Keresés

Részletes keresés

Stoner Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1609

MMikolt!

A prion érzéketlen a hőkezelésre. Rettegj csak Te is!

Előzmény: Mikolt (1603)
Stoner Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1608

orlanda!

Csakis azokért, akiknek ez új:

A kergemarhakórt jó, hogy felhoztad, mert arra világít rá, hogy tényleg lila gőzöd sincs, miről beszélsz. Azok a szegény marhák éppen juhmaradványoktól kapták. Ebből kitalálhatod, hogy mi mindent kaphattak az emberek, mint növényevők az állati dolgok fogyasztása által.

A lovak, az más tészta, mert mesterséges körülmények között nagyon kényesek a takarmányra. Könnyen lehet baktériumos, vagy penészes a széna. A főemlősöket azért sokminden veszélyezteti, ami az embert nem. Valóban a civilizáció valamilyen pluszt jelent. Azonban az ember éppen a tudatossága által tud többet kihozni magából, mint a majmok, akiket a dominanciaharc, a környezeti tényezők és a saját "ballépéseik" (leesés a fáról pl.) viszika  sírba... képletesen.

A fogakat a tűz megjelenése tette tönkre. Vagyis akkor kezdődött a csontok romlása. A puhább ételek és a kevesebb élő ásványi anyagok együttesen gyengítették a fogazatot. Emellett ne feledjük, hogy a jégkorszakok idején alig sütött a nap, ígí a D vitamin, ami a bőrben képződik a napsütés hatására, nem igazán képződött ottan... A felegyenesedés a gerincet tette gyengévé, különösen a lumbális csigolyákat. Tehát voltak kivédhetetlen tényezők. De ott kezdődött. Az egyiptomi leletekben szinte ismeretlen volt a fogszuvasodás. A korabeli egyptomiak alig ettek húst. Leginkább magvakat és zöldéléket. Amikor a Szuezi Csatornát építették egy angol mérnök mindent meg akart adni a munkásoknak, hogy jól haladjanak. Eközben az emberek hullottak, mint a legyek a meleg és a nehéz ételek miatt. Az egyik idős munkavezető odament a főnökhöz és azt mondta neki: Adja inkább ezeknek az embereknek a megszokott ételeiket és a csatorna hamarosan elkészül. Itt a mese vége. 

A fogakat nem a hús (csak részben) hanem a főtt étel és a finomított szénhidrátok, meg a savasság teszi tönkre. Azután a baktériumok befejezik a művet.

Rák: Nézd meg a statisztikáidat, hogy milyen a vegetariánusok és a mindenevők közti arány a rák tekintetében. Minden vegetariánus, csak egy ember a sok közül. Ha nem él tiszta, nyers ételeken és ezt-azt nassol, akkor elhízik. Ha elhízik, akkor jön a rák. Nem olyan nagy ügy. Ghislaine Lanstót szerint a rák nem súlyosabb betegség, mint a nátha. Osztom a véleményét. Rettegjetek csak tőle. Amíg koszt esztek, van is okotok rettegni.

Előzmény: orlanda (1584)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1607

Arról nem is beszélve, hogy ha az ember nem enne állatot, akkor az állatok annyira elszaporodnának, hogy ők ennének meg minket...

Már nem is tudom, hogy hol olvastam, hogy az embert tulajdonképpen a főtt étel tette azzá ami, ugyanis a főtt étel (v.ö. tűzbe véletlenül belepottyant hús) rágásához nem kellett akkora erőt ifejteni az állkapocsnak, emiatt módosult az embeszabású koponyaformája és így több helye lett az agynak.

Másrészt ha mindenki csakis nyers zöldségeket enne, akkor ugyan hol teremne meg az a sok zöldség ami cirka 5 és fél milliárd embert ellátna? Ehhez legelőször is kéne valami armageddon, hogy a föld lakossága a tizedére csökkenjen, ha nem a századára...  no akkor el lehet majd kezdeni a gyüjtögető, legelésző életmódot ujra, aztán megint az jönne, hogy aki képes húst is enni az erősebb lesz a többinél, és ujra rátérne a húsfogyasztásra az emberiség.

