Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Visszatérve erre az ez előtoló excenteres ügyre,letelefonáltam a szervizessel a dolgot.A lényeg az hogy a sugárirányból történő szorítás miatt és az illesztési tűrések(előtolótengely és görgő között) mindig is lesz excentritás, de ezt a szorítórúgó kijátsza és kompenzálja.Az előtolás folyamatába nincs jelentősége a hegesztés minőség rovására nem megy(ezt én is tapasztaltam)az a kevés mozgás nem fog kikoptatni semmit.Én azok kevesek közé tartozom akiknek ez feltünt és szóvá tették.
Ha ez garanciális vagy szerkezeti problémát okozott volna,a közel tíz év alatt már kijavították volna a hibát és áttértek volna az ékes tengelyvégnél történő görgő rögzítéshez.Olyan előtoló hibával amit ez a "lélegzés" okozott volna még nem küldtek vissza és javítottak gépet.Mikor kérdeztem hogy érdemes-e a nagyobb gépet megvenni az mondta hogy ha nem akarok alut hegeszteni(más program van benne hozzá) meg a Qset nélkül is elvagyok akkor nem,mert ennek a belseje ugyanazokból az anygokból van csak a 200-ast felhúzták egy kicsit a szinesfém hegesztés miatt.Szóval a kissebb gépbe van még tartalék.
Amit én megnéztem a két gép alkatrészlistája és rendelés számoknál tényleg csak a ledpanel meg egy elektronikai nyák között van rendelésszám különbség.
Félreértetted! Az előtoló keret egység "műanyag" az előtológörgő természetesen edzett acél(tudom mert a reszelő bele sem kóstolt)alakítani akartam rajta valamit de lemondtam róla.Esab caddy c160i van szó.
Teljesen igazad van Lee,lassan a kinai gépeken nem követnek el ilyen hibákat.Most azt hiszem az Esab nálam is leszerepel,ettől függetlenül a gép lehet hogy jó és évtizedekig kiszolgálja majd Gusztit,de ez azért gáz az Esab-tól.
Magyarán csak a fél milla fölötti gépektől várhatja talán el az ember hogy ilyen nem történik vele,sajnos ez más téren is igy van nem csak hegesztő!! :( :(
Az előző gépnél biztos hogy nem volt ilyen hiba.Ott annyit vizslattam az előtolót a hangja miatt hogy biztos észrevettem volna ha igy mozog az egész.Az biztos hogy a tengelyen kotyog a görgö,nem flajszosan megyen rá.aztán a szorítócsavar meg elhúzza.Az a gondom hogy akárhogy forgatom a tengelyt nem bírom rendesen megmérni annyira bent van.
Megpróbálok trombitarézből vagy sörösdobozból hézagolót csinálni hátha úgy rendbejön valamennyire.Ha meg akkor is marad némi mozgása,és tönkremegy a 3 év gari majd megoldja.
Hegesztésnél semmit nem veszel észre belőle az biztos.Szépen és gyenletesen adagolja a drótot.Nagyon szépen hegeszt.
Én biztos hogy reklamálnék,ennyi pénzért,leszarnám hogy az ESAB mit nevez olcsónak,nem kevés pénz ez nekünk és javitsa ki a hibát,bár tudom a macera megint,igy inkább próbálod megoldani magad.
A 2 tized ennyit produkálna?
Leszedheted azt a 2 tizedet max tényleg egy új görgő lesz a vége.Remélem megoldja a problémádat és megnyugszol,mert ez engem is felb@szna az biztos.
Kis Einhell-embe meg oldalra járkál,na de az Einhell,azzal nem tudom mit lehetne kezdeni,mert zavar.
Ha ennyiből megoldható, akkor én is inkább leesztergálnám. Az lenne az igazi, ha az eredeti tengelyre felfogva tudnád befogni a tokmányba. Mert ha az is üt, akkor hiába szabályozod le a görgőt. De gondolom ahhoz nagyon szét kellene szedni az előtolót.
De az eszem megáll. Hogy lehet ilyen hanyagul legyártani valamit? Ilyent már lassan a kínaiak sem csinálnak. Utólag fúrták ki állványos fúróval a görgő közepét, csak kicsit mellépontozta lengyel barátunk?? Nem vagyok esztergályos, de láttam már efféle műveleteket. Ahol fontos a központosság, ott egy befogással eszergálják le a palástot és fúrják ki a tengelyfuratot. Egy ilyen egyszerű, de fontos műveletet ilyen hanyagul megcsinálni, az több mint vérlázító. Jó gép lesz ebből Guszti, csak nem normális, hogy neked kell elvégezni, amit a gyári minőségellenőrzés elmulasztott. Mint régen, amikor vettünkl egy új Daciát és örültünk, ha a Merkúr telepről hazafelé nem esett szét alattad. Utána lehetett nekiállni csavarokat meghúzni, beállítani ezt-azt.
