Ugy, akkor légy szives hasonlitsd össze az Olimpia szempontjábol nyilván teljesen jelentéktelen turistaipar teljesitményének hányadát a nemzeti össztermékhez.
Én nem akarok senkit aggitálni (bár én ellenzem) de néhány tényt közölni szeretnék:
1. 2000-2500 milliárd forinttal számolva tíz éven keresztül havi 6-8 ezer forintot jelent adófizetőnként!
2. Ritka az olyan megtérülés, ami 6-8 éves beruházás után 1 hónap alatt megtérül, de ha teszem fel megtérülne (az eddigi tapasztalatokat figyelembe véve) közel sem biztos, hogy azok zsebébe térülne meg akik összerakták a pénzt!
3. Sokkal fontosabb dolgok is lennének (csatornázás pl, kórházak, iskolák, épületek felújítása stb) mint stadionépítés és egyéb sportinfrastruktúra
Újabb jó példa, hogy a szoclib gondolkodás hova vezet. Legyen az bármilyen jó ötlet, hasznos gondolat fikázni kell!
Ne emlejünk minimálbért, ne támogassuk a határainkon kívül rekedt társainkat, stb..
Csak a kishitűek gondolják, hogy nem vagyunk képesek rá. Ha minden egyes kihívás előtt, ami a Magyarok előtt állt így gondolkodtunk volna, már rég nem lenne Magyarország!
Egyébként a moszkvai olimpia után mindegyik nyereséges volt. Nem véletlen, hogy olyan városok is jelentkeznek, amelyik országban korábban volt olimpia.
Az olimpiák nyereségesek. A teljesen magánpénzből megcsinált atlantai is pozitívan zárt, a legutóbbi pedig ha jól tudom Ausztáliának adott majdnem 2 milliárd dollárt.
Ha jól emlékszem, a Fidesz is azt mondta, hogy szükség van metróra, de nem erre és nem így.
A felszíni közlekedést teljesen fel kellene újítani (nézd meg pl. a 49-es villamost).
Azután meséld már el, melyik olimpia volt nyereséges utoljára? ( Még a Forma-1 sem volt nyereséges, pedig rekord nézőszám, ideális idő, ideális körülmények voltak, és a létesítményre nem kellett szinte semmit költeni.)
ha csak a rendezvény közvetlen kiadási és bevételi oldalát nézzük (legyen szó akár Olimpiáról, akár Forma1-ről), általában walóban weszteséges. ha az infrastrukturális fejlesztéseket, turisták által elköltött pénzt, és a hatalmas presztízst is figyelembe wesszük, akkor meg durwán nyereséges.
Ugyan már vesd össze Görögország akkori pozícióját Magyarországéval, amikor jelentkezni kell. Szerintem nem fogsz találni lényeges különbséget. A görögök pedig belevágtak. Érti ezt valaki??
Mégvalami. Naná, hogy nagy a tülekedés. De valahogy nemlátom a tülekedők között Albániát, Északkóreát, sem Argentínát, sem Braziliát stb stb. Pedig ha ilyen evidens lenne a megtérülés akkor ez lenne a legjobb alkalom a felemelkedésre. Az olimpia nagy üzlet. El lehet költeni azokat a pénzeket, amit már nemnagyon tud másképpen fölvenni a gazdaság. De akinek nincs meg a befektethető tőkéje, az inkább álmodozzon tovább nagyokat....
Nézze már meg valaki, pl a legutóbbi olimpia költségvetését, és vesse össze a magyarral.... No comment. Ébredjetek már föl!!!
Nézd, én is szereten Budapestet. De nem a kátyús utakat, a lerohadt tömegközlekedést, a mocskos utcákat.
Attól, hogy egy világméretű rendezvénynek adnánk helyszínt 1 hónapig, nem hiszem, hogy a fél várost le kellene rombolni, majd helyette üvegpalotákat építeni.
Frankfurtban tényleg nincsen semmi elragadó, nem laknék ott.
Tamogatlak, nem latom ertelmet az Olimpianak, mint holmi nemzeti buszkeseget szimbolizalo rendezvenyt. Azonban az infrastruktura fejlesztese nelkulozhetetlen - bar ketsegtelen, hogy kevesbe latvanyos.
Ennél okosabbnak gondoltalak:
Tudod nem mindenki EGYFORMA helyzetből, adottságokkal és tőkerővel indul el vállalkozni.
És ha még nem tudtad volna, van olyan, hogy egy vállalkozás tönkre is mehet, ha pedig kicsiny a tökéje, akkor ez még az átlagnál nagyobb valószinüséggel is fog bekövetkezni.
Egyetértek Veled!
Valóban csak vágyálom, még ha nagyon szép vágyálom is, mint a legtöbb vágyálom.
Egy ami aggaszt, hogy ez a bizonyos vágyálom mennyibe fog kerülni nekünk.
