Keresés

Részletes keresés

Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.26 0 0 3145

Ezt sokan dícsérik, én is kerülgettem anno (szó szerint) irtózatosan nagy darab :-)

Előzmény: vaz05 (3144)
vaz05 Creative Commons License 2015.10.26 0 0 3144

A Bmax mm161-et gondolnám a legjobbnak, tavaly mikor kérdeztem a hegboltban 150000-ért ide tudták volna adni. Gondolkodtam én is hogy eladom a Formiget és veszek egy mm161-est, de így is bőven meg kellene pótolnom és nem tudom hogy meg érné azt a plusz többlet kiadást.

Előzmény: vaz05 (3143)
vaz05 Creative Commons License 2015.10.26 0 0 3143

Szia, én is ezt a gépet néztem ki a Kranomnál de pont nem volt, így vettem helyette a Formig 185-öst. Ha netán Nagykőrös közelében laksz ott megnézheted mert ott gyártják, adnak rá 3év garit is. A Formig teljesen rendben, annyi a gépháza vékonyabb lemezből van és nem színterezve van (mint a Bmax,Weldi) hanem csak simán festve. Még annyi hogy a 175 és 185-ösnél a főtrafóról veszi le a feszültséget a tolómotor nem a segédtrafóról mert az nincs benne, (vagyis egy pici van a panelra építve) ellenben a Bmax, Weldiben van de már a Formig 180/210-ben is van. A Formig elérhetőségét akkor olvastad, de tényleg jó gépek mind amiket írtál már csak a legnehezebb van, el kell döntened melyik legyen.

Előzmény: Törölt nick (3139)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.26 0 0 3142

Nekem ez van. Jó gép. Negativum csak az hogy 5 kg os dob megy rá. A 15 kg ost csak egy külső dobtartóval lehet megoldani

Előzmény: Törölt nick (3140)
maseratisti Creative Commons License 2015.10.26 0 0 3141

A gorilla is IWELD gyártmány, csak egy ilyen "béna" típuscsaládnevet kapott. Ezzel és más színnel megy a "fél-ipari" vagy "csúcshobbi" gépcsalád. Egyébként a hivatalos neve IWELD gorilla Pocketmig 185, (vagy 165) de csak "gorillázzuk".

Ha neked a ForMig zsúfolt akkor milyen az Iweld gorilla? :-)

Lincoln nem ismerem, de biztos nem rossz, ahogy a weldi sem, meg a Bmax-os gépek se, de cégeknél ezekből is a 3 fázisúakat látod. 

Hogy miért olcsóbb a formig? Egyrészt mert olyan dolgokon spórolnak ami nem megy  minőség rovására. (többféle gépet építenek ugyanarra a dobozra, szinte minden házon belül készül) Honlap, marketing, munkabér, fűtés, építményadó ...minél nagyobb cég ez annál több egy termékre vetítve

A másik hogy van nekünk egy 27% ÁFA-nk. A Weldinél 40, a formignél 22.000Ft. Weldit ha bemész Győrben a hegesztési boltba ott is találsz, meg Debrecenben, meg Pécsen, rajta lesz a kereskedő haszna, a szállítás, újabban az útdíj stb.. a Formiget a gyártóhoz közeli forgalmazóknál találsz (Diósd, Budapest, Dunakeszi)

Nem fogunk rábeszélni semmire. Jók a gépek amiket kinéztél, Jók az alternatívák amiket javasoltunk. Gorilla is, de nem akarlak ezzel megzavarni, ha egyszer trafós párti vagy :-)

Előzmény: Törölt nick (3137)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.26 0 0 3140

Az Alfaweld mig mma 185ről a kép lemaradt.

Előzmény: Törölt nick (3139)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.26 0 0 3139

Találtam az Alfaweld hegesztéstechnikai áruház és szerviz oldalán két co hegesztő gépet. Az egyik trafós mig 181, 117000huf+áfa, a másik Alfaweld mig mma 185,  77165huf+áfa. Valamelyik esetleg van valakinek.

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3138

Visszaolvastam a fórumon, és megtaláltam Vaz 05 hozzászólását, megvan a gyártó címe a jövőhéten felhívom.Szerinted miért kerül szinte feleannyiba a Formig, a Weldimpex, és a Bmaxhoz képest, mikor ilyen korrekt cogép. Az a pont,szakasz, hegesztés funkció drágítaná meg, vagy minőségibb anyagokkal dolgoznak? Találkoztál már a Lincoln 161es co hegesztőgéppel, kb 170000huf ba kerül, még olcsóbb mint a Bmax és nagyobb márka szerintem.

Ő lenne az, de már nagyon hajlok a Formig 175 felé.

