Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Attila_B Creative Commons License 2017.01.09 0 0 9569

Sziasztok!

Lassan kezdek megőrülni...

2005 májusi VW Passat 2.0 PDTDI, svájci az aranyos, a részecskeszűrő regenerálásához külön speciális folyadék is kell, aminek a tartálya 4 literes és hátul van a csomagtartó alatt (literje min 15000 ft). Remélem, ennyiből beazonosítható az autó "alfaja". Ha nem, a forgalmiból adok még infót, ha kell.

1) Rendszeresen visszatérő probléma az Abgas Werstatt hibaüzenet, magától jön, magától el is múlik néhány nap után.

2) De rendszeresen elkezd villogni az izzítás visszajelzője is, ilyenkor elveszi az üzemanyagot, teljesítmény persze sehol. A következő indulásnál ez egy pár perc után megszűnik, néhány nap múlva kezdi elölről.

3) Néha Motorstörg Werkstatt üzenet is van.

4) Fél éve ki lett tisztítva a részecskeszűrője, mert hibaüzenetben kijött, ma újra megvan ez a hibaüzenet (jó hosszú üzenet, meg sem tudtam jegyezni, legközelebb lefényképezem).

5) EGR szelep az elmúlt évben kétszer is lett tisztítva, most nem tudom, hogyan áll, hétfőn ismét szervíz, meglátjuk.

Rendszeresen kap Protec Ultrát meg újabban van részecskeszűröhöz is tisztítófolyadék (most nem jut eszembe a neve). Agglomerációból járok be, tehát nem sokat állok lámpától lámpáig a dugókban sem (korábban ez persze probléma volt).

Ha valakinek vannak hasonló tapasztalatai, kérem, ossza meg velem, minden segítség jól jön.

Köszönettel,

Attila

Green Sri Creative Commons License 2017.01.07 0 0 9568

Jó tanács:)

Az elmult honapban csak napi 2 x 10 km-t mentem, meg egy hosszabb ut. Ülésfütés reggel este, szélvédöfütés, világitás ugyanigy meg a rádió stb. Szoval nem igazán maradt energia visszatáplálni az akkuba szerintem.

Tegnap este bikáztuk mert nem indult. Az akku jó.

Egy akku töltést javaslok mindenkinek ebben a nagy hidegben aki nem jár hosszú úton. Megoldja elöre a problémát. :D

Green Sri Creative Commons License 2017.01.07 0 0 9567

Szia, észrevettem valamit.

Irtad, hogy próbáltad P-ben és N-ben is inditani. 

Máshogy is lehet ezek szerint? Lehet az tette tönkre? Az enyém B7 DSG-vel de nem engedi P-n és N álláson kivül semmiben inditani.

B6 PD nekem nem engedte mikor vezettem olyat és a japán automaták illetve A6 3.0TDI sem se engedte.

Csak fura nekem, de lehet rosszul értettem a mondatot. 

Előzmény: pálinkás-doszi (9552)
BEEP-TFSI Creative Commons License 2017.01.07 0 0 9566

Néha nagyobb esőben nekem is szórakozni a radar, hol elöl hol hátul. Biztos beázik, elnézem neki már 8 éves kapott eleget :D

Előzmény: pano78 (9562)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.07 0 0 9565

Koszonom.

alapjaraton mar 180-200e km kornyeken hallottam femes zorgo hangot szinte az osszes dsg 2.0cr-nel amit megneztem,,,amit megvettem,annak is hallom hidegen de nem mindig es csak nagyon halkan.

Komplikalt a kettostomegu csereje?penzbe?

Előzmény: pálinkás-doszi (9556)
mica-r Creative Commons License 2017.01.07 0 0 9564

Ha nincs hibakód, akkor mért adatokat kellene nézni. Legkevésbé esélyes egy gázpedál, arra szokott tárolni hibát.

Előzmény: Erigó999 (9563)
Erigó999 Creative Commons License 2017.01.07 0 0 9563

Sziasztok. Pár hete lett egy kis gond a 2006 os kombi Passatommal. Szépen húz semmi baja de néha mintha elszálna a meghajtás, mintha meghalna a gázpedál. Változó fordulaton és sebességen.  Olyankor leveszem a gázrol a lábam kuplung s utána gáz és megint minden megy tovább mint azelött. Kicseréltük a gázpedált mert azthittük azzal van a baj. Sajnos nem segített , valakinek valami tapasztalata, ötlete ? Semmi hibakód sincs

pano78 Creative Commons License 2017.01.07 0 0 9562

Köszönöm a tippet! Előtte nap mínusz 1 fokban lemostam a kocsit nem túl okos módon, gondoltam h nem kellett volna, lehet az tett be neki akkor, de most működik rendesen, nem jelez feleslegesen egyik sem...

