Elmesélem hogy jártam: vettem most egy hete egy 2005-ös, 1,6-os benzines Lacettit, átírás, parkoló kártya intézés stb, szóval végre nekiállok használni, szabin vagyok megyek/mennék ide-oda beletettem 80 egész kilométert. és a Szerémi út közepén egyszer csak füst, büdös, pánik, fék, víz ömlik, tanácstalanság, végül tréler hívás...
Péntek reggelre kaptam amúgy is időpontot az itt a listán ajánlott szerelőhöz (Csarankó Róbert), átnézés, olajcsere, meg ha kell miegymás (amit köszönettel az ajánlónak még1x), szóval az autómentőst megkértem, hogy oda a szerviz elé tegye le a kocsit és majd így megyek oda pénteken...
Úgy néztem a hűtővíz cső ment szét a termosztátnál azt ki is vettem nehogy elhagyjam, remélem nem lett más baja, de hogy ez mi... félek mit fog még látni a mester és mennyire fog fájni, szóval jól indul a közös életem az új barátommal...
A szondát tavaly ősszel cseréltem ki, mert ugrásszerűen megnőtt a fogyasztás. Gépre is rakattam, ott kidobta a lambda-szonda hibáját, de persze hibakód akkor sem volt a műszerfalon. Facet került bele Bárdiéktól (FT10.7198)
Olyan probléma lépett fel Édesapám Lacetti-ján, hogy kormánytekerésnél iszonyat erős morgó/súrlódó hangot ad. A szervóolaj szint picivel minimum alatt, de sehol nem látunk folyást, csöpögést.
Mi lehet a hiba? Hol folyhat el az olaj? Milyen olaj kellene bele? DOT4 fékolaj vagy speciális hidraulika olaj?
Nagyon hálás vagyok Nektek, hogy foglalkoztok a problémával, problémámmal. Lambda szonda kb. 5000 km-rel ezelőtt volt cserélve. Tudom, persze, hogy szerelőhöz kell vinnem, csak az a baj, hogy korán megyek, későn érek, autóval járok dolgozni, nélküle meg problémás. Persze meg kell oldanom, ez tiszta sor, csak "bíztam" valami hibában, hátha célirányosan tudom szerelőhöz vinni, aztán záros határidőn belül el is hozhatom. Elvileg egyébként sok lehetőség van. Lehet lambda szonda, pillangó szelep, egr szelep.... Mind1, mindenesetre mindenkinek köszönöm a hozzászólást. Ha megtudom a valódi okot itt közlöm ígérem!
Ha széthúzod valamelyik jeladó csatlakozóját ami a motor rendeltetés szerű működéséhez kell(pl lambdaszonda Map) akkor átáll egy vészüzemre és nem figyel semmit középértéken megy,most van nálam egy Lacetti aminél ezen már túlvannak új szonda és az autónak ugyanaz a baja mint eddig nem megy csak 4000 felett!
Ilyen jó tanács miatt dobtak ki az ablakon 40.000ft ot!
Mielőtt bármit cserélsz, sztem húzd szét a lambda szonda csatlakozóját a motortérben és menj vele egy kicsit. Ha ezek után megszűnik a hiba, akkor szonda csere. Ugyanez a hibajelenség volt az egyik Opel Astrámnál, egyre sűrűbben, a végén 5 percenként gondolt egyet és elkezdett ugrálni a fsz. 500-1500 között, gázadásra csak tortyogott. Újraindítás után megint volt 5 percem... Miután próbaként lehúztuk a lambda szondát megszűnt a hiba, így a csere megoldotta a problémát. Egy próbát megér, hátha. :)
Hát így látatlanba azt mondanám, hogy nézd meg a MAP szenzor vákuumcsöveit. Ilyen jelenséget nekem egy kirepedt cső 0rodukált, de ott is volt hobakód később.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. 1.6-os, 80 kw-os, 2007-es, kombi. Egyik pillanatról a másikra elkezdett ledadogni az autó, fordulat kb 500-asra esik vissza, és semmi kraft nincs benne ilyenkor. Hiába nyomom a gázt, csak rosszabb lesz a helyzet. Ez indítás után következik be, majd újraindítom, és akkor működik a motor, de nem 100%-os, erőt veszít a motor, hiába jár alapjárat ingadozás nélkül. Újraindítás után megyek vele hiba nélkül (mármint akkor már nem fulladozik). Műszerfal nem jelez ki semmit. Valakinek volt már ilyen? Esetleg tudja valaki mi lehet ez?
Nem. Ez Daewoo fejlesztés. Szerintem jó motor. A perifériáknál vannak csuklások. Vákuumcsövek, nyöszögő kormány, EGR szelep (de ez minden tipusanál, nekem meg soha nem volt gondom).
Legújabb a küszöbök, 11-12 éves kombik és szedánok tulaja panaszkodik, hogy küszöbcsere.
Jogos... ebben is 116ezernél már tuti megvolt a kezdeti repedés, 137ezer-nél már zavaró volt és hosszú úton enyhe füstszag is érezhető volt az utastérben. Kb úgy nézett ki a végén, mint a képeden.
"Jó esélyed van rá, hogy mindent meg is fog tenni annak érdekében, hogy tényleg megbánd a vételt." Nem,mert ettöl függetlenül jó srác. A régi skoda fábiámat is ő szerelte. Nem taxi volt hanem egy alapitvány használta. Igaz,hogy Opel motor van benne? Ha igen akkor juhéééé:):)
Más beszállítótól van más piacra készül,ugyanazon cikkszám alatt találkoztam sima és Black szériás tárcsával az anyaga megmunkálása is más volt én csak a BLACK SERIESt tartom 9800ft/db áron