Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Nálunk ez a kötött fekete föld van, ha ősszel felszántom akkor jó rotálni tavasszal de ha pl: most szántanám és nem fagyna szét, akkor már tavasszal göröngyös maradna. A KYR maróval, vagy a rotával szebben megmunkálom mint a japán maróval, élesebbek a kapák. Ezért akarok egy másik tengely is. 6 csavar ki, tengely csere, csavarok vissza és mehet a meló. A durvább melókhoz maradna az eredeti.
Nálam a terrán(7,5le) az orrsúlyon kívül a kerekeken külső és belső súlyok is vannak. Nagy orr(talán30kg)+kis orrsúlyok(3x5kg) ha jól emlékszem a keréksúlyk össz 4x27kg. A kert sárga agyagos "öntéstalaj"
Én régebben szántottam terra mj 5 el ezt a kertet . Még azzal kezdtem elsőnek , volt az orr súly (30 kg ) + 3 db kics félkör ( 5kg/ db ) és volt a keréken 1-1 kereksúly (? kg ) . Lehetett vele dolgozni olyan 17 cm mélyen de elég lassan .
Ezért kellett nagyobb gép hogy a mélységet és a as időt is csökkenteni tudjam . Eredményes is volt ez a Fürgosztroj mind a két elvárásomnak megfelelt .
Azt tudtam hogy a Hondán max ½ éves a gumi ,de a méretét megnéztem most . 5x 12 es és van rajta 1-1 kereksúly . Van itthon még 1-1 kereksúly a talonban . Aztán ott van a gyári orr súly amit adott a régi tulaj (? Kg ) . De úgy is szét fogom szedni a gépet és akkor megfogom tuni mennyi a súlya a dolgoknak , meg az össz súlyt is .
Befejezte a bringa szerelést , kész van az összes . Már csak elkéne ,hogy vigyék . Lenne némi helyem az esetleges Honda ismerkedesre .
Mondjuk mára is vége a melónak, innen jön a szórakozás . Mert ugyi a 8 óra pihenés is meg volt 😀😃
De komolyra fordítva a szót , csinibe kell magam vágni 16³⁰ ra . Megyünk a bölcsis lányokkal ( csak is a sajat 11 el ) új évet köszönteni . Ez már egy hagyomány, hogy újév előtt vagy után összejövünk és megbeszéljük a előző és a következő évet egy kaja mellett . Megjelenés szigorúan kötelező, és csak is tömegközlekedéssel lehet menni . Azt mondja a főni minden évben :
Koccintani akar velünk az új évre , ami telis teli reménnyel ( csak remélem nem bennem reménykedik 😀 ).
Én két géppel szántottam eddig a kertekben r250t és a terra globál a kohler motorral. Mindkettő 8le körüli(igaz a r250t csak volt) Az eredeti 5x12 gumikkal sokszor kipörgött mindkét gép, én is vaskereket akartam,viszont lusta vagyok cserélgetni ezért 6x12 gumikat raktam fel(természetesen jól lesúlyozva), ez lett a megoldás legalább is nekem. A 6x12 gumikkal viszont nem pörög ki, ha valmit megfog akkor előfordul hogy pattog ugrál mint birkaszar a fagyott földön.
Még nem . Ez az ,hogy az is ott van még most vagy 4 bringa és a 151 is . Szóval ott most alig tudok még is mozdulni . A Honda az most tényleg az ólba került ( de csendben van , nem éhes 😀😃 )
Aki vinni szeretné csak tavaszra ( március ) végefelé lessz fizetőképes .
Volt már mi kísérlete, hogy ad betonkeverőt , alternatív kaszát ( darabokban mind a motor mind a kasza ) és még villanymotort is . S ezt egészítené kp val .
Most úgy fest az asszony sem dúl fúl a két gép miatt .
De csak is kp ban fizetve fog innen kímélni a Fürgosztroj .
No jó esetleg Honda gyári lengőkéses gazvágót beszámolók .
Van 1 a egyik adok ,veszek oldalon 145 ezret kérnék érte .
Igaz van fent egy adok -veszek oldalon amit ajánlot az egyik fórumos társunk is .
Megmondom az öszintét meg is kérdeztem ,hogy az esetleges szállításhoz tudja csomagolni ?
Az állapotát is kérdeztem , amire annyi volt a válasz: Szerintem 6000forintert milyen állapotú lehet (?). Ez egy eredeti Honda kerék ( kb 80 as évekből ) és volt használva is rendessen . Napon ,hóban , esőben is volt , szóval azért ennyi .
Elég rendes volt az eladó . Szóval ott inkább a felni ami eladó , s vehetek rá gumit .
Itt is jó lett volna ha több esik ,nincs kint mérőm nem tudom mennyi esett ,de csak olyan 2cm hó lehet kb ,meg előtte volt valamennyi eső de az jól esett mert a csatorna folyt rendesen kifelé ! A csörgésre ébregtem ahogy zuhogott a csatornában a viz lefelé .