Előzmény: Kisgedus (9550)
mikro10 Creative Commons License 2017.01.07 0 0 9561

Szerelő cserélte ki, sztem nem szedte nagyon szét.

Előzmény: rolanda6 (9560)
rolanda6 Creative Commons License 2017.01.07 0 0 9560

Esetleg cserélted ki?vagy szervizbe vitted?mert én kiakartam cserélni csak nem jött ki a bilincsnél valami miatt.jobban szét kell szedni esetleg?

Előzmény: mikro10 (9559)
mikro10 Creative Commons License 2017.01.07 0 0 9559

Én már irtam neked, hogy ha a motorok műkodnek, diag nem talál semmit, rendben, akkor a radiátor van eltömődve.(mint nálam). A végébe beleül a cucc, ami az anyósülés felöli, és akkor ott azért nem jön meleg.

Előzmény: rolanda6 (9555)
zorko Creative Commons License 2017.01.06 0 0 9558

Örülök, hogy könnyen megoldódott! :)

Előzmény: kmnyt1 (9557)
kmnyt1 Creative Commons License 2017.01.06 0 0 9557

Köszi a tippet.

Az üzemanyag szivattyú volt a hibás.

Előzmény: zorko (9541)
pálinkás-doszi Creative Commons License 2017.01.06 0 0 9556

Hali.

Folyamatosan remegett az autó tőle. Hogy jól leírjam, ha felnyitottad a motorháztetőt, akkor az egész tető remegett össze vissza. Érezhető volt az autóban ülve,hogy rángat. Illetve ami még nagyon zavaró volt,hogy eleinte csak hidegen adott fémes kattogó hangot, majd már folyamatosan. Előszőr azt hittük,hogy valahol valami csavar kilazult és egy lemez, vagy maga a csavar zörög így, de mint kiderült ez is a kettőstömegű volt, mivel alapjáraton kattogott, de ha gázt adtál neki akkor abbahagyta, majd mikor visszaállt alapjáratra újra fémesen kattogott. Nehéz leírni. Természetesen szerelő véleménye is ki lett kérve, így ő is rábólintott a cserére. Másrészt már 250 ezer+ km volt benne,úgyhogy relatív az idejét is leszolgálta, mivel 10 éves az autó. Körülbelül ezeket produkálta.

Csere után ezek mind megszűntek, tökéletes volt minden, egészen ezelőtt pár hétig. Valahol olyasmit olvastam,hogy lehet maga a váltószerkezet hibája, illetve a váltó elektronikájának a hibája is.

Üdv.

Előzmény: Törölt nick (9554)
rolanda6 Creative Commons License 2017.01.06 0 0 9555

Nekem jobb oldalon hideget bal oldalon meleget fúj.Megnézték azt mondták állítómotor lapátokkal jó.Fűtőradiátort mondtak.Most meg egy másik szerelő azt mondta nincs hozzá semmi köze nem az a baj.Na most Kinek van igaza?

Előzmény: Törölt nick (9553)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.06 0 0 9554

Megkerdezhetem,h mit produkalt a dsg kettostomeguje mikor kezdet "odalenni"?

Előzmény: pálinkás-doszi (9552)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.06 0 0 9553

Üdv.Megkérdezhetem miért kell cserélned? Jelenleg én is fütés gondal küzdök. Nagyon gyenge és az is csak fordulaton van alapjáraton hideget fúj, víz 90 fokos!

Előzmény: rolanda6 (9551)
pálinkás-doszi Creative Commons License 2017.01.06 0 0 9552

Sziasztok.

Már pár éve a tulajdonomban van egy 2007-es kombi B6-os Passat, automata DSG váltóval. A régebbi PD-TDI motorral szerelve. A probléma az alábbi lenne: ezelőtt 1-1,5 ezer km-rel ki lett cserélve benne a kettőtömegű lendkerék, mivel már nagyon odavolt, illetve még pár kisebb alkatrész (önindító szabadonfutó, olajszivattyú hatlapú tengelye). Két hete kezdte el azt csinálni az autó, hogy mikor aznap előszőr indítod az autót, akkor szó szerint egy pillanatra belerúg a váltó, és lök egyet az autón, illetve a motoron is akkorát rúg mint a fene. Hozzáteszem, ezt mindig csak az aznapi legelső induláskor csinálja, utána patika módon indítja a nap hátralevő részében. Próbáltuk úgy is, hogy P-ben (parkoló), illetve N-ben(üres) indítani, de mindenhogy fennáll a hiba. Miután állt egy éjszakát, ugyan ezt produkálja az autó. Egyébként semmilyen hibakódot nem ír, menetközben, álló helyzetben sem tapasztalható semmilyen oda nem illő zaj, csörgés, zörgés. Természetesen az első indítás után mikor belerúg, akkor egy 5-6 másodpercre meging az alapjárat, de utána semmi probléma.

