A Keresztanyu 2021-ben bemutatásra kerülő televíziós vígjátéksorozat, melyet a Drága örökösök alkotói készítenek és 2021 januárjában fogják bemutatni az RTL Klubon.
Ez elhangzott? Sztem csak Róza terjesztette az ismerősök közt (pont mint Kálmán Zsuzsikáról), mert jobban hangzott, mint hogy a Gyurka egy utolsó mocskos bűnöző, akit örökre elvittek a zsaruk... Amúgy az összes többiben igazad van, a legdurvább, hogy kvázi Róza szomszédságában élt az új családjával... És mintha Hernádi azt mondta volna, hogy mindjárt felcsinálta a munkásnőt, vagyis akkor Gina csak 4 évvel lenne fiatalabb, mint Timike... Én először azt hittem, hogy Mira anyja miatt hagyta ott a táncosnőt, róla eddig nem tudtuk, mikor született...
Visszanéztem, azt mondta Ludmilla, hogy amikor Pálinkás-Sukorov otthagyta őket, "átköltözött Ukrajnába".
Akkor ezek szerint ők Magyaroszágon éltek, a keleti végeken (nyilván a faházban, de gondolom azért vásárolniuk csak kellett).
Igen, hát az teljesen logikus, hogy egy Magyarországon több bűncselekményt elkövetett ember, akit halottá is nyilvánítottak, Bécsből Magyaroszágra jöjjön vissza a családjával, annak is pont azon környékére, ahol mindenki jól ismeri.....
Arról nem is beszélve, hogy 1975-ben a magyar-szovjet határon a bemutatottnál cseppet szigorúbb határellenőrzés volt, így egy, pont a határon lévő házban élőket (ha abban az időben ott egyáltalán tartózkodhatott volna bárki is) kb. naponta ellenőrizték volna magyar és szovjet részről is.....
Ha Pálinkás-Sukorov 1978-ban otthagyta Ludmillát és a lányát, Gertrúdot, és Ludmilláék nem maradtak Makkosszálláson, akkor Gertrúd (már Timike néven) hogy került vissza oda?
Illetve ha Gertrúd leánykori neve Sukorov Gertrúd volt, akkor Pálinkás-Sukorov nem is Magyarországra menekült vissza Bécsből 1975-ben, hanem rögtön a Szovjetunióba? (Ahol elvileg a börtönbüntetését töltötte?)
Ebben az esetben viszont hogyan nem tudja senki Sukorov Gertrúdról, hogy Ukrajnából jött vissza? (A férje sem ismeri a felesége leánykori nevét?)
Szóval baromi zavaros ez az egész, szerintem már Hámoriék sem tudják követni....
Úgy tűnik, itt is kezd elburjánzani az a - a Drága örökösökben már tapasztalt - jelenség, hogy a sorozat előrehaladtával és a különböző előzménytörténetek ismertetésével egyre inkább kezd érthetetlenné válni az egész, illetve a készítől pont leszarják a korábban elhangzottakat.
1.) Korábban elhagzott, hogy amikor Pálinkás-Sukorov "eltűnt" (otthagyta Rózát), halottá nyilvánították és temetése is volt.
2.) Ezután kiderült, hogy Pálinkás-Sukorov 1974-75-ben súlyos bűncselekményeket követett el, a magyarok pedig kiadták a büntetését letölteni az oroszoknak (praktikusan: a Szovjetuniónak), azt nem tudni, miért.
3.) A büntetését töltő elhunyt, Pálinkás-Sukorov ugyanakkor mindeközben (1975-ben) gyereket csinált a Bécsi Balett rendkívül szimpatikus balerinájának, Ludmillának, ez a gyerek lenne ugye Timike Gertrúd.
4.) Na de ma megtudtuk azt is, hogy az elhunyt és büntetését töltő Pálinkás-Sukorov és Ludmilla Gertrúd születését követően, azaz 1975-ben Bécsből visszaköltöztek Makkosszállásra vagy környékére (?) és ott éltek 3 évig, amikor is (azaz 1978-ban) Pálinkás (már Sukorovként) lelépett a festői Szovjetunióba, hogy ott a vologyai szegénysoron összeálljon egy gyári munkással (illetve, mint arra Bárány Jóska külön is rákérdezett: munkásnővel).
