Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Nekem a pocketmig 165 van 2 éve, teljesen korrekt gép. Az alfára viszont 2 év garit adnak.
Egy dologra kell figyelni ezeknél a gépeknél. (vagy inkább kalkulálni vele) a tartozék kiegészítőket - testkábel, MMA munkakábel - úgy ahogy van becsomagolva benne kell felejteni a dobozában :-)
Venni kell egy normális testcsipeszt 2000 Ft-ért, (egy jó elektródafogót, ha az MMA is kell) 2x3-3,5m 25mm2-es kábelt, szóval ezt a + 10.000-et rá kell/érdemes szánni.
Sikerult kicsit hasznalni a gepeket. A plazmavago az bitang jo. A hegesztogep is szepen dolgozik, en azt hittem, hogy kevesebb muanyag alkatresz lesz azert benne. A dob tartojaval nem vagyok teljesen elegedett, lehet azon alakitok egy kicsit.
Kozben volt alkalmam megnezni egy Kemppit is, az sem lett volna rossz valasztas, de nem banom a Millert.
Én is Makitát használtam eddig. De, ahogy mondtad a szalag hosszában rejlik a hatékonyságuk ezeknek a nagy gépeknek. Nem rossz ez a hanyatt vágott szalagcsiszoló, de vas munkához sokszor kevés.
A videón szereplő gép hatékonysága a szalag hosszában rejlik. Minél hosszabb, annál jobban használható. Azok a kicsik néhány perc után már szalagcseréért sírnak. Nekem volt ilyen kicsi, nagyon nyamvadt kis gép volt. Mostanában inkább egy asztalra rögzített Makita kézi szalagcsiszolót használok.
Ez komoly, ez az épített. Bár nekem nincs időm ilyennel foglalkozni, de ez a méret még kompaktabb, mint amit én linkeltem. A másik az elég kis játékszernek tűnik. :)
A képek és filmek nem valami jók, mert be voltunk állva mint a gerely a barátommal, és a gép is pici 10mp olympus.Lehettünk vagy harmadnaposak,meg némi vicces cigi is volt.Olykor rendesen mindkét végről égetem a gyertyát.Gondolj bele, decemberben felnyalom az önkéntes nyugdíj pénzemet mert letelik a 10 év(a nyugdíjas kort ugysem érem meg)akkor lesz valami nagymotorom megint.Ez meg vállóok az asszony szerint, de nem érdekel.Talán beléptem az öregkorba.
Így végiggondolva valóban logikus a szervizes érvelése. Másrészről tapasztalatod szerint semmi problémát nem okoz a pulzáló görgő. Akkor ez ilyen. De azért engem is nagyon zavarna.
Ennyi erővel összeszegelt fadobozba is építhették volna, a gyakorlati alkalmazásában az sem gátolná.
Visszatérve erre az ez előtoló excenteres ügyre,letelefonáltam a szervizessel a dolgot.A lényeg az hogy a sugárirányból történő szorítás miatt és az illesztési tűrések(előtolótengely és görgő között) mindig is lesz excentritás, de ezt a szorítórúgó kijátsza és kompenzálja.Az előtolás folyamatába nincs jelentősége a hegesztés minőség rovására nem megy(ezt én is tapasztaltam)az a kevés mozgás nem fog kikoptatni semmit.Én azok kevesek közé tartozom akiknek ez feltünt és szóvá tették.
Ha ez garanciális vagy szerkezeti problémát okozott volna,a közel tíz év alatt már kijavították volna a hibát és áttértek volna az ékes tengelyvégnél történő görgő rögzítéshez.Olyan előtoló hibával amit ez a "lélegzés" okozott volna még nem küldtek vissza és javítottak gépet.Mikor kérdeztem hogy érdemes-e a nagyobb gépet megvenni az mondta hogy ha nem akarok alut hegeszteni(más program van benne hozzá) meg a Qset nélkül is elvagyok akkor nem,mert ennek a belseje ugyanazokból az anygokból van csak a 200-ast felhúzták egy kicsit a szinesfém hegesztés miatt.Szóval a kissebb gépbe van még tartalék.
Amit én megnéztem a két gép alkatrészlistája és rendelés számoknál tényleg csak a ledpanel meg egy elektronikai nyák között van rendelésszám különbség.
Félreértetted! Az előtoló keret egység "műanyag" az előtológörgő természetesen edzett acél(tudom mert a reszelő bele sem kóstolt)alakítani akartam rajta valamit de lemondtam róla.Esab caddy c160i van szó.