Keresés

Részletes keresés

Csimpolya Creative Commons License 2008.02.09 0 0 686
A tegnapi nap viszont Ausztrália nagymacskáival foglalkoztak. Állítólag több százan láttak feketepárducot, és egy lovat is elpusztított valami ismeretlen élőlény. A kutatók találtak egy fán karmolásnyomokat, de mondjuk szőrmintát nem. Továbbá beszéltek egy szemtanúval, akit megtámadott egy feketepárduc. Elég csúnya karmolásnyomok voltak az alkarján, mert azt tartotta maga elé védekezésül. Egy gyaníthatóan szállásnak alakalmas barlang köré éjjellátó kamerát szereltek fel, csalit tettek ki, de csak jó néhány szorgos rágcsálót vettek fel. A csali kaját meg a hangyák és a nyűvek falták fel. Elvileg persze  lehetséges, hogy tt él egy párduc, és elképzelhető, hogy cicus nem akart filmsztár lenni.
eguzki Creative Commons License 2008.02.07 0 0 685

Sziasztok!

A Lény-akták tegnap esti részében foglalkoztak többek között a molyemberrel valamint a mitikus viharmadárral is. Bemutattak egy videorészletet, amit az 1970-es években vettek fel Illinois államban. Ezen egy óriási madár látható repülés közben aminek a szárnyfesztávolságát 6 méteresre(!) beccsülik. Csak összehasonlításképpen, a legnagyobb élő repülő madár a kondorkeselyű, minek szárnyfesztávolsága "mindössze" 3 méteres. Itt egy 10 perces, angol nyelvű kisfilm, amiben ezzel a hatalmas madárral foglalkoznak és bemutatják a fentebb említett felvételt is. A madár kiléte azóta is ismeretlen.

http://www.youtube.com/watch?v=quCcoOfwCws

Ez a videórészlet pedig szöveg nélkül mutatja be a felvételt:

http://www.youtube.com/watch?v=3TL5k9YZX28&feature=related

eguzki Creative Commons License 2008.02.05 0 0 684

Tegnap este volt a "Lény-akták" című sorozat a spektrumon, amiben többnyire a gyíkemberrel és az egyéb hüllőszerű humanoidokkal foglalkoztak. Látta esetleg valaki? Érdekes volt, főleg az a rész tetszett, amikor egy lány éppen ezeknek a gyíkembereknek a hangját próbálta utánozni, amit többször is hallani vélt, mivel szerinte számtalan találkozása volt már ezekkel a lényekkel. Mondjuk ez inkább már ufológia. A film elején pedig az 1980-as években, Dél-Karolina államban történt esetek szamtanúinak beszámolóit elemezték. A legérdekesebb és talán a leghíresebb is ezek közül Christopher Davis esete. Akit bővebben érdekel, ezeken a weboldalakon tájékozódhat:

http://www.weirdus.com/stories/SC01.asp

http://en.wikipedia.org/wiki/Lizard_Man_of_Scape_Ore_Swamp

Brian Benson Creative Commons License 2008.01.30 0 0 679
A hatoslottón se én voltam a sztár, úgyhogy egyelőre maradunk itthon :)
Előzmény: sirocco (677)
Brian Benson Creative Commons License 2008.01.30 0 0 678
OFF Írtam választ. ON
Előzmény: eguzki (675)
sirocco Creative Commons License 2008.01.28 0 0 677
Hát igen, épp ez itt a baj, a lóvé! És én még Loch Ness-t sem láttam! :-(
Előzmény: eguzki (669)
Brian Benson Creative Commons License 2008.01.27 0 0 676
Kedves Equzki, köszönöm, fogok is válaszolni! Üdv: Brian B.
Előzmény: eguzki (675)
eguzki Creative Commons License 2008.01.27 0 0 675

OFF

e-mail ment.

