Tibra, amiben rám hivatkozol, azt vagy nagyon félreértetted, vagy nagyon félreérthetően írtad.
Én mindössze annyit mondtam neked, hogy dr Magyar Levente többször kihangsúlyozta, hogy a drogambulancia nem a városé, hanem a megyéé, sőt: a város (értsd városvezetés+várospolgárok) semmit nem tettek érte, és ekkor elhangzott a közönség soraiból (de nem a Magyar Levente szájából) és csak poén szinten, hogy: mé' nem viszik el Jászberénybe.
Én ilyen könnyen egyik testületnek sem tudok felmentést adni:"De majd megismerik:))"
A drogambulancia ügye azért tart itt, ahol tart, mert még nem ismerik! Hány fontos dolognak kell még meghiúsulnia a "Magyar Ugaron", hogy megismerjék?
A nagy igazságosztó, erkölcsbajnok képviselőink döntik el, hogy mi demagóg és mi nem! Jövő tavasszal majd megjelennek itt is tömegével, akkor majd megismerik a közösségi kommunikációt is:EGÉSZEN AZ ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOKIG. Aztán jöhet 4 évig az arrogancia, az erő-politika!
,,Arroganciával, hazudozással nem szabadna képviselni a megye érdekeit."
Azért Te is érzed, hogy ez egy kicsit túlzás:))
,,A drogambulancia ellen tiltakozók nyertek ezen a fórumon."
Emberek! Majdnem azt írtam - gyerekek. Ez meccs??? Jaj szegény ifjak, akiket az elterelésre rendelt az ügyészség:((
,,A hatalom nem szeret meghátrálni, erővel próbálja lenyeletni a békát, ezt a házigazda arroganciája is mutatta."
Van egy hatalmi habitus errefelé régóta. Ismerjük ezt. Én régóta mondom rossz most a szolnoki önkormányzatok horoszkópja. De egy drogambulanciát nem lehet összehasonlítani a kommunális adóval!!!
Amúgy hallom Tiborcsiktól (ha jól értettem), hogy Jászberény polgármestere egyböl lecsapott volna az intézményre. Ahhoz mit tetszenének szólni, ha Berény vitte volna a drogambulanciát?
Azzal egyetértek a közösségi kommunikációt sem a Kossuth tér 9-ben, sem a Kossuth út 2-ben nem ismerik. Sajnos. De majd megismerik:))
Érdekes volt a megyeházi drogambulanciás fórum. Az az érzésem támadt az érveket és ellenérveket hallgatva, hogy ismét van egy békánk, mint a kommunális adónál. Mindenáron az emberekkel akarják a békát lenyeletni. A hatalom nem szeret meghátrálni, erővel próbálja lenyeletni a békát, ezt a házigazda arroganciája is mutatta.
A drogambulancia ellen tiltakozók nyertek ezen a fórumon. Még hazugságon is sikerült rajta kapniuk az "önkormányzati csapatot".
Személyes véleményem a dologgal kapcsolatban, hogy szükség van drogambulanciára, s a Tófenék úti ingatlan kezdetnek elégséges ahhoz, hogy elinduljon valami. Egy gondolat jár közben a fejemben, s tudom, hogy "szemét" gondolat, mert ha valóra válna, akkor beteg embereket gátolna meg a gyógyulásban.
Megérdemelné a Megyei Önkormányzat, hogy meghiúsuljon a drogambulancia. Arroganciával, hazudozással nem szabadna képviselni a megye érdekeit. Bár még az is lehet, hogy én tévedek...
Az idézet a változásról szól. A vallás az oktatás-nevelés része volt évezreden keresztül, az utóbbi évszázadban a társadalmi súlyának csökkenésével arányban egyre csökkenő mértékben. Egy ekkora terjedelmű idézetben van egy fél gondolat erről is, az még nem túlzás. Szerintem.