(A nyughatatlan Pálinkás-Sukorov vele jól ellehetett a szegénysoron, mert Gina csak 7 év múlva, 1985-ben született....)
Na most, a magyar hatóságoknak nem tűnt fel, hogy Bécsből tért vissza a szovjeteknek kiadott Pálinkás-Sukorov (akkor még némileg szigorúbb határellenőrzés vol, mint manapság)?
És Makkosszálláson sem tűnt fel senkinek, hogy ott élt az elhunyt Pálinkás-Sukorov a családjával 3 évig?
Mikolának az a szerencséje, hogy Zsiga nem is említette a lényeget, Petra elrablását. Bárány Jóska tűzoltó háza, meg a nyaraló elfoglalása sem ismert a rendőrség előtt. Igy max. annyit vethetnek a szemére, hogy le-föl csalinkázott a zöld határon, és incselkedett a járőrökkel, ez meg ugye nem főbenjáró, Sótonyi játszva e tudja engedni...
Főleg azt nem értem, az ezredes minek rendelte pont ide az ittenieknél jóval értelmesebb Márkot, a végén ő fogja leleplezni a disznóságait... :)
Azt nem mondták, hogy létezett Algéria, csak az derült ki, hogy jelenleg onnan jött a meghívó (jogutód iskola? :D).
Annak idején az összes ország, amelyik kapcsolatban állt az afrikai országgal, kiküldte a diplomatáit és a gyerekeknek létrehoztak egy külön iskolát. Az csak véletlen műve, hogy éppen annyi egykorú gyerek járt oda, akik kitettek egy osztályt. Nem gondolj 20-30 fős létszámra, elég volt -10 gyerek is!
A találkozó azért van Budapesten, mert mindig más-más országban rendezik és most éppen ránk került a sor! Ráadásul Algériában most elég forró a talaj! :D
Lehet, hogy még nem hallottál olyanról, hogy egy magas rangú rendőrségi tisztviselőnek maffia kapcsolatai vannak? Még az is lehet, hogy Pálinkás csak a "Mester", de Sótonyi a "Keresztapu"! :D
Elnézve az előzetest Timimama szinte egy az egyben úgy viselkedik Timikével és Jóskával (és azok vele), mint ahogy a Drága örökösökben Valimama viselkedett Tibitivivivel és Valival. (Bár Jóska még nem bújt el Timimama elől, de szerintem ez is meglesz.)
Azt csodálom hogy Timimamaként is nem a korábbi Valimama (Molnár Piroska) jelent meg, végül is, ami itt folyik, az sem lett volna már furcsa, ha kiderül, hogy Rózának van egy ikertestvére, és Róza után neki csinált gyereket Pálinkás-Sukorov...:))
"Ezzel csak az a gond, hogy ekkor még nem létezett független Algéria."
Hámoriékat az sem zavarta a legminimálisabban sem, hogy 1974-ben nem létezett független Szerbia (lsd. Drága örökösök), illetve 1985-ben nem létezett független Ukrajna sem......
Pedig azért ezekhez nem kellene történész szakértő, vélhetően Hámori is hallott Jugoszláviáról és a Szovjetunióról.
"Azt csak halkan kérdezem meg, hogy az érettségi találkozót miért a budapesti nagykövetségen kell megrendezni az algériai iskola helyett?"
Na ez nagyon jó kérdés! Vagy az lehet, hogy ennek az algériai iskolának ebbe az osztályába csupa-csupa magyar diplomatagyerek járt (azaz minden diplomatának volt Pálinkás-Sukorovval teljesen egykorú gyekeke), vagy nem, de azért az összes korábbi algáriai tanuló nemzetiségtől függetlenül Budapestre jön, csak azért, hogy itt ünnepelhessen együtt a nagy Pálinkás-Sukorovval (aki egyébként hivatalosan meghalt).
