Bergamoból én is vonattal mentem a régi város megnézése után. A Basilica Santa Maria Maggiore nagyon szép. Általában nem szeretem a barokkos túldíszítettséget, de ez úgy volt jó, ahogy volt. Kár, hogy a colleoni kápolnába nem tudtunk bejutni. És a Rocca faláról is érdemes volt körülnézni.
Múlt hét hétfőn jöttem haza, ezért egész pontos infókkal tudok szolgálni neked.
Az Autostradale shuttle buszaira 15 euro a retur jegy Milánóba, az egyirányú 9.80. Ha többen mennétek van olyan akció, hogy 2+1, azaz 19.60-ért 3 jegyet kaptok. (egy irányba, nincs ilyen akció a retur jegyre)
Megy még az Orio shuttle. Az Autostaradale minden óra 30-kor, a másik 15-kor
Bergamóba az 1-es buszra a jegy 2 euró. 75 percig érvényes, tehát jó még a fogaskerekűre is ha fel szeretnétek menni az óvárosba.
Mi most eleve úgy készültünk, hogy min. fél napos városnézés érkezés után Bergamóban majd innen be vonattal Milánóba.
Ennek betett a vasútas sztrájk, minden vonatot töröltek. Így vissza kellett menni a reptérre és onnan shuttle-val Milánó.
Bevallom, ha lehet ilyet mondani nekem még Bergamó jobban is tetszett, teljesen elvarázsolt. Milánóban egy kissé idegesített a rengeteg vásárló ember, olyan tülekedés, hogy én azt már nem bírom.
1db jegy(MIlanó) 1.5euro, 90 percig érvényes, tehát mindenféle átszállásra, de csak amíg lennt vagy mondjuk a metróban.
Napijegy 4.5euro. Ki kell számolni mennyit fogtok tömegközlekedni.
Van több busz a reptér elől Milánóba! Elsem lehet téveszteni! Mindeggyik a Centráléhóz megy. A legolcsobb 7 euro, ha jól emlékszem. Megkell nézni melyik mennyiért visz be. Ha oda vissza megveszed talán 2 euroval olcsobb lesz a retur jegy. Ha vonattal mész Bergamóig: 1.7 eur a busz + 4.3 eur a vonat (én emeletes regionallal mentem nekem tetszett). Ha nem érdekel Bergamó akkor menj busszal. (menetidö kb 50 perc busszal, én onnan gyalog mentem a Dómig goggle earts-on csináltam egy útvonaltervet)
És még egy kérdés, a milánó shuttle az olcsóbb rögtö a reptérről (Bergamo) Milánóba vagy inkább 1-es busz Bergamo és onnan vonat? Mennyibe kerülnek a jegyek?
Az egyes busz igen a pályaudvar elött áll meg. A reptérrel szemben van az Orio Center ott betudtok vásárolni mindent. A buszra ha az automata nem müködik érdemes az érkezési oldalon venni jegyet ahol a milánói sutle buszra is árulják. A sutlebusz Milánóba a központi pályaudvarnál tesz le. Ha vonattal mentek be milánoba akkor a Milán fs-re kell venni a jegyet az a főpályaudvar és a vonatraszállás elött a narancssárga automatába lekezelni. Ha van időtök az 1-es buszra érdemes napijegyet venni és felmenni Bergamóba a végállomásra a citta de altába és onnan leséltálni a funiculáréhóz a sétáloutcán, majd azzal lejöttök tovább csak egyenessen séta a pályaudvarig. Nagyon szép!
Sziasztok! Hétfőn utazunk Milánóba és most már nagyon elvesztem az információk között úgyhogy egy kis gyors segítségre lenne szükségem. Bergamo reptérre érkezünk reggel 7:40-kor és ha jól tudom 1-es busszal a reptérről be kell menni Bergamoba és onnan vonat a Centrale-ig. A kérdésem hogy az 1-es busz ott áll meg a vasútállomásnál vagy szólni kell?
Hallottam h van Milano City Card vagy Milano Pass, ki hogy ismeri? Megéri megvenni vagy egyszerűbb a 3 napos bérlet? Előre is köszönöm!
Nagyon köszi Éva, én is ezt találtam, de 75 percről ír, az nem jó sajnos, nem éri el a Bergamói buszt.
Na mindegy is, úgy vagyok vele, hogy tényleg annyira olcsó volt a repülőjegy, hogy ha taxival kell kimenni a Centrale-hoz, az sem baj. Persze egri viszonylatban, 20 euro, 6000ft nem kevés egy taxiért, de ez van, Milánóban leszünk, nem itthon.
Kutakodtam az atm-en, úgy láttam, hogy van olyan éjszakai busz, ami esetleg jó lehet.
Keress rá az NM3 számú járatra, mert nem mondom 100-ra, én ugyanis sem olaszol, sem angolul nem értek, csak a kitartó keresés hozza meg talán a gyümölcsét.