Nagyon jó kis hobbi ez a nyersevőknek egyébként, el tudják magukat foglalni egész életükre ezeknek az elméleteknek meg áltudományoknak  tanulmányozásával, a tévelygő (általuk nem sokra tartott) emberek "téritésével", az egyetlen igazság hirdetésével. Ki a fenét zavar az, ha valaki csakis nyers zölséget eszik? Senkit, egyen, ha neki így jobb, kit zavar, ha veleki nem eszik húst, ne egyen, vagyok én ott egy bunkóval, hogy márpedig megeszed, vagy leütlek? De ez a jehova tanuihoz hasonlatos erőszakosság amivel velük kapcsolatban találkozom, ez felháborít.  

Előzmény: Mikolt (1605)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1606

tigristomi kartars egesz eddig statisztikakkal jott, most akkor o gyoker?

"Arra nem is gondolsz, hogy aki már rendben van, minek irogasson?"

jaj, istenem, csak nem rendult meg az egeszseged?? vagy egyszeruen benned akkora a kotelessegtudat, hogy olyat teszel, ami mas vegetarianus egyszeru lelekben meg sem fordul: gyogyitja maganal ostobabb embertarsait?

mondd csak, miert jo 156 evig elni, mint az altalad citalt akarkicsoda? miert jo 100 evet megelni? az emberi szervezet kb 80 evre van tervezve. attol, hogy valaki 98 evesen hal meg, az nem azt jelenti, hogy a teniszpalyarol ment a koporsoba. ezek lerobbant, gyakran amputalt, tolokocsis emberek, tele van veluk az idosek otthona. hat en inkabb elek 80 evet fitten, mint 100at ugy, hogy mas torolje ki a seggem.

Előzmény: Stoner (1604)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1605

amirol beszelsz, az a varosi ember kenyelme es finnyassaga. falusi ember tudja, hogy mire van a haszonallat, ami azert haszonallat, hogy hasznositsuk. a tejet, a husat, a szoret, a beleit. hidd mar el nekem, hogy engem nem erdekel a lelott vad sirasa, es a marhavagonok meg a sertesek sem. felolem sirhatnak. ennel sokkal eletszerubb, kezzelfoghatobb problemaim vannak, nem erek ra annyira mint te. az egy allat, en meg ember vagyok. ugyanugy nem fogom marvanypadlon tartani a disznot, mint ahogy a kutyam sem eszik a tanyerombol es nem alszik az agyamban. az egy allat, az ember utan kovetkezik.

mellesleg a kocsog oroszlant sem zavarja, hogy az antilopborju mit rinyal, megeszi es szevasz. pajd pont en fogom atrendezni a fene nagy igazsagerzetemmel a taplalekpiramist, igaz?

Előzmény: Stoner (1602)
Stoner Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1604

orlanda!

A te törődésed nem is nagyon hiányzik. Aki a statisztikákban hisz és "benyalja" azt, aimt a TV doki mond, valóban elkerüli azt a topicot. Arra nem is gondolsz, hogy aki már rendben van, minek irogasson? Valóban kevesen vannak, akik szakítani tudnak azzal az állatsággal, aminek te is vallásos áhittattal hódolsz.

Előzmény: orlanda (1581)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1603

"az állat szenvedésének a húsában levő élménykomplexéről"

ujabb poenhalmaz. ki es hogyan es hol regisztralta az allatok elmenyeit? komolyan mondom, ez valami kabare. jott a steak es meselt?

"Egy ismert természetgyógyász még gratulált is hozzá."

valoszinuleg nem akart ingerelni, latta milyen allapotban vagy, nem merte bevallalni a kockazatot, hogy felizgatod magad:) 

"maguk az angolok elismerték, hogy a tej is terjeszti az agyvelőgyulladást. Erre nem gondol senki."