A lényeg azon van, hogy az információ még nem tudás! A mai gyerekek hiába nagyon okosak és tájékozottak, még akkor is csak gyerekek! Hiába fognak mindent tudni a drogokról, akkor sem lesznek képesek felnőttként viselkedni. Én ezt is kiolvasom az idézetből a pedagógusok felelősségén kívül.
A korai felvilágosítás magában hordozza annak veszélyét, hogy túl korán juttatunk információt olyanoknak (kisgyerekek), akik még nem elég érettek ahhoz, hogy ezzel kezdeni tudjanak valamit. Persze lehet, hogy tévedek.
Neharagudj,lehet most én vagyok figyelmetlen de nem teljesen értelek.
Amit írtam,az a drog ellenes felvilágosítással volt kapcsolatos.Mivel szerintem
Nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a kisebb korban történő,reális felvilágosításra is.Lehet később már késő.A vallást kihagynám mert nem szerencsés belekeverni,esetleg nem mindenkinek tetszene a téma.
Hiszen az egyetlen hangoztatott érv a csökkenö gyereklétszám, a "lötyögö iskolák és osztályok" megszüntetése, az egyetlen elfogadható szempont az iskolák átalakítása során a GAZDASÁGOSSÁG!
A legfontosabb indok pedig: a hangos kisebbség ellenében RACIONALIZÁLNI, hogy a néma többség oktatása megfelelö lehessen!
Ajánlom mindenkinek ezt a néhány sort a Delors Bizottság jelentéséböl:
„Semmilyen reform nem lehet sikeres a tanárok hozzájárulása, aktív részvétele nélkül... fordítsunk különleges figyelmet a nevelők kulturális, társadalmi és gazdasági helyzetére... Sokat követelünk a tanártól, néha túl sokat, amikor elvárjuk, hogy helyrehozza azokat a hibákat, amelyeket más, szintén a fiatalok oktatásával és képzésével foglalkozó intézmény követett el. Sokat kérünk tőle akkor, amikor a külső világ egyre jobban behatol az iskolába az új informatikai és kommunikációs eszközök révén. Olyan fiatalok kerülnek a tanár elé, akikre egyre kisebb hatással van a család vagy a vallás, egyébként viszont meglehetősen informáltak. A tanárnak számolnia kell ezzel az új jelenséggel, hogy meg tudja értetni magát, és meg tudja érteni a fiatalokat, s hogy felébreszthesse bennük a tudásvágyat, és megtaníthassa nekik, hogy az információ birtoklása még nem jelent tudást, s hogy annak megszerzése erőfeszítést, figyelmet, kitartást és erős akaratot igényel.”
Bocs.tényleg nem figyeltem eléggé.De a mai gyerekeket nem szabad "butának" sem nézni.Nekem 8-éves a kislányom,és tudja miröl van szó.Sokszor itt ül és nézi mit irok és bele is kotyog.
Sajnos a TV-ben látottakbol elég tájékozottak,és ezért kellene a fejükben ""rendet tenni"".Egy kicsinek a pénzröl a kábulatrol és az erőszakrol szól.De őket kérdezd meg.Nembiztos mindig a rosszat látják benne.
Kissé félreértettél , de nem baj. Azon kívül, hogy télleg jót nosztalgiáztam az Index történelemmel, azt szerettem volna üzenni a sorok között, hogy talán mégsem kéne a drogra felhívni a kisiskolások figyelmét. :)
Pár észrevétel a honlaprol: a háttérkép-vonalak gondolom a tömörités miatt iszonyat szellemképesek, kimondottan csunya szerintem, a számlálo be van csuszva a szövegbe, szintén szerintem eléggé csunya, hogy a menü fölött vagy 400pixelnyi a fejléc. A forumra kattintva nekem ez a hibaüzi jön le :error: Unable to load LANGUAGE FILE "./tf.lang/en.php" Opera 7.11-el néztem
Nem ultimátum volt,inkább realitás.De csak a saját véleményem irtam le.