Reggel 4,50-kor indul a Donato megállótól, onnan a Corvetto a 3. megálló, ez talán még 5 előtt néhány perccel oda is ér.
A két napos jegyet én 48 órásnak olvastam, amit úgy értelmezek, hogy éjfélkor nem jár le.
Nem, azt hiszem nem értettelek félre, csak én vagyok teljesen megkavarodva. A férjem már fogja is a fejét, előre tudja, hogy el fogunk tévedni. Ami valóban előfordulhat, magamból kiindúlva, de a lányom tájékozódási túraversenyeket nyer, úgyhogy kettőnk közül remélem legalább ő jól értelmezi a térképet.
Na most, pénteken egy biztos pont, hogy az 1-es busszal bemegyünk és megnézzük Bergamót.
Kb. dél körül vonattal Milánó,szerintem Centrale jobb lenne, mert a szállásunk a sárga metró vonalán van, az pedig itt megy.
Hacsak nem sztrájkolnak tényleg, akkor ezzel nagy gond nincs.
Én arra szerettem volna megtudni, hogy valami busz vagy villamos jár-e a Corvetto állomás környékéről a Centrále vasútállomásra, és mindez hajnali 5 körül, hogy elérjük a reptéri Shuttle buszt. Ez az amire nem sikerült rákeresnem.
Még egy kérdésem lenne: A kétnapi jegyet hogyan kell értelmezni? Arra gondolok, hogy 27-én délutánra már nem érdemes megvenni, mert éjfélig jelenti az első napot vagy jó 29-e délutánig?
Voltam Bergamoban, este Atalanta-Juve meccs, másnap Novara, itt a Novara-Milan meccsre sajnos nem jutott jegy, aztán este Milánó, Inter-Lazio. Közben voltak városnézések is, de már voltunk párszor, így csak a kedvenc helyeinkre mentünk. Mi itt mindig autóval közlekedünk, mivel a szállásunk Bergamo közelében szokott lenni, találtunk ott egy nagyon olcsó szállást és kiszámoltuk, hogy a kocsival kényelmesebb és pénzben sem több, mint a tömegközlekedés. Sajnos a reggeli bejövetelben nem tudok segíteni, de a metró ha jól tudom tényleg nem indul olyan korán, mint Pesten és éjszakai járatok sincsennek.
Ha nem írod meg hogy a 3 milánói reptér közül melyikről van szó, akkor nem sokan fogják tudni a választ, akárhányszor kérdezel. De nem szoktak úgy eladni átszállós jegyeket, hogy ne férne bele bőven az átszállás az időbe. (Feltéve persze hogy "egyben" vetted meg a jegyeket.)
mennyire nehéz oda találni a másik géphez
Szerintem átlagos tájékozódási képességekkel senkinek se okozhat gondot egy reptéren se. (Táblákat követni, kiírásokat nézni, stb.)
2 hét mulva utazom Amerikában milanoi átszálással és arra lesz 1 órám hogy átszálljak.valaki tud valamit h mennyi idő kell az átszálláshoz és hogy mennyire nehéz oda találni a másik géphez.
Az ATM oldalán Milánó tömegközlekedését tudod megnézni.
Ha Bergamo és Milánó közötti vonatokat keresel, akkor a trenitalia oldalára kell menned. Ott látni fogod, hogy Bergamóból Milánóba ill. vissza a Milánó Porta Garibaldi vagy a Milánó Centrale megállók a jók. A Garibaldiról kicsit olcsóbb mint a Centraleról (70 cent a különbség), viszont onnan a menetidő 19 perccel hosszabb.
Ha a reptérről Bergamó óvárosa a cél, nem kell csak a vonatjegy vásárlás miatt leszállnod a pályaudvaron, megveheted indulás előtt, bár a pénztárnál ottlétünkkor elég hosszú sor állt.
Beütöttem a 2 állomást, de okosabb nem lettem tőle. Corvetto-nál(ehhez közel van a szállás vasútállomást is mutat, de fogalmam nincs mikor jön ott vonat, vagy hogy ez milyen állomás?
Az a baj, hogy egy fél szót sem értek olaszul. Persze, már próbálkoztam, de ha beírtam a két állomást, akkor szép piros betükkel aláír valamit.
Pénteken a sztrájkon már meg sem lepődöm Olaszországban. Péntekre aterv maga Bergamó és valamikor délután eljutni Milánóba. A jegyet ugye nem kell előre megvenni a délutáni Milánói vonatra? Még nem tudjuk mennyi látnivaló lesz Bergamóban.
Még jutott eszembe, úgy emlékszem, jan. 27-én indultok, akkorra meg országos általános sztrájkot hirdettek, részleteinek érdemes lenne utána néznek, hátha érint titeket is.
Közvetlen indulás előtt újra érdemes megnézni, mert változhat is.
www.atm-mi.it oldalán nem találtál menetrendet? Úgy emlékszem, van jó kis interaktív része is, ahol dátum és idő beírásával is tudsz keresni az utazási lehetőségek között A-helyről B-helyre.
