Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
ja nekem sem sikerült több alkalommal sem nettóban, pedig egyedül voltam a vonal végén:)) személyesen kell menni egyedül csak nekem messze volt az üzlet.
Telefonon, ismeretlenül nem tudod "lealkudni" az áfát. Nem ér annyit egy cégnek, hogy megkockáztassák a lebukást. Az ilyen dolgokat személyesen kell intézni és egyedül kell menni. Az adóellenőrök párban járnak, ez az előírás :-)
Pont ezen agyaltam én is, hogy a trafósra rá lehetne rakni az awi invertert és akkor megoldódott a hegesztőkocsi projekt is :-)
De azért ez elég drága hegesztőkocsi lenne. Továbbá most éppen egy karcsú, kétkerekes, molnárkocsi jellegű tróglin dolgozom. Sajnos nálam a hely az nagyon szűkös. Ezért is adtam el a BLM-el együtt a hozzá készített kocsit is.
Mikor gépet akartam venni beszéltem velük is, alkudni nem tudtam a bruttóból max annyit hogy ingyen elpostázzák a gépet. A bekapcsolási idő alapján nem tűnnek túl erősnek az 1fázisú gépeik de árban viszont nem valami olcsók. Nem tudom hogy hol értékesíthetik a gépeiket de itthon egy hegboltban sem láttam hogy árulnák, (rajtuk kívül). Használtan sem láttam hogy hirdetnék lehet külföldre exportálnak, te találkoztál már a gépeikkel.
Amikor vettem a a 175-őst,próbáltam ezt a nagyot is(hála az ergőkertesieknek)ott vásároltam.Nagyon készségesek voltak bármelyik gépet kipróbálhattam,sőt a belsejébe is belenézhettem.lazán levették a takaró deklitÉrdemes oda elnézni aki vásárolni akar.De nekem valahogy kemény volt az íve a nagynak több fokazaton is,ezért maradtam a 175-ös nél.A pénzem pedig meglett volna a nagyobbra is.A ponthegesztési funkciókat, és egyéb gombokat nem próbáltam.
Voltam én náluk is tavasszal, Csepelen vannak egy gyártelepen egy nagy csarnok az egész. Az elején van az iroda, raktár, a végében meg a gépeket szerelik össze. 15óra után értem oda és már csak egy melós volt ott, aki mondta hogy már zárva vannak és árat sem tudott mondani.Igen ők rézzel tekercselnek és most tértek át másfajta panelra (elektronika) ami mikrovezérlős, igaz ez nekem nem mond semmit. Ti tudjátok mi az a mikrovezérlő? Guszti még annyit kérdeznék hogy te próbáltad a Formig 180/210-es gépet, milyen beállítások vannak rajta a 2tak, 4tak-on kívül. Mert vannak még rajta potik és gombok is azokat mire lehet használni.
Elég zsúfolt és feszült az elmúlt és a mostani hetem.Csütörtökig rendbe kell tennem a kispolák rúgózását hogy menetképes legyen.Csütörtökön édesanyámat temetjük aki a multhéten hunyt el.Az a rengeteg ügyintézés ide-oda mászkálás a kórházba a hivatalokba no meg az idegesség kicsit kivette az erőmet.Amint rendbejönnek a dolgok és elsimulnak a dolgaim(no nem az ekg-m)Megejtek egy komoly próbaüzemet és referálok róla.
Nézz utána itt.Ez egy családi vállalkozás, és minden tiszteletem nekik, hogy ebben mocskos vadkapitalista gazdaságban még talpon tudnak maradni és pár jó magyar embernek munkát adnak.sajnálom hogy nem őtőlük vásároltam hegesztőgépet, de mint leírtam a mobilitás és a helyszűke vezérelt.
A Bmax mm161 nekem a második volt a listán most.Első az Esab inverter volt.Mindene réz,és nagyon strapabíró.a Borsod volánnál ilyenekkel hegesztettük a buszokat.Bár a formig eőtolója jóval erősebb.
Dehogy nagy, kis csinos picike, szerintem vagy 15cm-rel szélesebb a Formigemnél, pedig az sem kicsi. Nem tudom ezt hogy hoztam volna el a hátsó ülésen. Az mm 161-est dicsérték vagy maga a Bmax-os gépeket.
Igen, ez elvárható egy nagynevű márkától. Örülök, hogy ilyen flottul lebonyolódik.
Ez hál isten már általánosnak mondható gyakorlat itthon is. Garanciális időn belül azonnal küldi a futárt a cég. Ugyanez van az Ergus-nál (Sotox), de meglepő módon a BLM-nél is.
Ők aztán nem "cicóznak" szerdán jön a futár az uj géppel, tőlem meg viszi a régit.Annyit mondtak hogy valszeg előtoló csapágy hiba, a hangja alapján.Ők nem próbálják ki mind, a beérkezett gépeket,ahogy jön a gyárból becsomagolva ugy küldik tovább.Elnézést kértek a kellemetlenségért,nem egy előfoduló hiba.Maximálisan és nagyon tisztességesen álltak a dologhoz.Ilyen korrekt garis ügyintézésnek kellene lenni mindenhol.