Ugyan áruld már el, ki fogja ezt a sok sok felújítást, építést finanszírozni? Két metró???? Mikor egyre sem volt pénz, meg nem is volt rá szükség a Fidesz szerint. Vagy mégiscsak volt, csak meg kellett mutatni ennek a csúnya Bp-nek, hogy mivel jár, ha rosszul szavaznak a Polgárok??? Azután meséld már el, melyik olimpia volt nyereséges utoljára? ( Még a Forma-1 sem volt nyereséges, pedig rekord nézőszám, ideális idő, ideális körülmények voltak, és a létesítményre nem kellett szinte semmit költeni.) Ha jóltudom a Görögöktől majdnem elvették a rendezés jogát, mert nem nagyon haladnak az építkezések. Semmi baj. Majd mi megmutatjuk. Nemlehet, hogy nem az akar rosszat az országnak, aki ellenzi, hanem az, aki nem a FÖLDÖN jár. Persze rengetek dolomiot lehetne eladni..... (ok. ez kicsit demagüg volt :o)
Ez hülyeség. Ha már aláírásgyűjtés, akkor arról, hogy írjanak ki ügydöntő népszavazást olimpia-ügyben. Én vszeg ellene szavaznék, de ha a többség ezt akarja, akkor legyen.
hagyjuk, ha ezt magadtol nem erted, akkor nem is fogod megerteni! ehhez szeretni kell ezt a varost (bocs a kenytelen, indulatos inszinuacioert). az evolucios, iranyithato fejlodesben hiszek - Budapest eseteben is. egy ilyesmi dolog, amire azert hala istennek semmi esely sincs, egy ketsegkivul szemkapraztato, lenyugozo vilagvarost eredmenyezne, hihetetlen sotet oldalaival egyetemben, egy kis-Frankfurtot, csakhogy itt en mar, ebben a kis-Frankfurtban, azt hiszem, nem ereznem olyan jol magam. talan azert, mert, bizonyos tekintetben, tul konzervativ vagyok! :-))
a primitiv es buta politikai celozgatasaidra meg, engedelmeddel, nem valaszolnek.
Nem is értem miért ez a nyüzsgés az olimpia rendezési joga körül, ha már olyan veszteséges vállalkozás...?
Fogalmam sincs, mit fognak Athénben csinálni azzal a sok kihasználatlan ezzel-azzal?
Lehet, hogy nem olvassák Hitetlen Tamáskát? :-)))
Most készülnek a megvalósíthatósági tervek, a(z egykori) big 5 bevonásával. Kicsit furcsa hevesen ellenezni vmit, amiről csak most fog kiderülni, hogy egyáltalán mi. Amit ma lehet tudni: amúgyis szükséges fejlesztéseket tehet megtérülővé és a legjobb marketing.
Lenne Budapesten 2 új metró, normális tömegközlekedés, megcsinálnák végre az utakat, felújítanának rengeteg épületet, a felépítendő sportlétesítmények a magyar sportnak igen nagy lendületet adnának (az olimpiára való felkészülés is). Mivel nem csak Budapesten lennének a műsorszámok, így az egész országra kiterjednének a fejlesztések.
Rengeteg sportkedvelő külföldi itt hagyna egy csomó pénzt, hatalmas reklám lenne az országnak, a világ felfigyelne ránk.
Mivel az olimpiák nyereségesek, esetleg az adókon kívül még ittmaradna kb. 1 milliárd euró a felújításokon, építéseken kívül.
Végülis, ha én is gyűlölném ezt az országot, biztosan aláírnám az ellenző lapokat.
Vannak érvek a megrendezése mellett és vannak érvek a megrendezése ellen!
Nos Budapestnél sokkal nagyobb-szebb és sokkal-sokkal gazdagabb városok fognak versenyezni a 2012-es Olympia rendezési jogáért.
Ha jól emlékszem arról volt szó, hogy Magyarország szeretné megrendezni, (nem Budapest)! Tehát az egész országban láthatóak lennének a kellemetlen következményei.
Más: szerintem erről vitázni annyi, mint a nem létező szamárról abban a bizonyos mesében: fel üljünk rá, vagy cipeljük, vagy menjünk mellette!!!
Véleményem szerint a rendezési jog elnyerésére még csodák esetén, és hatalmas EU segítséggel is ORIÁSI NAGY NULLA az esélyünk.
Szép álom! Álmodozni szabad, de aláirásokra fecsérelni az időt?
egy ilyent alairnek. vegul is egy dolog miatt gyulolom nagyon a mellette kampanyolokat: Tomikatol Demszkyig, smittol Kokoig: egy ilyesmi baromsag tokeletesen hazavagna Budapest, meg itt-ott tetten erheto, nyugalmas, hogy ne mondjam bekebeli hangulatait, es egy affele Frankfurt kezdene az egesszel kialakulni (Demszky persze rohog a markaba, o valszeg tudja, mivel jar egy ilyesmi, es orul is neki.).
abszolut nem ertem ebben az ugyben a jobboldaliakat: kidullesztett mellel futnak a multi-vilag kardjaba ezzel az olimpia-baromsaggal. ja, mert hogy a megalomanias mondja, hogy jo lesz nekunk. akkor persze ertheto ez az egesz hiszteria.