ON

Előzmény: Brian Benson (673)
Brian Benson Creative Commons License 2008.01.27 0 0 674
Megint lochnessdracologia fut a NatGeon-n.
Brian Benson Creative Commons License 2008.01.27 0 0 673

OFF

Kedves Equzki! Ha már elméleti lehetőségként felvetettem a közös írországi expedíciónkat :), akkor megnéztem, mikről is írsz..., és hát elképesztő, milyen tájékozott vagy a világ nyelvei témában. Kérdésem a következő: van egy dél-amerikai nyelv, amit angolul  'secoya' nyelvnek írnak, valamint egy Gabonban beszélt nyelv a 'bwiti' - van-e ezeknek magyarosan meghonosodott szóalakjuk a szakirodalomban? Én ugyanis nem találtam, de lehet, hogy Te már tudsz erről vmit. Előre is köszi. Üdv: Brian Benson.

ON

A többiektől bocsánat, hogy így offoltam.

Előzmény: eguzki (670)
Brian Benson Creative Commons License 2008.01.27 0 0 672
Nem nyertem, várni kell a holnapi 6oslottó-húzásig. Már nagyon el kéne menni Írországba... huhhhh...
Előzmény: Brian Benson (671)
Brian Benson Creative Commons License 2008.01.25 0 0 671
Veszek lottót.
Előzmény: eguzki (669)
eguzki Creative Commons License 2008.01.24 0 0 670

Ezt a könyvet rendeltem meg legutóbb, kíváncsian várom, mostanában igen rákattantam a mélytengeri élővilág érdekességeire.

http://www.amazon.com/Deep-Atlantic-Death-Exploration-Abyss/dp/1558216634

eguzki Creative Commons License 2008.01.24 0 0 669

Egy ilyenre én is szívesen vállalkoznék, és nem pusztán a kriptolények iránti érdeklődésem miatt, hanem mert az Ír-sziget igen bővelkedik természeti szépségekben. Ha gondoljátok, akkor hozzunk össze egy expedíciót valamelyik félreeső lough tanulmányozására, persze a finanszírozást azt nem vállalom! :)

Előzmény: sirocco (665)
Csimpolya Creative Commons License 2008.01.24 0 0 668

Akkor induljunk! Be kell vallanom, mikor láttam az Elfújta a szél folytatását, folyton azt hittem, hogy az ottani idegenforgalmi hivatal pénzeli, és milyen jól teszi!

Mennyivel kellemesebb egy ír tó partján kutatni, mint egy kongói dzsungelben!

Ez utóbbira nem is vállalkoznék. Életveszélyes, de nem az állatok  miatt. 

Előzmény: Brian Benson (666)
Brian Benson Creative Commons License 2008.01.24 0 0 667

Huhhhh, basszus, ezt a sorszámot ki kellett volna hagyni!

Előzmény: Brian Benson (666)
Brian Benson Creative Commons License 2008.01.24 0 0 666

NA, AKKOR MENJÜNK!

Előzmény: sirocco (665)
sirocco Creative Commons License 2008.01.24 0 0 665
Ezek szerint Írországban is lehetne nyugodtan kriptozoológiai tanulmánykirándulást szervezni.
Előzmény: eguzki (662)
Brian Benson Creative Commons License 2008.01.22 0 0 664
Köszi a tippet! A kelta ornamentika fantasztikusan gyönyörű...
Előzmény: eguzki (663)
eguzki Creative Commons License 2008.01.20 0 0 663

Ez pedig maga a honlap, érdemes itt kutakodni azoknak, akiket érdekel a mitológia és a kriptozoológia.

http://www.mysteryanimalsofireland.com/

eguzki Creative Commons License 2008.01.20 0 0 662
Találtam egy térképet is ezeknek az állítólagos tavi szörnyeknek az "elterjedési területéről"
Előzmény: sirocco (656)
eguzki Creative Commons License 2008.01.19 0 0 661
Meg tudlak érteni. Ha láttam volna a filmet, engem is meggyőzött volna! :)
Előzmény: Brian Benson (657)
Csimpolya Creative Commons License 2008.01.18 0 0 660
Igen, az egész ír mondakör hemzseg a mindenféle kellemetlen élő (és már nem élő) lényektől. Igen jó a fantáziájuk.
Előzmény: sirocco (656)
Csimpolya Creative Commons License 2008.01.18 0 0 659
Igen, remélem, vigyáznak rá és próbálják továbbtenyészteni!
Előzmény: Brian Benson (658)
Brian Benson Creative Commons License 2008.01.17 0 0 658