Hol jártál? Csak Milánóban vagy valahonnan jöttél és megálltál 1-2 éjre?
Sajnos előrébb nem lettem. A hotel annyit írt, hogy 20 euró a Centráléig a taxi.
Szerinted akkor nem lenne célszerűbb esetleg onnan a vonat? Igaz akkor még csak Bergamóban lennénk, ahonnan szintén ki kell jutni.
Én olyan 5-re gondoltam indulni a szállodától, azt írták 20perc a vasútállomás taxival, de igazad van akkor még egy kicsit hamarabb kellene indulni.
Liticarb, te sem tudsz Milánói busz-villamos vonalakról infót, vagy hogy mikortól járnak?
Ottani utazást mivel oldottad meg? Nagyon felnyomták az 1és 2 napos jegy árát is, de még nem tudom mikor-mire szállunk át, így lehet, hogy szerencsésebbb lenne.
Ha csak 1 oda-1 vissza jegyet veszek , az is 3 euro.
Sikerült megoldani a problémát? Ma jöttem haza BGY-ből és sokan majdnem lekésték a repülőt mert a későbbi busszal jöttek ki és valami baleset volt az autópályán, úgyhogy szerintem érdemes az 5:20-as busszal kimenni, nem tudom van-e korábbi. Sajnos mást nem nagyon tudok, de a taxi az azt hiszem úgy van, hogy mikor beülsz, akkor van egy viszonylag magas alapdíj, de utána már nem olyan vészes, persze attól függ mennyire vagytok a pályaudvartól.
2 hét mulva utazom Amerikában milanoi átszálással és arra lesz 1 órám hogy átszálljak.valaki tud valamit h mennyi idő kell az átszálláshoz és hogy mennyire nehéz oda találni a másik géphez.
Köszönöm, ezt nem tudtam, hogy mit keressek, mert azt hittem Bergamo-t írnak. Aztán találtam Malpensát, meg minden mást, de ezt nem. Átváltottam angol nyelvre és változatlanul olvashattam volna olaszul, ha tudnék.
Most egy olyat kaptam a booking.com-tól, hogy a szálláshely nem tudja a hitelkártya adataimat feldolgozni, adjak meg mást vagy törlik a foglalást. Az igaz, hogy egy internetes fizetésre alkalmas internet kártyám van, de nem kifejezetten hitelkártya.
A törlésnek csak halkan mondom, már örülnék is. Attól félek viszont, hogy minden más elérhetőségem megvan és meg nem jelenés miatt rám sózzák az összeget. Mert valami ilyesmi van odaírva, hogy a szálloda felszámolhat költségeket.
Közben eszembe jutott: Az Autostradale buszain van olyan, hogy 2 főre fizetnek és a 3. ingyen(ez most decemberben is ki volt írva). Ez nekünk lényegtelen , mert 6 fő helyett csak 2-en utazunk.
Nem hiszem, hogy eredményes lenne a Bookinggal egyezkedni. Pont azért olcsóbb, mert nincs változtatás.
2+1 akciós buszt nem tudok. A bergamoi reptérre (Orio al Serio) a honlap szerint 4-kor indul az első busz és 30 percenként megy, hajnalban Milánóból kifelé 1 óra biztos elég.
A buszok ott sorakoznak a Centrale mellette, az Orio al Serio van kiírva.
Írj esetleg egy mailt közvetlenül a szállodának, hogy ők milyen közlekedési lehetőséget tudnak ajánlani.
Hú, a taxi az nagyon drága... Én is gondoltam az utolsó nap Bergamói szállásra, de sajnos a booking-on (hogy minél olcsóbb legyen) nem módosítható szállást választottam. Nem tudom, hogy lehet-e valamit egyezkedni velük? Mert végül is 2 éjszakára ott lennénk, csak a 3. lehetne Bergamóban.
Próbálok helyben is segítséget kérni, hogy olyan 5 óra körül be tudunk-e a metrón kívűl más tömegközlekedési eszközzel jutni a Centráléhoz.
Decemberben még volt egy kis füzetem a reptéri busz indulásáról, akkor csak átszálltunk és valahol Marokkóban elkevertem. Annak a társaságnak volt a füzete ahol van a2+1 kedvezmény. De láttam a bergamoi reptéren, hogy más busztársaság is van.
Hol találnék információt a számításba jöhető buszokról?
Szerintem a Centrálétól a vonat sem jobb opció, mert azzal csak Bergamóig jutunk, onnan még ki a reptérre. Mi meg ezzel szívtuk meg, hogy az 1-es buszra rá van írva az Aeroportó, de kiderült, hogy csak az 1/c ment arra, de arról is valahol a kerítés mellett le kellett volna szállnunk, csak ezt a vezető sem mondta. Aztán megdöbbenve láttuk hogy nem kanyarodik be, hanem szépen elhúz a reptér mellett.