ja. a tejet nem sterilizaljak/pasztorozik? ha abban valami eletben marad, akkor itt vagyok, fertozzon csak meg, megerdemli. az agyvelogyulladast amugy pl. a tetanuszbakterium is terjeszti. azok hol vannak? a frissen tragyazott foldeken. mikor jelentkezik a fertozes? atlag 2 het utan. persze van olyan bakteriuma is az a.v. gyulladasnak, ami az emesztorendszeren keresztul hat. ez a Clostridium botulinum mely 72 oraval a fertozott etel elfogyasztasa utan hat. olyat tehat ne allits, hogy az agyvelogyulladás 10 even at fejlodik, mert 10 ev alatt basszus egy gyereket is fel lehet nevelni. es vegul van meg a Borrelia burgdorferi ami a Lyme kort okozza, tunetei 1-3 heten belul jelentkeznek. ezenfelul virusok okoznak meg agyvelogyulladast, amik cseppfertozessel terjednek. (forras: http://www.pro-patiente.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/neuro/infections_cns/encephalitis/?article_id=41358&prk=62405388)

"Mikor hagyunk már fel ezzel a hülyeséggel?"

hat nem tudom, venember, de lassan befejezhetnetek tenyleg.

Előzmény: Stoner (1597)
Stoner Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1602

MMMikolt!

Talán az összes nagybetűdet megkaptad. Ki mondja meg, hogy az állat azért van, hogy megöljük? És ki mondja meg, hogy mi azért vagyunk, hogy az állatokat ilyen rettenetes körülmények között tartsuk és a végén undorral és kegyetlenül lemészároljuk? Nem érzed ezt a rémisztő ellentmondást? Cinismus, cinizmus...Én egyszer egy cikkemben az embert  egy olyan farizeusnak neveztem, aki bérgyilkosokat tart, hogy élvezetének hódolhasson. Ő mossa kezeit, mert nem ölt meg egyetlen állatot sem. Ha belenézel a távcsövedbe és a tőled 300 méterre nyugodtal legelésző őzet vállapon lövöd, csupán mutatóujjad egyetlen picike mozdulatával, akkor a következő pillanatban összerogyott és gyereksírásra emlékeztető hangon szenvedő állat kimúlásához semmi közöd se lesz?

Előzmény: Mikolt (1565)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1601

es minden bizonnyal Stoner dolga a vilagban, hogy eldontse, kinek mit kell tanulnia.

Stonernek szvsz talan olvasni elobb: Mikolt nagy m-mel.

es ha egyszer elszakadsz az agymoso irodalomtol, es igazi konyveket olvasol, akkor megerted mirol beszelek. komolyan mondom neha ugy erzem magam titeket olvasva, mint amikor a lanyom a TeleShop hirdetesekre kapcsol a teveben. az ember nem hisz a szemenek, hogy van, aki ezt bekajolja.

Előzmény: Stoner (1595)
Stoner Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1600

Anyabanya!

