm nincs csak az ergus hf-vel kell vigyázni.Bár most awira sincs maszekmunka.Az Esab félpénzét is lánghegesztéssel kerestem meg.Abba is beleöltem egy 6 ezrest hogy csináltattam egy +2 dioptriás lánghegesztő szemüveget hogy 3 centiről is tudjam hegeszteni a helyszinit.

Előzmény: zolloka (3108)
zolloka Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3108

Hm!Ez a caddy előtoló tényleg hangos ennyire nem volt erős hangja az enyémnek!

Vissza kell vinni!Az enyémet is kellet javítatni,mert nem bírta a gép amikor azonos munkadarabon vágtam HF es plazmával és rajta volt az esabnak a testkábele!Se kép se hang!Visszaküldtem megcsinálták 2 bellül !Igaz elég barbár módon szedték szét mert csavarhúzóval feszegették szét .Kicsit zavaró de legalább jó lett!Azért szerintem az Esab felett már kicsit eljárt a idő mármint hegesztőgép gyártás terén! Vannak azért már komolyabb gyártmányok amik jóval profibbak!De mondjuk ez a Caddy kategóriájában úttörő és nagyon jó kis gép!Kicsit bánom is hogy eladtam és vettem egy nagyobb komolyabbat,igaz ez nem nagyon hordozható,viszont ez azért már eléggé ipari profi kategória!Persze itthonra minek de olyan ajánlat volt amit nem lehetett kihagyni!

Otthonra egy ilyen caddy bőven elég!! 

Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3107

De azis lehet hogy a ventivel van gond.Nem zúg elég hangosan hogy az előtoló hangját elvegye.:))))

Mint én a kispolákkal, ha zörög benne valami hangosabbra veszem a zenét(ac-dc,nightwish,bikini),és már minden rendben.Még a kocsi is jobban megy ilyen zenékkel.Az asszonynak mindig magyarázom hogy metál zenét(ac-dc,metallica,deep purple,black sabbath...)nem lehet halkan halgatni mert úgy nincs értelme.

Előzmény: Batri Guszti (3105)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3106

A mai modern diesel egy nagy kibaszás. Részecskeszűrő, kettőstömegű lendkerék, agyonkomputerizált common rail befecskendezés stb. A régi jobb kormosok elmentek gond nélkül 800 ezer, 1 millió km-t is, egy mai korszerű diesel esetében, 150 ezernél már lehet aggódni, az üzemanyagrendszer esedékes felújítása miatt. Pl. egy Toyota gyári befecskendezőfej 250 ezer Ft. És ez csak 1 henger! Aztán a szerelését sem lehet a garázsban megoldani. Az iszonyat nagy nyomás miatt olyan tűrésekkel van szerelve, hogy van típus, aminél roncsolás nélkül csak gyári technológiával bontható, speciális szerszámokkal.

Amióta hagyományos adagolós diesel már nincs, én azóta használtban csak benzinesben gondolkozom. Az a többletfogyasztás semmi egy diesel üzemanyagrendszer felújítás, egy gyári kettőstömegű lendkerék cseréhez képest.

A múltkor a futár szentségelt nálunk az irodában. Amíg a régi autóval járt, addig semmi gondja nem volt. Kapott egy új Transportert, azóta állandóan szivatja a részecskeszűrő. A sok városi indulás, megállást nehezen viseli. Kétnaponta van olyan, hogy kell mennie a város körül egy 20 km-es gyorsasági szakaszt, ilyenkor kiég rendesen a részecskeszűrő.

Minden efelé halad. Vegyél újat, ne javíttasd, ne érje meg. A "tervezett avulás" egy régóta ismert közgazdasági fogalom. Éhenhal a gyártó, ha túl jó terméket gyárt. Ezért méretezik úgy az alkatrészeket, hogy egy bizonyos idő után elpusztuljanak. Csak akkor van gond, ha ez túl jól sikerül nekik. Ezért nálam tiltott márka lett pl. a Sony. Egyik pillanatról a másikra nagyhalál, minden előjel nélkül, szerviz széttárja a karját, árat sem mond a javításra, csak azt, hogy jobban járok, ha újat veszek. És ezt több terméküknél megtapasztaltam.

