Keresés

Részletes keresés

neszt76 Creative Commons License 2003.05.08 0 0 816
http://www.tar.hu/neszt/147_Snooker_Ronnie.avi
Nem tudom, hogy a tar meddig engedi, hogy fent legyen. 21 mega.
IVan Creative Commons License 2003.05.07 0 0 815
Akik Sheffieldbe eljutnak, szerintem ha megkapják feladatként, hogy lökjenek egyetlen (edzés)nap alatt 15 147-et, akkor megcsinálják.
A verseny az más. Ott nem törekszenek a 147-re, ha a fekete egy kicsit gázos helyzetben van, de a rózsaszín vagy a kék lökhető, simán azokra mennek. Vagy a kockázatos lökéseket nem vállalják, inkább biztonságiznak. Ha viszont kifejezetten 147-et akarnak csinálni, akkor mindenáron a feketét próbálják letenni. Meg versenyen, ha már zsebben a frame, jóformán célzás nélkül löknek.

Ha igaz, hogy magyar játékosok nem nagyon tudnak 100-as breaket sem, akkor - bár már több mint egy éve nem játszottam, mivel nem volt kivel játszanom, mert senkit nem szórakoztatott, hogy nulla esélyük van - holnaptól gyakorolni kezdek.

Előzmény: ms bakter (798)
Szababa Creative Commons License 2003.05.07 0 0 814
sajtosrud: mindenben tökéletesen egyetértünk és örülök, hogy elolvastad az irományom. Csak annyit akartam belőle kihozni, hogy pont ezért elkeserítő a támogatás hiánya. Ahol néhány játékos önerőből és hosszú évekig tartó gyakorlással (és ezért minden tisztelet nekik!) képesek ilyen szintet elérni ott egy komoly háttérrel még többen sikeresek lehetnének és így megnőne talán a kedve az embereknek megismerni és megtanulni ezt a játékot. Ilyen támogatás lehetne pl: oktatások, kultúrált edzési lehetőség, több hazai rendezvény, külföldi versenyekre kijutás szponzorálása de ezért cserébe igenis hozni kéne az eredményeket. Amíg egyik oldal sem létezik addig bizony az arra tehetséges emberek a saját jól felfogott érdekükben igenis megpróbálják a tudásukat felhasználni és pl. fogadásokból megélni (azért ez nem mindenkire jellemző de eléggé gyakori dolog). Ez az ő szempontjukból maga a tökély és biztos van olyan, aki igazán jól megél belőle de a sport oldalát/jövőjét nézve nem túl gyümölcsöző, hisz pont olyanokat veszít el a szakág, akik alappillérei lehetnének egy feltörekvő magyar snooker sportnak.

Illetékes Hölgyek/Urak: Könyörgöm nemcsak foci van a világon, hanem még jónéhány érdekes sport amelyek közül csak egyetlen a snooker. Lehet, hogy most még nem annyira ismertek Mo-n, de ezt tudjuk be a múltunknak, viszont most már közelebb vagyunk fizikailag és lélekben is Európához, próbáljuk megismerni az új dolgokat is. Szomorú, de a valóság még nem ez!

Előzmény: sajtosrud (811)
neszt76 Creative Commons License 2003.05.07 0 0 813
Igazad van, a lényeg, hogy ki nyert. Számomra Hunter játéka lenyűgöző volt. Sajna mondjuk pont azt a részt nem láttam, amikor feljött Doherty, de egészen biztos vagyok benne, hogy Hunter leblokkolt, ami megérthető, hiszen nagyon fiatal. Nehezen viselhette a lelki tehert, hogy már csak 1etlen frémekcse kellene a vb döntőhöz..
Előzmény: Ciani (812)
Ciani Creative Commons License 2003.05.07 0 0 812
Sehol sem mondtam, hogy Doherty jobban megérdemelné, szerintem is a legjobb játékos nyerte a vb-t.
De ez a csak mázlija volt és az ellenfél hibáira épülő játék szöveg hihetetlenül igazságtalan. Még a végén kihozod, hogy a megnyert frame-jeiben nem is ő lökdöste le a golyókat, hanem a bíró.

