Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Varshi Creative Commons License 2013.09.08 0 0 3282

Nekem is ilyen van, és bár nem súlyosan, de én is érzek ilyet. Mondjuk én "előre gondolkodok", így nem zavar. Körforgalomban leginkább.

Előzmény: Majic (3281)
Majic Creative Commons License 2013.09.08 0 0 3281

SZerinted ilyen, vagy neked is ilyen (mármint, hogy neked is ilyen navid van)? Elég gáz lenne, így ugyanis nem lehet navigálni: rosszúl mutatja a helyzetét a kocsinak (a hangutasítás valóban időben szól, na de mégis...), ha van egy párhuzamos út, akkor simán a mellettem lévő útra navigál, stb.

Előzmény: Varshi (3280)
Varshi Creative Commons License 2013.09.08 0 0 3280

Szerintem ez mindnél ilyen.

Megszokás kérdése. Hangutasítást használsz? Az viszont pont jó időben szól.

Előzmény: Majic (3279)
Majic Creative Commons License 2013.09.08 0 0 3279

Utólag szerelték be a szervízben. Nem a műholdak láthatósága a baj (én is erre szavaztam és az elején és az antennát pontosan az általad módon krakták, de nem ez a baj... Tudja valaki, hogy a csere sarab kérésén kívül lehet-e valami más megoldás??? Nem szeretném ha megint szétb@sznák a műszerfalat! Esetleg lehet valahogy kalibrálni GPS chippet a fejegységben?

Előzmény: Varshi (3278)
Varshi Creative Commons License 2013.09.08 0 0 3278

Hány műholdat lát ilyenkor?

Gyárilag volt beszerelve vagy utólag? Ha utólag, hol lehet vajon az antenna? Próbaképp felraknám egy körre a tetőre, a mágnes ott tartja. :)

Előzmény: Majic (3277)
Majic Creative Commons License 2013.09.08 0 0 3277

Sziasztok!

Nagy segítségre lenne szükségem: Új Beetle-vel érkezett az RNS 510-es navi, ami szőrnyűen késik a valós helyzethez képest... Magyarúl ha egy kereszteződéshez érkezek, akkor a kocsi már a kereszteződésben van, amikor is a térképen azt mutatja, hogy egy jó 10-50-re vagyok csak a kereszteződéstől... Ami ennél is rosszabb, hogy sokszor 100 métert is késik! Így lehetettlen navigáni!

Amit eddig megtettem:

- szoft reset

- A menüben a System és a Navigációt visszaállítottam a gyári állapotba, de sajnos semmi jobbulást nem tapasztaltam....

Tudnátok segíteni?

ckerti Creative Commons License 2013.09.06 0 0 3276

Ilyen az az emlegetett Fakra adapter az antennához:

http://www.ebay.co.uk/itm/FAKRA-VW-Seat-Skoda-RCD-RNS-510-310-315-radio-antenna-aerial-adapter-splitter-/261163681687?pt=UK_CE_GPS_Accessories_Software_ET&hash=item3cce918797

És ilyen a GPS vevő:

http://www.ebay.co.uk/itm/GPS-antenna-FAKRA-VW-RNS-510-310-315-MFD3-RNS2-MFD2-Skoda-Columbus-AUDI-RNS-E-/151111816644?pt=UK_CE_GPS_Accessories_Software_ET&hash=item232ef755c4

A litvánoknál sok kiegészítőt lehet kapni a navihoz, sőt Columbust is, és az árak is jók, bár nekem nincs velük üzleti tapasztalatom.

Előzmény: ckerti (3275)
ckerti Creative Commons License 2013.09.06 0 0 3275

Beszerelni nem bonyolult, ezen az oldalon találsz egy kiváló leírást hozzá:

http://www.sof.hu/?q=node/9/36

A Columbus beszerelése értelemszerűen ugyanez visszafelé kiegészítve azzal, hogy egy GPS vevőt (Fakra csatlakozóval) is be kell szerezni és beépíteni (kiváló helye van a rádió fölött, a műszerfalon belül(!), a műszerfal merevítőjéhez ragasztva) valamint a Columbus dupla tunerjéhez érdemes egy második FM (rádió) antennát is beépíteni, vagy egy megfelelő Fakra átalakítót beszerezni, ami a szimpla antenna csatlakozó és a Columbus dupla aljzata között helyezkedik el.

Ez nem létfontosságú, de a jobb rádióvételhez ill. a TMC infókhoz kell.

Ha megvan a beépítés, akkor működni fog a navi, de érdemes az autónak "megmondani", hogy már navigációs fejegység van benne, hogy mostantól a Can-Bus-on keresztül sebességjellel is lássa el azt.