Ezért is értem amit mondasz, én is olyan megnyugvással vegyes csodálattal nézegettem belülről az Ergust. Minden olyan logikus, átgondolt, a lehető legegyszerűbben megoldott. Én ilyen vastag műgyantás védőlakkot még nem láttam egy nyákpanelon. Mint egy vastag fólia. És mindkét oldalon. És szóba áll veled a gyár, segítenek és nem azt mondják, hogy vegyél újat, vedd meg a gyári kigészítőt.

A BLM olyan zsúfolt volt belül, hogy egy csavarhúzót nem lehetett bedugni. Eszméletlenül túl van bonyolítva. Oké hogy abban AC is volt, de háromszor annyi elektronikát tartalmazott, mint az Ergus. Ahogy eladtam, meg is mekkent rövid időn belül kétszer egymás után. Először csak javították a vezérlőpanelt, másodszorra már cserélték, mert kiderült, hogy hibás széria. Még szerencse, hogy garanciális, így nem érte kár a cserepartneremet. De azért bántott a dolog, mert a látszatát is szeretném elkerülni, hogy valami vackot adtam el.

Előzmény: Törölt nick (3099)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3105

Ők se tehetnek róla. Bontatlanul kapcsokkal lezárva jött a masina.Nekik is elküldtem a felvételt remélem hétfőn választ kapok.A multkor már beszéltük hogy ezek a motorok forognak vagy 6ezret és az van áttétellel redukálva. Valami csiga áttét lehet mert nem tudtam kézzel visszamozgatni.Akkor pedig hézagolási , kenési vagy valamilyen szög probléma lehet.

Előzmény: maseratisti (3103)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3104

Nincs most jó itókám,a haver pincéjét is szárazra ittuk.A boltira vagyok szorulva.Most tekertem el egy csavaros kiflit(vegyes gyümi pálinka).Tényleg ki kell menni a műhelybe,mert gyártanom kell valami laprúgó előfeszítőt mert a polák féderét úgy kell berakni.

Előzmény: Törölt nick (3097)
maseratisti Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3103

Most olvasom a Totalcaron hogy 6,5 MILLIÓ Toyotát hívnak vissza, mert valami bizbasz tűzveszélyes benne. 6,5 millió .. nem kis szám.

Sajna ez van hogy mindegy hogy mit vesz az ember (meg hogy az ára 100 ezer vagy 100 millió, már ez sem számít) bármilyen jó gép is ami nagy darabszámban készül, becsúszhat egy hibás beszállítói alkatrész. Méreg, de benne van. 

Reméljük amit cseredarabot küldenek az ESAB-osok Gusztinak azt előtte majd letesztelik! Csak össze kell írni a listát:

- ne billegjen

- ne nyikorogjon

vaz05 Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3102

Én viszonylag keveset járok autóval, tizen párezreket havonta, ezért szívó benzinessel járok. Amíg lesz autógyártó aki még szívó benzinmotorral gyárt autót azt fogom választani.Pedig már itt is térnek át a kihegyezett turbómotorokra, és már van velük probléma.

vaz05 Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3101

Szia Guszti, jól meg jártad. Gariba kicserélik egy újra és az már tuti jó lesz, lehet 1000ből ezt az egyet fogtad ki. De az ideg szétvetne engem is, ha már az ember megfizeti a nevet a minőséggel akkor kapja meg azt.

Előzmény: Batri Guszti (3083)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3100

Én is így gondolom. Havernak a magasnyomású rendszer állt meg így ..

600ezer lesz a javítás.

A kereskedő húzza a száját rendesen mert úgy néz ki ügyvéd lesz a dologból. 

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3098

60 milliós traki  az első napon úgy megállt 3 napig  logikáztak mi a nyügje.

Jah és ami szégyen szezon melóban amikor minden perc számít. 

Előzmény: Batri Guszti (3089)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3096

Tökéletesen igazad van.Csak elkeserítő az a tudat hogy a mostani gépek ilyenek.A tervezőmérnökök biztos tudnak százszor jobb és tartósabb gépeket csinál de ez a geci zsidó világ már csak ilyen.

