tessék fiuk. mondom, a kathy tombolt, o mondja:)
2001-03-02 08:25 TV2
Jó reggelt, Magyarország!
Mv.:Jaksity Katalin
- Mv.: Most pedig zenélni fogunk, mégpedig egy különleges együttes játszik majd önöknek, én garantálom, hogy akik eddig nem tudtak még felébredni, majd most sikerülni fog, azért is különlegesek, mert arra a zenére, amit ők játszanak inkább ilyen alternatív és metálbulikon tombolhat a közönség és nem kimondottan itt a Jó reggelt, Magyarország!-ban, de jó, amit csinálnak és azért is különleges, és bocsánat, hogy egy kicsit személyeskedem, mert a csapat néhány tagja osztálytársam volt és nagyon meglepődtem, amikor megtudtam, hogy ők lesznek a vendégek és nagyon örülök neki, mert még amikor indultak 7 évvel ezelőtt néhány koncertjükön én is ott voltam, ott tomboltunk kb. tizen-huszan, azóta viszont már nemcsak itthon, de Ausztráliában, Németországban, Olaszországban és sok helyen ismerik őket, az a zene, amit ők játszanak, illetve abban a zenében, amit ők játszanak a legjobbak között vannak. Ők a FreshFabrik.
- Mv.: FreshFabrik, már zenéltek nekünk, és még zenélni is fognak, Szabó Andás és Barabás Béci. És, ha minden igaz most majd egy AC/DC számot új feldolgozásban? Vagy valami sajátos feldolgozásban adjátok elő?
- Szabó András: Igen, megjelent egy AC/DC tribute album, amin a magyar rockzenei élet színe-java helyet kapott és nekünk is ez a szerencsénk, hogy felkerültünk erre az albumra, egy számmal, a Dog eat dog című számot játsszuk, ami nem annyira populáris, és pont azért is választottuk, mert ez egy kihívás volt a zenekar számára.
- Mv.: De ti sem vagytok annyira.
- Sz.A.: Ez egy kihívás volt a zenekar számára és mivel mindannyian,
- Mv.: ez nem egy veszélyes feladata, veszélyes vállalkozás?
- Sz.A.: Hát nehéz, és mint minden nehéz feladat egy kicsit kihívás is és a kihívásoknak pedig jó megfelelni én azt gondolom és mivel mindannyian az AC/DC miatt kezdtünk el annnak idején zenélni, abban az időszakban, hiszen hihetetlen nagy sztárok voltak, és a mai napig is a kedvencünk, úgy éreztük, hogy ezt mindenféleképpen el kell, hogy vállaljuk. És én azt hiszem, hogy nagyon jól sikerült és nemcsak a miénk, hanem a többi zenekar is, 11 vagy 12 zenekar szerepel és egy nagyon érdekes keresztmetszete, hogy mit gondol a mai magyar rockzenei élet az AC/DC-ről, illetve milyen kapcsolatban van velük és nyilván ezt a számot élőben is hallhatja tőlünk a közönség.
- Mv.: Ezt akartam kérdezni, hogy mikor lehet majd, saját koncerten, vagy máshol?
- Barabás Béla: Elképzelhető, hogy játsszuk majd saját koncerten is, viszont még megemlíteném az ötlet szerzőinek a nevét, azt hiszem nem mondtad el, mert egykori énekesünk Vörös András és Bihari Balázs újságíró, többek között, meg a kiadó közös ötlete volt és ők kértek fel minket is.
- Mv.: Titeket mikor lehet látni?
- B.B.: Minket március 10-én, azaz jövő hét szombaton az Almássy téren különböző baráti zenekarok társaságában, pl. Colorstar, Vágtázó Halottkémek, Vécsi Tiborral az élen, és a végén DJ Palotai egy kis sajátos muzsikával.
- Mv.: És ne felejtsük el, hogy itt nálunk is hamarosan.