Üdv minden hozzászolónak!
Most akadtam rá a topikra. Mindjárt regisztráltam is. Nagy Star-Trek rajongó vagyok, már epedve várom a 11ik mozifilmet, az előző tíz megvan videón, meg majdnem az összes Voyager rész is német nyelven. Van 1 ötödik Star-Trek sorozat, az Enterprise , amelynek a parancsnoka Archer kapitány ezekből van vagy 15 rész kb.
Kedvenc részem a TNG-ben: A fekete lélek. Talán ez az egyik legdrámaibb rész az egész sorozatnak, meg egyben a legszomorúbb is, Tasha Yar halála miatt is.
A tribbleszes részeket nagyon imádtam. Ahogy Scotty válaszolta Kirk kapitánynak, aki megkérdezte, hova tűntette a tribbleszeket? Tán csak nem az űrbe?Mire: Scotty "das wäre Raumumweltverschmutzung", wurde aufgebeamt auf dem Klingonenschiff.
Nagyon rész a A kapitány szíve is szntén a TNG-ből. A TNG 1 elég nyugis sorozat, különféle egymással nem összefüggő küldetésekkel. A DS9 először elég gyengécskének nézett ki, de a 3ik szezontól folyamatosan egyre jobb és izgalmasabb lett. A finálé a "Das was du zurücklässt1-2" szintén fel van véve, egyszer majd összegyűjtőm ennek a sorozatnak is a részeit.
A Voyager a kezdetektől egy elég színes széria volt, ami azért mindig egyre jobb lett a szezonok előrehaladtával színes legénység összefüggő küldetés, a cél hazajutás a Delta kvadránsból.
A TOS, az eredeti széria nagyszerű volt, szívesen megnéztem századszor is az adott részt Horta megmenti gyermekeit, Bele jagt LOkai. Ja a TNG-ből kedvenc részem volt még az "Álmok ereje" című epizód.
A legmulatságosabb epizód a DS9 a Babel volt.
Mondjuk nekem mindegyik karakter szimpatikus. Janeway 1 érett nő, 1 érett nőnél pedig nincs jobb véleményem szerint.
A TNG-ben Beverly Crusher nagyon szimpi, de nagyon kedvelem majd mindegyiket.
Dianna Troi tanácsadonő a legénység legempatikusabb tagja, amellett igen sexy
Lwoxana Troi: Dianna muterja, igazi fehérmájú.....
Picard kapitány: 1 igazi felfedező, pont a megfelelő ember az Enterpise a Csillagflotta zászlóshajója élére, tapasztalt, érett sokat látott parancsnok.
Riker: az elsőtiszt: igazán belemenős
Worf, a Klingon: igazi harcos jellem
Data parancsnok: mindig emberibb szeretne lenni, és ez egy nagyon pozitív vonás nála.
Geordi a hajtóműszekció zsenije,igen jó humorú fickó.
Pulaski doktornő: ha jól emlékszem 1, vagy 2 szezont szerepelt: a félős, mivel nem merte sugároztatni magát, az egyik részben baja is lett emiatt, mivel megfertőzödőtt 1 vírussal valamelyik bolygón és csak igen nehezen tudták megggyúgyítani, ha jól tudom extrém gyorsan öregedett a betegség következtében.
A legfélelmetesebb ellenfél Q, aki megismertette a Borgokkal a Csillagflottát.
A DS)-ból a kedvencem Quark volt,egész végig Odoval rivalizált, emlékszem az egyik részben a földre szállította volna Odo Quarkot, 1 szabotázs miatt 1 bolygón le kellett szállniuk és a landolás következtében eltörte Odo a lábát..., így őt a pici Quarknak kellett a hátán cipelnie.
Jadzia az összes Trek széria legszexisebb nője volt, kár hogy olyan véget kellett neki érnie, amilyent.....
Üdv: Hannibal