http://index.hu/tudomany/kornyezet/palma170108

Na ez a hír viszont roppant érdekes: egy faj, ami 80 millió éves és van belőle élő példány... Ha emlékeztek két vagy három éve állítottak ki egy növényt a Fűvészkertben, amelyet nemrégen fedeztek föl, Ausztráliában. Egyetlen völgyben élt belőle 40 valahány egyed. Az utolsó élőnek gondolt példány a felfedezésig egy 40 millió éves kövületben őrződött meg.

Úgyhogy a végén még kiderül, hogy a Loch Ness-i szörnyből is van egy pár tucat...

Brian Benson Creative Commons License 2008.01.17 0 0 657
Ma a NatGeon Loch Ness-i szörnytúltengés volt, egész délután jöttek-mentek a szörnyek, főleg plesiosaurusok. Bemutattak egy tipikusan angol vállalkozást: egy minitengeralattjáróra szereltek egy "igazi" festett műanyag plesiosaurust és azzal ijesztgették az ártatlan turistákat, mondhatom remek volt. Utána egy "komolyabb" szörnyfilm volt, aminek a végén egy nagyon decens úr, divatos szemüvegben mélyen a néző szemébe nézett és azt mondta, hogy ő tudja, hogy vannak ilyen lények, még akkor is, ha nagyon ritkán fordulnak is elő. Így aztán nem volt más választásom, mint hinni. Most hiszek.
sirocco Creative Commons License 2008.01.17 0 0 656
Érdekes. Habár az ír-kelta mitológia amúgy is telezsúfolja a tavakat mindenféle vízi rémséggel és alakváltó lénnyel (kelpie, merrow, phooka és társaik).
Előzmény: Csimpolya (655)
Csimpolya Creative Commons License 2008.01.17 0 0 655

Tegnap éjjel fél tizenkettő körül véletlenül kapcsoltm a Discovery csatornára, éppen egy írországi tavat mutogattak, ahol nem mernek horgászni a falusiak, mert valami vidraszörny él a víz mélyén. Mondták a nevét is, de kelta nyelven, és be kell vallanom, nem tudtam megjegyezni. Az 1780-as évek vége felé egy nő mosott a tó partján. A férjének feltűnt, hogy nem ért haza, és a tó szélén szétmarcangolva találta az asszonyt. Egyúttal meglátta a támadóját is, a szörnyvidrát, agyon is verte szerencsésen. Viszont az állat nyűszített, mire a felbőszült nőstényvidra a lóháton menekülő férfit 30 kilométeren keresztül üldözte.

Megmutatták az asszony sírkövét is, erre volt felvésve a támadója. Kb. 20 másodpercig mutogatták, és szerintem bármilyen emlős állat lehetett, ami csak létezik. A helyi kocsmában (hol máshol?) látható egy kitömött vidra, miszerint ez a szörnyvidra kölyke. Az egyik beszélő szerint nem olyan, mint a többi vidra. Szerintem sem teljesen olyan, bár ezt is csak pár másodpercre mutatták, de alighanem azért, mert a preparátor nem volt éppen szakmája művésze.

Hát.. az írekről sosem állította senki, hogy nincs fantáziájuk.

Még valami jutott eszembe ha ezt a történetet a fölesúr terjesztette el, hogy ne orvhorgásszanak a tóban, akkor gratulálok: zseniális ötlet volt!

eguzki Creative Commons License 2008.01.01 0 0 654
Ja, és persze B.U.É.K. mindenkinek!!!!
Sch.Lacika Creative Commons License 2008.01.01 0 0 653
Igazából úgy tűnik, hogy megette a kajmánt az anakonda, de valami megölte a kígyót, és kiszakadt az oldala. De lehet, hogy ezt csak én nézem ki belőle.
Előzmény: eguzki (651)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!