A meg sem fordult a fejedben, hogy Hunternek és Williamsnek is "mákja" volt, hogy az első napon Doherty bénázott rengeteget? Ja, persze, mert ők nyerhetnek az ellenfél hibáját kihasználva, Doherty nem.

A sok döntő frame-ben aratott győzelme lenyűgöző. A snookerben elsősorban jó mentális képességekre van szükség (az éljátékosok között technikailag nincs nagy differencia), látható, hogy az írnek ezzel nincs gondja. De ha a te logikádat követem, akkor Hunter is piszok nagy szerencsével és csupán Ebdon óriási hibái miatt jutott elődöntőbe, hogy aztán ott kipukkadjon a végén, amikor elfogyott a szerencséje.

A demagógia a szerencsére való túlzott hivatkozás.

Előzmény: Törölt nick (809)
sajtosrud Creative Commons License 2003.05.07 0 0 811
Az 1-es pontod igazan meglepett.
Es azt mondod nem is foglalkoznak igazan komolyan vele ok sem.

En azert reszesitem elonyben a snookert a poollal szemben, es azert tetszik sokkal jobban, mert sokkal nehezebb, es nincs az, hogy "lokok egy nagyot aztan csak bemegy valami". Magyarul nem lehet fafagozni.
Marmint itt most a (nagyon) amator poolra gondolok.
Sokkal nagyobb kihivas a snooker szamomra, es sokkal nagyobb sikerelmegy az ha akar 1 golyot is leteszek:)
Egy piros utan egy szines elrakasa mar maga a menyorszag:)

Előzmény: Szababa (810)
Szababa Creative Commons License 2003.05.07 0 0 810
Meglepve és végtelen örömmel tapasztaltam, hogy ez a topic milyen népszerű lett a vb alatt. Ennek apropóján engedjetek meg egy rövid eszmefutattást (kesergést???) a magyar snooker életről és bocs mert meglehetősen hosszú leszek:

Sajnálatos módon ez a szakág teljesen mellőzve van a golyósport életből itt Mo-n, bár létezik egy hivatalos versenysorozat (free.x3.hu/snooker), de ez érzésem szerint inkább csak egy klub lelkes odaadásának köszönhető. Ismerek több embert a hazai snooker életből és jómagam is indul(gat)ok ezeken a "hivatalos" versenyeken, bár egyenlőre nem túl sok eséllyel és eredménnyel. Sajnos azok az emberek akik tudásuk és/vagy lehetőségeik alapján képesek lennének felkarolni igazán ezt a gyönyörű játékot nem igazán tesznek érte túl sokat (tisztelet a kivételeknek!!!) így a versenyek is elég gyatra képet mutatnak és itt nem tudásról van szó mert az fejleszthető hanem az emberek hozzáállásáról. Meglátásom szerint az alapvető gondok:

1., Léteznek magyar játékosok, akik fantasztikus dolgokat képesek csinálni (80-90 fölötti break-ek bármikor) de igazából motiváltság hiánya miatt megmaradnak a klubszintű "pénzben fogadok" játék mellett.
2., Nincsenek igazán klubbok ahol komolyan odafigyelnének pl az asztalok minőségére, pedig ez elengedhetetlen a jó játékhoz, mert egy rossz asztalon úgyis csak “csapkodás” meg “tili-toli” fog menni nem pedig igazán élvezetes játék. Saját tapasztalatom, hogy amikor rendben karbantartott asztalon játszom akkor sokkal jobban élvezem a játékot és jobban is szokott menni. (persze ha a klubtulajok nem érdekeltek ebben akkor a saját pénztárcájuk érdekében nem foglalkoznak annyit az asztalokkal, hisz arra azért tökéletesen jók, hogy a betévedő baráti körök ideig-óráig azért elidétlenkedjenek rajta)
3., Nincs utánpótlás nevelés, hisz egyenlőre sajnos nincs miért. Van példa arra, hogy “oktatnak” embereket, de azért nem általános.
4., Nincsenek olyan versenysorozatok, mint például a pool szakágnál. Irigykedve szoktam nézni a különböző magyar pool csapatok weboldalait és azokon a töménytelen mennyiségű versenyről irott esszéket. Léteznek Bp-en és vidéken is versenyek.