Előzmény: maseratisti (3133)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3137

Ez tényleg teljesen korrekt gépnek néz ki, a trafója, az előtolója minden, Nem is hallottam még erről a márkáról.  Talán kicsit zsúfoltnak néz ki, nem melegszik túl hogy ilyen sűrűn vannak az alkatrészek egymás után? Ami hegesztőboltban jártam ott co gépben, csak Weldimpex, és Bmax hegesztőgépek voltak, de azok kivűről nagyon patent gépek.Találkoztam még Mastroweld,Gys,Iweld, márkákkal de azok bevonatos hegesztőgépek voltak.Amiket itt a két fórumon ajánlottatok, Gorilla,Alfaweld,Jasic,Formig, nem is találkoztam. Azt hittem jobban elvannak terjedve itt a fórumokon ezek a Weldimpexes, Bmaxos gépek mert én csak ezekkel találkoztam.Lehet a magas áruk miatt nem veszik az emberek, az ilyen kis kategóriás 1fázisu gépeket. Köszi a képeket, a gépről nagyon jók.

Előzmény: Batri Guszti (3136)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3136

A formig 175A ban nem fogsz csalódni.Nekem másfél évig volt meg szuperul működött.Alut is tudtam vele hegeszteni.Az árához képest nagyon megéri,ha nem hiányzik a ponthegesztő funkció.Kicsit bumfordi, de a belseje és az előtolója nagyon korrekt.Van pár képem róla remélem megtudod nézni.Csak a nagysága(meg akadt egy kis +pénz) miatt cseréltem le inverteresre.

http://1drv.ms/1WcKbjR

Előzmény: Törölt nick (3131)
maseratisti Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3135

Sajna más program volt :-( Nem haladok a műhellyel, pedig jön a hideg, vagy ahogy a Trónok harcában mondják "winter is coming" :-)

Alulemez borítást kell felcsavarozni a szigetelés fölé a falra, majd aztán lehet bepakolni.

Jövő hét temetőjárás, de utána remélem beköltöznek a gépek, aztán szép lassan képek és videók is jönnek majd

Előzmény: traktoros82 (3134)
traktoros82 Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3134

maseratiisti: 

Hogy áll a hegesztőasztal? Nem jönnek az új képek pedig kíváncsi vagyok rá. :)

maseratisti Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3133

Van fokozatkapcsoló, és előtolás poti.

Vaz05 szerint a gyártótól el lehet hozni (nyilván személyesen) olcsóbban a bolti árnál, tehát 100 alatt. A weldi szebb, jobb az MM jobb, több a funkció a formája szubjektív, a ForMig meg szinte ugyanez csak "féláron". Kicsit esetlenebb, bénábban néz ki, de belül ugyanolyan korrekt. Dönteni meg neked kell :-)

Előzmény: Törölt nick (3131)
maseratisti Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3132

Bojszi 70-nek:

Páran használnak itt (meg ott) ForMig 175-öt. Korrekt gép, korrekt áron. A Fortrans gyártja Budapesten. Van hozzá minden, és épp elég a teljesítménye. 109 bruttó az alfaweldeseknél, de ahogy olvasod Vaz05 a nagyobbikat vette "akciósan" a gyártótól. 

http://hegesztestechnika.net/spd/unas_368599/MIG-175A-230V-vedogazas-hegesztogep

Rámegy a 15kg-s dob, mégsem egy hatalmas gép. A formája alapján nem gondolnád, de egy komoly gép.

Kiskolléga, Batri Guszti hozzászólásaiban találsz róla tapasztalatokat, fotókat

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3131

Szia Maserati. Köszi a tanácsot, most már 3 gép közül kell választanom. A kép és adatok alapján tetszik ez a Magyar trafós cogép. Ahogy látom ezen csak előtolás funkció van, nekem otthonra megfelel. De valami minőségi különbség azért csak van, a Bmaxos és e között. Mert árban jelentős kb 80000huf, holnap még utána érdeklődök a gépeknek a boltoknál.

traktoros82 Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3130

Ha minden jól megy akkor novemberben.

Nem azt még nem néztem. 

Gondolom igen.....utánanéztem (már amit találtam róla) és nem is csodálom, hogy dícsérik a Rilon-t. Sajnálom, hogy a múltkor lecsúsztam róla.

Előzmény: vaz05 (3127)
zolloka Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3129

Én csak ezt az eljár felette az idő dolgot úgy értem hogy jó pár cégnél jártam már ausztriában  mint alapanyag szállító és ott beszélgetni szoktam hogy milyen gépeket használnak,vagy mik a tapasztalatok!Dolgoztam én is kint hegesztő ,mert szeretek hegeszteni,de úgy látom nem a hosszú élet titka ezért most mást csinálok de a téma továbbra is érdekel!

És abból a tapasztalatból mondom hogy ott milyen gépeket használnak!Nem tudnák olyan céget mondani ahol Esabot láttam!De persze biztos van ,csak én nem láttam!Én EWM el dolgoztam én azt tartom a topp 5 be lévőnek,úgy hogy a Froniusokat cserélték  le ezekre!Pedig osztrákba preferálják a saját országos gépeket,és olcsóbban is beszerezhető!Én ebből mondtam!persze huzalt ESAB-ot használtunk!:)

Előzmény: Rahed Lee (3113)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3128

Urak!

