Voltam már január végén Portugáliában. A tévében láttam, hogy északon mekkora havazások voltak. Lisszabonban nem volt ugyan kánikula, de kirándulásra remek volt.
Egy kis szerencsével egy téli üdülés nagyon szép lehet. Csak tudni kell, hogy sok portugál házban nincs fütés. Napközben szépen mosolyog a nap (volt olyan év, mikor újév reggelén a teraszon reggeliztünk a szabadban), este meg fel kell venni meleg ruhát.
... én németországban élek és van kb. húsz éve Alentejóban a tengerparton egy kis házunk. Ott töltjük el minden szabad idönket. Évente négyszer-ötször tudunk lemenni. Legközelebb szeptember végén leszünk Portugáliában.
Magam sem tudom, hogy hol van nekem "itthon meg otthon".
en kb egy honap mulva megyek, es sajnos ( nem is sajnos ... hehe) semmi idöm az uttal foglalkozni, pedig kene. szeretek ugy menni, h kepben vagyok. most nincs erre energiam ... meglepi utazas lesz.
Mi tavaly voltunk egy kis körútön. Faroban landoltunk, és onnan utaztunk Liszabonba és környékére meg vissza, arrafele busszal vissza vonattal, mindkettő 18,5 euró volt. Nem strandolni mentünk igy beértük Faroban 14 eurós 4 ágyas hostelben is reggelivel, ahonnan busszal mentünk ki a reptér melletti strandra. Ez elég költséghatékony és lókosztos volt így.
Idén szeptember végére tervezünk egy nyaralással összekötött déli túrát, Faróból autóval Sevilla. Malaga, Gibraltár, Cadiz útvonalon spanyol részen, ill portugál részen Farótól nyugatra végig, egészen Európa végéig. Amit eddig láttam és tudok, hogy ezen a részen mindenütt nagyon szép partszakaszok vannak. Talán legszebb Albufeira és Vilamoura környéke, és ezek közel is vannak Farótól.Szeptember végére Albufeira-ban 8-10 euró/fő/ál árért neten előre foglalva lehet már találni apartmanos szállást ellátás nélkül.
Sokat utazó olvtársakat kérdezném, van-e valakinek infója tapasztalata a Portugál, azon belül is Algarve, etetési szokásairól? Félpanziós ellátás vajon svédasztalos rendszerben működik-e vagy előre kiporciózott adagot hoz a pincér?
Augusztus 8-án megyünk a párommal Portugáliába, és az első hetet szeretnénk Algarvében tölteni.
Tud valaki tanácsot adni, hogy a partszakasz melyik részére, melyik településére menjünk?
Olyan természetileg szép helyet keresnénk, ahol azért homokos strand is van, és alapvetően csendes, tehát nem tapossák egymást részegen a brit és német túristák.
Mennyire működik az az általunk többnyire alkalmazott eljárás, hogy odamegyünk, és a helyszínen keresünk szállást?
A tapasztalat azt mutatja, hogy sokkal jobban lehet így kijönni ár/érték arányban, ugyanakkor persze koppanni is lehet vele.
Ha netán valaki konkrét szállást is tud javasolni, akkor az még nagyobb köszönet!
Ja, és hogyan érdemes Lisszabonból leutazni oda, elvileg 12-kor landol a gépünk?
Hacsak az nem, hogy a helyiek a karácsonyi állami jutalmaknak csak a felét fogják megkapni, egy összeghatár felett. Szóval ami náluk válság, az nálunk cél lehetne. ;)))
A Gulbenkian tényleg gyönyörű parkkal van körülvéve. Érdemes egy sétára. S ha érdekelnek a modernnek, akkor a park másik végében a Modern Művészetek Múzeumát is megtalálhatod. Kellemes séta a park egy forró nyári napon. Az Eduardo park tetejéig mi is a csodálatos kilátás reményében felmetróztunk. Csatlakozom az előttem szólóhoz: feleslegesen. Kár érte az időt vesztegetni. Alulról felfelé sokkal izgalmasabb.
Elég kicsi a szerelvény, egy villamoskocsi, az is kisebb mint nálunk. Sokan mennek végig, főleg a Se felé eső szakaszon.
Esetleg érdemes mindkét irányban egy megállóval korábban felszállni, mint a legnépszerűbb szakasz.
Portugálok nagyon szabályosan állnak sorba megállónál, de külföldiek próbálkoznak. Egyszer egy spanyol társasággal közösen akadályoztuk meg egy kínai csoport soron kívüli felnyomulását.
Sőt többször láttuk, hogy egyes szerelvényeket utazási irodák kibérelnek, "charter". Többet egymás után, hiszen ezért a vendég sokat fizet, tehát mindenkinek ülnie kell. Persze ilyenkor a normál szerelvényekre nagyon sokat kell várni.
persze, az a varosi turizmus ideje, de en mindig mindenhova szeptemberben utazok es nagy tömeg nem szokott lenni. Barcelonaban is csak a Gaudik elött volt kis sorbanallas, de nem volt veszes.
a 28-asra nem megoldas, h az ember felszall es szepen kivarja amig lesz hely es ugy megy egy kört? idöm van ...
Szerintem szeptember vége a főszezonhoz tartozik. Nyáron az utazási irodák nem is küldenek csoportokat, mert túl meleg van.
A 28-as elég össze-vissza jár. Előfordul hogy 1 perc múlva jön a következő, de lehet hogy 10 perc. Ha jön egy olyan amelyiken van ülőhely, azonnal szálljatok fel. Akkor is ha egyébként más programot terveztetek. Ha tele van akkor nagyon tele van.