Miért? Mert talán a SNOOKER nem annyira látványos és gyors játék a nézők szemszögéből, a kezdők számára meg iszonyú nehéz és nem ad olyan gyorsan sikerélményeket, mint a pool. (Félreértés ne essék és még mielőtt vki megszólna: a pool egy nagyon szép és élvezetes játék. Sokáig játszottam én is, de már egy jó ideje csak snooker-rel foglalkozom így a gondolataim is inkább e körül forognak, de amikor van lehetőségem akkor pl a Sport1-en azért megnézem a pool közvetítéseket is) Aki viszont igazán belekóstol abba, amit pl az első 20-as majd 30-as és így tovább break-ek elérése jelent örökre szerelmese marad ennek a játéknak.

Külföldön (a környező országokban is) elég nagy snooker élet van. Miért nem lehet ezt a sportot nálunk is úgy igazából felkarolni (pl: ISM által), hogy az emberek késztetést érezzenek minél jobban megismerni, megtanulni ezt a "sport"-ot akár nézőként, akár játékosként? Tapasztalatom, hogy a snooker-t igazán szerető emberek legtöbbjére lehetne építeni, hisz a játékból adódóan komoly, nyugodt, megbizható egyénekről van szó. Mindenféle korosztályban van azért nagyon sok ember, akik szerintem szívesen belefolynának egy ilyen jellegű közösségbe. (most már csak azok indulhatnak a BiliardArt-os versenyeken, akiket az ISM leigazol. Ez nagyon jó, de akkor nem maradjunk meg ennyinél hanem lássuk, hogy miért is van erre szükségünk, milyen “előnyei” vannak a szakág jövőjével kapcsolatban)

Magamról csak annyit, hogy kb 10 évvel ezelőtt kisgolyós pool szakágban játszottam de aztán különböző okok miatt kb 6-7 évig nem is vettem biliárd dákót a kezembe. Aztán egy hirtelen indíttatásból meg egy kialakult baráti társaság ösztönzésére ismét elkezdtem immár nagygolyós pool-t játszani. Ez kb 1-1,5 évig tartott és egy hirtelen elhatározásból áttértem a snooker-re. Ez kb 2,5 évvel ezelőtt történt. Azóta csak ezt játszom és imádom. Rengeteget olvasok róla, nagyon sok videó anyagom van (kb 40 kazetta) és megpróbálok mindent összegyűjteni ami fellelhető (mostani legnagyobb szerzeményem a most megjelent Ronnie O’Sullivan életrajzi könyv) Vettem egy komoly John Parris dákót (http://www.parris-cues.co.uk/) Ezt csak az tudja igazán értékelni, aki már megérezte a különbséget a klubbokban lévő “olcsó” és egy igazán professzionális dákó között. Ég és föld! (Elég csak annyi, hogy a legtöbb profi játékos is ilyen márkájú dákót használ és nem véletlenül. Nagy élmény volt egyébként amikor Londonban személyesen találkozhattam a “nagy” Mr Parris-szel). Rengeteget gyakorlok és megpróbálom fejleszteni magam bár még azért nem vagyok egy nagy szám és sajnos a munkám miatt nem is igazán tudok úgy foglalkozni vele, ahogy kéne (legnagyobb break: 52, legjobb frame: 46+35 break egy frame-en belül egymás után. Persze mindkettő gyakorló meccsen és nem versenyen. Legnagyobb verseny break: 36) Nem baj, hajt a lelkesedés és úgy gondolom, hogy egy szakág szempontjából fontosak a “profik” mellett a nem annyira eredményes ellenben nagyon törekvő és az adott dolgot igazán szerető emberek is és különösen az utóbbiakat kéne vmilyen módon ösztönözni és támogatni minden az adott sportért felelős szervezetnek (erre valók pl a handy-cap-es vagy a vigaszágas versenyek. Jól van na! Be kell látni, hogy nem mindenki tud csukott szemmel, bármikor 1-2db 30 feletti break-et lökni minden frame-ben. Ez a jobbakat sokszor zavarja mert az Ő játékukat is lerontja, de vhol mindenkinek el kell kezdeni)