Oláh Andornak az volt az egyes számú erénye, hogy az embereket orvos lévén megtanította arra, hogya gyógyszerek nélkül egészségesebben élhetünk, mint azokkal. Hatalmas tudást szedett össze és át is tudta adni. A szerepét nem lehet kisebbíteni a magyar egészsgékultúrában. Az immunrendszer működését tőle tanultam meg először. A könyveit ronggyá olvassák és kincsként őrzik, akinek még megvan. Sajnos az utókor, különösen azok, akik a negatív példákat valamiféle érvként próbálják felésorakoztatni, nem látja a lényeget. Oláh Andor is kutató volt, aki saját szervezetét is kísérleti terpként használta. Ki tudja, hogy törekvlései nélkül meddig élt volna? Vagy Ferencsik Pista meddig élt volna? Egy dolgot véssetek az eszetekbe: Az ember a legritkább esetben, talán tigristomi és mostanában egyre több fiatal  a kivétel, de általában a betegség és súlyos betegség tudja csak az okos embereket eltéríteni a helytelen táplálkozástól. Ez azt feltételezi, hogy számos funkció már nem állítható teljesen vissza. Ezen kívül: Oláh Andor orvos volt, mint mondtam és nehezen tudta az orvosi dogmákat  kitörölni a tudatából. Az utolsó percig itta a tejet. Vagyis az utolsó előtti percig. Halála előtt, jól emlékszem, néhány hónappal azt írta: Amióta a tejet is elhagytam mág jobban érzem magam... Lajos atya, akiről, gondolom, nem halottál, agyi érelmeszesedésben halt meg közel 90 évesen. Az ő könyvének egyik kiadásában a tejről és termékeiről szóló rész tintával át volt húzva...Szendrői Évától kaptam, ha jól emlékszem. Őt is nagyon régen láttam. Tudna mesélni nektek olyasmiket, amitől tényleg hanyatt esnétek. Ő a műtasztalról szállt le és legalább ötféle halálosnak mondott betegségből gyógyult ki Lajos atyával való találkozása után. Lajos atya ingával határozta meg a jó és rossz ételek fajtáit. Korábban, mielőtt a vércsoportos étkezés nem jelent meg a köztudatban, én is tapasztaltam Körbler pálcás máréssel azt, hogy a csicseri borsó, vagy a lencse nem jó mindenkinek. Vagy a mák pl. Stb. Ezért vannak a vércsoport-diétás tanácsaim. Az, hogy az állati dolgok milyen szinten konfrontálnak az emberrel, gyerekek által is megtapasztaltam. Egyik ismerősöm képzőművész és gyerek-kézműves tábort vezetett a saját lakásán. Volt ott legalább 6-8 gyerek mindenféle korosztályból. Tartottam nekik egy kis előadást az egészéges életmódról és a végén érdekességképpen megmutattam a pálcás mérést is. Persze mindenki ki akarta próbálni.  A gyerekekben nagyobb a kíváncsiság, mint a betanult ellenkezés. Több gyereknek odaadtam a pálcát és elég sokan jól tudták kezelni és hitelesen tudtak mérni vele. Mielőtt elárultam volna nekik, hogy millen értékek mit is jelentenek a pálcánál, sorra megnézettem velük a hűtőszekrény tartalmát. Mindegyik ugyanazt mérte az állati dolgokra... Nem éppen kedvezőt. Nem mintha nem bíztam volna a saját mérésemben, de azt akartam, hogy ők maguk tapasztalják meg, mi a jó és a rossz közötti különbség. Figyeld meg, hogy a civilizált emberi világban ez a két kartegória milyen sötét és zavaros ingoványba van merítve. Soha nem tudod meg, mi a jó és a rossz neked magadnak. Ha megtudnád, egyből elhagynád a fogyasztói világot. Van egy topic a biorezonanciás allergiatesz, ami évek óta pang... Semmi perc alatt minden bolti holmiról be tudom bizonyítani, hogy milyen fokon ártalmas az embereknek. Ehhez mit szólsz?

Előzmény: anyabanya (1554)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1599

"ha Taiföldön jártok"

ööööö, kösz, nem:)

Előzmény: xxx8 (1589)
Stoner Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1598

Alice!

Jó családból származol. Nekem viszont az első könyvem volt tőle. Az alkoholizmus súlyos betegség. Habár úgy is fel lehet fogni, hogy az alkohol növényi származék... Meg a dohány is. Más az ábránd és más a valóság. Ez egy rossz példa. Nekem addig a számig pont három évem van. Ha túlélem eggyel, akkor jobb leszek nála? Akkor már hiszel nekem? Haha. Paul Bragg, pedig közel 100 éves volt, mikor megették a cápák. H.A. Hanish pedig 156, mikor elment erről a világról. Cápák nélkül. Nézz utána.

Előzmény: AliceCsodaországban (1544)
Stoner Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1597

nettomazsola!

Nagyon megrázó az őszinte kibeszélésed. Valóban jól képezed azt az érzést, amiben egy fogyasztó ember él. Én ebből másztam ki. Azt a példának felhozott lányt keresd meg és hozz össze vele. Szeretném tudni az okokat. Ne csak azt mondogassuk, hogy ez, meg az a vegyszerektől milyen beteg lett, ha én meg körülöttem sokan, szépen elvannak. Ma már kevesebb vegyszert használnak, mert az is drága. Inkább istállótrágyát használnak műtrágya helyett. A termelők gyorsan tudnak alkalmazkodni. Azt viszont lehet érzékelni, hogy egy növényben mennyi a vegyszer. Egyszerűen az íze jelzi. A só is vegyszer. Arról miért nem esik szó. Szo-szo. Só-só.