A Bmax mm161-et gondolnám a legjobbnak, tavaly mikor kérdeztem a hegboltban 150000-ért ide tudták volna adni. Gondolkodtam én is hogy eladom a Formiget és veszek egy mm161-est, de így is bőven meg kellene pótolnom és nem tudom hogy meg érné azt a plusz többlet kiadást.
Szia, én is ezt a gépet néztem ki a Kranomnál de pont nem volt, így vettem helyette a Formig 185-öst. Ha netán Nagykőrös közelében laksz ott megnézheted mert ott gyártják, adnak rá 3év garit is. A Formig teljesen rendben, annyi a gépháza vékonyabb lemezből van és nem színterezve van (mint a Bmax,Weldi) hanem csak simán festve. Még annyi hogy a 175 és 185-ösnél a főtrafóról veszi le a feszültséget a tolómotor nem a segédtrafóról mert az nincs benne, (vagyis egy pici van a panelra építve) ellenben a Bmax, Weldiben van de már a Formig 180/210-ben is van. A Formig elérhetőségét akkor olvastad, de tényleg jó gépek mind amiket írtál már csak a legnehezebb van, el kell döntened melyik legyen.
A gorilla is IWELD gyártmány, csak egy ilyen "béna" típuscsaládnevet kapott. Ezzel és más színnel megy a "fél-ipari" vagy "csúcshobbi" gépcsalád. Egyébként a hivatalos neve IWELD gorilla Pocketmig 185, (vagy 165) de csak "gorillázzuk".
Ha neked a ForMig zsúfolt akkor milyen az Iweld gorilla? :-)
Lincoln nem ismerem, de biztos nem rossz, ahogy a weldi sem, meg a Bmax-os gépek se, de cégeknél ezekből is a 3 fázisúakat látod.
Hogy miért olcsóbb a formig? Egyrészt mert olyan dolgokon spórolnak ami nem megy minőség rovására. (többféle gépet építenek ugyanarra a dobozra, szinte minden házon belül készül) Honlap, marketing, munkabér, fűtés, építményadó ...minél nagyobb cég ez annál több egy termékre vetítve
A másik hogy van nekünk egy 27% ÁFA-nk. A Weldinél 40, a formignél 22.000Ft. Weldit ha bemész Győrben a hegesztési boltba ott is találsz, meg Debrecenben, meg Pécsen, rajta lesz a kereskedő haszna, a szállítás, újabban az útdíj stb.. a Formiget a gyártóhoz közeli forgalmazóknál találsz (Diósd, Budapest, Dunakeszi)
Nem fogunk rábeszélni semmire. Jók a gépek amiket kinéztél, Jók az alternatívák amiket javasoltunk. Gorilla is, de nem akarlak ezzel megzavarni, ha egyszer trafós párti vagy :-)
Találtam az Alfaweld hegesztéstechnikai áruház és szerviz oldalán két co hegesztő gépet. Az egyik trafós mig 181, 117000huf+áfa, a másik Alfaweld mig mma 185, 77165huf+áfa. Valamelyik esetleg van valakinek.
Visszaolvastam a fórumon, és megtaláltam Vaz 05 hozzászólását, megvan a gyártó címe a jövőhéten felhívom.Szerinted miért kerül szinte feleannyiba a Formig, a Weldimpex, és a Bmaxhoz képest, mikor ilyen korrekt cogép. Az a pont,szakasz, hegesztés funkció drágítaná meg, vagy minőségibb anyagokkal dolgoznak? Találkoztál már a Lincoln 161es co hegesztőgéppel, kb 170000huf ba kerül, még olcsóbb mint a Bmax és nagyobb márka szerintem.
Ő lenne az, de már nagyon hajlok a Formig 175 felé.
Ez tényleg teljesen korrekt gépnek néz ki, a trafója, az előtolója minden, Nem is hallottam még erről a márkáról. Talán kicsit zsúfoltnak néz ki, nem melegszik túl hogy ilyen sűrűn vannak az alkatrészek egymás után? Ami hegesztőboltban jártam ott co gépben, csak Weldimpex, és Bmax hegesztőgépek voltak, de azok kivűről nagyon patent gépek.Találkoztam még Mastroweld,Gys,Iweld, márkákkal de azok bevonatos hegesztőgépek voltak.Amiket itt a két fórumon ajánlottatok, Gorilla,Alfaweld,Jasic,Formig, nem is találkoztam. Azt hittem jobban elvannak terjedve itt a fórumokon ezek a Weldimpexes, Bmaxos gépek mert én csak ezekkel találkoztam.Lehet a magas áruk miatt nem veszik az emberek, az ilyen kis kategóriás 1fázisu gépeket. Köszi a képeket, a gépről nagyon jók.
A formig 175A ban nem fogsz csalódni.Nekem másfél évig volt meg szuperul működött.Alut is tudtam vele hegeszteni.Az árához képest nagyon megéri,ha nem hiányzik a ponthegesztő funkció.Kicsit bumfordi, de a belseje és az előtolója nagyon korrekt.Van pár képem róla remélem megtudod nézni.Csak a nagysága(meg akadt egy kis +pénz) miatt cseréltem le inverteresre.