Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Szerintem megéri az árát, egyik ismerősőmnek olyan van, és nagyon jó!! Kicsit több pénzem lesz én is beruházok egybe, bár én plazmát fogok venni:) Milyen márkát javasoltok?
Hali!! Na azt már eldöntöttem hogy LCD tv Lesz nálam a nyerő:) Most már csak azon vacilálok hogy megéri-e full hd-t venni vagy elég a sima hd ready?HD ready vagy a Full HD ?? Ez a kettő között gondolkozok?? Megéri az árát a full???
Ami nekem külön öröm, hogy az Eurosport sokszor nem csak HD-ban, hanem Full HD-ban sugározza a jelet.
Egyébként igen, a műholdas UPC-ről volt szó. Az pedig az UPC Direct. A 99 ezer forint első ránézésre tényleg sok pénz, viszont egy Mpeg-4-es, dupla tuneres, merevlemezes satellite vevőért + az egész cucc telepítéséért (4 kimenetes dupla fejjel) talán elfogadható ár.
Én azt hiszem megvárom az első teszt-usereken végzett kisérlet eredményét meg azt, amig kiderül, hogy a cég milyen hátterrel rendelkezik. Addig pedig jó lesz az upc direct. Nincs kedvem a 30 eFT-os részletem után rohangálni, ha neadjisten kiderül, hogy valamiért nem valósultak meg a rózsaszinű álmok.
Az UPC Direct minősége egy fos. Nekem volt régebben, de lemondtam. Pont ezért fizettem be a Hello-HD műholdas csomagra. Ott még az SD (Nem HD) adásokat is normális minőségben lövik fel. Amúgy most a Samsung TV-t vevők jól járhatnak ha Hello-HD-re fizetnek elő. Fél évig nem kell fizetni az alapcsomag 4.999,- forintos árát. Aki Május 15 után vette a Samsung TV-t, annak jár visszamenőleg is a kedvezmény. (Nekem sajnos nem fog, mert én 65 ezret fizettem a 99 ezer helyett + egy év hűséget bevállaltam, még 2 hete) és (állítólag) ez a Samsung kedvezmény csak azoknak jár akik 99 ezres előfizetést vesznek. Bár így utólag 5 ezer forintért kiváltható (lehetne) az 1 év hűségem. (?)
Mindenesetre itt az akciókban résztvevő Samsung TV-k listája (ha valakit érdekel):
A DVD, HD filmek, PS3 minden szuper, a upc direktes tv adássa nem vagyok megelégedve, vagyis a pár csatornánál érdekes a kép. Egyébként szuper a tv, semmi pénzért nem válnék meg töle. A beállításoknál mondogatják haverok hogy kapcsoljam ki a digitális zajszürést. Más trükk van még?
Nekem nincs (csak ilyet szeretnék), de mi nem tetszik a képén? Bemenet: TV, DVD, BlueRay, PC, GameBox? A színek, vagy a kontraszt, mozgás vagy valami más a gondod vele?
Ötvenezer óra rengeteg, sokkal előbb elavulnak ezek a gépek. Az egész hdtv terület most fut fel, nagyon gyorsan javulnak a készülékek, egész mások lesznek az igények 5 év múlva.
Ha tft, akkor talan a legjobb az uj Sony/Samsung kozos fejlesztes, ez a negyezres ill. hatos szeria jelzi. Ha geprol hajtod, ugyanugy kalibralhatoak mint egy monitor, en a Pana plazmammal meglepoen jo eredmenyt ertem el, pedig monitor ugyben szokva vagyok a johoz:)
Na, este sikerült a TV-n is kipróbálnom ezt a TXT mix dolgot. Sajna úgy néz ki, hogy valóban nem tudja úgy, ahogy elvárná az ember. A mellékelt útmutató alján lévő instrukció révén ugyanis csak annyit érhetünk el, hogy minden érdemi infót levesz a képről, csak a menüt, meg az oldalszámot keveri a TV-képre.
Egyidőben történő TV-zéshez és TXT-hez tehát csak a PAT használható. Mondjuk szerintem az se rossz, nekem legalábbis nem hiányik a mix. PAT módban is nagyobb a 42-es plazmán a TV képe, mint egy Junoszty TV-é.
és kitől lehet ien tv-t ajándékba kapni? 42"-ost kellett vna :)) az a kis lakásba elegendő, kicsit kevesebb lenne az ára, és ami a fő bajom: ennek a dögnek szép fogyasztása van! 348W, ami nem lesz jobb 280-300-nál :((
hát én 37-42" tv-n gondolkodom, de ez még a kihagyott helyre épp beférne... és a felbontása is jó, még ha nem is fullHD, és hát Pioneer! meg a méret, és az ár... :))) elgondolkodtató...
Ma vagy két órát nézegettem lcd tv-ket egy nagyobb boltban. Sok különböző gyártmányon ment ugyanaz a demo, jó összehasonlítási alapot adott. Volt sokféle LG, Philips, Samsung, JVC és egyetlen Toshiba, új Sony és Panasonic sajnos nem volt abban az egyébként népes csoportban, amin egyforma demok mentek.
Kiemelten figyeltem a gyorsabb mozgások, és a forduló kamera képének kezelését. Ezt minden nem 100Hz-es lcd, pl. az összes LG megszenvedte. A demokban legtöbbször ügyeltek arra, hogy ne forduljon túl gyorsan a kamera, de volt néhány jelenet, ahol beremegtek az élek. A 656-os Samsung, egy új JVC és a 100Hz-es Philipsek jól kezelték.
Kontrasztban a Samsungnak nincs versenytársa. Ment egy klip sok sötét jelenettel (nem gyakori demoban...), ebben egyszerűen taroltak a Samsungok, mélységet adott a képnek a jó fekete. Utálom hogy tükröznek, de jobb volt a képük. Kontraszt szempontból, ha minden gyártmányból a legjobbat nézem, kb így nézett ki a sorrend: Samsung, öt perc szünet, Philips és JVC, LG, Toshiba.
Ennek alapján nekem legjobban a Samsung 656 tetszett 40 és 46 collban egyaránt (az 52 collos érdekes módon nem annyira, de ez lehetett beállítás is stb), utána holtversenyben a Philips 9632 és egy slim 42 collos JVC aminek elfelejtettem a típusszámát. Utóbbi kettő nem tükröz, de sötét jeleneteknél elmarad a képük a Samsungtól. Gorombább digitális hibát ezek egyikénél se vettem észre (csak HD demo filmek mentek rajtuk).