Ez sem semmi: "Az meg gurult le a lépcsőn mint a Patyomkin páncélosban a babakocsi..." Még nem hallottam ezt a szóllásmondást, de nagyon vigyáznom kellett a fel nem röhögési szituációra való tekintettel. Mert senki nem hinné el, hogy Oroszország történelme ennyire érdekfeeszítő.
Nem tudom írtam-e már, hogy van nekünk ingyenes vízivási lehetőségünk. Szerintem írtam. Szóval ilyen műanyagokban van a víz, darabjában 19 kg. Ha kiürül a ballon, akkor kicserélik. Ez volt ma is, szokás szerint a legerősebb férfiak így Endre, Frici meg én lementünk a 11 darab műanyag ballonnért. Vittük Nándit is. Ahogy hoztuk fel, akkor véletlenül Frici eldekontcentrálódott, mert csötrgött a telefonja és elejtette a 19 kilós vizet. Az meg gurult le a lépcsőn mint a Patyomkin páncélosban a babakocsi, egyenesen Nándi irányába, akinek a reflexei nem pompásak. Ám most helyén volt a lélekjelenléte mert hasmánt ugrással átrepült rajta és nem történt tragédia. Én azt hiszem ez a hónap legiemelkedőbb kalandja volt. Elmeséltük mindenkinek az esetet, és ezzel el is telt a délelőtt. A postázóból az eggyik hölgy azért megnyugtatott bennünket, hogy van ismeretsége a Kenézy kórház baleseti részlegében, és ha legközelebb Nándi nem ugrik fölényesen át a guruló vízen, nos akkor számíthatunk a kapcsolatára, és soron kívül megoperálják.