Tudom, hogy ezt nagyon sok minden okozhatja, de addíg amíg a szerelőhöz nem kerül, addig véleményetek szerint lehet használni az autót? Illetve mi okozhatja ezt? Valamit gányul raktak volna össze a váltónál, mikor cserélték a kettős tömegüt?

Üdv!

rolanda6 Creative Commons License 2017.01.06 0 0 9551

Sziasztok! 3c passat fűtőradiátor cseréről nem találtam videót,csak olyat ahol mutatja a fűtőradiátort.Esetleg valaki tudja hogy jön ki mert sehogy nem lehet a bilincsnél széthúzni.Esetleg valakinek van  valami ötlete?

Kisgedus Creative Commons License 2017.01.06 0 0 9550

Nekem B6 van de szerintem ugyanaz a radar van benne. Hasonló probléma volt folyamatosan sípolt. Mondjuk nekem csak 1 darab volt rossz hátul azt kicseréltem, és azóta jó. Esetleg alánézhetsz mert a sárvédő alatt feltud menni oda a víz lehet hogy kontaktos, és ha megtisztítod jó lesz.

Előzmény: pano78 (9549)
pano78 Creative Commons License 2017.01.06 0 0 9549

Sziasztok,

Passat B7 2011/5, szarakodik a tolatóradar, de csak hátul, az elsők nem. Betett neki a hideg? Hibajalenség hogy nincs mögötte semmi, és teljesen úgy jelez mintha 30cm-nél közelebb lenne valami, folyamatosan sípol.

A 4 hátsó szenzorból 3 eddig, rapszódikusan,de csak egyesével.

Nyomogatás törölgetés után jó lesz.

Valakinek hasonló gondja akadt már?

Nem tudok visszaolvasni ha már volt téma,dolgozom...Előre is kösz.

mikro10 Creative Commons License 2017.01.06 0 0 9548

Ablakmosó motor nem megy, fagyálló van benn, fényszórómosó működik, és a jelenség még plusz, hogy menet közben a mosáskor a hátsó ablaktörlő is töröl egyet. (előremenet).  Kivéve direktbe kötve jó, fesz van benne. Hibatár a mosómotor szakadt, zárlat. Törlés után marad. 2 óra buzerálás után>

A megoldás: szervizinfó. Akksisaru le-fel, s megjavul. Hogy a KQ...nnyát! Tipushiba.-)

zorko Creative Commons License 2017.01.05 0 0 9547

Ok! :)

(Azota valaszoltak is mar neki.:)

Előzmény: Spanos (9546)
Spanos Creative Commons License 2017.01.05 0 0 9546

Félreértetted! Nem ebben vagyok láma, hogy hol a kép, hanem hogy miről beszél?!

Előzmény: zorko (9542)
mikro10 Creative Commons License 2017.01.05 0 0 9545

F33. 30A.

Előzmény: mikro10 (9525)
Rőth Sándor Creative Commons License 2017.01.04 0 0 9544

Egyszer a felesegem alatt allt meg telen, nagyobb hidegben egy dizel Nissan Primera, aminek semmi mas baja nem volt, csak bederesedett a tank szuszogoja nem kaptt levegot az elhasznalt gazolaj helyere.

Előzmény: kmnyt1 (9539)
Octi19 Creative Commons License 2017.01.04 0 0 9543

Ok! Feltétlenül megírom, de szerintem csak befújják majd valamivel és jövő télig megint nem lesz olyan hideg, hogy produkálja. Mindenesetre most csináltam egy videót a hibáról, hátha nem lesz nekik világos valami. Sajnos nagyon rossz tapasztalatom van a garanciális ügyintézésekről, pláne ilyen ritkán jelentkező hibáknál. Nekem az lenne a legtermészetesebb, hogy minimum teljes feltárás és nyomokat keresnék rajta, de szinte biztos vagyok hogy nem fogják kiszerelni a zárat...

Előzmény: zorko (9536)
zorko Creative Commons License 2017.01.04 0 0 9542

Valószínű a feltöltés sikerült neki, de a 'Kép beszúrása', vagy mi a csuda gombot nem nyomta meg...

Előzmény: Spanos (9538)
zorko Creative Commons License 2017.01.04 0 0 9541

Feltételezem, hogy nem üres a tank...

Elsőre az üzemanyagellátást csekkolnám.

Előzmény: kmnyt1 (9539)
Gaba72 Creative Commons License 2017.01.04 0 0 9540

Nekem sem volt benne. Két fajta létezik hozzá, egy drágább displayes és egy olcsóbb kijelző nélküli.

Három telefonnal próbáltam. Volt egy Samsung amit folyamatosan ledobott a bluetooth, LG ami többnyire jól működött, de néha elkezdett torzulni a hang, és megszakadt a vonal. A Nokiával nem volt gond.

Előzmény: poczikbryan (9532)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!