Szeretem, sőt imádom ezt a játékot és csak remélni tudom, hogy végre ebben is megindul valami az országban (évekkel ezelőtt tudtommal egészen komoly snooker élet volt azért nálunk is. Ld. BiliardArt-os Steve Davis látogatás, amikor egy maximális 147-es break is belefért a bemutatóba!). A magyar emberek annyi dologban kiemelkedőek a nagyvilágban. Miért ne lehetne ebben is esélyünk ha nem is a profi de legalább a világ amatőrjei között? Sajnos a jelenlegi állapot szerint, ha így folytatódik minden, ahogy eddig akkor szép lassan eltűnik az országból a snooker sport és megmarad klubszinten baráti körökben, pedig azért vhol minden játék sava-borsa mikor idegen emberekkel küzdhetünk meg színvonalas versenyeken és ott bizonyíthassuk be, hogy mi is jók vagyunk.

Törölt nick Creative Commons License 2003.05.07 0 0 809
Egyébként meg arra utaltam,hogy Doherty mind az első,mind a 2. fordulóból épp hogy csak továbbjutott(10-9,ill. 13-12-vel),nem beszélve a Hunter elleni 17-16-járól,míg ugyanezen fordulókban Williams 10-2,13-2,17-8-as győzelmekkel tarolt.
Lehet,hogy sportban ez demagógia,mert minden győzelem ugyanannyit ér,de engedd meg,hogy számomra lenyűgözőbb,magabiztosabb,világbajnoki címet jobban megérdemlő legyen Williams eredménysora ezen a Vb-n.:)
Előzmény: Ciani (807)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.07 0 0 808
Mi van,Ciani,rossz napod volt?:)
Sztem meg nem illik kiemelni a szövegkörnyezetéből egy mondatot,és az alapján minősíteni.
Előzmény: Ciani (807)
Ciani Creative Commons License 2003.05.07 0 0 807
"Azét,aki végig magabiztosan játszik, és nyeri a meccseit,avagy azét,aki hatalmas mázlikkal,az ellenfél hibáira építkezve,épphogy felülkerekedik a döntő pillanatokban,és így jut a nagy lehetőséghez.. "

Ez demagóg hülyeség.

Előzmény: Törölt nick (742)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.06 0 0 806
:))
Persze már messze nem olyan konzervatívak ők sem,lásd csokornyakkendő-elhagyási-kísérlet,de ezt a videós baromságot ezexerint a túl élénk fantáziám mondatta velem.:))
Előzmény: Justice Dr. (804)
ms bakter Creative Commons License 2003.05.06 0 0 805
Azt csak a nézőknek mutatták, a biró nem abból dolgozik. A 2 ablak mögött pedig a BBC kommentátor csapata foglal helyet. Az egyik alkalommal Williams mókából fordult Dennis Taylor-hoz (aki szintén kommentál a BBC-nek), hogy segitsen a helyzet reprodukálásában. Ez nem volt komoly.
Előzmény: Törölt nick (802)
Justice Dr. Creative Commons License 2003.05.06 0 0 804
Nekem is az jött le, hogy azt csak a TVnézőknek mutatják érdekességképp, de nem veszik figyelembe.
Jól is néznénk ki egy ilyen hagyománytisztelő sportban, ha videoról ellenőriznének. :)) Mint tudjuk a bírónak nincs videoja. :D
Amúgy én úgy vettem észre, hogy legtöbbször így is marha pontosan visszatették az eredeti állást.
Előzmény: Törölt nick (802)
ms bakter Creative Commons License 2003.05.06 0 0 803
Nem mondanám, hogy Doherty a kedvencem, bár több szempontból csodálom a játékát. Nincs igazán kedvencem a nagy nevek között, mindenkit más miatt lehet nagyra tartani. Vannak, akiket viszont kifejezetten nem szeretek, ilyen pl. Peter Ebdon: ő már túl lassú és túl gépies az én izlésemnek. Steve Davis-t a maga idejében sokra tartottam, illetve az ő személyisége önmagában is valami olyasmi, amiről nekem az egész snooker történet szól. Egy-egy meccs elején felmérem a 2 játékos pozicióját (mentálisan, taktikailag, mennyire biztos a keze a hosszú lövéseknél, stb.), és ez alapján drukkolok az egyiknek vagy a másiknak.