Jaj hát ne viccelj,nem kell mentegetőzni a 160 is rohadt sokba kerül.Én akkor vettem a 200i mikor megjelent 4-5 éve talán!Most nemrég adtam el,itt is hirdettem,de hogy jobban körülnéztem nagyon drága az Esab.Én nem azért adtam el mert nem volt jó hanem volt egy lehetőségem egy jóval komolyabbat venni!Legalábbis gépek terén drága az Esab,és szerintem nem olyan jók,vagyis ilyen árba jóval komolyabbak vannak! Az előtoló szerkezet azért elég vicces bent az biztos!Aza cm körüli előtoló görgő egy picit vicc!Legalább egy 32 es vagy ha már ipari akkor 47mm es ha nem is 4 görgős!!
Guszti ne keseregj! Garancia működik, ne szégyelld érvényesíteni! Ez nem a Te hibád. Nagy példány számban dolgoznak, futószalag, stb. előfordul!
De, akkor is egy ESAB-ról beszélünk. Mondhat nekem bárki bármit. Van nála sokkal, de sokkal jobb gép az tuti, de ez akkor is ESAB! Én elfogult vagyok, ha most megnyekken a c200i, ugyanúgy vennék egy másikat! A Buddyról is sok rosszat írnak, mégis azt fogom megvenni, ha bevont kell majd valahova.
Régebben amikor még más volt a vendéglátós korszak eljárkáltam bulikat tartani.
Mivel sok nagy nevű dj nem akart már bakelit lemezről játszani ezért vettem két cd lejátszót .
Olyan 300ezer környéke /db
Nah fél évig küzdöttem a szervízzel mire egyszercsak így kaptam vissza nagyszervíz után. Erre mondtam emberek az ok ,hogy nincs össze csavarozva de bármikor belenyúl egy gyerek. Erre az volt a válasz gyerek ne hallgasson dj cd lejátszón cd t... Nah akkor durrant be az agyam.
Amúgy sok sikert a garis ügyintézéshez. Szerintem korrektek lesznek.
Ezzel a kis irománnyal azt akartam jelezni nem minden cég olyan ,hogy cserélik hanem inkább javítgatnak.
De amúgy a mai napig a a 3 Technics lemezjátszó a szívem csücske
A képen a bal oldalit éppen szereltem azért nincs hangkar :)
Zolloka. Sajnos erre volt pénzem.Ha a 200-asat választom lehet nem ér ilyen kálvária. Ha visszavetetem és megjön a pénzem akkor egy Bmax-os mm161 fogok venni és leszarom a kilókülönbséget.Majd becűgölöm ezt is télire a mosókonyhába.
Baszod a gyerekemet nem vártam ennyire mint ez a gépet.Ti is olvastátok milyen gyerekes lelkesedéssel vártam a masinát.Most meg ez a kalvária.A legjobb az, hogy telefonon beszéltük meg az előző kalváriámat és nagyon kedvesek segítőkészek voltak.Mint minden gépet, ők nem bontanak ki ahogy jön a gyárból ők közvetítik,postázzák.Nem akarok anyázni (ma temettem el)de azért már csak hangot kellene adnom a reklamációmnak.
Megkövetlek. Még én vettem védelmembe az ESAB-ot, anélkül, hogy valaha is lett volna nekem ilyen. Megvallom erős izgalmi állapotba kerültem Guszti gépét látván, gondoltam én is nekilátok kuporgatni egy ilyenre. De most már kicsit másként gondolom. Azért egy ilyen előtoló nem egy marsjáró mechanika. Miért kell ilyent műanyagból csinálni. Ha használtan lehetne venni, akkor nem zavarna, kicserélném egy komolyabbra. De a garancia miatt kénytelen az ember elnézni ezeket a nem éppen ESAB minőségű megoldásokat. Nagyon átérzem Guszti felindultságát. Szegényre rájár a rúd.
Tarja volt a megszokott, voltam is koncertjükön de szerintem Floor Jansen jobb.Az övén is voltam amikor tokajon elmaradt.a Pecsába jó buli volt nevetséges környezettel.Ők nagyobbat érdemelnek.
Én azt hittem megvettem életem full gépét.Még sohasem költötöttem ennyit szerszámgépre.Megrendült a bizalmam az Esab iránt.Megvettem az Einhell gépet 18 évvel ezelőtt kitartott.Nagyobbra vágytam eladtam.Megjött a formig minden ok.Azt gondoltam lépek egy nagyot az én szegény módomban, és kinéztem az esabot.
Ne higyétek hogy nem dolgoztam más fogyós gépekkel és nincs tapasztalatom.Egy francia cégnél a világbajnoki stadion összes korlátját kerítését fogyóssal én(is) csinálltam.És még nagyon sokat máshol..meg otthon.Úgyhogy van tapasztalatom fogyós beálíátásnál.
Csak sírok itt nektek hogy mit is kellene csinálnom.Mert az ilyen garis,jótállásos ,elláshoz,visszavételhez nagyon láma vagyok.Nem volt még ilyenre szükségem.