Az állatokban sokkal több a vegyszer is, meg a testedben képződő mérgek is a rothadástól.. Nem beszélve az állati info-k emberbe jutásáról, a DNS károsodásról, az állat szenvedésének a húsában levő élménykomplexéről. Egyszer egy rövid hozzászólásban az FM-ben államtitkárok előtt mondtam ugyanezt és nem dobtak ki a teremből. Egy ismert természetgyógyász még gratulált is hozzá. A növényekben nincs antibiotikum. Az amerikaiak nyíltan nyomatják az állatokba. Mikor vagyunk nagyobb veszélyben? Vegetariánus orvostól hallottam, hogy maguk az angolok elismerték, hogy a tej is terjeszti az agyvelőgyulladást. Erre nem gondol senki. Legalább tíz év kell a betegség kifejlődéséhez.  Mikor hagyunk már fel ezzel a hülyeséggel? Másodszor írom.

Előzmény: nettomazsola (1541)
Stoner Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1596

Thulya!

Kösz a szakszerű segítséget. Még, ha, mint gyakorló vegan a tejtermékek helyett... a tönkölyhúst... és a különböző olajosmag-tejeket kíméletesebbnek tartom, akkor is. Tej ügyben Neked is ajánlom az aranyporos oldal melléketeit, nem mintha nem ismernéd. Azonban erről még nem cseréltünk eszmét.

Előzmény: Thulya (1539)
Stoner Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1595

mikolt!

Fejlődsz, már észt említettél. Nem volt nyelvbotlás? Az ember dolga a földi életben a szakadatlan tanulás és a szakadatlan tanítás.

Előzmény: Mikolt (1534)
Stoner Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1594

mikimuki!

Eljön. De hol késik?

Előzmény: mikimuki (1528)
Stoner Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1593

mikimuki!

Már alulról táplálják...

Éppen vizsgázik. A gyümölcsöknek és zsenijének megfelelő jegyeket kap...

Előzmény: mikimuki (1529)
xxx8 Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1592

Ezt nem tudtam, sztornó a hozzászólásom. Zabálják a húst a dögök, csak nem véresen.:) Már itt sem vagyok.:)) 

Ellenben a szerzetes főnök elötte rákos volt, a vegetáriánus étrend és a meditáció gyógyította meg.:)

xxx8 húsevő

Előzmény: Törölt nick (1590)
bokor Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1591
Namégegyszer, bár inkább megtanulhatnál olvasni. Akinek menstruációs zavarai vannak, az nem te vagy, hanem Jablko. Ha megmutatod, ki mondta és hol, hogy neked vannak, megkövetlek.
Előzmény: tigristomi (1580)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1590

Pha Luang Ta Bua

Gugliban az elso talalat ez volt: http://www.tigertemple.com/Eng/fnews4.htm?art=115&origin=the%20big%20read

Az utolso 2 mondat meg ez: "Note: If you do decide to visit the tiger temple, please make a donation towards the upkeep of the tigers. The temple doesn’t have much money and it costs a fortune to keep them in dog food."

A kutyaeledel nem vegetarianus.

"Ez részben a szelid idomítás csodája, részben a vér, húsevés hiánya miatt alakult így. " Szoval ez igy marhasag de halisten nem igaz. :) Bele is halna nyomorult tigris hamarost...

Előzmény: xxx8 (1589)
xxx8 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1589

A vitában nem szeretnék állást foglalni, de ha Taiföldön jártok, keressétek fel a  Pha Luang Ta Bua templomot és a körülötte fekvő állatkertet. 

Ott vegetáriánus szerzetesek, befogadott tigriseket tartanak vegetáriánus étrenden. Szelidek, együtt játszanak az őzekkel, más kisállatokkal: a többi állatra és a szerzetesekre veszélytelenek. Ez részben a szelid idomítás csodája, részben a vér, húsevés hiánya miatt alakult így. 

nettomazsola Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1588
"szarvasmarhákat nem sújtaná a kergemarha kór"

a szerencsetleneket a hulye ember sujtja ...

es igazad van, a gyumolcscukor is cukor, es pontosan olyan rossz a fognak, sot a gyumolcssav az kifejezetten art a fogaknak. egyebkent a repacukor satanositasa egy hulyeseg. megintcsak a mertekkel van a baj.