Ez a pontos navigáláshoz (alagútban is, ahol nem látja a műholdat) kell és egy megfelelő laptoppal, kábellel otthon, de márkaszervizben VCDS vagy Vag-COM készülékkel történhet.

Szervizben is max. egy óra munkadíjat számláznak egy ilyen beállításért.

Ha tudsz németül, itt egy erről szoló anyag:

http://www.loaditup.de/files/775995_m95szmefzu.pdf

Előzmény: Törölt nick (3273)
bigrip83 Creative Commons License 2013.09.06 0 0 3274

Hatha valakit erdekel:

Eladnam 1 honapig hasznalat Kinai Passat fejegyseget. 2013-as model. Elvileg jo a skodaba is.. De nekem B6 passatba volt.

Amit tud:

-Igo8 (legfrissebb magyar hanggal)

-Mp3, Avi, DVD stb..

-Kormanyrol vezerelheto

-Iphone es egyebb telefonnal ossze lehet kapcsolni es a telefonkonyvet is megjegyzi.. sajat microfonnal van ellatva (ez nagyon jo funkcio benne)

Minden tartozek megvan kiveve az GPS jelado (az benne van a kocsiba es nem tudtam kiszedni.)

Ar:80.000 Forint (no alku) a fejegyseg gyorben van..

erd: bartha83@gmail.com

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.05 0 0 3273

szóval mennyire bonyolult művelet (hw+sw) egy ilyen kézbe kapott Columbust beüzemelni egy autóba (O2)?

pl., ha valaki össze tud rakni egy lapra szerelt IKEA-polcot (én), de ezzel vége is a tudásnak, akkor milyen eséllyel indulnék ebben a kűzdelemben? :)

Előzmény: Törölt nick (3272)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.05 0 0 3272

Kapok egy Skoda Columbust külföldről, kell valami extra tudás az installációhoz?

Vagyis vigyem el valami szakihoz beszereltetni?

Audi S3 Creative Commons License 2013.09.04 0 0 3271

Tisztelt Urak!

Van egy RNS-E típusú fejegységem az autóba valamint egy Kufatec RCA kábelem melyhez eddig csak tolatókamerát kapcsoltam, eddig szép és jó, de szeretném Iphone 4-et is összekapcsolni valahogy a fejegységgel, hogy videót, filmet és zenét is lejátszon. Problémám az hogy vettem egy RCA Iphone kábelt, de a kép fut sajnos a kijelzőn és fekete fehér. Mivel lehetne megoldani, hogyan tudnám fejleszteni a fejegységemet? Létezik valami frissítés hozzá? Esetleg valaki már csinált ilyet?  

Nagyon megköszönném a segítséget

Üdv

Norbi

t_sandor Creative Commons License 2013.08.28 0 0 3270

Újból megpróbáltam és nekem (Chrome böngészőt használva) simán letöltötte. Igaz kb. 1.5 percig tartott. A pdf fájl hossza: 20 674 278 byte. 

Előzmény: Ferenc Bartha (3266)
fourmotion Creative Commons License 2013.08.28 0 0 3269

küldtem mailt, remélem így már sikerülni fog.

fourmotion Creative Commons License 2013.08.28 0 0 3268

helló! nekem sikerült letölteni, igaz csak másodszorra.

aas Creative Commons License 2013.08.27 0 0 3267

File Details: 
Filename: Passat_b6_kezelesi_kezikonyv.pdf 
Size: 0 KB, Type: pdf 

Elég tömör formátum :-)

Ferenc Bartha Creative Commons License 2013.08.27 0 0 3266

Probaltam letolteni a linket amit ide beirtal.  Tolti is de a vegen nem tudom megnyitni.. Mit csinalok rosszul?

Előzmény: t_sandor (3265)
t_sandor Creative Commons License 2013.08.25 0 0 3265

Üdv mindenkinek!

Nincs veletlenul valakinek magyar hasznalati utasitas a kocsihoz? 2007 Passat?

Feltettem azt, ami nekem van ide: http://www.filedropper.com/passatb6kezelesikezikonyv. Ez csak egy része a teljes dokunak, más sajnos nekem sincsen magyarul. Viszont az ebay-en olcsón vettem teljes angol sorozatot (szervízkönyvvel).

Amugy ez a lampa bekapcsolas hogyan mukodik?

Nekem pontosan úgy működik, mint ahogy az a fenti doku 63. oldalán az ALS címszó alatt leírásra került. Egész jó, szoktam használni.

Előzmény: Ferenc Bartha (3255)
aas Creative Commons License 2013.08.25 0 0 3264

:-)

Előzmény: nyestegabesz (3263)
nyestegabesz Creative Commons License 2013.08.25 0 0 3263

Ehhez a kormányzási szög túl széles dologhoz hozzá sem tudok szólni, de a link amit beraktál ... :-)

Csak bele akartam kukucskálni, de végül egy órán át röhögve olvastam!