Ismerem Baját és Szegedet is,hisz lényegében halasi voltam.Onnan tudom
ha nem tesznek semmit,mennyire elfajulhat a helyzet.Tehát nem rosszindulat,és semmi rosszakarat.De a felvilágosítást is nagyon fontosnak tartom.Nézd meg a statisztikákat az iskolai drogfogyasztásrol,De ha valakit elkapott a gépszijj,legalább esélye legyen ujra talpra álni.
Erről eszembe jut egy netes sztori, következzék egy kis index történelem.
A "saját neves" bajai fórum annak idején majd' egy évig egész jól működött. Már ott tartottak, hogy alapítanak egy netes egyesületet, rá is bízták ezt Mijora, aki nagy lelkesedéssel elkezdte szervezni a Bajai Sz@lont.
Aztán eltelt néhény nap, Mijo nyitott egy új "Kellenek-e nekünk hitesek, dorogsok?" c. topikot, majd egy ultimátumszerű hozzászólásban kifejtette, hogy amennyiban a városi könyvtár a továbbiakban is teret ad a HIT-gyülekezet rendezvényeinek (mely gyülekezet őszerinte nagyban felelős a drog terjedéséért), akkor ő félbehagyja a Netegylet szervezését.
Na, ezen nagy vita kerekedett, mármint hogy tényleg felelős-e a HIT-gyüli a drogért,és hogy lehet-e egy civil könyvtárigazgatót a netegylettel és vélt drogkapcsolatokkal zsarolni ez ügyben. A történelmi tapasztalat az, hogy nem, mert a könyvtár továbbra is nyitva állt a HIT-gyülinek, Mijo sem szervezte meg azóta sem a Bajai Sz@lont.
Történt aztán a topikvita során, hogy az egyik hozzászóló, aki a HIT-gyüli ellen ágált, betette a HIT-gyüli honlapjának linkjét. Erre aztán egy semleges hozzászóló poénkodva beírta, hogy egész pofás egy honlap, köszi a reklámért. Nna, ezek után elszabadult a pokol. Ezek után jöttek anyázások, topikbezásárások, önkéntes és önkényes nickkitiltások, meg minden nyalánkság, ami egyébként annak idején a Kumin-dolgozatból kimaradt.
Ugyanis nem a sajátnevességen vesztek össze anno a jó bajai atyafiak, hanem a "netegylet-hitegylet" néven elhíresült dilemmán.
Nem tom Aster, érted-e a párhuzamot, és a benne rejlő szójátékszerű helyzetkomikumot?
Szerintem a kérdés nem kérdés.Nem létesüljön-e,létesíteni kell drog ambulanciát Szolnokon.A város az egyik tranzit útvonal mellet fekszik,és tudomásul kell venni a helyzet csak romlani fog megelőző intézkedések nélkül.És nem csak a kezelésével kellene foglalkozni a drogosoknak,hanem a felvilágosításra is nagyobb hangsúlyt fektetni.Már a kisiskolások figyelmét fel kellene hívni ez nemjó és miért nem.
Miután elég sokat foglakoztam a témával még mindíg nem tudni, hogy melyik orvos milyen költségkihatással fog az abonyi úti iskolába kimenni mert hisz a szakmai elméletet nekik kell leadni?? Készült erről felmérés vagy csak átszervezünk de nem tudjuk hogy ennek meglesznek e a feltételei!!Mani- mani!!
Na hallod!?! Szerintem is vissazfoghatnátok mindnyájan a hangnemből, bár én sem értem, hogy miért baj, ha a leendő nővérek az Abonyi úton fogják tanulni az elméletet, a gyakorlatot meg a kórházban... És az igazi kérdés: vajon mit is akar a kórház az épülettel? Egyébként erős beszólásokkal Te is dicsekedhetsz ...:))
Tibra lenne hozzád egy privát kérdésem. Nem tudod véletlenül, hogy a hétfői drogambulanciás rendezvényre milyen formában lehet majd bejutni? Kizárólag meghívóval, vagy teljesen nyilvános bárki számára?