Előzmény: orlanda (1584)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1587
tudod azokat a tengeri halakat hogyan gyartjak? nem kell " jel, mert ez gyartas!
a tengerben/oceanban lekeritenek kicsi medenceket, ott nyuzsognek szazezerszam a halak, vmi tappal etetik oket es a sajat szarukat is eszik ...

Kanadaban a lazac a legolcsobb hal .... par honapja a hirado mondta be, h terhesek es kisgyerkek NE egyek es felnottek csak max heti 1X.

errol megint nem a hal tehet hanem az ember ... az oceanok kihalaszva, kifosztva a halak meg gyartott halak.

es akkor itt vissza a topikcimere, es arra, h joga van-e valakinek a gyereketol megvonni a hust?
szerintem igen, mert nem arrol van szo, h a kertben kapirgalo csirke mint hus egszseges-e, hanem arrol, h amit a boltban veszunk mindenfele hust az gyartott, "muhus", tele mindenfele vegyszerrel, antibiotikummal, tappal.

tudom a zoldseg .... gyumolcs is!
Előzmény: anyabanya (1511)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1586
miert irtam???
"csak". mondhatnam hosszabban is, de minek ...
Előzmény: Törölt nick (1563)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1585
igen. 7-8 eve
Előzmény: eszter113 (1555)
orlanda Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1584

Néhány gondolatomat azért megosztanám veletek, nem tudom ki mit gondol róla, de majd kiderül.

Szóval szerintem

- nem igaz, hogy a növényi étrend tökéletes egészséget garantál. Ha így lenne, akkor a szarvasmarhákat nem sújtaná a kergemarha kór, a lovakat a kólika, a papagájokat - ők aztán végképp csak gyümölcsöt és magvakat esznek a papagájkór - és ezen kívül pedig a főemlősök átlagéletkora szintén a 100 évet ütné - ami mostanság ha jól tudom úgy 30-35 év körül mozog.

- nem igaz, hogy a növényevés ne károsítaná a fogakat. Igen erősen genetika függő az, hogy valaki milyen fogakat örököl. És miután a cukor cukorrépából készül valamint a gyümölcsben is van, szerintem a fogszuvasodás ugyanúgy érinti a növényevőket, mint a húsevőket (emberre gondolok és nem állatokra).

- nem igaz, hogy a vegetáriánusokat nem támadja meg a rák. Van vegetáriánus ismerősöm és úgy tudom, hogy a legújabb kutatások szerint a rák "programozott", ezzel "fizetünk" a megnövekedett életkorunkért. (A vizsgálatot régészeti leleteken végezték, az áttételes rák károsítja így nyomokat hagy a csontokon.)

Szóval azt el tudom fogadni, hogy hitbéli meggyőződés miatt, vagy azért mert ízlik, de egyebeket meglehetősen nagy kétkedéssel hallgatok.

orlanda Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1583
Nagyon sajnálom.
Előzmény: Vik 23 (1537)
orlanda Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1582
Elárulod milyen étrenden élsz? Engem érdekelne ...
Előzmény: Vik 23 (1560)
orlanda Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1581

Kedves Stoner és Tigristomi!

Szeretném megkérdezni, hogy miért nem az oly sokszor emlegetett Egészség-receptek topicban osztjátok az észt és miért itt kavartok indulatokat? Oda csupa kellemes ember jár, itt meg csupa "idióta" van, akik még ha vegetáriánusok is, meg szeretnék tudni, hogy mikor volt a lovak kora, meg hogy miért beszéltek 100 évesen szülő nőkről.

Hát nem jobb lenne a békesség?

Azzal a topiccal nem törődik így senki szinte tavaly óta ....

tigristomi Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1580

másokról lekezelően nyilatkozik két olyan aberrált, akik közül az egyik a székletét vizsgálgatja naponta

Ezt valamelyik csordatarsad terjeszti. Szerintuk nekem menstruacios zavaraim is vannak.

Előzmény: Törölt nick (1569)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!