A "csomag" valóban nem egy jó szó, angolban "pack of reds" néven gyakran emlegetik, innen származik az általam használt magyar verzió. (A közvetités során is kiderült, hogy vannak problémáim a magyar terminológiával...) Tetszik az általad javasolt "boly" ennek a kiváltására...

Előzmény: Justice Dr. (800)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.06 0 0 802
Pedig ez mintha elhangzott volna,sőt mutatták is az egybevetést,amiből kiderült,hogy a fehéret kicsit odébb rakták,nem pontosan az eredeti helyre..
Hátha más is felfigyelt rá...
Még az is elhangzott,hogy ott ücsörög fent valaki egy "kalitkában",aki szemmel tartja a dolgokat.2 kis ablakot mutattak,de ez lehet,hogy spec. Crucible..
Előzmény: ms bakter (797)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.06 0 0 801
Nem tudom ismeritek-e, de ez lehet valami hivatalos oldal:
KLIKK
Justice Dr. Creative Commons License 2003.05.06 0 0 800
Hello!
Nekem is inkább személyes jellügű kérdésem van: Dohertyn kivül kik a kedvenc játékosaid? ;))
Illetve a csomag kifejezés elég erőszakoltnak tűnik a piros-bolyra vmit ki kéne találni helyette szerintem.
Előzmény: ms bakter (785)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.06 0 0 799
Köszi,hogy megnyugtattál.Tőlem lehettél volna tízszeres magyar bajnok,és nemzetközi akármicsoda is,szóval restellkedve tettem fel a kérdésemet,nem indiszkrécióból..:)
Nekem csak annyi közöm van a snookerhez,amennyit a eurosport eddig mutatott..És az igazsághoz tartozik,hogy annakidején Hendry riadt képe tapasztott a képernyő elé,de ma már a játék szépségét figyelem inkább.:))
Előzmény: ms bakter (796)
ms bakter Creative Commons License 2003.05.06 0 0 798
Az 5 évvel ezelőtti helyzetet elég pontosan le tudom irni (akkor játszottam a ligában): Addig nem volt 100-as break a magyar liga versenyein (azóta úgy tudom, hogy ez már több alkalommal megtörtént). 100-as break-et is csak néhányan hoztak össze versenyen kivül, szerintem ezeknek a száma nem több, mint 10 összesen. Maximumot szerintem nem csinált senki versenyen kivül sem.

Ha IVan kolléga valóban 15x lőtt 147-et, akkor nem a magyar ligában, hanem Sheffieldben a helye :)...

Előzmény: Törölt nick (793)
ms bakter Creative Commons License 2003.05.06 0 0 797
Videót nem használnak az állás reprodukálására, a biró helyezi vissza a golyókat az eredeti állásukba, amit - ahogy irod - mindkét játékosnak jóvá kell hagynia. A golyókat visszatetető játékos nem szokott kukacoskodni, bár már volt erre is példa (Stephen Hendry...).
Előzmény: Törölt nick (790)
ms bakter Creative Commons License 2003.05.06 0 0 796
Egyáltalán nem kéne, hogy ismerj, csendes és amatőr rajongója vagyok ennek a sportnak. Angliában jártam egyetemre, itt legyintett meg a szele a snooker szépségének (nameg az épp akkor, 1994-ben játszott 18:17-es Hendry/White döntőnek...)

Sokat olvastam magáról a sportról, azt gondolom, többé-kevésbé képben vagyok mind a szabályokkal, a játékosokkal, mind pedig a snooker történetével kapcsolatban. 5 alkalommal voltam kint személyesen is Sheffieldben, hogy a helyszinen élvezzem az eseményeket (hamár az Eurosport nem közvetitette öket...). Kb. 10 éve snookerezem (kihagyásokkal...), a legnagyobb break-em 42.