Gálvölgyi ripacskodása kezd minél jobban idegesítőbb lenni. Ez a Gálvölgyi show stílus nem ide illik. Anno szerettem a Gálvölgyi show-t, a Pasikat is, de amit itt művel, az kritikán aluli.
Az viszont, hogy valaki ennyire fafejű legyen, mint ez a Sótonyi.... A rejtett kamera hangot is rögzített, tehát hallotta, hogy miről beszéltek. És az is látszott, hogy a ribanc ugrott Márk nyakába és kezdte el puszilgatni, nem fordítva. Barbika kereshetne valami más munkát, mert ez nem megy neki.
Sztem vmi algériai magyar kolóniáról lehet szó, a többi diák is vagy legalábbis többen magyaok lehetettek, ezeknek van most a találkozója, bár én se értem, miért pont a követségen. És ezek szerint, legalábbis egy ideig Róza mama is volt ott...
Újra hangsúlyozom, hogy ez nem az én elméletem, én csak megpróbálom összerakni, hogy az alkotók szerint hogy néz ki ez az egész abban az univerzumban, ahol minden másképp működik, mint a valóság...
Én itt még a sok képtelenség közül azt tartom legkevésbé lehetetlennek, hogy Sótonyi ismeri régi bűntársa legjobb emberét. A határ menti kis településen meg azért vette át a parancsnokságot, hogy nehogy az ottani rendőrség vhogy megakadályozza az autópálya megépítését, ami a legfőbb heppjük (hogy minek az nem igazán világos). Ezért küldte el Tivit kényszerszabadságra, és ezért adott az embereinek értelmetlen feladatokat, mint pl. az asszonyok megfigyelése...
A SZTORI SZERINT (tekintsünk el attól, hogy IRL ez FULL LEHETETLEN), Sótonyi, mint a tűzesethez, és a gyerekek eltűnéséhez kirendelt rendőrök parancsnoka, mind a kettőt külön-külön megtalálta a környéken. A gyerekek azt hitték, hogy a testvérük a tűzben veszett, és el akartak bujdosni, mert nem mertek a szüleik szeme elé kerülni.. Ő erősítette bennük a bűntudatot, és elvitte őket két külön távoli intézetbe, eljátszva előttük a jótevőjüket, aki megőrzi a titkukat, és akinek egész életükben hálával tartoznak.. Mondjuk az azért fura, hogy nagyobb korukban nem próbálték legalább megkeresni szerencsétlen szüleiket.. Az esetről meg lejelentette, hogy a tűzben minden porig égett, a két gyerekkel együtt...
Zozóka most majd betör a budapesti rendőrségre (mégis hogyan), vagy estleg informatikailag feltöri a rendszert? és megszerzi az aktát, nem lennék meglepve, ha ugyanott hasonló aktát találna a papról...
Sótonyi egy pokolfajzat, szerencsétlen Tivadar meg rábízta a legbensőbb titkát, akinek mellesleg a törzsőrmester apósa a bűntársa, tuti, hogy ezt is vhogy a maga javára próbálja fordítani...
Az vicces lesz. Timike egy perccel se néz ki fiatalabbnak, mint amennyi. Hernádi viszont igen jól tartja magát, hiába öregebb egy tízessel, mint a "lánya". Ha volt osztálytársnőket játszanának, egy pillanatig se gondolnám, hogy ez meg hogy lehet.
Igaz, H. remek színésznő, mindent meggyőzően tud játszani, bombázót, dívát, az ördög öreganyját. :)
Mert ha valoban ugy hitték meghalt valaki ( a másik) temetesnek is kellett lenni...még ha el is égett volna a holttest a tuzesetben,a maradványokat is eltemetik!Arra csak emlékeztek volna.
Ja, és megtudhattuk, hogy a budapesti rendőrfőkapitány személyesen ismeri Mikola Szaparenko ukrán bűnözőt, azaz ezek szerint nem csak Pálinkás-Sukorovval játszik össze, de találkozgat is Pálinkás-Sukorov bandájának tagjaival....
Mondjuk azért nem biztos, hogy egy, a rendőröket és a rendőrséget nevetségessé tevő sorozatban valós rendőri vezetői posztot kellene egy karakternek betöltenie.....