Előzmény: turbo2 (3094)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3095

Ez már milyen.

http://1drv.ms/1MLqgDw

turbo2 Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3094

Ennel egyszerubb  ha eĺeve kisebb elettartamu alkatreszt epitenek be. Tudok neked mutatni 2 egyforma kondit megis az egyik 5000 ora elettartamu a masik 3000.  Ha ennel hosszabb elettartamot akar a gyarto akkor eleve nem hasznalsz elektrolit kondikat.... csakhogy bizonyos metet folott nincs mas.....A jo hutes viszont segithet.... A hutes elrendezesenek lehet az is oka hogy logikailag ez au elrendezes adodik ha elol van a kivezetes. Es a mernokok ugy itelik meg hogy fontosabb a trafok es felvezetok hutese mint az elektronika tobbi reszee.... Az viszont tuti hogy az en gepemen tucana205 meg lanhyos levego se jott ki soha... igaz olyan hangja van mint egy turbofeltoltonek..

Előzmény: Batri Guszti (3093)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3093

Pete-weld tett fel képeket a gépének(esabcaddyc200i) a belsejéről.előről hátra szív.pont a trafókról megmelegedett levegőt küldi rá a kondikra hogy még jobban melegedjenek.Amúgy meg egyilyen gépnél ami digipanellal van ellátva azért hogy a hegesztő mindig figyelje,és emiatt a közelébe kell lenni miért előlrőlszív a hegesztés közeléből,hogy minden gáz,szikra bemehessen.

Előzmény: Batri Guszti (3092)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3092

Szervizes kollegák monták hogy ezek (itt most tágabb értelemben) az csinálják hogy direkt gyárilag pl.a nyákon lévő kondit ráhajlitsák egy közelben lévő hűtőbordára.Csak azért hogy picit jobban melegedjen és hamarább elpukkanjon.és ez minden elektronikai dologra érvényes.

Előzmény: turbo2 (3091)
turbo2 Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3091

Szerintem mindegy hol gyartjak.. a lenyeg a minosegellenorzes es a tervezes es a felhasznalt anyagok minosege . Az a naj hogy 10 eurocentert kepesek egy szarabb alkatreszt beépiteni...

Előzmény: Batri Guszti (3089)
turbo2 Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3090

Ebbol minden kenoanyag kimaradt........

Előzmény: Batri Guszti (3088)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3089

Itt semmi nem a régi.A makiták romániába készülnek,az Esabok lengyelbe meg kínába, a metabók dél amerikába meg kínába a boschok miskolcon megmég kitudja hol , a Lincolnok szintén román. Megmég sorolhatnám napestig azokat a régi neves márkákat amit régen a megfelelő országgal társítottunk.Hát basszák meg.A pénzemért rendes jó gépet akarok ami évtizedekig kitart.

Tudod mit vegyél 15 éves márkás gépet az biztos még a hazájába készült,és dupla annyi ideig fog tartani mint az ugyanolyan nevű SZAR amit most csinálnak.Úgyhogy senkise vegyen barkácsoláshoz neves gépet, vegye meg a kínai "fost" mert ha 3-is kifingik belőle akkor is a pénzénél van mintha vesz egy márka gépet.(Iszok valamit)a faszt sokat.nov 5ig szabin leszek.(jó közben eltemetem a muttert)  de akkor is!!

Előzmény: Batri Guszti (3088)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3088

Ezt az Esab Buddy sorozattal ékesen bizonyították. Mert csak ezekre nem vállalnak 3 év garit.Mert nem tekintik ipari gépeknek. Meg éppenséggel ezek készülnek Kínába.A caddy.origo.aristo..stb gépek még jók náluk.

Előzmény: Rahed Lee (3087)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3087

Így múlik el a világ dicsősége? Már az Esab sem a régi...

Előzmény: Batri Guszti (3086)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3086

A kapcsoló.A feirat helyes de a megszokott ki-de kapcsoló működés nem.Pedig nem nem távol keleten vagyunk (vagyhol) ahol a fejrázás másként értelmező.

http://1drv.ms/1PJq8us

Előzmény: Pete-weld (3085)
Pete-weld Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3085

Hát bízzunk benne, hogy minél hamarabb megoldás születik erre a problémára.

Ezt a kapcsolót, majd én is megnézem, mert engem is izgat :)

Előzmény: Batri Guszti (3083)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3084

Hát a villanykapcsolóra hajazva meg bármi másra nekem ez is fura.

Előzmény: Pete-weld (3082)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!