Komolyan mondom rég derültem ennyire jót, köszönöm :-)

Előzmény: aas (3261)
eszkimo37 Creative Commons License 2013.08.24 0 0 3262

Pedig a gépkönyvében benne van (az enyémben legalább is van 1,5 oldal arról, hogy mikor aktiválódik a Start/Stop)

Előzmény: aas (3261)
aas Creative Commons License 2013.08.24 0 0 3261

Egy apró OFF a német mérnökök gondolkodásáról :-)

Megálltam az autóval a parkolóban egy SMS-t megírni és vártam, hogy az Auto Start/Stop mindjárt leállítja a motort. Már kész lett az üzenet és a motor még mindig nem állt le. Furdalt a kíváncsiság, hogy mi oka van erre, mert nem hideg a motor, nem meleg a turbo, nem kell a klímának mennie, ugyan mi az oka, amiért így gondolta ? Lekértem a Car menüből az okot, na erre nem gondoltam volna (mint Moldova):

mugerin Creative Commons License 2013.08.22 0 0 3260

Köszönökm a válaszokat. Most már tudom a különböző navigációk miben különböznek egymástól. 

Vizsont maradt bennem egy csomó nyitott kérdés:

1. A Carnet pontosan micsoda? 

2. TMC idahaza kevés infót ad, de jól értem, hogy még azokat sem képes valamiért a rendszer feldolgozni?

3. Gyári navigációk pontosan milyen alapon működnek? Milyen OS, melyik navigációs cég szoftvere? Ezekre nem lehet utólag telepíteni semmit?

4. Discover Pro esetében, írtátok a Google Maps-es online navigációt. Ehhez milyen forrásból lenne internet kapcsolat? Ez hogyan van megoldva?

5. Ha gyári fejegység mellett döntök, akkor egyértelmű, hogy megrendelem az autóval együtt, vagy másképp érdemes?

6. Gyári navigációk egyikét sem lehet magyar nyelven használni?

Köszi.

RS Odon Creative Commons License 2013.08.19 0 0 3259

hadjuk = hagyjuk

Előzmény: RS Odon (3258)
RS Odon Creative Commons License 2013.08.18 0 0 3258

Meg egy halom vezetéket befűzni, kapcsolókba bekötni, és persze a can bus-ba való bekötést se hadjuk ki!!!

Előzmény: nyestegabesz (3256)
pberencz Creative Commons License 2013.08.17 0 0 3257

Meg egy új szélvédő... 8)

Előzmény: nyestegabesz (3256)
nyestegabesz Creative Commons License 2013.08.16 0 0 3256

Nem akarok bele"vau", de az automata fényszóró be- és kikapcsolás tudtommal létezik VW-hez is.

Ha jól informálódtam akkor ez egy rendelhető, vagy később is beépíthető extra.

Ha jól sejtem akkor egy fényszóró kapcsoló, egy fényérzékelő, meg talán egy VAG-Com kábel kérdése a dolog.

Az index miatt meg "Szól" ha kiszállsz a kocsiból, amikor esetleg rajta hagyod (legalább is nekem).

Előzmény: Ferenc Bartha (3255)
Ferenc Bartha Creative Commons License 2013.08.15 0 0 3255

Sorry az Off-ert..Nem is tudtam, hogy van erre opcio.. Nekem is van VAG kabelem de nem nyulok bele a rendszerbe.

Nincs veretlenul valakinek magyar hasznalati utasitas a kocsihoz? 2007 Passat?

Amugy ez a lampa bekapcsolas hogyan mukodik? Mivel van sima tompitott meg van meg egy fokozatom a Bi-Xenon..

Előzmény: Varshi (3254)
Varshi Creative Commons License 2013.08.15 0 0 3254

> Gyujtasnal automatikusan felkapcsolja es amikor kiveszed a kulcsot a kocsibol lekapcsolja.

Ezt nekem a világítókapcsoló ON módjában gyárilag tudja a kocsi.

Előzmény: Ferenc Bartha (3252)
Varshi Creative Commons License 2013.08.15 0 0 3253

Ez két funkció.

Az egyik a sötétedésérzékelő, azt bizony bele kell rendelni az autóba.

A "mindig ég a lámpa" meg szoftverből kapcsolható funkció, nagyjából 1000 Ft-ért bárki bekapcsolja neked VAG-COM-mal, de szeritnem márkaszerviz se több mint 5-ért...

Az index-rajta-maradt miatt meg bimbammol kiszálláskor, mint a bekapcsolva hagyott helyzetjelzőért, nem? Mivel az egy (oldal)szelektív helyzetjelző akkor.

Előzmény: Ferenc Bartha (3252)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!