Az Eurosporthoz úgy kerültem, hogy felhivtam őket, és a fentiek alapján felajánlottam a közreműködésemet, amit ők elfogadtak. Örültem neki és élveztem a közvetitést.

Egyébként pedig 29 éves vagyok, kisebb marketinges cégeket vezetgetek, és van még egypár hasonlóan izgalmas hobbym...

Előzmény: Törölt nick (789)
Justice Dr. Creative Commons License 2003.05.06 0 0 795
Ha még nem látta volna vki a döntőt, most is megy összefoglaló a Euron!
Közben észrevettem, hogy az esti sessionra Williams lecserélte fekete ingjét fehérre. Ennek biztos köze van a győzelemhez. ;)
ms bakter Creative Commons License 2003.05.06 0 0 794
No, akkor próbáljuk meg őket sorba venni:

1. Pirosból leeshet 2 is (vagy akár több is) egyszerre, ilyenkor a leesett pirosok száma szerint kap a játékos pontot. Ha le van maradva az adott játékos a frame-en belül, ez lehet éppen hátrányos is, hiszen az együtt leesett pirosakhoz már nem lehet szineset választani. (Volt egyébként egy ilyen szituáció tegnap délután, ha Doherty-nek lement volna a 2. piros is, eggyel kevesebb szineset tudott volna lőni, és igy már snooker-re lett volna szüksége.) Ha az egy vagy akár több pirossal együtt lemegy bármelyik szines, illetve a fehér, az természetesen hiba.

Lehet még egy különös esete annak, hogy szabályosan esik le 2 golyó, méghozzá szinesek. (Ez már csak 2 db együttes találat lehet, 3 vagy több golyó egyszerre nem.) Nevezetesen: a végjátékban vagyunk, már csak a szinesek vannak az asztalon. Az egyik játékos elvéti mondjuk a soron következő sárgát, és a fehér egy olyan helyen áll meg, hogy snooker keletkezik a sárgára a másik játékosnak. Ez ugyebár egy free ball-os szituáció, ahol a soron következő játékos egyik lehetősége, hogy bármely, a sárgától különböző szines golyót nevez meg (legyen mondjuk a fekete) célgolyóként. Innentől kezdve a fekete ugyebár átlényegül sárgává, és a lerakása esetén 2 pontot ér. A különleges helyzet úgy áll elő, hogy ebben az esetben a fekete és a sárga együtt is letehető, akár úgy, hogy a 2 golyó vonatot képez, akár úgy, hogy a fehér löki be mindkettőt. Fontos azonban, hogy ELŐSZÖR a feketét kell eltalálni. Ilyenkor a 2 pont csak egyszer számit (azaz nem 4-et kap a játékos), és a sárga már nem kerül vissza az asztalra, a következő golyó a zöld lesz. Megint érvényes amit az előbb irtam: A fehér, vagy a sárgától és a feketétől különböző szines golyó természetesen nem mehet le az asztalról. (Értelemszerűen a fekete és a sárga helyett más szinű golyók is szerepelhetnek, ezeket csak példaként használtam.)

2. Alapesetben a válasz igen, ilyenkor az adott frame-et (ha ezt értetted a "party" alatt) a játékos elvesziti. Azt, hogy a golyók állása snooker-t képez-e, a biró dönti el, illetve ő az, aki egy ilyen szituációban a 2. rontás után figyelmezteti a játékost, hogy ha még egyszer téveszt, elvesziti a framet. Láttam ilyet élőben, John Parrott elveszitett egy framet úgy, hogy egy különálló pirosat akart "megvékonyozni", ahelyett, hogy a csomagba belemászott volna(természetesen nem volt snooker-es helyzet).

