Annyira csodálatosan gazdag, buja és romantikus ez a kert, hogy szinte már álomszerű. Ez már az a stádium, amikor minden talpalatnyi helyet átadsz imádott növényeidnek. Talán egyszer én is eljutok ide. El tudnám képzelni, hogy bármerre fordulok a kertemben, mindenhonnan ilyen gyönyörű rózsafejek lógjanak az arcomba :)
Csatlakozom a többiekhez, már hiányoltalak én is, veled teljes a fórum.
A kerted csodás, kár hogy nem vagy a szomszédom. (bár nincs bajom a szomszédaimmal, ilyen kertet élőben minden nap megcsodálni biztos klassz lehet)
Az a zöld rózsa pedig valami egészen magával ragadó...abszolút elfogadnám.
A többiek képei is csodásak, hozzatok minél többet, szívesen nézegetem őket.
(arra a kis + gomb nyomogatására a hozzászólások felett pedig mindenkit bátorítanék, ha nem is akartok minden egyes képes megjegyzésre írni, ezzel visszajelezhetitek a tetszéseteket. Én is gyakran használom, ha a szót nem akarom szaporítani a fórumon, viszont a tetszésemet szeretném kinyilvánítani valamilyen módon)
Csodás rózsáid vannak és az évelőid száma is szépen gyarapszik. Nem is tudom miért irigykedsz más kertjére. A tiéd egy igazi kis ékszerdoboz. Orientalia rózsával ne foglalkozz, sokszorozódási hiba. Ha zavar törd le, de hagyhatod is, nem lesz baja.
A tavasszal vett Orientalia rózsám szeptember elején el kezdett hajtani. Addig gyakorlatilag meg sem mozdult. Kicsi nagyon, de hozott egy virágot. Amikor a szirmok lehullottak, akkor vettem észre, hogy a virág közepében van 2 bimbó. Ez fajtajelleg lehet, vagy valami deformáció. Szedjem le őket, vagy már mindegy, úgyis jön a hideg.
A Royal Celebration borvörös színű,elnyílásában kicsit sötétebb.Kb.80cm magas bokor.Nem beteges,nálam kicsit gyengébben virágzik,mert elnyomja a Ghislaine de Feligonde.
A Princess Sibilla de Luxembourg ebben az évben kb.170 cm magas volt.Tavasszal visszavágtam felire,kicsit zokon vette.Tavaly felment két méterre jobban virágzott,mint most.
Tényleg nem szín szerint rendezem őket.Szeretem a tarkaságot,persze azért a többi virág színe kell,hogy összhangban legyen a rózsák színeivel.Annak idején pár tő rózsát ültettem a veteményes kert szélére,így kezdtem.Vártam a férjem véleményét,mit szól hozzá.Igazából nem bánta,így minden évben bővült a rózsatövek száma.Akkor kezdett reklamálni mikor teljesen megszűntettem a veteményest.Meg persze mikor a kisebbik lányommal megcsináltuk a kis tavat.Utána mikor rózsafolyosót szerettem volna.
De a végeredmény nekünk ad igazat.Ha van új ötletem megpróbálom megcsinálni.Növényekben mindenevő vagyok,csak a kaktuszokat nem szeretem.Minden évben újabb virágokat vetettem magról,dugványoztam.Persze nem eladásra csak saját részre.A sásliliomok többsége magról lett vetve,azóta a felét elajándékoztam helyhiány miatt.A mozaik gömböket és a kisasztalt én mozaikoztam,a férjem öntötte ki az asztalt.Sokalltam egy gömbért majd tízezer forintot adni.A rózsakosarakat a férjem csinálta.
Kérdezném még a Blue for you-t és a Cinco de Mayo-t is, akinek van.
Minél többet nézelődök, annál több kéne. Fölszabadult megint egy kis helyem, mert a puszpángmoly lezabált egy 3 m-es kis sövényt, ki is kellett szedni. És ott nem kell, hogy sövény legyen.
Köszönöm a segítséget, főleg a méreteket illetően.
Láttam, hogy van Royal Celebrationod. Mi a véleményed róla és mekkora bokor? A másik a Princess Sibilla. Mekkora? De mindenki véleménye érdekel. Köszönöm.
Még aznap, 25-én megírtam a címem, de tegnap már gondoltam rákérdezek, nehogy valahol kallódjon szegény, mivel múlt hét elejére mondtad. A mailt válaszként küldtem mind a kétszer, még csak nem is én gépelhettem el, és értesítés se jött, hogy nem tudta kézbesíteni. Nem tudom, hogy mi történt. Most, ha itt ezt megírtam, írok mailt megint - most nem válaszként -, akkor remélem megkapod. /Kedd reggel, negyed 9 van./ Ha megint nem ér oda, akkor csörrents meg telefonon légyszíves és visszahívlak. Nagyon köszönöm. 30 944 66 86.
Gyönyörűek a virágok. Különösen a hatodik képen a narancs rózsa tetszik.
Idén is csodás (volt) a kerted, Mesélj róla! Van valami koncepció, terv, ami alapján kialakítottad, vagy bővíted? Azt látom, hogy nem szín szerint rendezel.