Valaki vigye el a Fidaty1600-as mma inverteremet kábekokkal + egy sr17 4m-es szelepes awi kábellal, meg egy csodás bőrönddel.65E forintért.A gép tökéletes esztétikai és műszaki(mint az új) állapotban van.Tanulva az előzőkből(rámszárad a fogyós alu cucc a formigtől),csak egyben vihető.

vaz05 Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3127

A Formig-et mikor akarod megvenni? A 180/210-esen jó sokféle beállítás van nem csak a 2tak-4tak. A kranomnál van egy mig 181-es 117000-ért azt nem nézted, én azt akartam megvenni csak pont nem volt. Az egyik fórumtársnak is Rilon van, nagyon dicséri.

Előzmény: traktoros82 (3126)
traktoros82 Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3126

Munka miatt nem tudtam foglalkozni eddig az MMA-val, de jövő héten tető alá hozom.

Abból úgy néz ki marad a BLM 1600TM......sajnos azt a Rilon-t amit itt linkelt valaki 40ért mire felhívtam akkor már régen eladta. :(

Nézegettem a jófogást de nem találtam semmit......ezért marad a BLM.

Jövő héten megveszem. :)

Előzmény: vaz05 (3124)
traktoros82 Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3125

Igen. Eredetileg a 175-öst néztem ki. De ugye a múltkor lett volna az a jó vétel (csak pénz hiányában akkor nem tudtam rácsapni) aztán meg Te említetted itt, hogy 115-ért van a gyártónál is......és hát inkább arra voksolnék akkor. Elvégre nem 1-2évre venném, megérné 1kicsit többet adni érte.

Előzmény: vaz05 (3124)
vaz05 Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3124

Szerintem biztos jó árat mond, amúgy melyiket vennéd a 180/210-est.

Előzmény: traktoros82 (3123)
traktoros82 Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3123

Köszönöm, fel fogom hívni.

Remélem nekem is olyan kedvező árat fog mondani mint amit Te említettél a múltkor. :)

Én is személyesen mennék majd érte nem bíznám futárra.

Előzmény: vaz05 (3122)
vaz05 Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3122

A mobil számát hirtelen nem találom, de én is a vonalason hívtam anno. A címük Budapest Kinizsi ut 5  Fortrans kft, ezt beütöd a gogliba és felhozza az oldalukat. Forgács Pétert keresd ő mond árat. Én személyesen hoztam el a gépet nem futárral.

Előzmény: traktoros82 (3121)
traktoros82 Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3121

Te tudsz a Formig-el kapcsolatban a gyártóhoz valami elérhetőséget ugye, hogy olcsóbban meg lehessen szerezni esetleg? Ha jól emlékszem a múltkor azt mondtad, hogy a 175ezres gépet 115-ért lehetett tőlük megvenni.

Lassan aktuális lesz a dolog azért érdeklődnék.....

Előzmény: vaz05 (3101)
traktoros82 Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3120

Az F1-et este én is nézem majd......de én whiskey-vel :)

Előzmény: Batri Guszti (3119)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3119

Úgy döntöttem hogy nemcsinálok ma semmit csak megnézem a The Walking Dead 6-odik évfolyam bevezető két részet(közben szippantok némi páleszt) majd a formai1 et nézem.Közben mivel németben rászoktam a tubákra(bár életmben nem cigiztem) van itthon nagyon finom csinálok vagy 10centis két "utcát" csíkot és felszívom.Ez meg a pia combó tökéletes K.O.

ha még kell valami most kérdezzetek.Az asszony lehet hogy kivégez.RealTime-ben vagyok.

A hegesztési fórumhoz méltóan:Egész ejszaka hegeszteni fogok.

Előzmény: Batri Guszti (3118)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3118

Biztos látnak benne valami rációt.Gondolom dizájnosok,mérnökök,eladási szakemberek százai próbálnak kievéckélni vagy minimum lebegni az Esabnál is  ebben a kínai gépdömpingben, ráadásul egyre jobb minőségben.Szóval ha nem tesznek oda mindent megeszi őket a "sárgaláz" Talán ezért is vezették be tavasztól a 3éves  háztól-házig (az én értelmezésemben) garit az ipari gépeikre.A kinai megcsinálja ugyanazt a tudást(mert ellopta)harmadannyi áron.Amibe a neves gyártók gépei kerülnének némi haszonnal is de a név az tripla árat kíván.Hát most majd jól befogják szopni.Én mint elég régi szaki még a régi jól hangzó és minőséget sugárzó márkáknál ragadtam meg.Én szeretem ha esab,ergus,epsystem.würth,bosch.metabo,makita,sthil,dewalt,evig,meg a régebbi tipusú einhell,güde,blackendekker,(a teljesség igénye nélkül) gépek vesznek körül.

Előzmény: Rahed Lee (3117)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3117

Ez rendben is van, de legalább külsőre csinálna velük valamit, hogy ne csak színében térjen el a noname gépektől. Az üzenete nem jó. Azt sugallja, hogy az ESAB is leszálló ágba került, hogy már kínai tucatgépet árul. Mibe kerülne egy saját dizájnos frontpanel? Én megtervezném egy hétvégén :-)

Előzmény: Batri Guszti (3115)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.25 0 0 3116

Remélem! Majd kiderül a jövő héten,hogy mit lépnek.

Előzmény: Rahed Lee (3114)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!