3. Van Mo-n snooker liga, a versenyzők azonban nem profik, amennyire én tudom. Egy-egy ranglista versenyen az 1. dij 15.000 Ft szokott lenni, ebből biza nem lehet megélni... Én is szerepeltem a ligában egy alkalommal kb. 5 évvel ezelőtt, de nem tetszett az egész. Igy inkább máshol játszom.

4. Nem tudok ilyen dákóról.

5. Az hogy a biró bemondja-e a miss-t, az ő saját döntése. Ehhez az adott helyzetet, és a játékos képességeit kell mérlegelnie, illetve a szabálykönyv szerint konkrétan valami olyasmit, hogy "mindent elkövetett-e az adott játékos, hogy a célgolyót eltalálja". Ha a golyók nem pontosan kerülnek vissza (pl. a pirosak csomagjának más a felépitése), nem biztos, hogy túl nagy szerepet játszik, lényeg, hogy az adott helyzet reprodukálása a megjátszandó golyó(k) szempontjából azonos nehézségű legyen. Egyébként pedig a biró az, aki egy ilyen helyzetben úgy is dönthet, hogy inkább nem mondja be a miss-t :).

A snooker versenyekről és a ligáról leginkább a Billiard Art klubjában lehet információkat szerezni (IV. ker, Elem u.). (Én magam nagyon rég nem jártam itt.)

Előzmény: neszt76 (787)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.06 0 0 793
Ha nem is biztos,de elképzelhető..
Én mindenesetre nem tartom ennyire triviálisnak,mint te.Nem olyan könnyű dolog az,mint amilyennek láttuk Ronnie 147-esét..
Sztem "átvágott" minket az a zseni...:))
Előzmény: IVan (792)
IVan Creative Commons License 2003.05.06 0 0 792
Akkor versenyeken nem csináltak, de biztos tudnak maximumot is.
Előzmény: Törölt nick (791)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.06 0 0 791
Azt hiszem,hogy csak a versenyeken elért centuryket hitelesítik,akkor meg miért ne lenne hihető?
Előzmény: IVan (788)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.06 0 0 790
Az 5-ösre emlékszem.:))
A bíró is,és a játékosok is megjegyzik az állásokat,és csak ha mindkettő rábólint a rekonstruálásra,akkor OK.Plusz(ezt nem tudom,hogy minden versenyre igaz-e) van egy videó,amin rögzítik az állásokat,és az is segíthet..
Előzmény: neszt76 (787)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.06 0 0 789
Na,akkor én,mint tiszteletbeli "Úr", köszöntelek közöttünk.:)
Bocsi,lehet,hogy illene tudnom rólad sok mindent,de a hazai snooker életet nem igazán ismerem(=egyáltalán nem),sz'al ha kérhetnélek,pár szót magadról lécci..
IVan Creative Commons License 2003.05.06 0 0 788
Nekem meg az nem tűnik hihetőnek, hogy a legjobb magyarok nem tudnak 100-ast csinálni.
Előzmény: neszt76 (786)
neszt76 Creative Commons License 2003.05.06 0 0 787
Szia Attila!
Hejj, de beleszóltam volna egyszer-kétszer..
Jó, akkor a kérdések:
1. Mindig csak egyetlen golyó eshet le? Nincs kivétel?
2. Ha rálát (nincs snooker-állás) a célgolyóra és 3*nemtalál, bukta a party-t? (El tudok képzelni olyan állást, hogy nem dönthető e, hogy rálát-e?)
3. Van magyar profi tábor?
4. Van olyan dákó, hogy gumi a vége, nem bőr? Azt nem kellene sose cserélni... Csak a kréta helyett nedves rongyot kellene használni, sokkal jobban húzna, nem koszolná a fehét golyót.. stb.. miért nem ilyet hasznának? Vagy nincs is ilyen, csak a képzeletemben?
5. Ha belebikázva ront egy játékos, akkor hogyan rakatják vissza a bíróval az egyész pályát, ha az ellenfél azt kéri? (Nekem ezek a fontos kérdések. :-) )

Ja, amúgy pool bajnkságot nyertem már, szívesen áldoznék snookerre is, de nem tudom, hogy vannak-e magyar snooker versenyek, stb.. erről hol kapunk infót?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!